Bostäder till salu i Viarp

Hitta din nya bostad i Viarp

Attraktiva bostäder till salu i Viarp

Här hittar du alla våra lediga bostäder till salu i Viarp just nu!

 • Avstyckad gård

  Viarp, Simrishamn

  Adress
  Viarp 221
  Utgångspris
  5 750 000 kr
  Antal rum
  7
  Sovrum
  5-6
  Boarea / Biarea
  180 kvm / 540 kvm
  Tomtarea
  5753 kvm

Området

Att bo i Simris

Utmed landsvägen sträcker Simris by ut sig med en blandning av gammal och ny bebyggelse. Husen sätter visst sin prägel men det är den sköna gemenskapen mellan de boende som sätter karaktären – Simris är helt enkelt ett mysigt ställe.

Den lilla orten sträcker ut sig längs Simris bygata parallellt med väg 9 som följer kusten förbi Kivik. Bebyggelsen är blandad med områden som Simris kyrkby och närliggande Bjärsjö. Här finns flera bronsåldersgravar och från toppen av Kvesehöj bjuds en fin utsikt över omgivningen. I det kuperade landskapet söder om Simris ligger Viarp. I den centrala delen av byn samlas gårdar och mindre fastigheter runt ett torgliknande område. Sluttningarna leder ner till den intilliggande Tommarpsån.

Längre österut ligger det omtyckta gårdshotellet Sköllen dit många åker för en god bit mat i restaurangen. I Simris finns bilfirma, en handelsträdgård och på Simris bygata i det som förr i tiden var platsen för ett mejeri finns Galleri Thomas Wallner. Här kan man titta på konst men också ta en fikapaus. I byalaget engagerar sig många och de anordnar fester för de permanent boende i Simris likväl som de boende i fritidshus. Särskilt höstens Vinylfest är uppskattad. Då samlas alla över god mat och njuter av skönt raspig musik.

Sedan 1971 är Simris en del av närliggande Simrishamns kommun. Simris, där kyrkan anlades redan på 1100-talet, var länge den mer tongivande av orterna. Idag ligger den lilla byn på ett lagom avstånd av tre km in till Österlens huvudstad med ett större utbud av butiker och service. En gång- och cykelväg leder smidigt in till bostadsområdet Simrislund där det finns både skola och omsorg för vidare färd in till kustnära Simrishamns utbud av livsmedelsbutiker, affärer, museer och vårdcentral. Genom Simris går buss till närliggande orter som Hammenhög och Borrby samt till Simrishamn där man kan hoppa på Skåneexpressen för vidare bussfärder till Lund och Kristianstad. Från Simrishamns station går Pågatåget till Malmö.

Köpa eller sälja bostad i Viarp? Kontakta våra mäklare på Österlen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Simris 3 bästa

3
 • Närhet till Simrishamn
  På bra pendlingsavstånd till Österlens centralort
 • Naturen
  Kuperat odlingslandskap nära Tommarpsån
 • Sammanhållningen
  En nära gemenskap präglar by-livet