Fin tvårummare med inglasad balkong i soligt västerläge.

Vita Höja, Malmö

Karolingatan 12

Utgångspris
1 250 000 kr
Avgift
3 847 kr
Antal rum
2
Boarea
65 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 9
Hiss
Ja

Fin tvårummare med inglasad balkong i soligt västerläge.

Mycket ljus och trevlig tvårummare som är renoverad och belägen på våning 4 med fin inglasad balkong. Varmt välkomna!

 • Ansvarig mäklare

  Ola Petersson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 62

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till Karolingatan 12!

På Vita höjas bästa läge finner ni denna renoverade tvåa på våning 4 med fin utsikt mot föreningens fina innergård och mot väster. Smart planlösning med 65 kvm och med bra läge vilket skapar en ljus och hemtrevlig bostad att trivas i. Balkongen som ligger i väster är stor och inbjudande och framför finns ingen granne tätt inpå utan bostaden är placerad på fritt läge. Lägenheten erbjuder en ljus och bra och välplanerad planlösning mellan kök, hall och vardagsrum. Stora och härliga sällskapsytor för middagar och gäster. Ett riktigt stort vardagsrum med plats för såväl soffa som soffbord och TV. En välkomnande hall med plats för förvaring och där nuvarande ägare öppnat upp så det blir än mer ljusare. Väl tilltaget kök från IKEA med matplats för 4-6 personer. Rymligt sovrum med plats för säng och bra med förvaring i en stor skjutdörrsgarderob. Renoverat helkaklat badrum med dusch i praktiskt utförande. Till lägenheten hör även förråd som är placerat på vind och källare.

Föreningen har en god och välbalanserad ekonomi med en god buffert för kommande behov. Styrelsen arbetar även aktivt med att främja den sociala samvaron för medlemmarna, som ju är en del i grundtanken med att bo i en bostadsrättsförening. Detta sker dels genom ovanstående aktiviter, och dels genom att främja föreningens allmänna trivsel.

På Vita Höja är det rent och snyggt, både inomhus och utomhus. Vi har tillsammans koll på vår förening och vi hälsar på varandra och ger oss tid att stanna upp och byta ett par ord med våra grannar.Vita Höja är en förening som man trivs i och känner sig trygg i.

I områdets närhet finns linjebussar (buss nr 5), mataffärer (Coop), Jägersro centrum, förskolor,lekplatser samt lätt att sig ut på ringvägen!

Ett boende som bör ses på plats, välkommen på visning!

Interiör

Hall
Säkerhetsdörr. Parkett på golv och målade väggar. Finns plats för garderob här.

Vardagsrum
Laminat på golv och målade vita väggar. Ger plats för soffgrupp och matsalsmöblemang. Utgång mot inglasad balkong.

Inglasad balkong
Inglasad balkong i väster med kvällssol. Ger plats för utemöbler.

Kök
Stort och rymligt kök i ljust utförande med matplats för 4-6 personer och med gott om förvaring och arbetsytor. Köket är från Ikea med ljusa luckor som snyggt kombineras med laminatbänkskiva och kakel ovan som stänkskydd. Parkett på golv och ljusa väggar. Utrustat med spis, ugn, mikro, kyl/frys, fläkt (Smeg 2018) samt diskmaskin.

Badrum
Helkaklat badrum som totalrenoverades 2018. Grått klinker på golv och vitt kakel på väggarna. Utrustat med handukstork, toalett, handfat, dusch samt badrumsskåp. Tvättmaskin är placerad i badrummet men ingår ej i köpet.

Sovrum
Laminat på golv och ljusa väggar. Stor garderobsvägg med skjutdörrar. Ger plats för dubbelsäng och övrig möblering.

Renoveringar
2017
Tagit bort av dörr och öppnat upp mellan hall o vardagsrum.
Monterat integrerad garderob i sovrum
2018
Totalrenoverat badrum, golvbrunnen är bytt.
Monterat fläkt ovan spis i kök
Förberett för tvättmaskin i badrum
Lagt ny parkett i hall
Nytt golv i kök
Målat i kök och vardagsrum

Fakta

Fastighetsbeteckning

Knekten 2

Parkering

P-plats ingår vid överlåtelse med kostnad om 15 kr/mån.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 847 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och p-plats.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,2457%
Andel av årsavgiften är
0,25051%
Pantsatt
Ja
Reparationsfond
866 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 250 000 kr
Lägenhetsnummer
254
Våningsplan
4 av 9
Hiss
Ja*
Rum
2
Boarea
65 kvm**

* Hiss från markplan

** Areauppgifter enligt bostadsrättsförening

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1969
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2019-03-04

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggen Brf Vita Höja
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
324
Antal lokaler
5
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Vita Höja är en äkta förening som bildades samma år som husen byggdes, 1969. Föreningen äger marken. Föreningen består av 6 niovåningshus med totalt 324 lägenheter samt affärslokalerna vid Höja centrum. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen.

I dagsläget finns inga planerade avgiftshöjningar, (kontroll 2020-06-11).

Medlemskap:
- Föreningen tillåter delat ägande mellan förälder och barn. Minsta ägarandel ska vara 10%.
- Juridiska personer godkänns ej som medlemmar.
- I samband med överlåtelse vill föreningen genomföra tillsyn av lägenheten.

Föreningens hemsida: www.vitahoja.se

Renoveringar - Utförda och planerade

Gjorda renoveringar:
1984 Fönster med ytterbåge i aluminium
1994 Fasad
2011/12 Byte av garageportar
2012 Avfallstankar till sopsortering med sopsugar installerade i källare.
2012 Avloppsstammar spolade.
2014 Totalrenovering värmecentraler med nya värmeväxlare och reglerutrustning. Även radiatorventiler är utbytta och elementen renspolade.
2015 Injustering av värmesystem och byte av värmeväxlare. Hissar, fasader och lekplatser renoverade.
2016 Takfläktar är bytta.
2017 Byte av tappvattenstammar och utför relining av avloppsstammarna.
2020 Belysning

Planerade renoveringar:
Takomläggning, i dagsläget är inga beslut tagna om när detta kommer ske.

Parkering

Föreningen har 272 parkeringsplatser med p-kort där man får ställa sig vart man vill. Parkeringsplatserna kostar 15 kr/mån. (Ny hyra from hösten, med fasta platser, är 60 kr/månad).
127 garageplatserna som kostar 120 kr/mån och kötiden anses vara 4-5 år. (Ny hyra from 2021-01-01 är 175 kr/mån).
Pågår att göra parkeringsplatserna större. Efter det kommer föreningen att ta fram ett annat upplägg för betalning och kösystem för p-platserna.
(Kontrollerat med föreningen 2020-06-11)

TV/bredband

Kabel-tv via Com Hem. Baspaketet ingår i avgiften. Bredband får enskilda lägenhetsinnehavaren teckna själv.

Gårdsplats/innergård

På gården finns möjlighet till allehanda rekreation, t.ex. boulespel, grillning, fotboll, lekplatser eller bara avkoppling vid någon av föreningens många, populära möblerade utemiljöer.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har 6 tvättstugor belägna i källare. Barnvagnsrum finns och separat cykelförråd finns att hyra. Det finns festlokal, bibliotek, hobbyrum och gym i föreningen.

Övrigt

Föreningens fritidskommitté arrangerar ett flertal aktiviteter för medlemmarna varje år, t.ex. bussutfärder, dans-, grill- och allsångs-kvällar m.m. Föreningen har ett eget välutrustat och kostnadsfritt gym.
Bibliotek, ett välsorterat, finns också inom föreningen. Både gym och bibliotek är kostnadsfritt för medlemmarna att använda, och används av såväl gammal som ung.

Ovanstående information har inhämtats genom årsredovisningen och kontrollerats med representant från föreningen. Slutgiltig köpare uppmanas att kontakta representant från föreningen för att stämma av ovanstående information.

Länkar

Området

Att bo i Husie

I Husie bor du på bekvämt avstånd från centrala Malmö samtidigt som du är nära natur och grönområden. Här finner du områden som Jägersro med travbana och stort köpcenter och gemytliga Kvarnby med vackra hus och golfbana med 18 hål. Området är perfekt för pendlare då du på kort tid tar dig ut på motorvägen och vidare över Öresundsbron till Köpenhamn.

Östra Malmö är populärt att bosätta sig för dem som vill bo lite utanför stan men med direkt närhet till centrala delarna och service och kommunikationer. Tack vare Östra Malmös läge är området perfekt att bo på för den som pendlar. På bara några minuter befinner du dig både på ringvägen för vidare färd in mot stan eller ut på motorvägen. Detta gör att många som pendlar till Köpenhamn väljer att bosätta sig här. Även Malmö City Airport finns på pendelavstånd.

Bosätter du dig i Kvarnby får du verkligen njuta av naturen på nära håll. I direkt anslutning till bostadsområdet finns Kvarnby GK. En 18-hålsgolfbana som är väldigt populär bland Malmöborna. I gamla Kvarnby by finns också Kvarnby folkhögskola. Området är barnvänligt, lugnt, behagligt och nära till kommunikationer. Med närheten till såväl förskola som grundskola, blir det enkelt för barnfamiljen.

I stadsdelen Husie ligger områdena Röda Höja, Vita Höja och Gula Höja. Här bor du högt över havet eftersom Höja är Malmös högsta naturliga punkt. Här finns både småhus och flerfamiljshus. Södra Sallerup som ligger öster om yttre ringvägen består till största delen av landsbygd och gårdar. Här finns också Wowragården, en gammal korsvirkesgård som numera är museum, samt Södra Sallerups kyrka från 1100-talet.

Riseberga och Virentofta är två populära bostadsområden. Här finner du bra skolor i ett lungt och skönt område. Dina grannar består av barnfamiljer blandat med äldre personer. Från Riseberga och Virentofta kan du utan problem cykla till jobbet i centrala Malmö.

Jägersro är inte bara en trav- och galoppbana. Strax intill finns ett idylliskt villaområde samt en del nyare småindustrier och kontorslokaler. Jägersro Center erbjuder omväxlande shopping med en mängd olika butiker under samma tak. Precis intill Jägersro ligger villaområdet Stenkällan. Området består i huvudsak av friliggande villor från 1960–1970-talen. Området är döpt efter en äng på Västra Skrävlinge bys mark.

Köpa eller sälja bostad på Vita Höja? Kontakta Bjurfors mäklare på Malmö Öster! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Husies 3 bästa

3
 • Kvarnby GK
  En av Malmös populära golfbanor.
 • Jägersro trav och galopp
  Sveriges äldsta stationära tävlingsbana för hästsport.
 • Perfekt för bilpendlare
  På bara några minuter når du motorvägen mot tex Köpenhamn

Karta

Karolingatan 12

Karolingatan 12,
212 34 Malmö

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Ola Petersson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0739-20 66 62