Sekelskiftespärla med perfekta sällskapsytor

Rörsjöstaden, Malmö

Andréegatan 6

På förhand
Utgångspris
3 095 000 kr
Avgift
3 548 kr
Antal rum
2
Typ
Andel i bostadsförening
Våningsplan
4 av 4
Boarea
72,53 kvm

Sekelskiftespärla med perfekta sällskapsytor

En av Rörsjöstadens finaste 2:or! Detta är en fantastisk sällskapsvåning där vi ges det bästa mellan gammal charm & praktiska bekvämligheter

 • Ansvarig mäklare

  Filip Ericsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 84

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

En av Rörsjöstadens finaste 2:or! Detta är en fantastisk sällskapsvåning där vi ges det bästa mellan gammal charm & praktiska bekvämligheter

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Bf Andréegården
Organisationsform/typ
Bostadsförening
Antal lägenheter
32
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Bostadsföreningen Andréegården är en gammal och välskött förening som registrerades 1927. I föreningen finns 32 andelsrätter. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC. Föreningens tomt är friköpt.

Bf Andréegården är en bostadsförening vilket är en äldre boendeföreningsform som existerade innan bostadrättslagen introducerades 1930. Föreningen lyder under föreningslagen och dess stadgar, men inte automatiskt under bostadsrättslagen, om inte delar av lagen finns medtagna i dess stadgar. Alla spekulanter uppmanas att läsa igenom föreningens stadgar som finns tillgängliga under fliken "dokument & länkar" samt tillhandahålls av fastighetsmäklaren i samband med visning.

Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Avgiftshöjningar
Styrelsen har beslutat att höja avgiften med 3% den 1/1-2020. Skälet är målning av fönstren.

Medlemskap
Föreningen kan acceptera delat ägande mellan förälder och barn, ha en dialog med ordföranden innan kontrakt. Föreningen accepterar ej juridiska personer som medlemmar. Föreningen har dessutom strikta regler för andrahandsuthyrning och ställer frågan om de potentiella köparna själva tänker bo i lägenheten.

Energideklaration
Föreningen har ingen aktuell energideklaration och har ännu inte bestämt när den nya ska utföras.

Informationen är hämtad från föreningens årsredovisning samt en representant i styrelsen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare.

Renoveringar - Utförda och planerade

Tack vare att föreningen funnit så länge har de hunnit göra många stora renoveringar, men samtidigt med en låg belåningsgrad. Nedan listas nyligen utförade renoveringar:
2005 renoverades innergården.
2007 relinades avloppsstammarna och nya tvättmaskiner installerades.
2009 byttes tappvattenstammarna.
2010 Fönster underhålls löpande, senast under 2009/2010.
2011 installerades nya värmeväxlare och torktumlare byttes i tvättstugan .
2015 byttes elstigare.
2019 målades fönster (fortsätter våren 2020), innergården renoverades (trädvårdsspecialist och ny belysning), restaurerades ornament på fasaden.

Planerade renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig till 2023. 2020 planerar föreningen att måla källarfönster. Kommande år kommer taket att behöva bytas ut, det är 90 år och behovet är stort. Detta kommer också att innebära avgiftshöjningar, dock vet föreningen ännu inte hur mycket. Med tanke på att Andréegårdens avgifter är låga, blir en högre procentenhet inte så mycket i kronor.

Parkering

Betalparkering finns på Andréegatan, Föreningsgatan och andra gator i området. Boendeparkering kan erhållas om man är folkbokförd inom stadsdelen. Ansökan görs hos Gatukontoret 040-34 45 00. För mer info se www.malmo.se

TV/bredband

Kabel-tv via Comhem. Analogt grundutbud ingår i månadsavgiften. För info om kanalpaket, digital-TV och priser se www.comhem.se.

Bredband via kabelmodem från Comhem. För mer info se www.comhem.se. Alternativt bredband via telejacket och ADSL-modem. För mer info se www.telia.se. Föreningen håller på att titta över alternativt kabeluppkoppling och kommer förhoppningsvis inom en snar framtid att ha annat alternativ än Comhem, detta kommer att innebära möjlighet till lägre kostnad för bredband.

Gårdsplats/innergård

Vacker innergård med lekplats, sittgrupper och grill. samt ett soldäck.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensam tvättstuga i källaren där det finns 3 st tvättmaskiner, 2 torktumlare, 1 mangel och 1 torkrum. Det finns cykelförråd. Det finns även ett hobbyrum som kan användas för att snickra eller måla etc.

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostaden ingår både källar- och vindsförråd. Ca 5 kvm vardera (säljarens uppgift).

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 548 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV samt bostadsrättstillägg.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,75697%
Andel av årsavgiften är
2,76624%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Andel i bostadsförening
Upplåtelseform
Andel i bostadsförening
Utgångspris
3 095 000 kr
Lägenhetsnummer
1046
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
72,53 kvm*

* Areauppgifter enligt säljaren (finns mätbevis). Enligt föreningen är arean 69,7 kvm.

Byggnadssätt

Byggår
1927

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Länkar

Området

Att bo i Rörsjöstaden

Oavsett hur mycket kunskap man har om arkitektur bjuder Rörsjöstaden in till en inspirerande livsmiljö. Området skapades med de franska boulevarderna som förebild och idag, nästan 200 år efter byggstart, är det ett av Malmös mest uppskattade bostadsområden. Ett kännetecken är de välskötta trädgårdarna kring bostadsrättsföreningarna, här gäller puts och studs. Vackra S:t Pauli Kyrkogata, aktiviteter i Rörsjöparken och ett rikt utbud av kaféer och restauranger gör också sitt.

Det vackra området Rörsjöstaden var en av de första stadsdelarna i Malmö som uppfördes bortom kanalen. Byggnadsnämnden, som inrättades 1862, var landets första och de fick i uppgift att upprätta en rutnätsplan för Rörsjöstaden med kontinental inspiration hämtad från Paris boulevarder. Nämnden tog sitt jobb på största allvar och byggnationen varade ett halvt sekel. Hela området planerades utifrån den imponerande boulevarden Kungsgatan. Idag är den ett populärt joggingstråk!

I området ligger även S:t Pauli Kyrka som invigdes 1882. Det är en centralkyrka byggd efter principen att det heliga ordet skulle höras av hela församlingen och att alla skulle se prästen under gudstjänsten. Kvarteren kring den tårtformade kyrkan är mycket eleganta med höga flerfamiljshus putsade i nyanser av crème och toppade med tegelröda tak.

Väl omhändertagna bostadsföreningar med exemplariskt skötta innergårdar är lite av ett kännetecken för Rörsjöstaden. Husen är fina exempel på hur man ville bo förr och det är uppenbart att den här typen av boende är lika populär idag. Det var vanligt att byggherren själv bestämde utsmyckning på fastigheten och från sent 1800-tal blandade man gärna detaljer från olika epoker. En nymodighet var till exempel balkongen, som inte användes som uteplats, utan främst fungerade som en markör av bostadens viktigaste rum mot omgivningen.

Stadsdelen är stor till ytan där den sträcker ut sig längs kanalen med Drottninggatan i linje. Den boulevardliknande Kungsgatan löper från Värnhemstorget, där Malmö Plaza erbjuder shopping och nöjen, ner till Amiralsgatan. Rörsjöstadens läge gör den attraktiv för den som pendlar till jobb eller skola. Här finns flera viktiga kommunikationsmöjligheter på bara minuters avstånd.

Runt omkring Rörsjöstaden ligger flera fina parker och grönområden men närmast är den egna parken, Rörsjöparken. På sommaren är det många som njuter av solen från en filt. I parken finns också en temalekpark med vattenspel, klätterväggar samt en plaskdamm som är den största i Malmö och sedan något år finns även ett utegym.

Köpa eller sälja bostad i Rörsjöstaden? Kontakta Bjurfors mäklare i Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Rörsjöstadens 3 bästa

3
 • Bouchon
  En gemytlig fransk bistro med naturvinsbar.
 • Café Element
  På bästa läge serveras både fika, dagens lunch och middag.
 • Rörsjöparken
  Njut av en promenad genom den vackra allén, ha picknick i gräset eller stanna till på lekplatsen med barnen.

Karta

Andréegatan 6

Andréegatan 6,
211 49 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Filip Ericsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 84

Förslag på andra bostäder

 • Andel i bostadsförening

  Rörsjöstaden, Malmö

  Adress
  Döbelnsgatan 1D
  Utgångspris
  1 895 000 kr
  Månadsavgift
  2 226 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  52 kvm

  Visning: 2020-04-07 17.00 Boka här

 • Andel i bostadsförening

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Celsiusgatan 4 C
  Pris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  2 677 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  61 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Föreningsgatan 63B
  Utgångspris eller Högstbjudande
  4 100 000 kr
  Månadsavgift
  5 099 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  113 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Industrigatan 2B
  Utgångspris
  2 095 000 kr
  Månadsavgift
  4 033 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  63 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Andelsrätt

  Rörsjöstaden, Malmö

  På förhand
  Adress
  Celsiusgatan 2c
  Utgångspris
  2 295 000 kr
  Månadsavgift
  2 290 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2020-04-08 18.10 Boka här