Hoppa till innehåll
Planlösning. Skarpskyttevägen 4A - Bjurfors

Trivsamt boende om hela 109 m² med stor inglasad balkong på perfekt läge nära kommunikationer!

  • På förhand

Norra Fäladen, Lund

Skarpskyttevägen 4A

Utgångspris:
2 795 000 kr
Avgift:
6 138 kr*
Antal rum:
4
Boarea:
109 kvm
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
3 av 3

*I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, bostadsrättstillägg, parkeringsplats utomhus, bredband, el (fast del) samt bostadsrättstillägg till hemförsäkringen. Debitering av elförbrukning sker månadsvis med tre månaders fördröjning. Föreningen har ett fördelaktigt gemensamt elavtal. Varje lägenhet har en egen elmätare och faktureras av föreningen för elförbrukningen. Inga egna elavtal tecknas.

[En bra dold rubrik här]

ANMÄL DIG TILL VISNING

  1. Bokad visning! Anmälan krävs!

Boka visningstid

Budgivning pågår

Kontakta mäklaren för mer information gällande budgivningen.

Kontakta mäklare

Ansvarig mäklare

William Dam

Fastighetsmäklare

Kontakta mig

Bjurfors Malmö Öster
William Dam

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

Trivsamt boende om hela 109 m² med stor inglasad balkong på perfekt läge nära kommunikationer!

Stor och optimalt planerad fyra i populära HSB BRF Tingvallen!

Beskrivning

Här välkomnas vi till en mycket rymlig bostad på populär adress i stabila HSB Brf Tingvallen. Här finner du denna välplanerade 4:a med bra avgift och närhet till grönområde, skolor och matbutiker.

Här erbjuds ett rymligt kök med matplats för upp till 8 personer, tre stora sovrum, den nyligen inglasade balkongen. Här kan många härliga dagar och kvällar avnjutas då det finns utrymme för både loungemöbler och matplats. Bostaden erbjuder också ett stort vardagsrum med underbart ljusinsläpp, helkaklat badrum, gäst-wc och bra med förvaring.

Detta boende är perfekt för dig som söker till ett lummigt, lugnt och barnvänligt område med närhet till såväl grönområden, skolor och dagis samt som Lunds absoluta centrum. Här bor du nära till mataffärer, gym och restauranger. Vi har goda busskommunikationer som tar dig runt i Lund samt till Malmö. Kort sagt ett utmärkt boende för den som inte vill göra avkall på sina boendekrav. Denna lägenhet vill du inte missa!

Brf Tingvallen är en välskött förening med god ekonomi. I avgiften inkluderas värme, vatten, kabel-tv, bredband, parkeringsplats och elnätsavgift.

Interiör

Hall: På tredje våningen möts vi av en ljus hall med goda avhägningsmöjligheter på år vänstra sida. . På golvet vilar det ljusa laminatgolvet och väggarna målade i vitt.

Gäst WC: Till höger om hallen når vi det klassiska helkaklade badrummet. Badrummet är utrustat med dusch med glasdörrar, vask med kommod, spegelskåp samt toalettstol.

Vardagsrum: Vardagsrummet kan ses som hjärtat av bostaden. Här har vi gott om plats med en soffgrupp, soffbord samt tv-möblemang. Vardagsrummet bjuder på ett härligt ljusinsläpp med hjälp av det stora fönsterpartiet, som skapar en härlig och ljus atmosfär i lägenheten. Här finns det dessutom plats för en stor matsalsmöbel. På golvet vilar det vackra parkettgolv och väggarna målade i vitt.

Balkong: Från vardagsrummet når vi ut till den nyligen inglasade balkongen.

Kök: Till vänster om hallen når vi köket där inredningen bär ljus färg med detaljer i borstat stål. Köket är rymlig och har ett gediget ljusinsläpp. Utrustningen består av spis med induktionshäll och ugn, microvågsugn, spisfläkt, diskmaskin samt side-by-side kyl- och frys. Här erbjuds mycket goda arbetsytor och förvaring vilket gör detta till drömplatsen för alla som gillar matlagning. Med klassiska kulörval och generösa ytor kombineras en modern och klassisk känsla med praktiskt komfort.

Sovrum: Sovrummet kan användas som ett kontor, alternativt barnrum. Här möblerar vi med enkelhet med en säng, skrivbord samt förvaringsmöblemang. Väggarna målade i vitt kombination med ett plastmatta.

Badrum: På höger sida i hallen når vi det större badrummet. Badrummet är utrustat med badkar, vask, spegel samt toalettstol.

Master bedroom: Vidare når vi bostadens rymliga sovrum som hyser både stor dubbelsäng med tillhörande sängbord. För att bibehålla den rymliga känslan så finner vi även tillgång till en garderob som rymmer förvaringen bäst. Här vilar det genomgående plastmattan och väggarna målade i vitt.

Sovrum: Fortsättningsvis hittar vi det sista sovrummet. Här möblerar vi med enkelhet en dubbelsäng, skrivbord samt förvaringsmöblemang. Väggarna målade i vitt i kombination med samma plastmatta.

Håll koll på detta objekt

Bilder

Planritning

Planlösning

Fakta om bostaden

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Tingvallen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
414
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 313 kr*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

*Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Tingvallen bildades 1965 och husen byggdes mellan åren 1967-1969. Föreningen består av 414 bostadsrätter med adresserna Skarpskyttevägen 2-30 (A-E).

Förvaltning
HSB sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

Medlemskap
Föreningen accepterar inte delat ägande.
Föreningen tillåter inte juridiska personer som köpare.

HSB medlemskap
I samband med överlåtelser i en HSB-förening måste förvärvaren ansöka om medlemskap i HSB Skåne. HSB Skåne tar i samband med detta ut en andelsavgift på 500 kr/medlem samt en medlemsavgift om 300 kr/hushåll. Andelsavgiften återbetalas vid utträde från HSB.

Gemensamt elavtal
Föreningen har tecknat ett gemensamt elavtal för föreningens medlemmar. Debiteringen släpar 3 månader men innehavaren debiteras var månad. D.v.s. att januaris elförbrukning debiteras i april månad. Varje medlem kan följa sin egen lägenhets elförbrukning via Home solutions.

Föreningens ekonomi

Föreningen kommer att höja avgiften med 4% fr om 2024-01-01. Föreningen fick nyligen en prognos för dom kommande 10 åren och räknar med att behöva höja med 2-4% per år (2023-11-24).

Försäkring

Fastigheten är försäkrad hos Länsförsäkringar och ett kollektivt avtal gällande bostadsrättstillägget är tecknat.

Renoveringar - Utförda och planerade

2011 Spolning av avloppsstammar
2012 Nytt tak
2013/14 Tilläggsisolering av vindar
2013/14 Byte till tryckstyrda frånluftsfläktar
2014/15 Upprustning av undercentral för fjärrvärme inkl. ny styrning
2014/15 Renovering av källargångar, kameraövervakning i garaget.
2015 Anläggning av utegym.
2015 Omisolering och delvis byte av värmeledningar i 3 st garage.
2016 Tre stycken "extra rum" har byggts om och upplåtits med bostadsrätt.
2016 Började byta ut handdukstorkar till VVC i samband med att medlemmar renoverar badrum.
2018 Ny återvinningsstation.
2018 Cykelväg vid hus tio fick ny asfalt
2020 Installation av solceller.
2022 Portlås har installeras.

Planerade renoveringar (2023-11-24):
- Fasadrenovering inkl. fönsterbyte, pågående. Därefter kommer gården att renoveras.
- Badrummens vatten-och avloppsrör renoveras samtidigt som när medlemmen ska renovera dessa. När medlemmen ska renovera sitt duschrum så ska denne kontakta vicevärden för vidare information.
- Porttelefon förbereder föreningen när husen renoveras. Sen får medlemmarna besluta om det önskas eller ej.
- Även gårdsbjälklag (garagetak) skall renoveras men detta sker troligtvis först efter fasadrenoveringen har färdigställts.
- Breddning av garageplatserna planeras längre fram.

Parkering

Parkering (utomhus) ingår i avgiften. Vill man ha fler så kostar de 150kr/mån per tillstånd.

Garageplats i underjordiska varmgarage kan hyras till en kostnad om 275 kr/månad. Separat kösystem tillämpas och i dagsläget finns det inga lediga platser och förväntad kötid 1-2 år (2023-11-24). I garagen finns även spolplattor för biltvätt.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via Tele 2 och bredband via Ownit (1000 Mbps) som ingår i avgiften.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har under lång tid satsat mycket på områdets grönytor och här återfinns mängder av olika trädarter, bl.a. valnötsträd, äkta kastanj, blodplommon, kattalpa, tulpanträd, ginkgo, kattsura och flera äpple- och päronträd. I området finns många lekplatser, sittgrupper, grillplatser och utomhusgym. Det finns också låsbara cykelhus samt miljöhus och sopsortering.

Gemensamma utrymmen

I föreningens källarutrymmen finns tvättstugor som är utrustade med flera tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, mangel, matt-tvätt och torkrum. Tvättid kan bokas direkt via en app i mobilen. Det finns även en jourmaskin.

Det finns rymliga förråd till samtliga lägenheter i källaren. Dessutom finns stora hobbyrum (ca 22 kvadratmeter) som går att hyra (från ca 280 kr/månad) i mån av plats. För närvarande är det lång kötid till hobbyrummen.

Övrigt

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningar och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas kontakta föreningen för att stämma av informationen.

Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.tingvallen.se. Se även infolänk: http://tingvallen.se/pdf/Rapport_infomote_2018.pdf.

Ombyggnad, Renoveringar

2023 - Föreningen har precis färdigställt byte av ytterväggar, samtliga fönster, balkongdörren, fönsterbrädor och radiatorer. I samband med detta förstorades balkongen och glasades in.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten ingår ett förrådsrum i källaren.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem/Tele 2.

Bredband via Ownit (1000 Mbps) som ingår i avgiften.

Parkering

Parkering (utomhus) ingår i avgiften. Vill man ha fler så kostar de 150kr/mån per tillstånd.

Garageplats i underjordiska varmgarage kan hyras till en kostnad om 275 kr/månad. Separat kösystem tillämpas och i dagsläget finns det inga lediga platser och förväntad kötid 1-2 år (kontrollerat 2023-04-24). I garagen finns även spolplattor för biltvätt.

Månadsavgift

Avgift/hyra
6 138 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, bostadsrättstillägg, parkeringsplats utomhus, bredband, el (fast del) samt bostadsrättstillägg till hemförsäkringen. Debitering av elförbrukning sker månadsvis med tre månaders fördröjning.

Föreningen har ett fördelaktigt gemensamt elavtal. Varje lägenhet har en egen elmätare och faktureras av föreningen för elförbrukningen. Inga egna elavtal tecknas.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,2802%
Andel av årsavgiften är
0,2802%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
40 114 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 795 000 kr
Lägenhetsnummer
1223
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Nej
Rum
4
Antal sovrum
3
Boarea
109 kvm*

*Enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljehus
Byggår
1967
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft
Fönster
3-glas

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
3221
Energideklarationsdatum
2021-10-26

Länkar

Om Norra Fäladen

Att bo i Norra Lund

I Norra Lund är närheten till naturen i kombination med spännande arkitektur högst bidragande till områdets popularitet. Här finner du varierande bebyggelse där alla hus har sin egen identitet.

I Norra Lund är närheten till naturen i kombination med spännande arkitektur högst bidragande till områdets popularitet.

I stadsdelen Norra Fäladen i Lund ligger bostadsområdet Annehem, ett av stadens nyare områden som växer snabbt. Det är ett renodlat villaområde där den äldre delen mestadels består av trähusbebyggelse, vilket är ganska unikt för Lund. Området, som tidigare främst var för arbetarebostäder, har på senare tid blivit väldigt populärt bland akademiker. I Annehem har du alltid nära till naturen och till rekreationsområdet Sankt Hans backar.

I trakten ligger även Kungsmarken, det enda sammanhängande området i södra Sverige där markanvändningen varit oförändrad under tusentals år. Här finns ett naturreservat med minnen från forna tiders jordbruk. Till största delen består det av en golfbana kombinerat med övrig öppen mark, utom den norra delen som täcks av lövskog. Här har man hittat lämningar från tidig järnålder och här finns också flera olika fågelarter och växter som lever i symbios på slätten.

Norra Fäladen, strax norr om trafikleden Norra ringen, byggdes till stor del i slutet av 1960-talet. Här bor en stor andel av studenterna vid Lunds universitet i bostadsområdena Delphi, Kämnärsrätten och Klosterängen. Det är i den västra delen av området man finner Sankt Hans backar. Högstadieskolan Fäladsgården har genom sin arkitektur och sina verksamheter gjort området till något unikt. I mitten av området ligger Fäladstorget med bland annat matbutiker och Sankt Hans kyrka.

Det färgstarka området fredslyckan är även det ett mycket populärt område. Här bor du nära såväl vacker natur och grönska som stadsliv och all vardagsservice du kan behöva. Hela området byggdes utifrån tankar på såväl variation som helhet, vilket du kan se på områdets unika karaktär och tidlösa arkitektur.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Norra Fäladen? Kontakta Bjurfors mäklare i Lund! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Skarpskyttevägen 4A

Skarpskyttevägen 4A

226 42 LUND

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Anmäl dig till visning

Bokad visning! Anmälan krävs!

Jag vill anmäla mig

Budgivning pågår

Kontakta mäklaren för mer information gällande budgivningen.

Kontakta mäklare

Läs mer om budgivning

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Jag är intresserad av Skarpskyttevägen 4A

Bokad visning! Anmälan krävs!

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Liknande bostäder