Bostäder till salu i Baskemölla

Hitta din nya bostad i Baskemölla

Attraktiva bostäder till salu i Baskemölla

Här hittar du alla våra lediga bostäder till salu i Baskemölla just nu!

 • Friliggande villa

  Baskemölla, Simrishamn

  Budgivning pågår
  På förhand
  Adress
  Oderbäcksvägen 7
  Utgångspris
  6 750 000 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  1-3
  Boarea / Biarea
  227 kvm / 10 kvm
  Tomtarea
  964 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

Området

Att bo i Baskemölla

Många är de konstnärer som har hittat till Baskemölla genom seklerna. Bland de mest kända hör väl Prins Eugen och G.A.N som kom hit för att föreviga den lilla byn och dess sköna omgivningar. Än idag hålls alla konstformer och dess utövare högt på orten då Österlens Konstnärsgille har sin hemvist där och Baskemölla utgör startpunkt för den populära Konstrundan.

Baskemölla är ett vackert fiskeläge som ligger på alldeles lagom cykelavstånd från Österlens ’huvudstad’ Simrishamn som har ett större utbud av service och skolor. I Baskemölla finns det en Waldorfförskola. Här är det rofyllt på gatorna mellan de äldre hus som främst ligger samlade i hamnen och i de många villor och fritidshus som är spridda längre inåt land. Lugnet utmanas dock varje vår av den årliga Konstrundan som drar mängder av besökare från Sverige och andra länder. Möjligheten att besöka ateljéer och verkstäder hos medlemmarna i Östra Skånes Konstnärsgrupp lockar folk som också kan köpa konsten på plats. Det är en kär tradition bland många att besöka Österlen under påskhelgen och ta del av lite kultur. 2017 firar konstrundan, som alltså möjliggör för många konstnärer att leva på sin utövning, hela 50 år.

Östra Skånes Konstnärsgrupp arrangerar även vernissager och andra aktiviteter i Tjörnedala konsthall som ligger i ett skönt läge utmed stranden norr om hamnen. Tjörnedala är en traditionell fyrlängad gård som uppfördes på 1850-talet. Här finns även butik och café. Gården, som ligger i ett större strövområde, har fått sitt namn efter de hagtornsbuskar, på skånska kallade för tjörne, som finns här.

Wingårds glashytta erbjuder också något unikt – handblåsta glas. Anders Wingård har arbetat med glas i över 40 år och säljer varorna från butiken som ligger vid glashyttan i Baskemölla. Här finns klara vardagsglas lämpliga för vatten och andra drycker men också ljusstakar i starka färger att pryda bordet med.

Baskemölla vilar vackert vid kusten och Österlenleden gör det enkelt att komma ut i den varierade naturen. Det finns ett bekvämt vandrarhem i byn som ligger på promenadavstånd från badplatsen. Men för den som letar efter en annorlunda upplevelse finns möjlighet till gratis övernattning i ett vindskydd i en hage med kossor som närmaste grannar. Betande nötkreatur ger förutsättningar för det öppna landskapet och dess speciella flora.

Köpa eller sälja bostad i Baskemölla? Kontakta våra mäklare på Österlen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Baskemöllas 3 bästa

3
 • Wingårds glashytta
  Handblåst glas är vardagslyx
 • Midsommardans på Tjörnedala gård
  Traditionellt firande med musik och dans
 • Dramatisk och vacker natur
  Upplev Baskemöllas omgivningar via Österlenleden