Bostäder till salu i Gladsax

Hitta din nya bostad i Gladsax

Attraktiva bostäder till salu i Gladsax

Här hittar du alla våra lediga bostäder till salu i Gladsax just nu!

Området

Att bo i Gladsax

Gladsax gamla kyrkby ligger 4 km väster om Simrishamn. Denna vackra bygd har varit bebodd sedan stenåldern och hade en lång glansperiod under medeltiden då Gladsax var ett eget län med kungaborgen Gladsaxehus som huvudsäte. Sedan dess har mycket hänt i och runt Gladsax, men mycket av det gamla finns kvar. Som till exempel sträckningen av den slingrande, charmiga bygatan som växte fram under 1600-talet.

Byn med omnejd anses vara en kulturmiljö av riksintresse. Varje år i månadskiftet juli-augusti hålls Gladsaxdagen med allehanda teman – som byns historia, arkitektur eller natur. God lunch, högklassig konsert i kyrkan och gemytligt knytkalas på kvällen är stående programpunkter. Den livaktiga stämningen märks även i företagsamheten i byn. Ingen som varit i Gladsax kan ha missatKarossgårdens Antik och Löneboställets korvkafé mitt i byn.

Köpa eller sälja bostad i Gladsax? Kontakta våra mäklare på Österlen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Gladsax 3 bästa

3
  • Talldungens gårdshotell
    Ekologiskt i fokus.
  • Skånes Matfestival
    Uppskattat för finsmakare.
  • Antikmässor
    Kvalitetsfynd i massor.