Rymlig 2a i fabrikshuset med loft.

Gustavsberg - Porslinskvarteren, Värmdö

Stig Lindbergs Gata 17B

På förhand
Avgift
3 138 kr
Antal rum
2
Boarea / Biarea
49,5 kvm / 21,5 kvm
Balkong
Ja
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 6
Hiss
Ja
Takterrass
Ja

Rymlig 2a i fabrikshuset med loft.

Lägenhet med industrikänsla. Rymligt sovrum, helkaklat badrum och stort loft. Perfekt boende högt upp i huset med utsikt över Gustavsberg Hamn.

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Med socialt umgänge i fokus. Stig Lindbergs Gata 17B - Bjurfors
Med socialt umgänge i fokus
Öppna ytor och en fantastisk takhöjd. Stig Lindbergs Gata 17B - Bjurfors
Öppna ytor och en fantastisk takhöjd
. Stig Lindbergs Gata 17B - Bjurfors

Väldisponerat kök

Sovrum med utsikt över takåsarna. Stig Lindbergs Gata 17B - Bjurfors
Sovrum med utsikt över takåsarna
Loft om dryga 21 kvm med ståhöjd. Stig Lindbergs Gata 17B - Bjurfors
Loft om dryga 21 kvm med ståhöjd
Uppifrån loftet. Stig Lindbergs Gata 17B - Bjurfors
Uppifrån loftet

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På fjärde våningen finner ni denna välplanerade 2:a om 49,5 kvm plus loft om 21,5 kvm golvyta med ståhöjd, i det unika Fabrikshuset från 1939 som har blivit omvandlat till stilsäkra, spektakulära lägenheter. Liten balkong med utsikt över takåsarna och en gemensam takterrass med en makalös utsikt över hamnen, Farstaviken och Gustavsbergs Hamn. På takterrassen erbjuds vackra solnedgångar och ett härligt västläge.

Bostaden har bevarad industriell känsla, otrolig takhöjd, snygga pelare, bevarade originaldetaljer från fabriken, påkostade materialval samt ett vackert ljusflöde genom lägenheten tack vare de stora fönsterpartierna. Hela lägenheten präglas av en rustik känsla med inspiration från den gamla fabriken. Takhöjden är ca 4,6 m vilket skapar en fantastisk rymd. Köket är stilrent med snygga köksluckor i vitt och grått, integrerad diskmaskin och maskinpark i rostfritt stål. Allrummet/matsalen är luftigt och ligger öppet mot köket vilket, i kombination med den generösa takhöjden, skapar en känsla av rymd. Helkaklat badrum med golvvärme, tvättmaskin och torktumlare, duschvägg av glas, handdukstork och en snygg kommod. Sovrummet är stort och rymmer utan problem en dubbelsäng. Längs med ena långsidan finns platsbyggd förvaring i form av garderober. Lägenheten kan med fördel användas som en 3:a. Tack vare takhöjden på det väl tilltagna loftet kan man här ha ytterligare ett sovrum alternativt som nuvarande ägare ha sitt vardagsrum samt arbetshörna. Detta optimerar varje kvadratmeter.

OMRÅDET
Fabrikshuset har ett centralt läge i Gustavsbergs hamn som nu genomgår en förvandling till mötesplats för kultur uppblandat med butiker, caféer, restauranger och bostäder. Närmsta matbutik återfinns bara ett par hundra meter bort utmed Gustavsbergs Allé där även busshållplats finns. Motorvägsbussar trafikerar sträckan mot Slussen som tar ca 30 minuter oberoende tidpunkt på dagen.

En kort promenad bort återfinns Gustavsbergs centrum med ett rikt utbud av närservice med mataffär, apotek, post, banker, café, bageri och restauranger. I anslutning till centrum återfinns simhall med gym och äventyrsbad, sporthall, tennishall, skatepark, såväl ute- som inomhusrink för ishockey samt fotbollsplan där det vintertid spolas för skridskoåkning. I nära anslutning till Höjdhagen återfinns utegym och på intilliggande Nacka Golfklubb spåras det vintertid för längdskidåkning.

På bekvämt promenadavstånd återfinns Kvarnsjön med möjlighet till insjöbad. Sjön omgärdas likt Farstaviken av orörd natur med stigar och löpspår som leder vidare bort mot Lemshaga och Södersved där havsbad finns. Ytterligare en bit ut i kommunen tar Stockholms skärgård vid.

https://www.fabrikshuset.nu/

Interiör

Välkomnande hall med snyggt och praktiskt mörkgrått klinkergolv. Plats för avhägning och skoförvaring.

I öppen planlösning ligger sedan kök och matsal alternativt allrum med utgång till balkongen med utsikt över takåsarna mot hamnen och Farstaviken. Den generösa takhöjden och de stora fönsterpartierna ger lägenheten en otrolig rymd och ett fantastiskt ljus. Vitmålade väggar och golv i ekparkett.

Smakfullt och tidlöst kök i vitt och grått med en mattslipad bänkskiva i granit som bryter av fint mot det vita kaklet ovan. Maskinpark från Cylinda. Vitmålade väggar och golv i ekparkett.

Ljust, rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng och förvaring i garderobsvägg. Det stora fönstret ger ett härligt ljusinsläpp och en fantastiskt utsikt. Vitmålade väggar och golv i ekparkett.

Helkaklat badrum i vitt kakel och grå klinker med golvvärme. Badrummet är utrustat med tvättmaskin och torktumlare, handdukstork, wc, duschvägg i glas, förvaringsskåp och kommod i vitt med infälld spegel ovan. Porslin och blandare är från Gustavsberg.

Loft om 21,5 kvm golvyta med en takhöjd om ca 1,85 m gör att du med fördel kan inreda loftet till ett extra sovrum eller som nuvarande ägare med arbetshörna samt vardagsrum.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Värmdö Gustavsberg 1:466

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Fabrikshuset
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1655*
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Ja
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Sedan 2015 äger Brf Fabrikshuset fastigheten Gustavsberg 1:466 som består av två byggnader i hamnområdet (Porslinskvarteret) i Gustavsberg, Fabrikshuset och Lanterninhuset. Det gamla fabrikshuset från 1930 har byggts om till bostäder under 2014-2017. Under 2019 står Lanterninhusets lägenheter klara för inflytt. Totalt inryms det ca 250 bostadsrätter och en lokal i föreningens byggnader.

Parkering

Garage kostar ca 900 kr/mån att hyra (kö förekommer).

TV/bredband

Via fiber med valfri leverantör genom IP-Only.

Gemensamma utrymmen

På taket av föreningens byggnad finns en stor gemensam takterrass. Externa förråd, barnvagns- och cykelrum samt tvättstuga.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
D-1402
Våningsplan
4 av 6
Hiss
Ja
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
49,5 kvm*
Biarea
21,5 kvm

* Areauppgift enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1930/2016*
Uppvärmning
Fjärrvärme via vattenburna radiatorer
Fönster
4-glasfönster

* Totalrenoverat 2014-2018

På taket av föreningens byggnad finns en stor gemensam takterrass.

Uteplats/balkong

Takterrass
Ja

Praktisk liten balkong i lägenheten med utsikt över takåsarna. På taket av finns en stor gemensam takterrass med milsvidd utsikt över Farstaviken, Porslinskvarteren och Gustavsbergs Hamn.

Övriga byggnader/utrymmen

På källarplanet finns gemensam tvättstuga, lägenhetsförråd, cykelförråd samt barnvagnsrum. I tvättstugan finns tvättmaskiner, torktumlare samt mangel.

TV/bredband

Via fiber med valfri leverantör genom IP-Only. Lägenhetsinnehavaren tecknar enskilt avtal.

Parkering

Garage kostar ca 900 kr/mån att hyra (kö förekommer).

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 138 kr

I månadsavgiften ingår värme och kallvatten.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,3565%

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
200 kr
Försäkring
100 kr
Summa
300 kr

Kostnaden för el inkluderar hushållsel samt varmvatten. Redovisade kostnader är nuvarande ägares faktiska. Kontakta gärna kommun och leverantörer för beräkning enligt egna förutsättningar.

Energideklaration

Utförd
Utförd

Länkar

Området

Att bo i Gustavsberg

Gustavsberg är centralorten på Värmdö med kommunkontor. Gustavsbergs centrum är ett småskaligt skärgårdscentrum med en galleria som har flera olika butiker, banker och annan service. I utkanten av Gustavsberg finns Värmdö marknad med bland annat Coop.

I Gustavsberg finns också ishall, bollhall, konstfrusen bandybana vid Ekvallen och Gustavsbergsbadet, motionssimning, äventyrsbad och spa. De större idrottsföreningarna är Gustavsbergs idrottsförening samt Värmdö hockey.

Gustavsberg är kanske mest känt för sin berömda porslinsfabrik som grundades 1825. Samhället Gustavsberg började byggas upp under slutet av 1800-talet med arbetarbostäder. Gustavsberg är en typisk bruksort med flera kända byggnader från 1940–1950-talen av arkitekten Olof Thunström.

Nere i hamnen finns gamla fabriksbyggnader som numera rymmer konstnärlig och kulturell verksamhet och är ett uppskattat turistmål.

Ett populärt bostadsområde i Gustavsberg är Farsta Slottsvik med villor, radhus och punkthus uppförda i en stramare arkitektur under 1990-talet. Runt gamla Farsta slott finns olika former av äldreboende för 55+. Andra bostadsområden är Hästhagen, Höjdhagen/Ekedal, Lugnet, Bjönkärret, Betsede, Aspvik och Norra Lagnö.

Köpa eller sälja bostad i Gustavsberg? Kontakta våra mäklare i Värmdö. Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Stig Lindbergs Gata 17B

Stig Lindbergs Gata 17B,
134 52 Gustavsberg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Förslag på andra bostäder

 • Adress
  Stig Lindbergs Gata 17B
  Utgångspris
  2 550 000 kr
  Månadsavgift
  3 138 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea / Biarea
  49 kvm / 20 kvm

  Visning: 2020-06-07 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Gustavsberg - Porslinskvarteren, Värmdö

  På förhand
  Adress
  Wilhelm Kåges Gata 9
  Accepterat pris
  2 795 000 kr
  Månadsavgift
  3 986 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  65,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!