Trivsamt livsstilsboende vid Kalkbrottet med närhet till stad, natur och havet.

Limhamn, Malmö

Kalkstensvägen 7

Utgångspris
2 900 000 kr
Avgift
1 169 kr
Antal rum
2
Boarea
64 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 5
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Trivsamt livsstilsboende vid Kalkbrottet med närhet till stad, natur och havet.

Nära hav och natur ligger Victoria Park, inbäddat vid lugna och imponerande Kalkbrottet.

 • Ansvarig mäklare

  Annika Nessvold

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig

  :
  Telefon: 0739-20 66 71

Bilder

Ljus vardagsrum i anslutning till den öppna planlösningen mot köket. Kalkstensvägen 7 - Bjurfors
Ljus vardagsrum i anslutning till den öppna planlösningen mot köket
Härlig utsikt från fransk balkong i vardagsrummet. Kalkstensvägen 7 - Bjurfors
Härlig utsikt från fransk balkong i vardagsrummet
Matplats i anslutning till vardagsrummet och köket. Kalkstensvägen 7 - Bjurfors
Matplats i anslutning till vardagsrummet och köket
Ljus öppen planlösning kök/vardagsrum. Kalkstensvägen 7 - Bjurfors
Ljus öppen planlösning kök/vardagsrum
Sovrum med klädkammare. Kalkstensvägen 7 - Bjurfors
Sovrum med klädkammare
Fint kök med matplats. Kalkstensvägen 7 - Bjurfors
Fint kök med matplats

Planskiss

Planlösning
Planskiss

Beskrivning

Beskrivning

Smakfull tvåa på tredje våningen med hiss. En välplanerad lägenhet med modernt utrustat kök och stort helkaklade badrum med egen tvättmaskin och torktumlare. Stor balkong med härlig utsikt över Kalkbrottet. Välskött och obelånad föreningen Brf Paviljongen. Välkommen på visning!

Interiör

Trivsam lägenhet med en stor välkomnande hall med praktisk förvaring i garderober. På golvet i hallen ligger grått klinkergolv och övrigt på golven ligger ett ekparkettgolv som är genomgående för hela lägenheten samt vitmålade väggar. Trevlig öppen planlösning med stort härligt vardagsrum/kök med utgång till balkong. Köket är välplanerat och utrustat med bra arbetsytor. Maskinpark som består av följande; induktionshäll, inbyggd ugn, mikrovågsugn och helintegrerad diskmaskin. Fint Poggenpohl kök med tidlöst vita luckor och bänkskiva i vit laminat. Här erbjuds även ett stort sovrum med bra förvaring i klädkammare. Lägenheten präglas av vackert ljus – från två väderstreck. I badrummet finns en kombinerad tvättmaskinen/torktumlare som bildar en praktisk tvättavdelning tillsammans med en hel arbetsbänk och förvaring i överskåp. Spegelskåp, kommod och överskåp ger utmärkta förvaringsutrymmen i badrummet. Härligt ljus med infällda spotlights i tak och på spegelskåpet. Praktiska vikbara duschväggar i glas, väggmonterad WC-stol och självklart golvvärme.

Fakta

Uteplats/balkong

Stor härlig balkong med viss utsikt övre Kalkbrottet.

Övriga byggnader/utrymmen

Själva idén med Four Garden (Fd Viktoria Park) är att erbjuda ett boende med mer av det som kallas livskvalité inbyggt i väggarna, bland annat;
• Komplett spa-anläggning med två pooler, bastu, bubbelbad och gym
• Lounge med eftermiddagsfika och dagstidningar
• Park med putting-green, boulebanor och promenadstråk
• Egen biograf som visar både film, musik och- idrottsevenemang.
• Bibliotek med biljardbord och vinkällare
• Tennisbana
• Fest och konferenslokal
• Övernattningslägenheter för boendes gäster

Här finns personal som svarar för service, samordning och information. Du erbjuds meddelandeservice, bokning av resor och aktiviteter med mera. Det går även att beställa tjänster som t ex städning, tvätt och lägenhetstillsyn om så önskas.
Endast boende kan gå in på SPA utan att erlägga avgift. Med harmonisk miljö både ute och inne, pooler, gym, olika bastubad, solhimmel och en lång rad välgörande behandlingar. 12 meter långa inomhuspool.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät via Tele2. Bredband fast kostnad på 100 kr/mån.

Parkering

Föreningen har 66 garageplatser samt några p-platser utomhus som går att hyra. Separat kösystem. Kostnad p-plats ca 500 kr/mån, garage ca 750 kr/mån.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Månadsavgift

Avgift/hyra
1 169 kr

Inkl. värme och vatten. Hushållsel tillkommer. Obligatoriskt tillägg om 100 kr/mån tillkommer för bredband samt serviceavgift om 1332 kr/mån per person till Four Garden (tidigare Victoria Park)

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 900 000 kr
Lägenhetsnummer
433
Våningsplan
3 av 5*
Hiss
Ja
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
64 kvm

* Hiss från markplan

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
171

Om föreningen

Namn
Brf Paviljongen i Limhamn
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
129
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Paviljongen i Limhamn var den första etappen som byggdes på Victoria Park. Den består av 129 lägenheter. Husen uppfördes år 1978 av Cementa och 2007 började Victoria Park konvertera till livsstilsboendet och de första flyttade in 2009. Numera heter det Four Garden. Här används en mer otraditionell finansieringsform där föreningen inte har några lån, utan köpeskillingen fullt ut består av bostadsrättsinnehavarens insats. Föreningens uteblivna kapitalkostnader ger högre insatser och lägre månadsavgift.
På Four Garden (Fd Victoria Park) köper du inte bara en lägenhet - Det är ett nytt sätt att leva. Här erbjuds du en boendeform där ett modernt boende kombineras med generösa gemensamma mötesplatser och faciliteter som reception, spa, gym, pooler, tennis, vinkällare, biljardrum, biograf, restaurang och mycket mer. Föreningen tar ut en serviceavgift på 1 353 kr/mån/person. Serviceavgiften utgår för varje person över 15 år som är bosatt i lägenheten.

Utfört underhåll/reparationer:
Under 2014 utfördes plåtning av takkant för att motstå starka vindar på Victoriabyggnaden
Ny plattsättning utanför receptionen
Åtgärdat belysning längs kalkbrottet (från Victoria-byggnaden till utsiktsplatsen.)

Kommande renoveringar/underhåll:
Löpande underhåll.

Månadsavgifter:
Månadsavgiften höjdes med 3% den 1 januari 2016 och 3% den 1 januari 2017.
Inga beslut tagna gällande ev. avgiftshöjningar 2019.

Föreningen är obelånad därav den låga månadsavgiften.

I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägg för föreningens lägenheter.

I samband med en överlåtelse önskar föreningen göra en lägenhetstillsyn tillsammans med säljare och köpare.

En slutlig köpare uppmanas kontrollera ovanstående information med föreningen

Renoveringar - Utförda och planerade

Kommande renoveringar/underhåll:
Löpande underhåll.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,541%
Andel av årsavgiften är
0,541%

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
250 kr
Summa
250 kr

Byggnadssätt

Byggår
1978, 2008-2009
Uppvärmning
Fjärrvärme

Länkar

Området

Att bo på Limhamn

En pittoresk ”stad i staden”. Den gamla fiskeorten Limhamn känns allt mindre som en del av Malmö och mer som en egen liten stad. Den genuina småskaliga känslan som råder här samt läget vid havet attraherar många. I centrum finns ett rikt utbud av restauranger och butiker. Det finns bland annat köttaffär, ostbutik, fiskrökeri, chocolaterie, tehandel och karamellkokeri.

Limhamn var tidigare en egen ort men är numera en av Malmös rikaste och socialt mest välmående stadsdelar. Gamla Limhamn kännetecknas av charmiga gatuhus från slutet av 1800-talet på små, ibland kullerstensbelagda, gator. En populär samlingspunkt är Limhamns torg som har en stor gräsplätt, lekplats, boulebana, vattenfontän och flera bänkar att koppla av på. Torget fylls med folk när det arrangeras julmarknad och loppmarknad här varje år.

I centrala Limhamn finns flerbostadshus medan utkanterna till största delen består av villaområden. Ön på Limhamn kom ursprungligen till av produktrester ifrån Limhamns kalkbrott. Här finns en mycket populär fiskeplats som lockar många fiskare varje dag. När det gäller kultur kan Limhamn visa upp soldattorpet, som härstammar från 1800-talet. Här finns det ett stort bildarkiv och varierande utställningar. Varje år arrangeras det ett traditionsenligt midsommarfirande där familjer breder ut sina filtar med picknick och dansar runt midsommarstången. Hamnfestivalen är ett också ett populärt evenemang som äger rum under tre dagar i augusti. Då vimlar hamnen av mataktörer, musik, nöjen och vattenaktiviteter.

Vid kalkbrottet, norra Europas största dagbrott, ligger Four Garden – Sveriges första så kallade ”livsstilsboende”. Här kan du bo och leva i exklusiv miljö med tillgång till golfbanor, tennisplaner, vinkällare, spa, gym och mycket annat. En reception är alltid bemannad för de boende här.

Sibbarp ligger vid Öresundsbrons brofäste nära Limhamn. I området finns många bostadshus men det är också ett fritidsområde med en fyrstjärnig camping. Strandhuset är en populär restaurang med havsutsikt och egen minigolfbana i retrostil som har öppet sommartid.

Annetorp är ett bostads- och industriområde mellan Annetorpsvägen och Linnégatan väster om Limhamns kyrka. Området har en blandad bebyggelse med villor, radhus och flerfamiljshus. Här finns också Folkets hus, skolor, förskolor, ishall och idrottsplats. I den södra delen ligger industriområdet med flera hundra verksamma företag. Övriga bostadsområden är Hyllie by och Djupadal. Hyllie by ligger mellan Lorensborgsgatan och Elinelundsvägen, och Djupadal mellan Rudbecksgatan och Inre Ringvägen väster om Elinelundsvägen. Båda områdena består till största delen av villor och radhus. I närheten finns Elinelunds fina koloniområde och Hyllie park folkhögskola. På folkhögskolan kombinerar eleverna teoretiska studier med skapande verksamhet.

Limhamns Sjöstad är ett nytt och växande område med radhus och flerfamiljshus. Här finns Glasbruksskolan som är en grundskola f-6 som slog upp portarna i september 2016. Limhamnsskolan är en ny skola som preliminärt kommer att öppna läsåret 2023/2024. Skolan är planerad för fem parallella klasser i årskurs 7-9 vilket ger plats för cirka 450 elever.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Limhamn? Kontakta Bjurfors mäklare på Limhamn! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Limhamns 3 bästa

3
 • Kaka på Kaka
  Lite charmigt och prisbelönat kafé, där det läggs stor kärlek på att baka och laga mat från grunden.
 • Limhamns kött & vilt
  Förstklassig butik med kött utan tillsatser som kommer från lokala bönder och jägare.
 • Mastio
  Tidigare mästerkocksvinnaren Sandra Mastio serverar stenugnsbakade gourmetpizzor med lokala råvaror.

Karta

Kalkstensvägen 7

Kalkstensvägen 7,
216 32 Limhamn

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Annika Nessvold

  Fastighetsmäklare / Partner
  Områdesansvarig

  :
  Telefon: 0739-20 66 71

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Limhamn, Malmö

  Adress
  Limhamnsvägen 136
  Pris
  2 700 000 kr
  Månadsavgift
  3 945 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  68 kvm
 • Bostadsrätt

  Limhamn, Malmö

  På förhand
  Adress
  Högatan 11
  Prisidé
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 036 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  77 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Limhamn, Malmö

  Adress
  Grönalundsgatan 10
  Utgångspris
  3 275 000 kr
  Månadsavgift
  6 360 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  101 kvm