Bostäder till salu i Svenstorp

Hitta din nya bostad i Svenstorp.

Attraktiva bostäder till salu i Svenstorp

Här hittar du alla våra lediga bostäder till salu i Svenstorp just nu!

Området

Att bo i Svenstorp

Denna lilla småort på Österlens sköna marker inger en äkta ”bo på landet-känsla”, med knappt 10 minuters bilkörning till stranden.

Svenstorp ligger mitt på den idylliska landsbygden längs järnvägen mellan Ystad och Tomelilla och är en småort i Stora Köpinge distrikt. Merparten av husen i Svenstorp hittar vi utspridda längs de ljuvliga åkrarna och fälten. De små bilvägarna i området är lugnt trafikerade och bjuder därför in till både promenader och cykelturer. På vintrarna kan man även snöra på sig längdskidorna då vissa av åkrarna förvandlas till skidspår. Det kan knappast bli mer idylliskt.

Genom Svenstorp rinner Nybroån som senare mynnar ut vid Nybrostrand. I denna 10 km långa å kan man bland annat få upp en havsöring om man har turen med sig. Fiskekort krävs.Vid Nybroån i Fyledalens södra del har den svenska historien lämnat kvar ett minne i form av Svenstorps mölla, en välbevarad kvarnanläggning från mitten av 1800-talet. Närmaste skola och förskola finns i Köpingebro och ligger ungefär 6 minuters bilväg från Svenstorp. Här finns en livsmedelsbutik och en tågstation med anslutningar till de större städerna, som exempelvis Ystad och Malmö. Om alternativet är bilkörning så tar det ca 14 min till Ystad centrum från Svenstorp.

Den lokala och populära idrottsföreningen Svenstorps IF bidrar med sitt föreningsliv till byn. Den lilla klubb har bland annat fostrat spelare som senare gått till storklubben Malmö FF. I Svenstorp finner vi även en liten blomsteraffär.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Svenstorp? Kontakta Bjurfors mäklare i Ystad! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Svenstorps 3 bästa

3
  • Skördefest
    Årets stora höjdpunkt i byn
  • Ystad Golfklubb
    Naturskön golfbana vid vattnet
  • Nybrostrands havsbad
    Barnvänlig och populär badstrand