Bostäder till salu i Duvbo

Hitta din nya bostad i Duvbo

Attraktiva bostäder till salu i Duvbo

Här hittar du alla våra lediga bostäder till salu i Duvbo just nu!

Området

Att bo i Duvbo

Duvbo är en stadsdel i Sundbyberg som införlivades 1949 och domineras av cirka 300 äldre villor samt en mindre andel flerbostadshus. Villaområdet är av Riksantikvarien klassat som riksintresse och är ett av västerortens populäraste på grund av sin charm och trivsel med många välbevarade gamla fina hus. Här finns Duvboskolan, förskola och fritids samt badhus och sporthall. Duvbo har även en tunnelbanestation, butiker, restauranger och pubar.

Duvbo ligger nära Lötsjön som är den enda insjön i kommunen med ett rikt fågelliv. Vid sjön ligger den så kallade Gröna Stugan med ett mysigt kafé, perfekt för en lunch eller fikastund i solen med utsikt över vattnet samt Golfängarna med härliga promenadstråk. Det är promenadavstånd till Järvafältet med stora grönområden och Igelbäckens naturreservat som inrättades 2004 för att skydda och bevara ett tätortsnära naturområde. Igelbäcken ska samtidigt bevaras som ett levande vattendrag. I bäcken lever den sällsynta fisken grönlingen. Området är ett populärt frilufts- och rekreationsområde med eljusspår för löpning och längdskidåkning på vintern.

Dessutom ligger Duvbo nära Sundbybergs mysiga affärscentrum med smågator, butiker, restauranger, bank och annan service.

Sundbyberg är en av landets mest kommunikationstäta kommuner. Här finns två tunnelbanelinjer med fem stationer samt pendeltåg, fjärrtåg och ett antal busslinjer vilket gör att det går snabbt och enkelt att ta sig in till Stockholm city. Även tvärbanan som trafikerar Alvik-Solna station passerar Sundbyberg.

Sundbybergs kultur- och friluftsliv präglas av mångfald och närhet till invånarna. Här finns flera parker och gröna oaser. Sundbybergs kulturverksamhet erbjuder en mängd upplevelser och möjligheter till aktiviteter. Här finns också ett rikt föreningsliv och studieförbunden har ett stort utbud. Här finns också ett museum som drivs av Sundbybergs hembygdsförening.

Sundbyberg har ett flertal frilufts- och idrottsanläggningar som Sundbyberg IP, Ursviks motionsspår och simhall.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Duvbo, Sundbyberg? Kontakta våra mäklare i Solna och Sundbyberg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.