Hoppa till innehåll
Se en 3D visualisering av lägenheten med inredningsförslag via länken nedan: https://bit.ly/3ifahdU. Stora Varvsgatan 39 - Bjurfors

Havsnära tvåa i hjärtat av Västra Hamnen!

 • 50 kvm
 • 2 rum
 • 2 295 000 kr

Västra Hamnen, Malmö

Stora Varvsgatan 39

Pris:
2 295 000 kr
Avgift:
4 138 kr*
Antal rum:
2
Boarea:
50 kvm**
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
1 av 12
Hiss:
Ja

*I avgiften ingår värme och bostadsrättstillägg. Obligatoriskt tillägg tillkommer för tv/bredband/telefoni om ca 175kr/mån. Obligatoriskt tillägg tillkommer även för kall- och varmvatten samt el. Kostnad utgår efter avläsning.

**Areakälla enligt bostadsrättsföreningen

[En bra dold rubrik här]

VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Ansvarig mäklare

Christoffer Neurath

Fastighetsmäklare / Partner

Kontakta mig

Bjurfors Malmö City (Huvudkontor)
Christoffer Neurath

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

Havsnära tvåa i hjärtat av Västra Hamnen!

Havsnära tvåa med egen uteplats om 6 kvm med gångavstånd till både hav och promenadstråk! Social öppen planlösning mellan kök och vardagsrum.

Beskrivning

I hjärtat av Västra Hamnen, med direkt närhet till hav bor du i denna nyproducerade tvåa om 50 kvm. Bostaden erbjuder en öppen social planlösning mellan ett stilrent kök och ett välplanerat vardagsrum. Övriga ytor består av ett rymligt sovrum, en generös klädkammare samt ett badrum med egen tvättavdelning. I direkt anslutning till vardagsrummet nås hemmets uteplats om 6 kvm.

Västra Hamnen är ett av Malmös mest expansiva och trendiga bostadsområden med restauranger, butiker och salta bad alldeles runt knuten. Ett stenkast från hemmet ligger Kockums fritid som erbjuder diverse träningsaktiviteter, välsorterade ICA Maxi, apoteket och Systembolaget vilket underlättar vardagslivet. Närheten till stad och kommers lämnar inget att önska för bostadens nya ägare.

Se en 3D visualisering av lägenheten med inredningsförslag via länken nedan:

https://panorama.homestyler.com/v2?sid=gSjFMDQq7d84bCd4fq4WXH

Välkommen på visning!

Håll koll på detta objekt

Bilder

 • Se en 3D visualisering av lägenheten med inredningsförslag via länken nedan: https://bit.ly/3ifahdU. Stora Varvsgatan 39 - Bjurfors
  Se en 3D visualisering av lägenheten med inredningsförslag via länken nedan: https://bit.ly/3ifahdU
 • Nu presenteras denna havsnära tvåa i hjärtat av Västra Hamnen.. Stora Varvsgatan 39 - Bjurfors
  Nu presenteras denna havsnära tvåa i hjärtat av Västra Hamnen.
 • Här bor du med närhet till både hav och stad!. Stora Varvsgatan 39 - Bjurfors
  Här bor du med närhet till både hav och stad!
 • På promenadavstånd finns även Ribersborgs kallbadhus. Stora Varvsgatan 39 - Bjurfors
  På promenadavstånd finns även Ribersborgs kallbadhus
 • Härliga kvällspromenader avnjuts med glädje här. Stora Varvsgatan 39 - Bjurfors
  Härliga kvällspromenader avnjuts med glädje här
 • Som närmaste granne ligger masttorget med bl.a. Ica Maxi, systembolaget, apotek och resturanger. Stora Varvsgatan 39 - Bjurfors
  Som närmaste granne ligger masttorget med bl.a. Ica Maxi, systembolaget, apotek och resturanger

Planritning

Planlösning

Fakta om bostaden

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Stjärnfyren
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
62
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 313 kr*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

*Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Stjärnfyren består av 62 st bostadsrättslägenheter. Inflyttning är planerad maj/juni 2022. Adresserna är Stora Varvsgatan 37-43 och Västra Varvsgatan 13.
Riksbyggen kommer handha den ekonomiska förvaltningen. Föreningen är en äkta förening.

Gemensamma avtal
Föreningen har gemensamt avtal för kallvatten, varmvatten och el. En schablonkostnad för dessa kostnader finns specificerad för varje lägenhet i den ekonomiska planen i lägenhetsförteckningen. Föreningen har tecknat gemensamma gruppavtal för dessa.

Föreningens ekonomi

Föreningen höjde avgifterna med 29% 2023-01-01.
Föreningen har en planerad avgiftshöjning på 3% som gäller fr.o.m. 2024-02-01 (kontroll 2023-11-30).

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Folksam. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen samt kollektivt bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter.

Renoveringar - Utförda och planerade

Det finns inga planerade eller genomförda renoveringar då byggnaden är uppförd 2022. Byggentreprenörens garantier gäller i fem år.

Parkering

36 förköpta p-platser finns till boende i Brf Stjärnfyren i P-huset på Stora Varvsgatan. Kösystem råder. Priser efter P-husets ordinarie taxor, preliminärt ca 1200 kr/månad för en rörlig p-plats och ca 1600 kr/månad för en rörlig p-plats med laddstolpe. Råder kö, måste den boende ombesörja p-plats på annat håll.
Föreningen är medlem i M (Sunfleet) för bil- och cykelpool. Medlemskapet gäller i 10 år.

TV/bredband

Föreningen är anslutna till Tele2 fibernät för tv/bredband/telefoni. Det är bredband 100/100 mbit/s som ingår, ett basutbud av tv-kanaler, och tillgång till IP-telefoni. För detta utgår en obligatorisk kostnad om 175 kr/mån. Önskar en boende uppgradera tjänsterna, kan det göras av den boende själv, som då tecknar ett extra separat avtal med Tele2 efter tillträde.

Gårdsplats/innergård

Innergård med lekplats, grillplats, bänkar och cykelparkeringar.

Gemensamma utrymmen

Förråd finns i källare.
Cykelställ finns i ett cykelrum i källaren för ca 100 st cyklar.
Det finns även rum för barnvagnar/rullstolsförråd.

Övrigt

En gemensamhetsanläggning har inrättats för att tillgodose föreningens fastighets behov av innergård. I gemensamhetsanläggningen ingår tre fastigheter, Tampen 1, Tampen 2 och Tampen 3. Föreningen har 62/169 andelar i gemensamhetsanläggningen.

TV/bredband

Tele2

Tele2

Parkering

36 förköpta p-platser finns till boende i Brf Stjärnfyren i det P-hus som håller på att byggas på Stora Varvsgatan. Kösystem råder. Priser efter P-husets ordinarie taxor, preliminärt ca 1200 kr/månad för en rörlig p-plats och ca 1600 kr/månad för en rörlig p-plats med laddstolpe. Råder kö, måste den boende ombesörja p-plats på annat håll.
Föreningen är medlem i M (Sunfleet) för bil- och cykelpool. Medlemskapet gäller i 10 år.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 138 kr

I avgiften ingår värme och bostadsrättstillägg. Obligatoriskt tillägg tillkommer för tv/bredband/telefoni om ca 175kr/mån. Obligatoriskt tillägg tillkommer även för kall- och varmvatten samt el. Kostnad utgår efter avläsning.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,1327%

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har inte varit möjlig att räkna fram, eftersom relevant andelstal inte gått att få fram från föreningen eller förvaltaren.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
2 295 000 kr
Lägenhetsnummer
4012
Våningsplan
1 av 12
Hiss
Ja
Rum
2
Antal sovrum
1
Max antal sovrum
1
Boarea
50 kvm*

*Areakälla enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
2022

Länkar

Om Västra Hamnen

Att bo i Västra Hamnen

Det som började som en vision om att skapa en ny typ av boendemiljö har vuxit fram som en spännande stadsdel som sjuder av liv. Under sommarhalvåret drar Västra Hamnen och Dockan åt sig särskilt många besökare. Malmöbor och andra skåningar kommer kanske för att ta ett dopp utmed den långa strandpromenaden. Minst lika många, också utländska turister, fascineras året om av den varierande arkitekturen i boendemiljön där Turning Torso står lika tydlig som ett utropstecken – här är det!

Västra hamnen är en ekologiskt hållbar stadsbebyggelse och den började ta sin form under bostadsmässan Bo01, som hölls sommaren 2001. Syftet med mässan var att visa upp för allmänheten hur övergiven industrimark kunde förvandlas till bostadsområden med affärer, restauranger, hotell och kontor i en levande miljö. Den otillgängliga kustremsan förvandlades också till en mötesplats med utrymme för lekplatser, parker, skateramper, motionsstråk och brygghäng.

Ambitionen att skapa en levande stadsdel infriades verkligen. Idag är Västra Hamnen ett mycket attraktivt bostadsområde där förskolor och skolor hör till Malmös mest uppskattade. Här finns också all service, som t ex apotek, gym och matbutiker. Även flera topprestauranger har etablerat sig här lockade av möjligheten att bjuda gästerna på en upplevelse utöver det vanliga. Flera har borden precis utmed kajkanten och serverar förstås gärna fisk- och skaldjursrätter. Det är också enkelt att vara nära naturen i Västra Hamnen. De boende uppskattar möjligheten att ta ett kvällsdopp vid Scaniabadet och njuter av solnedgången i sundet vid Öresundsbron.

Idag är västra hamnen känd för sin spännande arkitektur med landmärket Turning Torso som stor turistattraktion. Den imponerande 190 meter höga byggnaden har satt Malmö på kartan och besökare från såväl Sverige som övriga världen kommer för att beskåda den.

Granne med Västra Hamnen ligger Dockan. Namnet på området är hämtat från förr då just varvsindustri och Kockums dominerade kustområdet. Nu är det ett trevligt bostadsområde som definieras av flervåningshus med närkontakt till vattnet, restauranger och en fri sikt ut mot horisonten. Den ursprungliga båtdockan har återanvänts och förvandlats till en attraktiv småbåtshamn. Man kan som boende parkera båten utanför porten.

Blandningen av gammalt och nytt är ledord i utformningen av Dockans miljö och flertalet äldre byggnader har fått nya användningsområden, bland annat har Malmö Högskola sin verksamhet i en gammal ubåtshall. Studenter blandas också med kontorsanställda då många små företag men även större internationella sådana har kontor i området. Även Bjurfors har sitt huvudkontor här.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Västra Hamnen? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Stora Varvsgatan 39

Stora Varvsgatan 39

211 10 Malmö

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Jag är intresserad av Stora Varvsgatan 39

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Liknande bostäder

}