Ljus 2:a med södervänd balkong mot grönskande innergård
Accepterat pris
2 195 000 kr
Avgift
4 056 kr
Antal rum
2
Boarea
50 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 5
Hiss
Ja

Ljus 2:a med södervänd balkong mot grönskande innergård

 • Ansvarig mäklare

  Johan Wahlberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 74

 • Extra kontaktperson

  Sophie Palmstierna Eckhéll

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 39

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Öppna ytor mellan kök, matplats och vardagsrum. Rekordvägen 12 - Bjurfors
Öppna ytor mellan kök, matplats och vardagsrum
Generös fönstersättning mot söder med utsikt mot lugn innergård. Rekordvägen 12 - Bjurfors
Generös fönstersättning mot söder med utsikt mot lugn innergård
Generös balkong med sydvästläge och möjlighet till inglasning. Rekordvägen 12 - Bjurfors
Generös balkong med sydvästläge och möjlighet till inglasning
Balkongen har ett avskilt läge tack vare grönskan. Rekordvägen 12 - Bjurfors
Balkongen har ett avskilt läge tack vare grönskan
Kontakta mig!. Rekordvägen 12 - Bjurfors
Kontakta mig!
Rymligt kök med anslutande matplats. Rekordvägen 12 - Bjurfors
Rymligt kök med anslutande matplats

Planskiss

Planlösning
Planritning

Beskrivning

Beskrivning

Ljus och trevlig 2:a med öppna sociala ytor och södervänd balkong mot grönskande innergård.

Lägenhetens ytor fördelas över entréhall med kläd- och skoförvaring utmed vägg samt i angränsande klädkammare. Till vänster återfinns ett rymligt badrum med dusch samt ytor för klädvård. Rakt fram öppnar lägenheten upp med vardagsrumsdel, matplats och kök i öppen planlösning. Generöst ljusinsläpp samt utgång till södervänd balkong.. Sovrummet erbjuder bra större plats för säng samt övrigt möblemang. Med lägenheten följer ett rymligt vindsförråd i samma port vilket bekvämt nås via hiss. Bilen parkeras bekvämt på parkeringen i direkt anslutning till porten, lediga platser finns att tillgå.

Farstadal är naturskönt beläget i de centrala delarna av Gustavsberg med närhet till orörd natur med promenad- och motionsstråk samt insjöbad i den närbelägna Kvarnsjön. Sjön omgärdas av orörd natur med stigar och löpspår. Havsbad finns i Grisslinge samt Södersved. I Gustavsbergs hamn finns restauranger, caféer och butiker på bekvämt promenadavstånd. Utmed Farstaviken löper Tjustviksrundan i riktning mot Hålludden och konsthallen Artipelag.

Närmsta busshållplats återfinns på bekvämt promenadavstånd. Turtätheten är god dygnets alla timmar och resan med motorvägsbuss (buss 474) mot Slussen, en resa som tar knappa tjugofem minuter.

En kort promenad alternativt en busshållplats bort i riktning mot Ingarö och stan återfinns Värmdö Marknad med två stora mataffärer samt övrig handel. I motsatt riktning ligger Mölnviks Köpcentrum med ett rikt utbud av affärer. I centrala Gustavsberg finns ett närcentrum samt simhall med gym och äventyrsbad samt sportcentrum. Inom området finns ett flertal populära gym.

Interiör

Rymlig hall med plats för ytterkläder och skor utmed vägg samt i angränsande klädkammare. Säkerhetsdörr med dörröga och titthålskamera.

Vardagsrum, kök och matplats disponeras i öppen planlösning med generös ytor för respektive ändamål vilket möjliggör både en generös matsalsgrupp samt vardagsrumsdel med soffa och soffbord. Rikt ljusinsläpp samt utgång till lägenhetens södervända balkong.

Köket disponeras i vinkel med bra bänkytor samt förvaring i skåp och lådor. Maskinell utrustning med kyl/frys, inbyggnadsugn samt mikro i bekväm arbetshöjd samt spishäll, fläkt och diskmaskin. I köket finns ett praktiskt vädringsfönster mot öster.

Sovrummet erbjuder en generös golvyta vilket lämnar plats till både dubbelsäng, sängbord samt övrigt möblemang. Rummet har ett avskilt läge mot föreningens lugna innergård i söder.

Badrummet är helkaklat med i ljusa toner och erbjuder även det generösa ytor. Här samsas handfat nedfällt i kommod, spegel, kombimaskin, väggskåp, toalett samt duschhörna. Infällda spotlights i tak samt komfortvärme i golvet.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
BRF Farsta Backe
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
68
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

BRF Farsta Backe är belägen i Farstadal, en kort promenad från Farstaviken och Gustavsbergs hamn. Föreningen omfattar 68 lägenheter fördelade på fyra hus med adress Rekordvägen 5, 7, 10 samt 12. I ett mindre hus med adress Rekordvägen 14 återfinns soprum, cykelrum, driftscentral, elcentral samt ett mindre förrådsutrymme. Till varje lägenhet hör ett vindsförråd, ytterligare cykel- och barnvagnsrum finns på entréplanet i respektive port.

Husen är uppförda med JM som byggherre och inflyttning skedde under våren 2007. Genom samfälligheten kan man som boende nyttja en gemesam lokal, "Villan", som rymmer mötes- och festlokal, bastu med omklädningsrum och relax samt två övernattningsrum. BRF Farsta Backe hette tidigare BRF Farstadal 1. Se föreningens webplats http://farstabacke.se för ytterligare information.

Föreningens ekonomi

Föreningen äger fastigheten Gustavsberg 1:367 i Värmdö kommun. Föreningens totala boyta är 4936 kvm. Nyckeltal i urval enligt årsredovisning för 2019; soliditet 64%. Belåningsgrad 10´650 kr/kvm BOA.

Brf Farsta Backe ingår i gemensamhetsanläggningen Farstadal Samfällighetsförening avseende kör- och gångytor, parkeringsplatser för gäster (inklusive snöröjning), lekplats, gemensamhetslokal, dagvattenledningar, grönområden samt planteringar.

Parkering

Föreningen disponerar 70 p-platser varav 28 st i carport. Vanlig p-plats kostar 350 kr/mån, plats i carport 500kr/mån. I oktober 2020 installeras 4 st laddstolpar. Per 2020-06-29 finns det vanliga p-platser lediga.

TV/bredband

Föreningen har avtal om leverans av fiber via Ownit. ComHem levererar lösningar för IP-telefoni och kabel-TV där ett basutbud ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen

Bostadsrättsföreningarna utmed Publik- och Rekordvägen är alla del i en samfällighetsförening som bland annat omfattar gemensamhetslokalen Villan som kan hyras för kalas och fester. I Villan finns även bastu samt två övernattningsrum som medlemmarna kan hyra för långväga gäster. Se www.villanfarstadal.se för ytterligare information.

Övriga byggnader/utrymmen

Rymligt vindsförråd om ca 6 kvm, beläget i samma port och som nås med hiss.

TV/bredband

Kabel-TV via ComHem, basutbud ingår i avgiften.

100-Mbit fiber via Ownit.

Månadsavgift

Avgift
4 056 kr

inkl. värme, VA, fiber och kabel-TV basutbud.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,144%
Andel av årsavgiften är
1,144%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Accepterat pris
2 195 000 kr
Lägenhetsnummer
1222
Våningsplan
2 av 5*
Hiss
Ja
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
50 kvm**

* 1 tr.

** Areauppgift enligt lägenhetsutdrag.

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
300 kr
Försäkring
200 kr
Summa
500 kr

Sedan januari 2020 tillämpar föreningen IMD el, ett centralt abonnemang med individuell mätning av elförbrukningen. Hushållselen faktureras löpande enligt faktisk förbrukning medan abonnemangskostnaden tas centralt av föreningen.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
2007
Uppvärmning
Fjärrvärme via vattenburna radiatorer.
Ventilation
Frånluft*
Fönster
3-glas isoler.

* Besiktigad: den 30 juni 2020

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
108
Energideklarationsdatum
2019-05-31

Området

Att bo i Gustavsberg

Gustavsberg är centralorten på Värmdö med kommunkontor. Gustavsbergs centrum är ett småskaligt skärgårdscentrum med en galleria som har flera olika butiker, banker och annan service. I utkanten av Gustavsberg finns Värmdö marknad med bland annat Coop.

I Gustavsberg finns också ishall, bollhall, konstfrusen bandybana vid Ekvallen och Gustavsbergsbadet, motionssimning, äventyrsbad och spa. De större idrottsföreningarna är Gustavsbergs idrottsförening samt Värmdö hockey.

Gustavsberg är kanske mest känt för sin berömda porslinsfabrik som grundades 1825. Samhället Gustavsberg började byggas upp under slutet av 1800-talet med arbetarbostäder. Gustavsberg är en typisk bruksort med flera kända byggnader från 1940–1950-talen av arkitekten Olof Thunström.

Nere i hamnen finns gamla fabriksbyggnader som numera rymmer konstnärlig och kulturell verksamhet och är ett uppskattat turistmål.

Ett populärt bostadsområde i Gustavsberg är Farsta Slottsvik med villor, radhus och punkthus uppförda i en stramare arkitektur under 1990-talet. Runt gamla Farsta slott finns olika former av äldreboende för 55+. Andra bostadsområden är Hästhagen, Höjdhagen/Ekedal, Lugnet, Bjönkärret, Betsede, Aspvik och Norra Lagnö.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Farstadal, Gustavsberg? Kontakta våra mäklare i Värmdö. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Rekordvägen 12

Rekordvägen 12,
134 39 Gustavsberg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Johan Wahlberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 74

 • Extra kontaktperson

  Sophie Palmstierna Eckhéll

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 070-782 00 39