Bostäder till salu i Västra Ingelstad

Hitta din nya bostad i Västra Ingelstad

Attraktiva bostäder till salu i Västra Ingelstad

Här hittar du alla våra lediga bostäder till salu i Västra Ingelstad just nu!

 • Adress
  Arrendevägen 9
  Utgångspris
  3 795 000 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  106 kvm
  Tomtarea
  312 kvm

Området

Att bo i Västra Ingelstad

I Västra Ingelstad i Vellinge kommun ligger Bröddarps mölla, en charmig gammal väderkvarn som representerar orten väl. Strax intill ligger länsväg 101, vilken ger goda förbindelser till både Malmö och Trelleborg.

Namnet Ingelstad visar på ett förmedeltida ursprung. Den första kyrkan i byn byggdes redan under tidig medeltid. På 1100-talet ersattes den av den vitrappade kyrka som står kvar än i dag. Inuti kyrkan är det medeltida altarskåpet från Antwerpen stiftets mest berömda konstskatt.

Sedan tidigt 1800-tal har orten haft skolverksamhet och i mitten av århundradet flyttade skolan till den plats där den än i dag ligger kvar. Dagens skola sträcker sig från förskola till årskurs nio och här vill man behålla den ursprungliga byskolekänslan. Här finns även ett folk- och skolbibliotek. Västra Ingelstads IS är den lokala idrottsföreningen. Föreningen har en mängd aktiviteter på schemat, så som fotboll, innebandy och friidrott.

I Västra Ingelstad finner man också Månstorps gavlar, ruinerna av en praktfull borg från 1500-talet. Väl värt ett besök är också Bröddarps mölla, som 1975 blev byggnadsminnesförklarad tack vare att man bevarat byggnadsskicket från förr. Möllan var i bruk ända fram till slutet av 1960-talet, därefter skänkte den siste möllaren den till Oxie härads hembygdsförening.

Köpa eller sälja bostad i Västra Ingelstad? Kontakta Bjurfors mäklare i Höllviken! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Västra Ingelstads 3 bästa

3
 • Vellinge golfklubb
  18-hålsbana i härlig terräng
 • Bröddarps mölla
  Ett landmärke
 • Bykänslan
  Här finns en stark gemenskap och en byskola