Bostäder till salu i Simrishamn

Hitta din nya bostad i Simrishamn

Attraktiva bostäder till salu i Simrishamn

Här hittar du alla våra lediga bostäder till salu i Simrishamn just nu!

Gärsnäs
1
 • Friliggande villa

  Gärsnäs, Simrishamn

  Budgivning pågår
  Adress
  Gärsnäsvägen 112
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Antal rum
  8
  Sovrum
  4-5
  Boarea / Biarea
  180 kvm / 90 kvm
  Tomtarea
  1486 kvm
Kivik
4
 • Friliggande villa

  Kivik, Simrishamn

  Adress
  Horsåkravägen 1B
  Utgångspris
  2 950 000 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  1-3
  Boarea / Biarea
  134 kvm / 18 kvm
  Tomtarea
  696 kvm

  Visning: 2021-01-24 14.00 Boka här

 • Friliggande villa

  Kivik, Simrishamn

  Exklusiv
  Adress
  Jungfrupasset 7
  Utgångspris
  10 500 000 kr
  Antal rum
  6
  Boarea / Biarea
  220 kvm / 40 kvm
  Tomtarea
  3056 kvm
 • Hyresfastighet

  Kivik, Simrishamn

  Adress
  Killebacken 8
  Pris
  5 500 000 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  1-4
  Boarea / Biarea
  180 kvm / 26 kvm
  Tomtarea
  1304 kvm
 • Kringbyggd gård

  Kivik, Simrishamn

  Exklusiv
  Budgivning pågår
  Adress
  Kiviks stora väg 37
  Utgångspris
  12 500 000 kr
  Antal rum
  17
  Sovrum
  10-14
  Boarea / Biarea
  156 kvm / 440 kvm
  Tomtarea
  4266 kvm
Simrishamn - Centralt
1
 • Friliggande villa

  Simrishamn - Centralt, Simrishamn

  Budgivning pågår
  Adress
  Kristianstadsvägen 11
  Utgångspris
  3 300 000 kr
  Antal rum
  6
  Sovrum
  2-3
  Boarea
  140 kvm
  Tomtarea
  793 kvm
Simrislund
1
 • Friliggande villa

  Simrislund, Simrishamn

  Adress
  Ringvägen 35
  Utgångspris
  6 800 000 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea / Biarea
  167 kvm / 74 kvm
  Tomtarea
  1058 kvm
Skillinge fiskeläge
1
Älmhult
1
 • Lantbruksenhet

  Älmhult, Simrishamn

  Exklusiv
  Adress
  Älmhultsvägen 48
  Utgångspris
  9 900 000 kr
  Areal
  13 ha

Området

Välkommen till Simrishamns tätort

Simrishamn kallas för Österlens huvudstad och kan stolt bära upp det namnet tack vare sin genuina charm och vackra bebyggelse. I tätorten ligger pastellfärgade låga hus i långa rader längs kullerstensgator där prunkande trädgårdar anas bakom lika skönt målade plank. Det är inte bara det generösa klimatet som gör Simrishamn till ett blomstrande samhälle, här finns all service som skolor, omsorg och affärer nära och aktiva kulturrörelser inom många intressen.

Huvudgatan i området Gamla Stan är Storgatan. Den inbjuder till trevliga promenader och löper genom hela staden, från hamnen, förbi Stortorget och vidare ut på landet. På de låga husen som ligger tätt mot den stensatta gatan välkomnar de unika entrédörrarna, Simrishamnsdörrar, familj och vänner. Dubbeldörren är ofta målad i en stark färg som även syns runt fönster och på plank. På tvärgatorna och runt torget ligger flera unika småbutiker men även Apotek och större matvaruaffärer. Det är lätt att ta del av kulturutbudet då Österlens Museum ligger mitt i Gamla stan. Det är också lätt att resa till och från småstaden med Pågatåg och expressbussar till större städer.

För den som är intresserad av blommor och andra växter erbjuder Simrishamn något extra. Det gynnsamma klimatet gör att det blommar särskilt glatt i vindskyddade lägen, som till exempel bakom gathusens plank. I Simrishamn verkar flera kunniga experter och välkända Apotekarns trädgårdsbutik lockar med en del av ’Medelhavet på Österlen’. I den s k rosbanken på Rostorget finns bevarad kunskap om över 130 unika rosor från Österlen.

Joneberg är ett område där låga flerfamiljshus från mitten av 1900-talet blandas med höga nybyggnationer. Det ligger i anslutning till grönskan i Brunnsparken och här finns också ett centrum med service som sporthall och vårdcentral. Det arrangeras en mycket populär loppmarknad under Suckarnas gång i Brunnsparken under lördagar på sommarhalvåret. Om man inte vill pruta och fynda kan man istället välja att sälja själv, det går att hyra bord.

Strax söder om Simrishamns centrum ligger Simrislund där äldre fastigheter samsas med villor uppförda under 1960- och 1970-talet. Från flera av husen bjuds en vidunderlig utsikt över havet och området avgränsas av betesängar. I Simrislund finns barnomsorg och grundskola och det är lätt att pendla med buss och Pågatag till Malmö, Lund och Ystad.

Den slingrande Tommarspån är inte bara vacker utan erbjuder också möjligheter för alla att fiska havsöring. I ån kan man också fånga den typiskt skånska delikatessen ål. Bostadsområdet Tobisborg ligger norr om Simrishamns centrum i en mycket vacker natur som präglas av närheten till både Östersjön och just Tommarspån. Här blandas nybyggnation med äldre sommarhus för en trivsam miljö. Djurlivet är speciellt med arter som inte trivs bättre i området än på någon annan plats. Här finns t ex Europas tätaste bestånd av den rara hasselmusen. Mot den vackra kusten ligger ett utomhusbad, Tobisviksbadet, med långa bassänger om man inte vill bada i havet. Utmed kusten bjuder en cykel- och gångväg en vacker slinga in till Simrishamn centrum.

Havets rikedom lade grunden till Simrishamn. Ett litet fiskeläge växte under 1500-talet till en stor hamnstad främst tack vare sillfisket. Det gav stabilitet och framgång och därför är också en fisk avbildad på stadsvapnet.. Tätorten präglas idag av lugn och ro men ändå med all service lätt tillgänglig för alla. Idag finns här Sveriges största fiskehamn och i centrum erbjuds flera gästhamnar för fritidsbåtar då turismen av lätt förståeliga skäl ökar. Simrishamns kommun har även startat Marint Centrum som bedriver miljöforskning om Hanöbukten och Östersjöregionen.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Simrishamn? Kontakta Bjurfors mäklare Österlen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Simrishamns bästa

3
 • Nordic Sea Winery
  Vineri i världsklass med mat och provningar.
 • Apotekarns Café och Vedugn
  Medelhavsoas mitt i Simrishamn.
 • Loppmarknad Suckarnas Gång
  Folknöje varje lördag under sommarhalvåret.