Havsutsikt och välplanerad yta

Västra Hamnen, Malmö

Vimpelgatan 25

Utgångspris
4 195 000 kr
Avgift
5 455 kr
Antal rum
3
Boarea
94,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 6
Hiss
Ja

Havsutsikt och välplanerad yta

Välkommen till denna havsdoftande våning om 94,5 kvm med en underbar känsla och utsikt mot Öresund.

 • Ansvarig mäklare

  Karin Bergkvist

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 67

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till denna havsdoftande våning om 94,5 kvm med en underbar känsla och utsikt mot Öresund. Här bor man högt upp (våning 4/6) med ett ordentligt ljusinsläpp och en välplanerad, genomgående planlösning. Bostadens två väl tilltagna sovrum ligger på första parkett med utsikt mot kusten och havet, här kan man inte annat än att sova gott. Det största sovrummet bjuder på en egen walk in closet och ett alldeles ljuvligt burspråk från vilket man kan se solen gå ner i Öresund.

I lägenheten erbjuds vardagsrum och matrum med en ordentlig volym och utgång till en härlig södervänd balkong. De stora fönsterpartierna skänker ett ljuvligt ljusinsläpp åt interiören. Balkongens läge in mot gården och inglasningen gör att den är mycket användbar, den känns nästan som en förlängning av lägenheten och kan användas stora delar av året. På balkongen finns ett förråd.

I anslutning till matrum och vardagsrum ligger det u-formade köket i stilrent, vitt utformande - ett mycket funktionellt och trivsamt kök där det stora fönsterpartiet får dig att trivas riktigt bra. Köket är av märket Vedum och bjuder på rostfria vitvaror och spotlightbelysning.

Detta välplanerade hem bjuder dessutom på två badrum, ett större med badkar och tvättmaskin/torktumlare och ett lite mindre med dusch.

På Vimpelgatan 25 bor ni i en välskött förening med hiss och garage i källaren, granne med havet.

Varmt välkommen på visning!

Fakta

Uteplats/balkong

Tillhörande lägenheten finns en balkong i söderläge

Övriga byggnader/utrymmen

Tillhörande lägenheten finns ett källarförråd

Parkering

I föreningen finns 56 garageplatser som kan hyras till en kostnad om 800 kr/månad. Kösystem tillämpas, just nu finns det lediga platser (kontrollerat 2020-03-11). Platserna är numrerade, nuvarande ägare har nr 28 och den kommer att bli ledig. Vill man ha två bilplatser kan man boka det i mån av plats, bilplats nummer två kostar då endast 400 kr/månad.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 455 kr

I avgiften ingår en schablonskostnad för värme, varm och -kallvatten denna justeras var tredje månad genom ett individuellt mätning och debiteringssystem. En obligatorisk kostnad för bredband(100/10 Mbit/s), bredbandstelefoni, TV (kanalpaketet lagom) 168 kr/mån samt värmeleverans 236 kr/mån tillkommer på månadsavgiften.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,1367%
Andel av årsavgiften är
2,1367%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 195 000 kr
Lägenhetsnummer
1403
Våningsplan
4 av 6
Hiss
Ja*
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
94,5 kvm**

* Hissen går från markplan samt ner till garage/källarförråd

** Areauppgift enligt bostadsrättsförening

Byggnadssätt

Byggår
2005-2008

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energideklarationsdatum
2015-10-11

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Flaggskepparen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
56
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

HSB Brf Flaggskepparen är en äkta förening som bildades 2005 och består av 2 bostadshus som fördelar sig över adresserna Vimpelgatan 23-35. Föreningens verksamhet omfattar 56 lägenheter som är upplåtna med bostadsrätt samt 1 hyreslokal. Föreningens tomt är friköpt.

Förvaltning
Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB
Brf Flaggskepparen ingår i Samfälligheten Flagghusen som sköter kvarterens allmänna ytor.

Avgiftshöjningar
I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar. Kontrollerat 2020-03-11.
Senaste höjningen skedde 2018 med 2%.

HSB Medlemskap
Köparen måste vara medlem i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. En andelsavgift i HSB tas ut om ca 500 kr/person samt en engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll.
Ansökan om medlemskap görs på: www.hsb.se/malmo

Medlemskap
Föreningen accepterar ej juridisk person.
Föreningen godkänner delat ägande mellan förälder och barn, solidariskt betalningsansvar gäller ägarfördelning. Ingen specifik uppdelning av ägandet krävs.

IMD värme och vatten
Föreningen tillämpar individuell mätning av värme och vatten. Lägenheterna värms upp med fjärrvärme. Varje lägenhet debiteras separat för sin förbrukning av värme samt kall- och varmvatten. Det sker genom ett så kallat IMD-system (Individuell Mätning och Debitering) som kontinuerligt mäter förbrukningen i lägenheterna under tremånadersperioder.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda renoveringar:
2014 Åtgärdat avloppsproblem (Byggtekniskt problem, avhjälpt och bekostat av HSB)
2015 Målning av träfasaderna
2015 Ventilationskanalerna har rensats
2016 Delar av fasaden tvättades
2017 Ny utrustning för IMD-stystem (individuellmätning system)
2017 Ny bokningspanel till tvättstugan installerades
2017 Samtliga drivdon till belysningsarmaturer i trapphusen byttes ut
2017 Nät för att förhindra att fåglar bygger bo på fasaderna mot gården monterades
2018 Underhållsspolning och filmning av fastighetens avloppsstammar. Inga anmärkningar.
2018 Miljörummet målades om

Planerade renoveringar:
Under 2020 planeras inte några större underhållsåtgärder (kontrollerat 2020-03-11).

Parkering

I föreningen finns 56 garageplatser som kan hyras till en kostnad om 800 kr/månad. Kösystem tillämpas, just nu finns det lediga platser (kontrollerat 2020-03-11). Platserna är numrerade. Vill man ha två bilplatser kan man boka det i mån av plats, bilplats nummer två kostar då endast 400 kr/månad.

TV/bredband

Bredband (100/10 Mbit/s), bredbandstelefoni och Tv (kanalpaketet Lagom) via Telia kommer som ett obligatoriskt tillägg på månadsavgiften.

2020-10-01 träder ett nytt avtal för bredband, TV och telefoni i kraft. Detta innebär följande:
• 250/250 mbit/s snabbt bredband (100/10 idag)
• Tv-paket Mellan till alla lägenheter, med fjorton svenska och tre danska kanaler samt playtjänster.
• Ny trådlös router.
• Ny tv-box med inbyggda appar för SVT Play, YouTube och Netflix.
• Bredbandstelefoni (eventuell samtalskostnad tillkommer)
• Gratis support och installationshjälp per telefon och i tre Teliabutiker i Malmö.
• Pris: 169 kronor i månaden per lägenhet (168 kronor i dag). Inga andra kostnader tillkommer. Priset är inklusive moms.

Gårdsplats/innergård

På föreningens välskötta innergård finns en grillplats med utemöbler och kolgrill. På terrasser, balkonger och uteplatser är endast elgrillar tillåtna.

Gemensamma utrymmen

Det finns cykelförråd i källaren intill garageinfarten vid Vimpelgatan 33. Utöver cykelförrådet finns det cykelparkering på gatan utanför Vimpelgatan 31 och 33, utanför soprummet samt på två ställen på innergården.

Föreningen erbjuder en gemensam tvättstuga som är belägen i gårdshuset. Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel.

Övrigt

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information. Besök gärna föreningens hemsida för mer information: https://www.hsb.se/malmo/brf/flaggskepparen/

Området

Att bo i Västra Hamnen

Det som började som en vision om att skapa en ny typ av boendemiljö har vuxit fram som en spännande stadsdel som sjuder av liv. Under sommarhalvåret drar Västra Hamnen och Dockan åt sig särskilt många besökare. Malmöbor och andra skåningar kommer kanske för att ta ett dopp utmed den långa strandpromenaden. Minst lika många, också utländska turister, fascineras året om av den varierande arkitekturen i boendemiljön där Turning Torso står lika tydlig som ett utropstecken – här är det!

Västra hamnen är en ekologiskt hållbar stadsbebyggelse och den började ta sin form under bostadsmässan Bo01, som hölls sommaren 2001. Syftet med mässan var att visa upp för allmänheten hur övergiven industrimark kunde förvandlas till bostadsområden med affärer, restauranger, hotell och kontor i en levande miljö. Den otillgängliga kustremsan förvandlades också till en mötesplats med utrymme för lekplatser, parker, skateramper, motionsstråk och brygghäng.

Ambitionen att skapa en levande stadsdel infriades verkligen. Idag är Västra Hamnen ett mycket attraktivt bostadsområde där förskolor och skolor hör till Malmös mest uppskattade. Här finns också all service, som t ex apotek, gym och matbutiker. Även flera topprestauranger har etablerat sig här lockade av möjligheten att bjuda gästerna på en upplevelse utöver det vanliga. Flera har borden precis utmed kajkanten och serverar förstås gärna fisk- och skaldjursrätter. Det är också enkelt att vara nära naturen i Västra Hamnen. De boende uppskattar möjligheten att ta ett kvällsdopp vid Scaniabadet och njuter av solnedgången i sundet vid Öresundsbron.

Idag är västra hamnen känd för sin spännande arkitektur med landmärket Turning Torso som stor turistattraktion. Den imponerande 190 meter höga byggnaden har satt Malmö på kartan och besökare från såväl Sverige som övriga världen kommer för att beskåda den.

Granne med Västra Hamnen ligger Dockan. Namnet på området är hämtat från förr då just varvsindustri och Kockums dominerade kustområdet. Nu är det ett trevligt bostadsområde som definieras av flervåningshus med närkontakt till vattnet, restauranger och en fri sikt ut mot horisonten. Den ursprungliga båtdockan har återanvänts och förvandlats till en attraktiv småbåtshamn. Man kan som boende parkera båten utanför porten.

Blandningen av gammalt och nytt är ledord i utformningen av Dockans miljö och flertalet äldre byggnader har fått nya användningsområden, bland annat har Malmö Högskola sin verksamhet i en gammal ubåtshall. Studenter blandas också med kontorsanställda då många små företag men även större internationella sådana har kontor i området. Även Bjurfors har sitt huvudkontor här.

Köpa eller sälja bostad i Västra Hamnen? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö City! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Västra Hamnens 3 bästa

3
 • Årstiderna By The Sea
  Gourmetmat från havet vid havet
 • Stapelbädden
  Skateboardpark och kreativt centrum
 • Bar Italia
  Kafé med den godaste italienska glassen

Karta

Vimpelgatan 25

Vimpelgatan 25,
211 14 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Karin Bergkvist

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0739-20 66 67

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  På förhand
  Adress
  Signalgatan 6
  Utgångspris
  2 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 379 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  69 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  Adress
  Vimpelgatan 41
  Utgångspris
  4 095 000 kr
  Månadsavgift
  4 997 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  88,4 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  Budgivning pågår
  Adress
  Jungmansgatan 4A
  Utgångspris
  3 295 000 kr
  Månadsavgift
  4 190 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  78 kvm

  Visning: 2020-05-31 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  Adress
  Västra Varvsgatan 27
  Pris
  3 095 000 kr
  Månadsavgift
  4 668 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  78 kvm

  Visning: 2020-05-31 14.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  På förhand
  Adress
  Vimpelgatan 35
  Utgångspris
  2 895 000 kr
  Månadsavgift
  3 937 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  67,8 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  På förhand
  Adress
  Västra Varvsgatan 35
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  4 787 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  80 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Västra Hamnen, Malmö

  På förhand
  Adress
  Einar Hansens Esplanad 14
  Utgångspris
  3 595 000 kr
  Månadsavgift
  4 190 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  82 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!