Bostäder till salu i Mellan Grevie

Hitta din nya bostad i Mellan Grevie

Attraktiva bostäder till salu i Mellan Grevie

Här hittar du alla våra lediga bostäder till salu i Mellan Grevie just nu!

Området

Att bo i Östra Grevie

I Östra Grevie bor du idylliskt mitt på söderslätt, samtidigt som du har nära till det mesta. Inom en halvtimme når du Malmö, Lund, Trelleborg samt flygplatserna Sturup och Kastrup. Dessutom finner du härlig natur och du har havet inom behagligt cykelavstånd.

Östra Grevie är en vacker och lugn liten ort som tillhör Vellinge kommun. Härifrån tar du dig snabbt till centralorten Vellinge där det finns såväl stormarknad som mindre butiker och även kommunhus, vårdcentral och tandläkare. Här finns också skolor och en simhall. Man brukar säga att Östra Grevie ligger ”30 minuter från allt” och det ligger mycket i det. Du når både Kastrup, Sturup och Lund på ungefär en halvtimme. Tågstationen som ligger centralt i orten gör det smidigt att resa. På bekvämt avstånd når du både Malmö och Helsingborg via Pågatågen. Regionbussar trafikerar mot både Vellinge och Anderslöv med mellanliggande stationer.

Östra Grevie erbjuder goda möjligheter till natur- och friluftsliv. Små cykel- och gångvägar leder genom vacker natur ner till havet. Strax intill byn går den landsväg som Edward Persson sjöng om i sin välkända visa; vägen mellan Anderslöv och Malmö. Om du bestiger gravkullarna Bolmers högar har du en fantastisk utsikt över slätten och Öresund. Området öster om Östra Grevie heter Kratten. Här förvandlas landskapet och blir mer kuperat med skog, dammar och sjöar.

Köpa eller sälja bostad i Mellan Grevie? Kontakta Bjurfors mäklare i Höllviken! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Östra Grevies 3 bästa

3
  • Folkhögskolan
    Ger liv till bygden
  • Naturen
    Kustens fiskeläger, fågelrika våtmarker och långsträckta, soldränkta sandstränder
  • Bolmers högar
    Fantastisk utsikt över Söderslätt och pulkaåkning för de små under vintertid