Bostäder till salu i Sjöbo

Hitta din nya bostad i Sjöbo

Attraktiva bostäder till salu i Sjöbo

Här hittar du alla våra lediga bostäder till salu i Sjöbo just nu!

Blentarp
1
 • Friliggande villa

  Blentarp, Sjöbo

  På förhand
  Adress
  Vildsvinsvägen 7
  Utgångspris
  3 695 000 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  4
  Boarea / Biarea
  143 kvm / 18 kvm
  Tomtarea
  820 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

Sjöbo
2
 • Friliggande villa

  Sjöbo, Sjöbo

  Adress
  Schottisgatan 9
  Utgångspris
  2 800 000 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  3
  Boarea / Biarea
  122 kvm / 15 kvm
  Tomtarea
  674 kvm

  Visning: 2021-01-23 10.00 Boka här

 • Friliggande villa

  Sjöbo, Sjöbo

  Adress
  Röddingebergsvägen 327
  Utgångspris
  2 395 000 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  1-2
  Boarea / Biarea
  73 kvm / 27 kvm
  Tomtarea
  2696 kvm
Vollsjö
1
 • Friliggande villa

  Vollsjö, Sjöbo

  På förhand
  Pris
  1 595 000 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  2
  Boarea / Biarea
  95 kvm / 95 kvm
  Tomtarea
  721 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

Området

Att bo i Sjöbo

I mitten av södra Skåne, i den skånska myllan, hittar vi det natursköna Sjöbo. Här finns unika möjligheter att bo och arbeta nära naturen och ändå ha behagliga avstånd till både Lund och Malmö.

Sjöbo har varit en boplats i tusentals år och som bevis på detta finns bevarade stensättningar, slott och andra minnesmärken som påminner om våra förfäders liv. Allt inramat av jordbruksbygd, bok- och lövskogar samt vackra sjöar.

Snöra på dig vandringskängorna, släng på dig ryggsäcken och ge dig ut bland strövområden, lummig lövskog, torra sandmarker, sjöar och slingrande vattendrag, jordbrukslandskap och naturbetesmarker. Genom kommunen slingrar sig nämligen drygt sextio kilometer vandringsled i fantastiska miljöer.

I Sjöbo finns något för alla och kommunen har ett stort blomstrande utbud av fritids- och kulturaktiviteter med hundratals föreningar och intresseorganisationer. Fotboll, konst, friidrott, bio, ridning, bibliotek, vandring, hantverk, bad, handboll, musik och kulturhistoria är några av de aktiviteter du kan roa dig med.

Serviceutbudet består bland annat av stora matvarubutiker med brett sortiment, restauranger och trevliga caféer. Allt inom räckhåll.

Kommunikationerna från Sjöbo är även mycket bra och du tar dig snabbt och lätt till närliggande Sturups flygplats, Malmö, Lund och Ystad.

Familjära Blentarp är en av kommunens större orter och är beläget bara 15 minuters bilfärd från Sjöbo och 30 minuter från Lunds stadskärna. Här finns skolor, förskolor och ett serviceombud med närlivsbutik, bageri och bibliotek. På cykel tar du dig enkelt ner till Sövdesjön för att bada, fiska eller bara njuta av den rogivande naturen.

I populära Lövestad arrangeras marknader och festivaler, men man kan även vandra i lugna vackra naturreservat, som exempelvis Lövestads rullstensåsar. Eller varför inte ta ett dopp på det fina utomhusbadet Östra Färsbadet. Här finns också smidiga bussförbindelser mellan de närliggande orterna och städerna.

Fritiof Nilsson Piraten skrev ofta om sin hembygd Vollsjö och det kan man förstå när man besöker denna mysiga lilla tätort. Här finns bland annat ett omtyckt museum där man kan få ta del av den kände författarens liv. Förutom förskolor finns även Vollsjö skola som erbjuder undervisning och fritidsomsorg för barn mellan 6–12 år.

Vill du köpa, sälja eller värdera bostad i Sjöbo? Kontakta Bjurfors mäklare i Ystad! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Sjöbos 3 bästa

3
 • Övedskloster
  Vacker historisk plats väl värd ett besök
 • Sjöbo marknad
  Årligt sommarnöje
 • Sjöbo gästgivargård
  Middag och övernattning