Hoppa till innehåll

I vacker fastighet precis intill Triangeln

 • På förhand
 • 78 kvm
 • 3 rum
 • 2 995 000 kr

Triangeln, Malmö

Spångatan 22B

Utgångspris:
2 995 000 kr
Avgift:
5 447 kr*
Antal rum:
3
Boarea:
78 kvm**
Typ:
Bostadsrättslägenhet

*I avgiften ingår vatten. Obligatoriska tillägg tillkommer för internet om 150 kr/mån samt fast värmetillägg på 1234kr/mån.

**Areauppgifter enligt bostadrättsföreningen

[En bra dold rubrik här]

På Förhand – Vad är det?

På Förhand ligger bostäder som av olika anledningar inte är ute till försäljning just nu men som kan komma att säljas om förutsättningarna är rätt.

Läs mer om På Förhand

Ansvarig mäklare

Sara Persson

Fastighetsmäklare / Partner

Kontakta mig

Bjurfors Malmö City (Huvudkontor)
Sara Persson

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

I vacker fastighet precis intill Triangeln

Genomgående 3:a med socialt kök och två bra sovrum. Mysig innergård!

Beskrivning

Välkommen till Spångatan 22B! Belägen på lugn gata bara ett stenkast från stadskärnan och gågatan presenterar vi denna trivsamma trea. Genomgående planlösning, stora fönsterpartier och generös takhöjd är bara några av bostadens attribut. Här fördelas 78 kvadratmeter boyta i en väl avvägd planlösning med trivsamma sociala ytor och fina detaljer.

Adressen tillhör Brf Morkullan som är en centralt belägen bostadsrättsförening i ett av stadens mest intressanta kvarter. Läget har i takt med Malmös urbanisering, Triangelstationens uppbyggnad och Citys utökade restaurang- och caféliv genomgått en livfull förändring. Kvarteren blandas av vackra bebyggelser från förrförra sekelskiftet som tillsammans med nybyggnation förgyller gatstråken och omgivningen. Här bor man med gångavstånd till det mesta så som parker, skolor, biografer, restauranger, varuhus, bibliotek och allt annat som hör en stadskärna till. Med flera busstationer och Citytunneln ett stenkast bort är det alltid lätt att ta sig fram oavsett var man ska. För bilägare tillhandahålls boendeparkering på gatorna samt tre externa parkeringshus alldeles i närheten. Husen i kvarteret byggdes i början av 1890-talet och klassas idag som kulturhistoriskt värdefull bebyggelse.

Välkommen att se denna fina bostad på plats!

Interiör

Hall: Genom en säkerhetsdörr kommer vi in i hallen och möts av ett betonggolv som är målat i vitt med vacker schablonmålning i grönt. Golvet i den inre hallen är målat i ljusgrått. Vitmålade väggar, plats för avhängning samt förvaring i ett städskåp.

Badrum: Rakt fram från hallen sett ligger det rymliga badrummet som har svart/vit klinker på golvet och vitkaklade väggar. Härligt inkaklat badkar som klär i mönstrad mosaik. WC, handfat med badrumsskåp. Vattenburen handdukstork och golvvärme. Badrummet renoverades 2014.

Kök: En stilren och social dröm för den matlagningsintresserade med plats för många sittande gäster. Gott om bänk- och skåpsyta. Här samsas klassiska vita skåpsluckor med bänkskiva i ek och klassiskt vitt kakel. Köket från IKEA renoverades 2014. Maskinell utrustning enligt följande: spis, ugn, kyl/frys, diskmaskin, fläkt och mikro, samtliga från IKEA.

Vardagsrum/ Sovrum 2: Här återkommer betonggolvet och väggarna är målade i vitt med en vacker tapetserad fondvägg. Detta används idag som extra vardagsrum men passar också ypperligt som sovrum/kontor eller gästrum. Ljusinsläpp från två stora fönsterpartier.

Vardagsrum: Här ligger grått betonggolv och väggarna är vitmålade, gott om utrymme för större soffgrupp och förvaring.

Sovrum 1: Mot gårdssidan ligger master bedroom som rymmer dubbelsäng och förvaring. Utanför sovrummet finns också en garderob. Beige heltäckningsmatta och vitmålade väggar. Underbar utsikt mot innergårdens grönska.

Rumsbeskrivningar

Hall
Genom en säkerhetsdörr kommer vi in i hallen och möts av ett betonggolv som är målat i vitt med vacker schablonmålning i grönt. Golvet i den inre hallen är målat i ljusgrått. Vitmålade väggar, plats för avhängning samt förvaring i ett städskåp.

Badrum
Rakt fram från hallen sett ligger det rymliga badrummet som har svart/vit klinker på golvet och vitkaklade väggar. Härligt inkaklat badkar som klär i mönstrad mosaik. WC, handfat med badrumsskåp. Vattenburen handdukstork och golvvärme. Badrummet renoverades 2014.

Kök
En stilren och social dröm för den matlagningsintresserade med plats för många sittande gäster. Gott om bänk- och skåpsyta. Här samsas klassiska vita skåpsluckor med bänkskiva i ek och klassiskt vitt kakel. Köket från IKEA renoverades 2014. Maskinell utrustning enligt följande: spis, ugn, kyl/frys, diskmaskin, fläkt och mikro, samtliga från IKEA.

Vardagsrum/ Sovrum 2
Här återkommer betonggolvet och väggarna är målade i vitt med en vacker tapetserad fondvägg. Detta används idag som extra vardagsrum men passar också ypperligt som sovrum/kontor eller gästrum. Ljusinsläpp från två stora fönsterpartier.

Vardagsrum
Här ligger grått betonggolv och väggarna är vitmålade, gott om utrymme för större soffgrupp och förvaring.

Sovrum 1
Mot gårdssidan ligger master bedroom som rymmer dubbelsäng och förvaring. Utanför sovrummet finns också en garderob. Beige heltäckningsmatta och vitmålade väggar. Underbar utsikt mot innergårdens grönska.

Håll koll på detta objekt

Bilder

 • Säljarens gårdsbild. Spångatan 22B - Bjurfors
  Säljarens gårdsbild
 • Säljarens gårdsbild. Spångatan 22B - Bjurfors
  Säljarens gårdsbild
 • Säljarens gårdsbild. Spångatan 22B - Bjurfors
  Säljarens gårdsbild

Planritning

Planlösning

Fakta om bostaden

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Morkullan
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
57
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 433 kr*
Föreningen tillåter delat ägande
Föreningen tillåter delat ägande.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Nej

*Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Morkullan är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 57 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Fastigheten omfattas av adresserna Norra Skolgatan 4A-B, 6A-C, Spångatan 22A-B samt Torpgatan 5-19, 23-25 och 29.
Bostadsrättsföreningens hus uppfördes 1897-1904 på fastigheterna Morkullan 4, 8, 9, 11, 12, 17 och 19 som föreningen innehar med tomträtt. Tomträttsavtalet omförhandlades 2022. Huset är Q-märkt.

Föreningens ekonomi

HSB sköter föreningens ekonomiska förvaltning.

I dagsläget finns inga planerade avgiftshöjningar (kontroll 2024-05-08).

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. Bostadsrättstillägg ingår inte i föreningens försäkring och medlemmar måste teckna detta själva till sin hemförsäkring.

Renoveringar - Utförda och planerade

1982 Genomfördes en omfattande renovering i samband med ombildningen. Fönster och tak renoverades och vatten- och avloppsstammar i kök och badrum samt el-stigare byttes.
2003 Målades samtliga fönster och trappuppgångar renoverades.
2006 Åtgärdades problem med hussvamp. Föreningen har ett avtal med Anticimex gällande trygghetspaket vilket inkluderar hussvamp.
2008 Målades väggarna i trapphusen om.
2009 Renoverades golven i trapphusen.
2011 Uppfördes de nya tvättstugorna på gården och de gamla tvättstugorna omvandlades till lägenheter. Samma år renoverades gården och miljöhuset.
2012 Rensades och byttes stuprör delvis.
2016 Sågs taket över och det konstaterades att inga större åtgärder behöver vidtas.
2018 Målades tak, fasaden på den lilla gården renoverades och målades, nytt porttelefon- och passagesystem inklusive tvättstugebokning installerades och styrsystem i båda undercentralerna byttes, likaså samtliga radiatortermostater och frånluftsfläktar på den lilla gården inklusive gårdshuset.
2019 Byttes takfläkten på Norra Skolgatan 6 och samtliga avloppsstammar spolades.
2020 Byte av bredbandsleverantör
2020 Renovering av tak, fönster och fasad på Morkullan 3 och 4
2020 Renoverades en av föreningens hissar och fönster målades på den stora gården.
2020 Takfläktsbyte
2021 Renovering av tak, fönster och fasad på Morkullan 11, 12, 13. Målning av dörrar/portar. Byte av frånluftsfläktar på Morkullan 11, 12, 13.
2024 OVK

Pågående renovering/underhåll (kontroll 2024-05-08):
Renovering av gårdshus till gästlägenhet. Påbörjat under 2024 och kommer fortsätta etappvis.

Föreningen följer en underhållsplan.

Parkering

I området råder boendeparkering. För mer info se www.malmo.se. Närmsta parkeringshus heter Monbijou.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till internet via Bahnhof. Tillkommer som ett obligatoriskt tillägg på 150 kr/mån.

Föreningens har avslutat det tidigare digital-TV-avtalet, vilket innebär att varje bostadsrättsinnehavare får teckna egna avtal med valfri leverantör.

Gårdsplats/innergård

I föreningen finns två gemensamma innergårdar med tillgång till flera uteplatser, några med trädäck. Det finns även cykelparkering under tak samt avstängda portar där man kan ställa barnvagnar och cyklar.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns tre moderna och bokningsbara tvättstugor, två belägna på den stora innergården och en på den lilla. Tvättstugorna är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.

Övrigt

Informationen är hämtad från föreningens årsredovisning, hemsida samt en representant i styrelsen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare.

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostaden hör ett källarförråd.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 447 kr

I avgiften ingår vatten. Obligatoriska tillägg tillkommer för internet om 150 kr/mån samt fast värmetillägg på 1234kr/mån.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,7543%
Andel av årsavgiften är
1,7543%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
474 474 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 995 000 kr
Lägenhetsnummer
15
Våningsplan
0
Rum
3
Boarea
78 kvm*

*Areauppgifter enligt bostadrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1897-1904

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiklass
F

Om Triangeln

Att bo vid Triangeln

På Triangeln samsas vackra bostadshus från tidigt 1900-tal med modernare affärsbyggnader från 1980-tal och nutid. Här bor man mitt i centrum nära shoppinggator, köpcentrum, restauranger och ett stort kulturutbud. Från Triangelns kan man ta sig genom Malmö med den underjordiska järnvägsstationen Citytunneln som är sammanlänkad med tågstationen som går hela vägen till Köpenhamn. Triangeln har ett optimalt läge för pendlare och tvättäkta stadsbor.

Triangelns landmärke är utan tvekan den 69 meter höga hotellskrapan som byggdes 1989 med 20 våningar, då under namnet Sheraton. Byggnaden är Malmös fjärde högsta. Intill hotellet finns köpcentret Triangeln som inhyser både stora kedjor och mindre butiker. Södra Förstadsgatan är huvudgatan som leder hela vägen ner mot Möllevången. Triangeltorget leder vidare ner mot Malmös gågata, Södra Förstadsgatan. På hotellets sida tar Östra Rönneholmsvägen vid som sträcker sig hela vägen mot Malmö Opera. I de vackra sekelskiftesfastigheterna inryms bland annat delikatessbutiker, juvelerare och restauranger.

Friisgatan har benämnts som Malmös nya kulturstråk och är en hett eftertraktad adress för både bostadsinnehavare, butiksägare och kulturverksamheter. Gatan sträcker sig hela vägen från Triangeln till Folkets Park, där man bland annat passerar biografen Panora, kulturhuset Mazzetti, KB och Malmö Stadsarkiv. Utöver detta finns det mode- och inredningsbutiker, kaféer, restauranger och en fransk delikatessbutik. Korsar man Södra Förstadsgatan mot S:t Johannesgatan kommer man så småningom vidare till konsthallen, operan och Intiman. På vägen vilar man ögonen på vackra S:t Johannes kyrka som byggdes 1907 och är i jugendstil, som många av de kringliggande byggnaderna är. Kyrkans ena torn än nästan lika högt som hotellet på Triangeln.

När man bor vid Triangeln har man kultur, nöjen och shopping rakt utanför dörren. Många pendlare väljer att bo här på grund av Triangelns tågstation och Citytunneln. Den underjordiska kommunikationslösningen stod färdig år 2010 och är nu en av Europas mest trafikerade stationer, då det går både snabbt och smidigt att pendla lokalt och regionalt. På mindre än 30 minuter tar man sig via Kastrup vidare till Köpenhamn.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad vid Triangeln? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Spångatan 22B

Spångatan 22B

211 53 Malmö

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Mäklare

Jag är intresserad av Spångatan 22B

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Liknande bostäder

}