Granne med havet!

Västra Hamnen, Malmö

Västra Varvsgatan 11A

På förhand
Avgift
4 485 kr
Antal rum
3
Boarea
86 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
6 av 8
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Granne med havet!

Väldisponerad lägenhet med två balkonger och fantastisk utsikt mot havet och Öresundsbron

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Beskrivning

Beskrivning

I denna fastighet bor du förstklassigt med dubbla balkonger och öppna ytor! Denna lägenhet ligger intill havet och erbjuder genomgående materialval av hög kvalitet. Lägenheten karaktäriseras av öppna ytor med stora fönsterpartier som bidrar till att det blir ett fantastiskt ljusinsläpp och utan insyn! Det stilsäkra köket ligger i anslutning till en av balkongerna som har utsikt mot havet och Öresundsbron. Dessutom är köket i anslutning till sällskapsrummet med härligt ljusinsläpp och fri utsikt! Bostaden erbjuder även ett ett stort, lyxigt badrum med tvättmöjligheter samt en gästtoalett! I andra sidan av lägenheten ligger två sovrum samt en stor garderob för förvaring.
Utanför dörren sprudlar det av liv och du tar dig enkelt till någon av alla restauranger och caféer i området. Söker du istället lugnet kan du ta dig ner på den gröna, insynsskyddade innergården. Kollektivtrafik finns precis utanför byggnaden, gym och ICA Maxi finns på kort promenadavstånd på andra sidan gatan. Ett perfekt boende för den som vill bo nära havet med en underbar utsikt över sundet!
Välkommen på visning.

Interiör

Hall
Välkommen in i hallen! Här möts vi av parkettgolv, vita väggar samt en klädkammare.

Sällskapsrum
Till höger om hallen kommer vi in i sällskapsrummet. Här fortsätter parkettgolvet tillsammans med dom vita väggarna. Sällskapsrummet ligger i öppen planlösning med köket, rymd med ett vackert ljusinsläpp från de stora fönsterna. Här finns plats för både soffgrupp och matbord! Här tar du dig ut på den stora balkongen som ligger i österläge med fri utsikt!

Kök
Från vardagsrummet kommer man in i det stilsäkra köket. Köksinredningen går i vitt (Ballingslöv) tillsammans parkettgolv och vitkaklade väggar samt grå köksbänk. Maskinparken är utrustad med diskmaskin, spishäll, inbyggd ugn och mikrovågsugn, kyl och frys, allt från Electrolux. Även här finns en balkong i anslutning till köket som ligger i nordväst läge med havsutsikt och utsikt över Öresundsbron!

Sovrum
Från vänster i hallen kommer man in i det stora sovrummet. Här finns parkettgolv och vita väggar samt två stycken garderober med bra förvaring och plats för en stor säng.

Sovrum
Det andra sovrummet ligger till vänster i hallen. Parkettgolv och vita väggar. Här finns plats för en säng och en garderob.

Badrum
Från hallen kommer man in i badrummet som har stora ytor. Badrummets väggar är helkalkade i vitt och golvet i grå klinker med golvvärme. Badrummet är utrustat med wc och handfat i vitt kakel, dusch och duschdörrar, handuksvärmare samt tvättmaskin och torktumlare från Electrolux. Här finns även städskåp för förvaring.

Gästtoalett
I hallen till höger ligger även en gästtoalett med wc och handfat.

Fakta

Uteplats/balkong

Uteplats 1: Balkong, läge med fri utsikt mot gården.
Uteplats 2: Balkong, läge med havsutsikt.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 485 kr

Varje lägenhet debiteras kvartalsvis för dess användning av vatten och el utifrån förbrukning. Värme debiteras med 55 kr per kvadratmeter och år och tillkommer som en obligatorisk kostnad om 358 kr/månad. Justering efter faktiskt förbrukning görs en gång om året. Det tillkommer en obligatorisk avgift på 256 kr/månad avseende bredband, TV och telefoni.

Ekonomi

Andel i föreningen
3,22597%
Andel av årsavgiften är
3,21616%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
01502
Våningsplan
6 av 8
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
86 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadrättsförening

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Värme
312 kr
Vatten/Avlopp
166 kr
Summa
478 kr

Kostnad för värme och vatten debiteras varje kvartal efter egen förbrukning. Föreningen har gemensam el och debiteras efter egen förbrukning varje kvartal ca 233:-/månad

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggår
2012
Ventilation
Mekanisk frånluft
Fönster
Lågenergifönster

Energideklaration

Energiklass
C
Energiförbrukning per kvm och år
67

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Havsljuset 1
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
26
Antal lokaler
4
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Havsljuset 1 är en äkta förening som består av 26 lägenheter och 4 bostadsrättslokaler. Föreningen bildades 2012 i samband med att fastigheten färdigställdes. Föreningens tomt är friköpt. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Avgiftshöjningar
I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar. Kontrollerat 2019-07-23.

Medlemskap
Juridiska personer accepteras ej som medlemmar.
Delat ägande mellan förälder/barn prövar föreningen från fall till fall.

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Renoveringar - Utförda och planerade

Renoveringar har inte utförts då huset inte varit i behov att detta. Föreningen följer en underhållsplan.

Parkering

Under fastigheten finns ett varmgarage som administreras av APCOA Parking (tel 08-556 306 70, mail: uthyrning@apcoa.se). Det finns 108 garageplatser som kan hyras till en kostnad om ca 900 kr/månad. Kösystem tillämpas och i dagsläget är det kö. Kontrollerat med APCOA Parking 2019-07-16.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till Telia.

Gårdsplats/innergård

Gemensam gård finns.

Gemensamma utrymmen

Varje lägenhet har egen tvättmaskin och torktumlare. Cyklar kan parkeras ute på gården eller nere i garaget. I källaren finns ett barnvagnsrum.

Länkar

Området

Att bo i Västra Hamnen

Det som började som en vision om att skapa en ny typ av boendemiljö har vuxit fram som en spännande stadsdel som sjuder av liv. Under sommarhalvåret drar Västra Hamnen och Dockan åt sig särskilt många besökare. Malmöbor och andra skåningar kommer kanske för att ta ett dopp utmed den långa strandpromenaden. Minst lika många, också utländska turister, fascineras året om av den varierande arkitekturen i boendemiljön där Turning Torso står lika tydlig som ett utropstecken – här är det!

Västra hamnen är en ekologiskt hållbar stadsbebyggelse och den började ta sin form under bostadsmässan Bo01, som hölls sommaren 2001. Syftet med mässan var att visa upp för allmänheten hur övergiven industrimark kunde förvandlas till bostadsområden med affärer, restauranger, hotell och kontor i en levande miljö. Den otillgängliga kustremsan förvandlades också till en mötesplats med utrymme för lekplatser, parker, skateramper, motionsstråk och brygghäng.

Ambitionen att skapa en levande stadsdel infriades verkligen. Idag är Västra Hamnen ett mycket attraktivt bostadsområde där förskolor och skolor hör till Malmös mest uppskattade. Här finns också all service, som t ex apotek, gym och matbutiker. Även flera topprestauranger har etablerat sig här lockade av möjligheten att bjuda gästerna på en upplevelse utöver det vanliga. Flera har borden precis utmed kajkanten och serverar förstås gärna fisk- och skaldjursrätter. Det är också enkelt att vara nära naturen i Västra Hamnen. De boende uppskattar möjligheten att ta ett kvällsdopp vid Scaniabadet och njuter av solnedgången i sundet vid Öresundsbron.

Idag är västra hamnen känd för sin spännande arkitektur med landmärket Turning Torso som stor turistattraktion. Den imponerande 190 meter höga byggnaden har satt Malmö på kartan och besökare från såväl Sverige som övriga världen kommer för att beskåda den.

Granne med Västra Hamnen ligger Dockan. Namnet på området är hämtat från förr då just varvsindustri och Kockums dominerade kustområdet. Nu är det ett trevligt bostadsområde som definieras av flervåningshus med närkontakt till vattnet, restauranger och en fri sikt ut mot horisonten. Den ursprungliga båtdockan har återanvänts och förvandlats till en attraktiv småbåtshamn. Man kan som boende parkera båten utanför porten.

Blandningen av gammalt och nytt är ledord i utformningen av Dockans miljö och flertalet äldre byggnader har fått nya användningsområden, bland annat har Malmö Högskola sin verksamhet i en gammal ubåtshall. Studenter blandas också med kontorsanställda då många små företag men även större internationella sådana har kontor i området. Även Bjurfors har sitt huvudkontor här.

Köpa eller sälja bostad i Västra Hamnen? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Västra Hamnens 3 bästa

3
 • Årstiderna By The Sea
  Gourmetmat från havet vid havet
 • Stapelbädden
  Skateboardpark och kreativt centrum
 • Bar Italia
  Kafé med den godaste italienska glassen

Karta

Västra Varvsgatan 11A

Västra Varvsgatan 11A,
211 11 Malmö

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Thierry Asso

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0708-99 33 37

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  Adress
  Masttorget 5
  Antal rum
  4
  Boarea
  80 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  Exklusiv
  Adress
  Västra Varvsgatan 9A
  Utgångspris
  6 995 000 kr
  Månadsavgift
  5 782 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2-3
  Boarea
  112 kvm

  Visning: 2019-08-25 11.00 Boka här

 • Bostadsrätt

  Västra Hamnen, Malmö

  Adress
  Einar Hansens Esplanad 16
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  3 070 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  54 kvm

  Visning: 2019-08-27 17.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  Budgivning pågår
  Adress
  Västra Varvsgatan 35
  Utgångspris
  2 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 531 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  59 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  Budgivning pågår
  På förhand
  Adress
  Bomgatan 19, 1002
  Utgångspris
  2 595 000 kr
  Månadsavgift
  4 281 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1-2
  Boarea
  72 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  På förhand
  Adress
  Västra Varvsgatan 27
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 231 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  På förhand
  Adress
  Salongsgatan 20G
  Utgångspris
  2 395 000 kr
  Månadsavgift
  5 328 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  67,2 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  Adress
  Västra Varvsgatan 16E
  Utgångspris
  3 295 000 kr
  Månadsavgift
  3 938 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  71 kvm

  Visning: 2019-08-26 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  Adress
  Märsgränd 19
  Utgångspris
  2 395 000 kr
  Månadsavgift
  2 870 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm
 • Bostadsrätt

  Västra Hamnen, Malmö

  Exklusiv
  Adress
  Barometergatan 90
  Utgångspris
  4 795 000 kr
  Månadsavgift
  5 394 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  84 kvm

  Visning: 2019-08-25 13.00 Boka här