Hoppa till innehåll

20-talselegans med modern komfort

  • På förhand

Davidshall, Malmö

Erik Dahlbergsgatan 8

Utgångspris:
3 895 000 kr
Avgift:
5 070 kr*
Antal rum:
2,5
Boarea:
75 kvm
Typ:
Bostadsrätt
Våningsplan:
2 av 4

*I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Ett obligatoriskt tillägg tillkommer för bredband om 289 kr/månad.

[En bra dold rubrik här]

ANMÄL DIG TILL VISNING

  1. Bokad visning.

Boka visningstid

Ansvarig mäklare

Thierry Asso

Fastighetsmäklare / Senior Partner

Kontakta mig

Bjurfors Malmö City (Huvudkontor)
Thierry Asso

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

20-talselegans med modern komfort

Totalrenoverad Davidshallstvåa med balkong och bevarad charm

Beskrivning

Nu har du chans att bo i hjärtat av Davidshall, med närhet till mysiga restauranger och butiker på Davidshalls torg. På andra våningen i en anrik fastighet finner du denna väldisponerade tvåa om 75 kvadratmeter, en perfekt harmoni av modern bekvämlighet och historisk karaktär, med noggrant bevarade 20-talsdetaljer som adderar en autentisk charm. Bostadens halva ger extra levnadsutrymme och smakfullt totalrenoverat kök och badrum gör att du kan flytta rakt in och påbörja ditt nya citynära liv.

Bostaden präglas av en harmonisk färgpalett och högkvalitativa material, vilket skapar en varm och välkomnande atmosfär. Renoveringar har genomförts med stor omsorg, i enlighet med byggstilen från 1929. Köket och badrummet är totalrenoverade och alla ytskikt är nyligen målade. Bevarade originaldetaljer, som fiskbensparkett och 20-talscharm, ger bostaden en autentisk karaktär. På de 75 kvadratmetrarna ryms förutom de två rummen även en möblerbar hall, en ljuvlig balkong i söderläge och ett badrum med vardagslyx i form av jacuzzi-badkar.

Planlösningen är genomtänkt med sin möblerbara hall som kan fungera som ett hemmakontor eller läshörna. Här finns även möjlighet att återställa en tidigare gästtoalett för extra bekvämlighet. Vardagsrummet, med sitt vackra burspråk och fiskbensparkett, erbjuder plats för både avkoppling och sociala tillställningar. De mjukt beigea väggarna ger en varm och inbjudande känsla. Köket, en dröm för varje matentusiast, presenterar sig i stilren shaker-stil med marmorbänkar och vitbetsat plankgolv, samtidigt som balkongen i söderläge lockar med sol från morgon till kväll och en bedårande utsikt över en schersmin. Sovrummet intill bjuder på en lugn reträtt med utsikt mot gården, en rymlig garderobsvägg, och samma mjuka färgschema som återfinns i resten av bostaden.

Utomhus njuter du av den fina innergården med blommande schersmin precis vid din balkong. Här finns grill och utemöbler för varma sommarkvällar. Belägen i Davidshall, ett av Citys mest eftertraktade områden, erbjuder bostaden ett attraktivt läge med närhet till caféer, butiker och nöjen. Dessutom finns kommunal boendeparkering i området, vilket underlättar för dig som reser med bil. Här erbjuds en unik möjlighet att bo i en bostad som kombinerar historisk charm med modern komfort och kvalitet.

Interiör

HALL
Rymlig och välplanerad med klädkammare och fiskbensparkett. En stor, multifunktionell yta som kan anpassas efter dina behov och önskemål.
KÖK
Tidlöst i sitt uttryck med modern funktionalitet och enkel shaker-stil av hög kvalitet, med marmordetaljer och plats för matbord. Balkongdörren fyller rummet med ljus och släpper sommartid in den ljuvliga doften av schersmin.
VARDAGSRUM
Estetiskt tilltalande med pardörrar och vacker parkett i original. En rymlig yta som inbjuder till både avkoppling och underhållning, med plats för soffgrupp och matbord intill burspråket mot gatan.
SOVRUM
En lugn reträtt med utsikt över innergården. Stilrent med gott om förvaring i rejäl garderobsvägg och en behaglig atmosfär.
BADRUM
Helkaklat i vitt med brun kakelmosaik på golvet. En plats för avkoppling med jacuzzi, elegant inredning och praktisk förvaring.
BALKONG
En liten oas i staden med plats för avkoppling och grönska. Sol från morgon till kväll gör detta till en perfekt plats för att njuta av soliga dagar och milda kvällar.
v.

Håll koll på detta objekt

Bilder

Planritning

Planlösning

Fakta om bostaden

Uteplats/balkong

Mot gården.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 070 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Ett obligatoriskt tillägg tillkommer för bredband om 289 kr/månad.

Ekonomi

Andel i föreningen
10,0392%
Andel av årsavgiften är
10,0392%
Pantsatt
Ja
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
918 273 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 895 000 kr
Lägenhetsnummer
003
Våningsplan
2 av 4
Hiss
Nej
Rum
2,5
Antal sovrum
1
Boarea
75 kvm*

*Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggår
1929
Uppvärmning
Fjärrvärme
Fönster
2-glasfönster

Källarförråd tillhör lägenheten.
Notera att lägenhet är registrerad som en 2 rok i lägenhets register.

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiklass
E
Energideklarationsdatum
2021-08-16

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Davidhallshus
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
13
Antal hyresrätter
3
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 313 kr*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja. Den som bor i lägenheten behöver äga minst 10%
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

*Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Davidhallshus är en äkta bostadsrättsförening med 13 lägenheter, varav 3 upplåts med hyresrätt. Föreningens adress är Erik Dahlbergsgatan 8.

Föreningens ekonomi

Bredablick sköter föreningens ekonomiska förvaltning.
I dagsläget finns inget beslut taget om kommande avgiftshöjning (kontrollerat med styrelse 2023-11-12)

Försäkring

Fastigheten är försäkrad hos Trygg Hansa och i försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna

Renoveringar - Utförda och planerade

1999/2000/2001 byttes maskinerna i föreningens tvättstuga ut.
I mitten av 2000 gjordes fogarna på fasaden mot innergården vid.
2003 byttes ett antal radiatorer ut i huset.
2005 målades väggarna i trapphuset.
2006 Spolning av stammar
2009 Renovering innergården.
2010 Balkongerna renoverades
2011 Vattenstammar och tappvattenventiler byttes i kök och badrum.
2018 Spolning av stammar
2020 Renovering av fönster mot innergården.
2021 Fönsterrenovering sydsida klara
2022 Godkänd OVK
2023 Filmning och spolning genomförd. Stammarna såg bra ut, inget stambyte aktuellt på lång sikt.

Kommande renoveringar
Senast 2025 planeras en omläggning av taket samt fasad utåt gatan

Parkering

I området råder boendeparkering.

TV/bredband

Föreningen har digital-TV via Allente och bredband via B2 Bredband AB

Gårdsplats/innergård

Gården är en liten oas med bord för gemensamma middagar och mindre grupper med stolar och bord, en liten gräsmatta och fina planteringar med blommor och ett fantastiskt jasminträd som blommar på våren. Där finns även en cykelparkering och sopstation för medlemmarna.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensam tvättstuga i källaren som är utrustad med 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare och 1 torkrum.

Det finns även ett hobbyrum och ett cykelrum beläget i källaren som får nyttjas fritt av medlemmarna, samt en fin och grönskande innergård.

Övrigt

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Länkar

Om Davidshall

Att bo på Davidshall

Området Davidshall är ett paradis för den som älskar mode och trender. Här samsas exklusiva och unika varumärken med vintage. Utbudet av restauranger och caféer är rikt och varierande. Davidshallstorg omges av eleganta byggnader och anses som ett av Malmös vackraste torg. I området ligger Malmö Opera som håller högsta internationella nivå.

Davidshall är ett delområde i centrala Malmö. Området avgränsas av Södra Förstadsgatan, Regementsgatan, Fersens väg och Östra Rönneholmsvägen. Bebyggelsen består främst av flerbostadshus på fyra våningar från tidigt 1900-tal.

Södra Förstadsgatan är en härlig gågata med många mysiga butiker. På tvärsgående Storgatan finns biograf och butiker. Fersens väg som är en viktig gata i Malmö är uppkallad efter Fabian von Fersen, statsman och militär som levde på 1600-talet. När före detta statsminister Göran Persson fortfarande var hemmavarande i Malmö var han bosatt i en etagevåning på Fersens väg.

Mitt i området ligger Davidshallstorg. Det uppstod i tomrummet efter Kockums Mekaniska Werkstad som flyttade till Västra Hamnområdet 1910. Under slutet av 1800-talet fanns här också det välbesökta värdshuset Davidshall, vars ägare David Leander givit namn åt det nuvarande området och torget. Gatumiljöerna från sent 1920-tal och tidigt 1930-tal är ett typiskt exempel på Malmöitisk senklassicism. Vid torgets ena sida ligger det gamla polishuset som är står inför en förvandling som bostadshus. Kring torget finns många restauranger och uteserveringar som bjuder på en gemytlig atmosfär. Här finns också ett flertal unika butiker inom inredning och mode.

Ett lugnare område på en mer central plats är svårt att hitta i Malmö. Här finns också allt för den kulturintresserade. Malmö Opera, Malmö Konsthall och Konserthuset nås inom några minuters gångväg. Här hittar du också idrottsanläggningar, underbara S:t Petri kyrka samt Triangeln, ett paradis för shoppingfantaster. Triangelns tågstation är idag en av Europas mest trafikerade tågstationer. Här ifrån tar du dig till Kastrup och vidare till Köpenhamn på mindre än 30 min.

Malmö Opera och Musikteater (före detta Malmö Stadsteater) är i dag en av de mest expansiva i Norden med högsta internationella nivå. Här presenteras verk från klassisk till nyskriven opera till musikal och repertoaren är stor. Målet är att uppföra musikteater för alla, såväl barn och ungdomar som vuxna.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Davidshall? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Erik Dahlbergsgatan 8

Erik Dahlbergsgatan 8

211 48 Malmö

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Anmäl dig till visning

Bokad visning.

Jag vill anmäla mig

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Mäklare

Ansvarig mäklare

Thierry Asso

Jag är intresserad av Erik Dahlbergsgatan 8

Bokad visning.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Liknande bostäder