Wenngarn, Sigtuna

Venngarn 625

Såld, 2021-03-04
Besiktigad
Slutpris
5 875 000 kr
Antal rum
6
Tomtarea
626 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea
134 kvm

Vill du veta vad din bostad är värd?

Oavsett om du vill sälja nu, eller bara veta vad din bostad är värd, hjälper vi dig gärna med en kostnadsfri värdering.

 • Ansvarig mäklare

  Marie Karademir

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 070-782 00 37

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Området

Om området

Välkomna till mysiga och charmiga Wenngarn som har en vision om att vara ett levande bysamhälle, med slottet, anpassat efter människans behov och förutsättningar. Wenngarn har en lång och händelserik historia och i slutet av 1600-talet byggdes Wenngarn slott om det i den barockstil som du kan se än idag. I början av 1900-talet byggdes en anstaltsbyggnad för alkoholistvård och direktören och tjänstemän flyttade in i slottet. 2013 köpte Sisyfos fastigheten och har skapat det som finns idag.

Närservice

På Wenngarn finns det mesta, man har egenodlade råvaror i slottsparken. Man driver eget bryggeri, musteri, bageri och ett antal olika restauranger samt slottskafé. På Stora Gatan i Sigtuna finns biografen Gröna Ladan där också Sigtuna Museum ligger. Med tanke på Sigtunas fantastiska historia finns mycket intressant för den historieintresserade. I Sigtuna stad finns det som du behöver i form av livsmedelsbutiker, restauranger, caféer, butiker, banker och systembolag.

Kommunikationer

Det finns en busshållplats på Wenngarn, därifrån kan man sig till Sigtuna, därifrån kan man ta sig vidare med bussar till Märsta station och centrum. Vid Märsta pendelstation kan man åka vidare med pendeltåg till Stockholm eller SJ:s tåg till Stockholm eller Uppsala. Upplands Lokaltrafiks linjebuss mellan Enköping och Arlanda stannar nära området, med den kan man åka direkt till Arlanda, Bålsta eller Enköping.

Övrigt

Skola och förskola: På Wenngarn finns en egen förskola med två avdelningar 1-3 år och 3-5 år. Utöver detta, i Sigtuna, finns förskolan Karusellen som ligger på Tivolivägen i närheten av Klockbacken och på Stora Gatan finns montessori Elefanten. Centralt i Sigtuna på en stor naturtomt ligger också Montessori Sandsborg. Väringaskolan har både förskola samt årskurs F-6. Utöver det finns S:t Pers skola (F-6) som ligger vackert på en kulle i Sigtuna. Högstadiet (åk 7-9) finns på S:t Olofs skola på Skolbacken eller på Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL). I kommunen finns tre gymnasieskolor varav SSHL är en av dem. Fritid: På Wenngarn finns ett sportcenter med både ute- och innegym samt hinderbana. Om du tar dig en bit från Wenngarn finns Sigtuna Fritidscenter som ligger på Rektor Cullbergs väg och anses vara en av landets charmigaste anläggningar som erbjuder simskolor, vattengymnastik, bubbelpool m.m. Nedanför Sigtuna stad finns en strandpromenad och möjlighet att spela minigolf. Har du båt finns också en båt- och gästhamn. På vintern går det att åka skridskor på fjärden. Prästängshallen är en anläggning som erbjuder bra möjligheter för idrotten i Sigtuna. Sporthallen är främst för innebandy, handboll och basket. Det finns en judolokal och en tennishall. För dig som spelar golf finns Sigtuna GK. I Sigtuna finns även ett bra gym WE.