Välskött hem i Gamla Simrislund på lugnt läge med vy över Östersjön!

Simrislund, Simrishamn

Tors plan 3

Besiktigad
På förhand
Utgångspris
2 295 000 kr
Antal rum
5
Tomtarea
427 kvm
Typ
Villa
Boarea / Biarea
89 kvm / 89 kvm

Välskött hem i Gamla Simrislund på lugnt läge med vy över Östersjön!

På hörntomt i Gamla Simrislund ges nu möjlighet att bo med havet runt knuten och stans utbud bara en promenad bort!

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Tors plan 3 - Bjurfors
Tänk att bo med havet och underbara promenadstråk precis runt knuten!. Tors plan 3 - Bjurfors
Tänk att bo med havet och underbara promenadstråk precis runt knuten!
. Tors plan 3 - Bjurfors

En ljuvlig plats som under sommarhalvåret ger skön skugga under aprikosträdet!

Kakelkaminen i vardagsrummet är ett smycke i sig!. Tors plan 3 - Bjurfors
Kakelkaminen i vardagsrummet är ett smycke i sig!
Högt läge i mysiga Simrislund!. Tors plan 3 - Bjurfors
Högt läge i mysiga Simrislund!
. Tors plan 3 - Bjurfors

Vyn från vardagsrummet är något alldeles extra. Välkommen på visning för att uppleva den fria känslan och utsikten över Östersjön!

Planskiss

Planlösning
Planlösning Entréplan
Planlösning
Planlösning Källarplan

Beskrivning

Beskrivning

Söker du efter det där lättskötta sommarboendet där havet bara ligger runt knuten? Eller söker du ett behändigt permanentboende i lugna kvarter precis i utkanten av stan? Oavsett behov kan detta vara ditt nya drömboende! Det förträffliga läget på den mysiga hörntomt är både privat och lättillgängligt.

Bostaden är verkligen välplanerad, inte minst på entréplanet där allt finns. En bonus är förstås havsutsikten i vardagsrummet, varifrån den är som allra vackrast. Ägarna har för mysfaktorns skull låtit installera en braskamin här, den kommer sannolikt gå varm under vinterhalvåret, mysigare än såhär blir det inte! Förutom lättmöblerat vardagsrum inrymmer entréplanet även kök, badrum, gäst-WC och två bra sovrum - allt som behövs på ett och samma plan.

Båda sovrummen har inbyggda garderober och ger plats åt säng och övrig möblering vid behov. Köket har rustika och charmiga kökssnickerier, samtidigt har flera vitvaror bytts ut så att köket i sin helhet uppfyller kraven på en modern boendestandard! Gästtoaletten har fått nytt klinkergolv 2019, samma snygga klinker som tidigare lagts i tvättstugan på källarplan.

En trappa ner nås den välskötta källaren som de senaste åren har fått ett rejält lyft, nu kan den nya ägaren njuta av en välmående källarkonstruktion med nyputsade väggar och klinker på golven. Källarplanet är lika stort som entréplanet (89 kvm) och inrymmer verkligen allt man kan tänkas behöva. Förutom stort sällskapsrum, gästrum, matförråd och tvättstuga finns ett nyare badrum från 2010 med badkar samt behaglig golvvärme. Därtill kan det f.d pannrummet användas utifrån behov, det är idag inrett som träningsrum och försett med en Helios Infrabastu, ren vardagslyx!

Runt huset finns flera trevliga uteplatser att välja på utifrån humör och umgänge. Via köket nås balkongen i öster, perfekt att duka upp frukosten på eftersom morgonsolen lyser här. Blir det för skarpt ljus finns markisen att dra ut! Trädgårdssidan är insynsskyddad och kan nås via både sovrummet och vardagsrummet. Trädgården är verkligen hemtrevlig men är samtidigt enkel att sköta om tack vare trädäck och stenplattor. Murgrönan i kombination med aprikosträdet och blommorna ger en sådär lagom lummig trädgård som så många önskar!

Letar du sammantaget efter ett lättskött och nätt boende där du slipper börja med att renovera? Allt på en privat plats men med kommunikationer och service inom behändigt avstånd? Ja då har du nog kommit rätt, välkommen att boka dig till visning!

Interiör

Vardagsrum (Entréplan): Vardagsrum med originalparkett (slipad 2008), fönsterbänkar i marmor samt kakelkamin. Vitmålade väggar och utgång till trädgård.

Sovrum 1 (Entréplan): Laminatgolv, vitmålade väggar, fönsterbänkar i marmor samt utgång till trädgård. Inbyggda garderober finns utmed ena väggen.

Sovrum 2 (Entréplan): Laminatgolv, ljust gråmålade väggar samt en inbyggd garderob.

Kök (Entréplan): Laminatgolv, vitmålade väggar, fönsterbänk i marmor samt utgång till terrass. Köksfabrikat: Nordbo (1989) med luckor i rustik ek samt kakel i beige med växtmotiv. Matplats finns för 4 personer. Utrustning: Spis (ElektroHelios, 1989), Kyl och Frys (Whirlpool, 2014), Fläkt (Franke, 2009), Diskmaskin (Electrolux, 2017).

Badrum (Entréplan): Badrum från 1998 med helkaklade väggar, klinkergolv och handdukstork (el). Utrustning: Toalett (IFÖ, 2019), Handfat och badrumsskåp (Svedbergs, 1998) samt Dusch (Svedbergs, 2009).

Gäst-WC (Entréplan): Klinkerplattor i grått (granitkeramik) samt vitmålade väggar och fönsterbänk i marmor.

Sovrum 3 (Källarplan): Trägolv, vitmålade väggar samt en fristående garderob.

Allrum (Källarplan) : Klinkerplattor i grått (Granitkeramik) samt vitmålade väggar och nya energiglasfönster

Badrum 2 (Källarplan): Badrum från 2010 med klinkerplattor, delvis kaklade väggar samt i övrigt vitmålat. Vattenburen golvvärme samt. Utrustning: Toalett (IDO, 2010), Badkar (Svedbergs, 1998), Handfat (Svedbergs, 2010) samt Badrumsskåp (Svedbergs, 2010).

Tvättstuga (Källarplan): Klinkerplattor i grått (Granitkeramik) samt gulmålade väggar, rostfri vask. Utrustning: Tvättmaskin från Electrolux samt frys.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Draggen 8

Ombyggnad, Renoveringar

Bostaden har genomgått flera stora renoveringar genom åren vilket bland annat har involverat:
2008: Installation av eldstad och rökkanal
2008: Slipning parkettgolv
2009 : Installation av värmepump
2010: Ombyggnad källare med nytt badrum och nya golv.
2015/2016: Dränering öster/södersida.
2015/2016: Fortsättning ombyggnad källare (radonsanering samt ny isolering och klinkerläggning sällskapsrum)
2017: Klinkerläggning tvättstuga
2016: Sten och plattläggning trädgård
2019: Klinkerläggning gäst-WC
2020: Fönsterbyte i allrum på källarplan (energiglasfönster)

Parkering

Uppställningsplats för 1 bil samt garagebyggnad om 23 kvm.

Information

Typ
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
2 295 000 kr
Rum
5
Sovrum
3
Max antal sovrum
4
Boarea
89 kvm*
Tomtarea
427 kvm
Biarea
89 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
2
Sotning
261 kr
Hushållsström
14 079 kr
Värme
9 300 kr
Försäkring
4 241 kr
Renhållning
1 536 kr
Vatten/Avlopp
6 000 kr
Summa
35 417 kr

Den beräknade årsförbrukningen gäller 2019. Därtill är fördelningen mellan hushållsel och uppvärmning en schablonberäkning på den totala kostnaden om 23.379kr sammanlagt (el+uppvärmning).

Pantbrev

Det finns 8 st pantbrev uttaget om sammanlagt 586 000 kr

Uteplats/balkong

Mysig terrass med markis nås via köket. Därtill finns trädäck och gräsmatta i insynsskyddat och solsäkert söderläge.

Övriga byggnader/utrymmen

Fristående garagebyggnad om 23 kvm.

TV/bredband

Parabol (ingår) och Tv-antenn

Bredband via Bahnhof 250/100 Mbit/s.

Planbestämmelser

Grundvattenskydd (1974-09-20) Tomtindelning (1960-07-19) Stadsplan (1959-03-13)

Ekonomi

Taxeringsvärde
1 141 000 kr
Byggnadsvärde
873 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Enplanshus med inredd källare
Byggår
1966
Fasad
Tegel och träpanel
Grund
Källare/Betong
Stomme
Lättbetong
Bjälklag
Betong/Trä
Uppvärmning
Luft/vattenvärmepump (IVT) samt Braskamin
Takbeklädnad
Tegelpannor
Fönster
2-glas respektive 3-glasfönster

Radonmätning har utförts som senast vid årsskiftet 2018/2019. Radonhalten understiger riktvärdet!

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energideklarationsdatum
2018-12-03

Området

Att bo i Simrishamn

Simrishamn kallas för Österlens huvudstad och kan stolt bära upp det namnet tack vare sin genuina charm och vackra bebyggelse. I tätorten ligger pastellfärgade låga hus i långa rader längs kullerstensgator där prunkande trädgårdar anas bakom lika skönt målade plank. Det är inte bara det generösa klimatet som gör Simrishamn till ett blomstrande samhälle, här finns all service som skolor, omsorg och affärer nära och aktiva kulturrörelser inom många intressen.

Huvudgatan i området Gamla Stan är Storgatan. Den inbjuder till trevliga promenader och löper genom hela staden, från hamnen, förbi Stortorget och vidare ut på landet. På de låga husen som ligger tätt mot den stensatta gatan välkomnar de unika entrédörrarna, Simrishamnsdörrar, familj och vänner. Dubbeldörren är ofta målad i en stark färg som även syns runt fönster och på plank. På tvärgatorna och runt torget ligger flera unika småbutiker men även Apotek och större matvaruaffärer. Det är lätt att ta del av kulturutbudet då Österlens Museum ligger mitt i Gamla stan. Det är också lätt att resa till och från småstaden med Pågatåg och expressbussar till större städer.

För den som är intresserad av blommor och andra växter erbjuder Simrishamn något extra. Det gynnsamma klimatet gör att det blommar särskilt glatt i vindskyddade lägen, som till exempel bakom gathusens plank. I Simrishamn verkar flera kunniga experter och välkända Apotekarns trädgårdsbutik lockar med en del av ’Medelhavet på Österlen’. I den s k rosbanken på Rostorget finns bevarad kunskap om över 130 unika rosor från Österlen.

Joneberg är ett område där låga flerfamiljshus från mitten av 1900-talet blandas med höga nybyggnationer. Det ligger i anslutning till grönskan i Brunnsparken och här finns också ett centrum med service som sporthall och vårdcentral. Det arrangeras en mycket populär loppmarknad under Suckarnas gång i Brunnsparken under lördagar på sommarhalvåret. Om man inte vill pruta och fynda kan man istället välja att sälja själv, det går att hyra bord.

Strax söder om Simrishamns centrum ligger Simrislund där äldre fastigheter samsas med villor uppförda under 1960- och 1970-talet. Från flera av husen bjuds en vidunderlig utsikt över havet och området avgränsas av betesängar. I Simrislund finns barnomsorg och grundskola och det är lätt att pendla med buss och Pågatag till Malmö, Lund och Ystad.

Den slingrande Tommarspån är inte bara vacker utan erbjuder också möjligheter för alla att fiska havsöring. I ån kan man också fånga den typiskt skånska delikatessen ål. Bostadsområdet Tobisborg ligger norr om Simrishamns centrum i en mycket vacker natur som präglas av närheten till både Östersjön och just Tommarspån. Här blandas nybyggnation med äldre sommarhus för en trivsam miljö. Djurlivet är speciellt med arter som inte trivs bättre i området än på någon annan plats. Här finns t ex Europas tätaste bestånd av den rara hasselmusen. Mot den vackra kusten ligger ett utomhusbad, Tobisviksbadet, med långa bassänger om man inte vill bada i havet. Utmed kusten bjuder en cykel- och gångväg en vacker slinga in till Simrishamn centrum.

Havets rikedom lade grunden till Simrishamn. Ett litet fiskeläge växte under 1500-talet till en stor hamnstad främst tack vare sillfisket. Det gav stabilitet och framgång och därför är också en fisk avbildad på stadsvapnet.. Tätorten präglas idag av lugn och ro men ändå med all service lätt tillgänglig för alla. Idag finns här Sveriges största fiskehamn och i centrum erbjuds flera gästhamnar för fritidsbåtar då turismen av lätt förståeliga skäl ökar. Simrishamns kommun har även startat Marint Centrum som bedriver miljöforskning om Hanöbukten och Östersjöregionen.

Köpa eller sälja bostad i Simrislund? Kontakta våra mäklare på Österlen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Simrishamns 3 bästa

3
 • Nordic Sea Winery
  Vineri i världsklass med mat och provningar.
 • Apotekarns Café och Vedugn
  Medelhavsoas mitt i Simrishamn.
 • Loppmarknad Suckarnas Gång
  Folknöje varje lördag under sommarhalvåret.

Karta

Tors plan 3

Tors plan 3,
272 37 Simrishamn

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Förslag på andra bostäder

 • Friliggande villa

  Simrislund, Simrishamn

  Besiktigad
  Adress
  Klövergatan 13
  Utgångspris
  3 395 000 kr
  Antal rum
  5
  Boarea / Biarea
  137 kvm / 35 kvm
  Tomtarea
  761 kvm