Bostäder till salu i Järrestad

Hitta din nya bostad i Järrestad

Attraktiva bostäder till salu i Järestad

Här hittar du alla våra lediga bostäder till salu i Järrestad just nu!

Området

Att bo i Järrestad

Hällristningar är fascinerande budskap från det förflutna. Den lilla byn Järrestad är känd för sina många fornlämningar, där den mest omtalad är den svårtolkade ristningen Dansaren. För den historiskt intresserade är Järrestad en fantastisk plats. För den som idag söker stillhet i lantlig miljö i ett böljande landskap är den också fantastisk.

Historien säger att Järrestad kan ha varit en centralort på Österlen tack vare läget invid Tommarpsån som tidigare var farbar för större skepp. Idag lockar den ringlande ån många laxfiskare och strax utanför Järrestad finns det ett mycket speciellt museum – Fiskedragsmuséet. Här finns både drag och lättsam fakta om fiske och hur vi bäst kan vårda den av miljöförstöring hotade Östersjön.

I lugna villa-kvarter med St Johannes kyrka som mittpunkt breder den lilla byn Järrestad ut sig. Läget strax utanför Simrishamn är bekvämt då väg 9 går strax bortom boendeområdet. Det finns goda bussförbindelser och en gång- och cykelbana leder in till Simrishamns utbud av skolor och annan service.

I och runt Järrestad finns alltså rikligt med fornminnen och gravhögar men särskilt intressant är området Vilhelmsberg som anses vara Nordens största med över 1200 bilder på en yta över 22 gånger 23 meter. Den mest kända ristningen kallas för Dansaren. Det är en svårtolkad människoliknande figur som sätter fantasin i spel.

Mitt i Österlens jordbrukslandskap vid Järrestad ligger charkuteributiken Grafmans Goda. Tillverkningen sker hantverksmässigt av lokala råvaror. De skånska traditionerna märks i utbudet men genom att introducera nya smaker utvecklas sortimentet kontinuerligt.

Köpa eller sälja bostad i Järrestad? Kontakta våra mäklare på Österlen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Järrestads 3 bästa

3
  • Hällristningar
    Historiska tecken vid Vilhelmsberg
  • Grafmans Goda
    Nya smaker på korvar för grillen
  • St Johannes kyrka
    Med anor från 1100-talet