Segevång, Malmö

Kronetorpsgatan 72C

På förhand
Pris
895 000 kr
Avgift
3 328 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 4
Boarea
56,5 kvm

Visning

 • söndag 16/8, KL 14:45 - 15:15

  Bokad visning.

 • måndag 17/8, KL 18:40 - 19:00

  Bokad visning.

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

 • Ansvarig mäklare

  Gustav Cagmo

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 04

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Planskiss

Planlösning

Fakta

Fastighetsbeteckning

Ögonlocket 14

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 328 kr

I måndagsavgiften ingår värme, vatten och bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,54608%
Andel av årsavgiften är
0,54608%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
895 000 kr
Lägenhetsnummer
147
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
56,5 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsförening

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1961

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2018-11-28

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Segevång
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
147
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Segevång är en stabil, välskött och trivsam förening som är beläget på det bostadsrättstäta området Segevång, intill ett grönskande parkområde. Byggnaderna består av 2 st 4 våningshus och 1 st 9 våningshus. Föreningen har 147 bostadsrättslägenheter. Föreningen upplåter dessutom 2 lokaler med hyresrätt. Fastigheterna innehar tomträtt med omförhandling 2024-12-31.

Ekonomi:
Avgiften höjdes med 7% 2020-01-01.
Föreningen anser att framtida renoveringar kommer kräva 2-5% höjning av avgiften varje år framåt. I dagsläget är inga beslut tagna för detta. (Kontroll 2020-06-15)

Medlemskap:
- Föreningen godkänner inte juridiska personer som medlemmar.
- Föreningen tillåter delat ägande, det vill säga att en förälder köper men låter sitt barn bo där, dock kräver föreningen att barnet äger minst 10 %.
- Tillsyn görs med vicevärden innan godkänt medlemskap.
- HSB sköter den ekonomiska förvaltningen. I samband med överlåtelse krävs det att samtliga köpare blir medlemmar i HSB och betalar in en medlemsavgift om 500 kr/medlem.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2008 Taket målades om
2008 Tvättstuga- Installerades taggsystem för bokning av tvättstugan
2011 Element, värme och ventilation
2014 Miljöhus byggt
2016-2017 Ombyggnad av tak och fasad.
2017 Nya moderna cykelställ
2019 Tak och fasadrenovering

Kommande/planerade renoveringar:
Styrelsen uppdaterar årligen underhållsplanen. De närmsta åren planerar styrelsen för följande större åtgärder: tappvatten, stammar, hissar och el. För mer info kontakta föreningen.

Parkering

Till föreningen hör även 84 st p-platser samt 3 st gästparkeringar, det är separat kö till dessa. En p-plats kostar ca 100 kr. Anmälan görs hos förvaltaren. För att få tillgång till detta måste du stå som ägare på bilen, eller vara du som disponerar den. Samt att den skall vara skattad och besiktigad.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via Com Hem, för utbud och aktuella priser se: www.comhem.se.
Föreningen är ansluten till Internet via Bredband 2, för utbud och aktuella priser se: http://www.bredband2.com/ annars så ingår en standard leverans av 100/10 i månadsavgiften.

Gemensamma utrymmen

Två tvättstugor i respektive byggnad placerat i källarplan med tre tvättmaskiner i varje. Cykelparkering finns. Ett källarförråd tillhör lägenheten. Föreningen har en festlokal som kan hyras för 250 kr till medlemmarna.
Det finns möjlighet att hyra cykelförråd av föreningen, separat kö. Intresse anmälan göres hos förvaltaren.

Övrigt

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Området

Att bo på Kirseberg

Kirseberg ger känslan av att bo på landet och i stan på samma gång. Blandningen av fristående småhus och flerfamiljshus ger Kirsebergs olika områden en unik karaktär där de rullar ut från kullen med kyrkan på toppen. Här konkurrerar koloniområdenas odlingar med omgivande grönska och mångfalden i ett av Malmös biologiska hot spots, nämligen det intressanta landskapet runt Segeå.

På 1600-talet odlade man körsbär på sluttningarna och troligtvis kommer namnet Kirseberg därifrån. Området kallas också ”Backarna” vilket är lätt att förstå, det ligger nämligen högre upp än omgivningen även om skillnaden var större förr i tiden.

Kirseberg är en av Malmös äldsta arbetarförstäder och i området Kirsebergsstaden blandas småhus med de flerfamiljshus som byggdes när landsortsbor flyttade in till Malmö i början av 1900-talet. Kirseberg är idag välbevarat då området i stort undantogs från de rivningsplaner som fanns från 1930 fram till 1980-talet. Man kan även bo i det gamla vattentornet som byggdes redan 1879.

Att bo på kirseberg är lite som att bo på landet men ändå i stan. Det går snabbt att cykla till Centralstationen och in till Malmö city. Närmaste köpcentrum ligger ännu närmre, bara några minuters trampande bort. Det finns klädaffärer, restauranger, biograf, gym och bowlinghall i Malmö Plaza vid Värnhemstorget. Skånetrafiken har också en av sina pendlingsstationer vid torget vilket gör det lätt att pendla till Lund och andra orter.

På det gamla flygfältet i Bulltofta har nya bostadskvarter vuxit fram. För Bulltoftaparken som binder samman området är ambitionen att det ska vara en så kallad miljöskuldfri park. Det gör man bland annat genom att bedriva en ekologiskt uthållig parkskötsel. Varje år släpps till exempel ett antal kor ut på grönbete i parken. Kossorna blir mätta och miljöpåfrestningarna mindre. Bulltoftaparken är lika stor som Slottsparken, Kungsparken och Pildammsparken räknade tillsammans.

Segevång är ett stort bostadsområde i Kirseberg som erbjuder mer än boende. I närheten finns hotell, friluftsbad Segevångsbadet och golfbana på Malmö- Burlöv Golfklubb. Segeå slingrar sig genom landskapet och är ett av Malmö Kommun särskilt utvalt naturområde som visar på ett rikt djur- och naturliv, ett biologiskt hot spot.

Köpa eller sälja bostad på Kirseberg? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Kirsebergs 3 bästa

3
 • Nostalgisk promenad
  Strosa runt i pittoreska gator bland pastellfärgade gathus som osar av charm.
 • Beijerspark
  En oas för picknick och utomhusaktiviteter.
 • Bulltofta kött
  Vid lunchtid ringlar sig kön efter deras berömda Dallasburgare.

Karta

Kronetorpsgatan 72C

Kronetorpsgatan 72C,
212 27 MALMÖ

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Gustav Cagmo

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0701-64 67 04

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Segevång, Malmö

  Adress
  Kronetorpsgatan 68A
  Utgångspris
  950 000 kr
  Månadsavgift
  2 482 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  38 kvm

  Visning: 2020-08-09 11.00 Boka här