Välplanerad trea på våning 12 med dubbla balkonger

Lorensborg, Malmö

Vendelsfridsgatan 6B

På förhand
Utgångspris
1 895 000 kr
Avgift
4 101 kr
Antal rum
3
Boarea
78,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
12 av 16
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Välplanerad trea på våning 12 med dubbla balkonger

Stor genomgående trea på våning 12 med två balkonger! Varmt välkomna

 • Ansvarig mäklare

  Gustav Cagmo

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 04

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till Lorensborg och en av områdets absolut bästa bostadsrättsföreningar. Husen som uppfördes 1959 erbjuder perfekta boenden för paret eller den gamla villaägaren som tröttnat på att sköta den stora trädgården. Gröna fina innergårdar, två hissar från markplan, parkeringsmöjligheter i föreningen, miljöhus, föreningslokal och många tvättstugor är bara några av fördelarna. I avgiften ingår värme, vatten, kabel tv, bredband och bostadsrättsförsäkring. Allt i välkänd och stark bostadsrättsförening med HSBs välrenommerade varumärkesskylt stolt hängandes på fasaden.

På högt och fint våningsplan 12 finner vi denna välplanerade trerummare om 78,5 kvm. Vi erbjuds ett insynsskyddat och fritt läge med fantastisk inglasad balkong.
Här erbjuds ett rymligt kök med matplats och goda arbetsytor, två bra sovrum och ett vältilltaget vardagsrum i direkt anslutning till den underbara balkongen.

Lorensborg blir ständigt mer och mer efterfrågat. Här bor vi i ett centralt område nära grönskande parker, promenadstråk och Pildammarna. Promenadavstånd till Malmö citys kulturutbud, Triangelns uppgång från citytunneln, Mobilia och numera Champions League fotboll. Samtidigt en närhet till farlederna för pendlaren till nya Hyllie, Emporia liksom till Danmark.

Interiör

Hall
Hallen fungerar som bostadens hjärta och för oss vidare till samtliga rum i bostaden. Rikligt med garderober i hela hallen och en rymlig klädkammare.

Badrum
Snyggt badrum som blev totalrenoverat under 2015. Klinker på golvet och kakel på väggarna.

Kök
Rymligt kök i originalutförande med goda förvaringsmöjligheter och arbetsytor. Här ges den viktiga ytan för matplats som kan rymma ca 4 personer. Från köket finns utgång till en av balkongerna. Fint parkett på golvet.

Vardagsrum
Stor yta med plats för både soffgrupp och matsalsmöblemang för det större sällskapet. Två stora fönsterpartier med gott om ljusinsläpp. I direkt anslutning till vardagsrummet finner vi även bostadens underbara inglasade balkong. Fint parkettgolv och ljusa väggar.

Balkong
Med solens strålar som signum ligger denna balkong på fritt läge. Detta är bostadens "4e rum" där dagarna kan spenderas.

Sovrum
På trevlig fågelhöjd finner vi ett sovrum med utmärkt storlek. Njut av att somna in i en helt trafikskyddad miljö. Golvet består av fint parkett och målade väggar.

Sovrum 2
Bostadens andra två sovrum är jämnstort till ytan. Parkettgolv och målade väggar.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Knutstorp 1

Ombyggnad, Renoveringar

2015 Totalrenovering av badrum

Övriga byggnader/utrymmen

På gården finns gemensamma grillplatser som kan nyttjas av medlemmarna.

Hobbylokal:
För enklare snickring och målning finns det en hobbylokal. Nyckel lånas i expeditionen.

Gästrum: Föreningen har ett gästrum att hyra.

Cykelställ:
Inom föreningen finns det cykelplatser både ute i gårdens cykelställ och i källarutrymmen. För att hyra en egen cykelplats kontakta expeditionen via besök, mail eller telefon.

Miljöhus:
På fastigheten finns det två miljöhus för sortering av tidningar, förpackningar, glas, plast och plåt. För elektronik och metallskrot finns behållare i miljöhuset vid Stadiongatan 55. Miljöhusen är endast till för hushållsavfall, grovsopor och annat skrymmande avfall hänvisas till återvinningsstationer.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 101 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV, bredband och bostadsrättstilläggsförsäkring.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,37426%
Andel av årsavgiften är
0,37426%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 895 000 kr
Lägenhetsnummer
234
Våningsplan
12 av 16
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
78,5 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsförening

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1959

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2018-05-08

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Järven
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
323
Antal lokaler
3
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Järven. Föreningen består av totalt 323 bostadsrätter och 3 lokaler fördelade på sju adresser. Två av lokalerna är uthyrda och den tredje är en gemensamhetslokal. Föreningen bildades 1959.

Föreningen har tecknat ett kollektivt elavtal vilket innebär att föreningen betalar abonnemangsavgiften och på så sätt blir det billigare för medlemmarna. Lägenhetsinnehavaren betalar månadsvis direkt till föreningen, via sin avgiftsavi, endast sin beräknade elförbrukning.

Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB kostar ca 500 kr/person och en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll. Ansökan om medlemskap görs på www.hsb.se/malmo.

Fastigheten är upplåten med tomträtt, omförhandling av tomträttsavgälden ägde rum i år, 2019. Den nya tomträttsavgälden träder i kraft 2020. 1 januari 2020, sker en höjning 4,5 % som är fastställd. (Kontrollerat 2019-11-07)

OBS!
Medlemskap kommer att beviljas efter genomförd tillsyn. Vänligen kontakta Tommy Roth 070-740 22 51 för överenskommelse om tid. Köpare och säljare ska närvara.

Föreningen tillåter delat ägande. Föreningen godkänner inte juridisk person som köpare.

Föreningens ekonomi

1 januari 2020, höjning 4,5 %. (Kontrollerat 2019-11-07)

Renoveringar - Utförda och planerade

Gjorda renoveringar
1986 - nya fönsterpartier samt inglasning av balkonger
1995 - byte av vattenstammar
2004 - takomläggning
2006 - nya radiatorer
2008 - nya maskiner i tvättstugorna
2009 - avloppsstammar relinade
2009 - ny porttelefonanläggning installerades
2012 - installerade föreningen postboxar i entrén och det är mycket uppskattat av föreningens medlemmar. Man slipper att gå till COOP för att hämta sina lite större försändelser. Skaffar man ny lägenhetsdörr behöver man heller inte ha ett brevinkast/hål i dörren vilket ökar brandsäkerheten bl.a.
2013 - samtliga hissar är utbytta.
2013 - renovering av balkongfogar
2013 - alla elcentraler för ingående el utbytta
2013 - renovering av värmecentralerna och värmesystemet i 16-våningshuset
2013 - gavlarna på 16-våningshuset har fått nya fogar. De har även tvättats och impregnerats.
2015 - Elsystemet har modulariserats och moderniserats.
2016 - En föreningslokal för medlemmarnas nyttjande har färdigställts.
2016 - Fasadrenovering av 9-våningarshuset på Stadiongatan 55A-E, tvätt av 16-våningarshus.
2017 - OVK genomförd, entrépartier utbytta
2019- Byte elstammar och byte till 3-fas. Endast 55A som inte är helt färdigt ännu.
2019- Solcellspanel på taken.

Planerade renoveringar:
Inga planerade renoveringar finns i dagsläget. (Kontrollerat 2019-11-07)

Parkering

Fri parkering på vissa av gatorna i området. För övrigt råder boendeparkering i området.
61 parkeringsplatser tillhörande föreningen. Till parkeringsplatsen är det separat kö. Kö till parkeringsplats ca 5 år +, avgift 100 kr/månad. Intresseanmälan till styrelsen. (Kontrollerat 2019-11-07)

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Grundutbud ingår i avgiften. 1000 Mbit bredband från Ownit ingår i månadsavgiften.

Gårdsplats/innergård

Mycket fin innergård med grill, utemöbler och lekplats. Cykelställ. Miljöhus finns. Staket omgärdar gården med låsta grindar. Boulebana utanför ingången till 55C.

Gemensamma utrymmen

Totalt finns det 10 tvättstugor i källaren vilket gör det enkelt att få tvättider. I källaren finns cykelförråd och även låst cykelförråd att hyra för 30 kr/månad. Hobbyrum finns. Beroende på adress så finns förråd i källaren eller på vinden. Man kan även hyra ett extraförråd.

Övrigt

Slutlig köpare uppmanas kontrollera uppgifterna med föreningen.
För mer information om föreningen se gärna föreningens årsredovisning och
http://www.hsb.se/malmo/jarven

Området

Att bo i Västra Innerstaden

Det är snudd på omöjligt att tänka sig Malmö utan Ribersborgsstranden. Att leva i storstaden vid Öresund definieras lätt med sommardagar i sanden där. I Västra Innerstaden finns flera exklusiva bostadsområden som ligger precis invid eller med närhet till Ribersborgsstrandens vatten men ändå lugnt och ostört. Här finns bostäder med både citys och naturens alla möjligheter utanför porten året om. Det signalerar livskvalitet på Malmö-vis.

I västra innerstaden är det lätt att finna ro även om citypulsen slår bara några kvarter bort. Något som verkligen kännetecknar området är parkerna. I Malmös största, Pildammsparken, utnyttjas varje meter fullt ut. Mellan dammarna, vars innehåll en gång betydde skillnad mellan liv och död för stadens folk, ringlar motionsspår. Nu spelas här utomhusteater och man kan både ta en fika och träna på utegymmet i parken. Malmö stad har i flera områden byggt upp temalekplatser åt barnen, här ligger Spindellekplatsen tänkt för de minsta.

Fridhem, som ligger i Slottsstaden, är ett av Malmös allra mest attraktiva bostadsområden. Husen är eleganta och skolorna i närområdet utmärkta. Ribersborgsstranden och det vackra Kallbadhuset, som uppfördes 1898 och är klassat som byggnadsminne, ligger bara ett stenkast bort. Att ta ett vinterdopp från bryggan och sedan värma sig i bastun är tradition för många.

Västra Innerstaden är stor till ytan och rymmer många bostadsområden som alla har sin karaktär. Västervång ligger söderut längs Ribersborgstranden. Flera områden följer sedan inåt Malmö Centrum och Kronprinsen där kvarteren idag är mycket livliga. Skyskrapan skulle bli en stad i staden med butiker och service för de boende. Bostadsområden som Rönneholm, Dammfri, Lorensborg och Nya Bellevue ligger alla med närhet till Pildammsparken och Stadionparken.

Om man vill bo centralt i villa eller småhus i Malmö är Solbacken ett givet val. I charmiga Solbacken spänner stilarna över de senaste hundra åren då förtätning skett. Det var här som de första funkisvillorna Malmö byggdes och hela området är inbäddat i lummig grönska. Området länkas ut mot kusten till Mellanheden där flerfamiljshusen byggdes efter idén om ’hus i park med tillgång till ljus och luft’.

Populära Friluftsstaden var länge ett av Malmös mest välkända områden. Det tog form under 1940-talet och radhusens nyskapande finesser som sopnedkast direkt vid köksbänken och inbyggda skohyllor gjorde att det fick stor internationell uppmärksamhet.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad på Lorensborg? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Västra Innerstadens 3 bästa

3
 • Ribersborgs Kallbadhus
  Vackert och välbevarat badhus som erbjuder bad, bastu, SPA samt fika och middag året om.
 • Teaterlekplatsen i Pildammsparken
  En dröm för de små med sagoslott, kulisser och scen.
 • Mineral
  100% vegetarisk vinbar och restaurang med mysig uteservering på sommaren

Karta

Vendelsfridsgatan 6B

Vendelsfridsgatan 6B,
217 64 MALMÖ

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Gustav Cagmo

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 04

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrätt

  Lorensborg, Malmö

  På förhand
  Adress
  Lorensborgsgatan 7b
  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  4 571 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  2-3
  Boarea
  97,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!