Genomgående fyra på populärt läge, belägen på 3:e våningen med balkong och fri utsikt över gården

Limhamn, Malmö

Grönalundsgatan 28

Utgångspris
2 895 000 kr
Avgift
6 681 kr
Antal rum
4
Boarea
101 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 5
Hiss
Ja

Genomgående fyra på populärt läge, belägen på 3:e våningen med balkong och fri utsikt över gården

På populärt område med närhet till Limhamns centrum finns denna välskötta och trivsamma 4:a belägen på 3:e våningen med hiss från markplan!

 • Ansvarig mäklare

  Karin Bergkvist

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 67

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Med ett attraktivt läge på Limhamn med närhet till service, skolor och kommunikationer välkomnas du till denna stilfulla och trivsamma 4:a belägen på bekvämt våningsplan (vån 3) med hiss från markplan. Bostadens fina läge gör att ljuset flödar in från tre väderstreck och skapar en rogivande boendemiljö. Bostaden har ett rymligt vardagsrum som utgör en härlig sällskapsyta där familjen kan umgås. Praktiskt kök med gott om förvaring som erbjuder generösa sällskapsytor vid matplatsen med gott om utrymme att sitta och äta i goda vänners lag. Hela 3 rymliga sovrum i bostaden som vetter mot föreningens lugna innergård. Från Master bedroom nås hemmets ljuvliga balkong i söderläge med fri utsikt över den gemensamma gården. Här kan man njuta från tidig vår till sen höst. Väl tilltaget badrum i stilrent utförande med badkar samt gäst-wc med duschmöjligheter. Bostaden har flera förvaringsmöjligheter i form av garderober. En perfekt bostad för familjen eller paret som vill bo på ett attraktivt läge!

Föreningen har en mycket trevlig innergård med grill och trädgårdsmöblemang. Här bor ni lugnt med grönskande omgivningar och närhet till alla Limhamns faciliteter. Gångavstånd till Småbåtshamnen, Limhamns fiskrökeri och badplats. En bostad för dig som inte vill kompromissa med din boende kvalitet!

Varmt välkommen på visning!

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Ramen 9

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten tillhör ett källarförråd.

Månadsavgift

Avgift
6 681 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv samt fast elnätsavgift.
- Obligatorisk kostnad om 93 kr/mån avseende bredband tillkommer.
- Individuell mätning av el sker kvartalsvis och tillkommer som en separat post på månadsavin.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,7114%
Andel av årsavgiften är
0,71201%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 895 000 kr
Lägenhetsnummer
33
Våningsplan
3 av 5
Hiss
Ja
Rum
4
Sovrum
3
Boarea
101 kvm*

* Areauppgift enligt bostadsrättsförening

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1982

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
86

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Ramen i Malmö
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
152
Antal lokaler
38
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningens äger fastigheterna Ramen 9-12 vilka innehåller 152 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 38 lokaler med hyresrätt (uthyrda som extra förråd).
Föreningen har tidigare innehavt fastigheten med tomträtt men äger sedan den 1/7-20 hela fastigheten inkl. tomten.

Förvaltning
SBC sköter förenings ekonomiska förvaltning.
Föreningen är tillsammans med Brf Sälgen, Brf Hackspetten och Brf Sparvhöken delägare i en ekonomisk förening under namnet Limhamns Fastighetspartner som sköter fastighetsskötseln och trappstädning.

Avgiftsförändringar
Föreningen kommer att höja avgifterna med 2 % från den 1 september 2021 (kontrollerat 2021-03-02).

Försäkring
Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar.
I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Gemensamt elavtal
Föreningen tillämpar kollektiv el vilket innebär att den boende betalar sin förbrukning och inga fasta nätavgifter. Medlemmarna debiteras månadsvis men med tre månaders fördröjning.

Medlemskap
Föreningen accepterar inte juridiska personer som medlemmar.
Föreningen accepterar delat ägande mellan t.ex. förälder och barn där endast barnet bor i lägenheten. Den som bor i lägenheten måste äga minst 50%.
I samband med överlåtelsen önskar föreningen utföra tillsyn av lägenheten.

Hemsida
För mer information kontakta styrelsen på styrelsen@brf-ramen.se.

Renoveringar - Utförda och planerade

Genomförda renoveringar:
2013 Utfördes takomläggning
2017 Trädgårdsmiljö, murarna vid garageinfarterna och miljöhus renoverade
2017 Fönsterrenovering
2018 Passage och porttelefonianläggning
2018-2019 Byte till ledarmatur i garagen
2018-2019 Ombyggnad av hissar
2019 Byte av plattor värmeväxlare
2020 Taggläsare på föreningens gemensamma dörrar
2020 Installation av solceller

Kommande/pågående renoveringar (kontroll 2021-03-02):
2021 Byte av ventilation (planen är att det skall vara klart i September/Oktober 2021).
2021 Installation av 24 stycken laddstolpar, 6 stycken i varje garage.

Parkering

Föreningen har 193 garageplatser och 19 MC-platser. I varje garage finns en spolplatta. En garageplats kostar 250 kr/mån och en MC-plats kostar 150 kr/mån. Kösystem tillämpas, men som köpare är du garanterad en garageplats (2021-03-02).

TV/bredband

Kabel-tv levereras av ComHem, kostnaden ingår i avgiften. Bredband via Ownit med hastighet på 1000/1000, tillkommer som en obligatorisk kostnad om 93 kr/månad.

Gårdsplats/innergård

På varje gård finns lekplats samt grillmöjligheter och ut med Limhamns Idrottsplats finns boulebana. Cykelställ finns på varje gård.

Gemensamma utrymmen

I varje hus finns gemensam tvättstuga utrustat med tvättmaskin, torktumlare och torkrum.
Föreningen har ett gästrum med pentry som är beläget i källaren på block 1, Grönalundsgatan 28. Kostnad 200 kr/dygn.
Det finns även bastu man kan boka.
Fritidslokal/festlokal är belägen på Grönalundsgatan 14-16 källarplan, ingång från gaveln. Fritidslokalen får disponeras till kl. 23.00 fredag och lördag och till kl. 22.00 övriga dagar. I fritidslokalen finns även bordtennisbord och darttavla.
Café Fyrklöver lokalen finns i block 4.
Tält med plats för ca 25 personer kan lånas, bord och stolar finns.
Varje lägenhet disponerar ett källarförråd.
Föreningen har 5 st el-cykelplatser och kan hyras till en kostnad om 70 kr/mån.

Övrigt

Informationen är inhämtad från årsredovisning, föreningens hemsida samt styrelsen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontrollera ovanstående information med styrelsen. Besök gärna föreningens informativa hemsida, www.brf-ramen.se/

Området

Att bo på Limhamn

En pittoresk ”stad i staden”. Den gamla fiskeorten Limhamn känns allt mindre som en del av Malmö och mer som en egen liten stad. Den genuina småskaliga känslan som råder här samt läget vid havet attraherar många. I centrum finns ett rikt utbud av restauranger och butiker. Det finns bland annat köttaffär, ostbutik, fiskrökeri, chocolaterie, tehandel och karamellkokeri.

Limhamn var tidigare en egen ort men är numera en av Malmös rikaste och socialt mest välmående stadsdelar. Gamla Limhamn kännetecknas av charmiga gatuhus från slutet av 1800-talet på små, ibland kullerstensbelagda, gator. En populär samlingspunkt är Limhamns torg som har en stor gräsplätt, lekplats, boulebana, vattenfontän och flera bänkar att koppla av på. Torget fylls med folk när det arrangeras julmarknad och loppmarknad här varje år.

I centrala Limhamn finns flerbostadshus medan utkanterna till största delen består av villaområden. Ön på Limhamn erbjuder bland annat möjlighet till bad, promenadspår och fantastisk solnedgång över Öresund. Här finns även en mycket populär fiskeplats som lockar många fiskare varje dag samt skola, gym och matbutik.

Centrala Limhamn når du på 5 minuter med cykel och här erbjuds ett stort serviceutbud. När det gäller kultur kan Limhamn visa upp soldattorpet, som härstammar från 1800-talet. Här finns det ett stort bildarkiv och varierande utställningar. Varje år arrangeras det ett traditionsenligt midsommarfirande där familjer breder ut sina filtar med picknick och dansar runt midsommarstången. Hamnfestivalen är ett också ett populärt evenemang som äger rum under tre dagar i augusti. Då vimlar hamnen av mataktörer, musik, nöjen och vattenaktiviteter.

Sibbarp ligger vid Öresundsbrons brofäste nära Limhamn. I området finns många bostadshus men det är också ett fritidsområde med en fyrstjärnig camping. Strandhuset är en populär restaurang med havsutsikt och egen minigolfbana i retrostil som har öppet sommartid.

Annetorp är ett bostads- och industriområde mellan Annetorpsvägen och Linnégatan väster om Limhamns kyrka. Området har en blandad bebyggelse med villor, radhus och flerfamiljshus. Här finns också Folkets hus, skolor, förskolor, ishall och idrottsplats. I den södra delen ligger industriområdet med flera hundra verksamma företag. Övriga bostadsområden är Hyllie by och Djupadal. Hyllie by ligger mellan Lorensborgsgatan och Elinelundsvägen, och Djupadal mellan Rudbecksgatan och Inre Ringvägen väster om Elinelundsvägen. Båda områdena består till största delen av villor och radhus. I närheten finns Elinelunds fina koloniområde och Hyllie park folkhögskola. På folkhögskolan kombinerar eleverna teoretiska studier med skapande verksamhet.

Limhamns Sjöstad är ett nytt och växande område med radhus och flerfamiljshus. Här finns Glasbruksskolan som är en grundskola f-6 som slog upp portarna i september 2016. Limhamnsskolan är en ny skola som preliminärt kommer att öppna läsåret 2023/2024. Skolan är planerad för fem parallella klasser i årskurs 7-9 vilket ger plats för cirka 450 elever.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Limhamn? Kontakta Bjurfors mäklare på Limhamn! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Limhamns 3 bästa

3
 • Kaka på Kaka
  Lite charmigt och prisbelönat kafé, där det läggs stor kärlek på att baka och laga mat från grunden.
 • Limhamns kött & vilt
  Förstklassig butik med kött utan tillsatser som kommer från lokala bönder och jägare.
 • Mastio
  Tidigare mästerkocksvinnaren Sandra Mastio serverar stenugnsbakade gourmetpizzor med lokala råvaror.

Karta

Grönalundsgatan 28

Grönalundsgatan 28,
216 16 Limhamn

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Karin Bergkvist

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 67

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Limhamn, Malmö

  Adress
  Grönalundsgatan 28
  Utgångspris
  3 595 000 kr
  Månadsavgift
  6 463 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  101 kvm

  Visning: 2021-03-11 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Limhamn, Malmö

  Budgivning pågår
  Adress
  Östra Bernadottesgatan 38 A
  Utgångspris eller Högstbjudande
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  4 632 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  68 kvm

  Visning: 2021-03-10 16.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Limhamn, Malmö

  Adress
  Kalkstensvägen 5
  Utgångspris
  3 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 306 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  82 kvm