Originalcharm på omtyckta Ånäsvägen

Bagaregården, Göteborg

Ånäsvägen 22

På förhand
Pris
2 650 000 kr
Avgift
4 204 kr
Antal rum
2,5
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 4
Boarea
61 kvm

Originalcharm på omtyckta Ånäsvägen

Välkomna till gemytliga Bagaregården och till denna två och en halvrummare med originalcharm på omtyckta Ånäsvägen.

 • Ansvarig mäklare

  Caroline Östman

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0733-73 74 64

 • Extra kontaktperson

  Frida Jakobsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0708-46 83 60

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Från den soliga balkongen skymtas närliggande Redbergsplatsen. Ånäsvägen 22 - Bjurfors
Från den soliga balkongen skymtas närliggande Redbergsplatsen
Originalparketten präglar lägenheten. Ånäsvägen 22 - Bjurfors
Originalparketten präglar lägenheten
. Ånäsvägen 22 - Bjurfors

I köket lagar ni mat med utsikt mot grönska och berg

Köket är renoverat i smakfulla färgval. Ånäsvägen 22 - Bjurfors
Köket är renoverat i smakfulla färgval
. Ånäsvägen 22 - Bjurfors

Även badrummet är tilltalande och bjuder på lyxig golvvärme

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Ett stenkast från Redbergsplatsen finner ni denna två och en halvrummare på omtyckta Ånäsvägen. Lägenheten förgylls av ett genomgående ljusflöde, en vacker originalparkett och en balkong med många soltimmar. Här bjuds ni både på originalcharm och moderna lösningar som går ihop på ett strålande sätt och gör lägenheten till en mycket hemtrevlig oas. Traska ner i morgonrock och köp söndagsfrukosten på ett av de populära caféerna belägna längst ner i samma hus för att sedan gå upp och avnjuta på den soliga balkongen. Allrummet är väldigt socialt och ger plats för både soffgrupp samt middagsbord för fyra personer. Både hall och badrum bjuder på lyxig golvvärme och är i stilrent utförande och från köket har ni rogivande utsikt mot berg och grönska. En lägenhet med närhet till både centrum och grönområde som ni verkligen kan trivas i!

Det hörs nästan på namnet Bagaregården att det är ett av Göteborgs allra mysigaste områden, med vacker stadsbild och småskalig bebyggelse. Bagaregården är en liten pärla av klassicistisk och nationalromantisk arkitektur från tidigt 1900-tal. Tryggt undanskymt från stadspulsen som väntar bara några kvarter bort. Närliggande Redbergsplatsen erbjuder bra kommunikationer som enkelt tar dig vidare till stadens alla hörn. En kort promenad bort finner ni Olskrokstorget med mataffärer, butiker, apotek samt marknader. Cykelavstånd till Härlanda Tjärn och Skatås med dess grönområden och badplats. Här finns möjlighet till en mängd olika fritidsaktiviteter att ta del av året runt.

Interiör

Välkomna en trappa upp och kliv in i den nyrenoverade hallen. Här bjuds ni både lyxig golvvärme samt en stor garderob med skjutdörrar. Det finns även plats för hatthylla och avlastningsbänk där ni kan hänga av er ytterkläder och skor. Väggarna är vita och över värmeslingorna ligger mörkgrå klinkers.

Till höger om hallen finns köket som är stilrent renoverat med vita skåpluckor och svart bänkskiva med mintgrönt kakel ovan. Köksutrustningen består av ugn med spishäll, fläkt, inbyggt mikro samt kyl med frys. Här finns ett barbord med plats för två stolar och maten lagar ni med rogivande utsikt över grönska och berg. Samma mörkgrå klinkers löper tröskelfritt in i köket och även här är väggarna vita.

Vidare in i vardagsrummet där ljuset flödar fritt tack vare det stora fönsterpartiet. Här ger originalparketten en dos charm och väggarna är fortsatt vita vilket gör rummet lätt att inreda. Soffan finner sin naturliga plats intill ena långväggen och ni får även plats med matbord för fyra gäster om så önskas. Från vardagsrummet når ni den härliga balkongen där ni kan njuta av många soltimmar under de varma månaderna.

Mellan vardagsrum och sovrum finns ett utrymme som lämpar sig utmärkt som ett minikontor eller garderob.

Sovrummet ger gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Här kan ni även möblera med garderober och bokhylla om så önskas. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp under dagtid och ett trägolv löper tillsammans med vita väggar.

Välkomna att trivas!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Ånäsvägen 20-22
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
13
Antal hyresrätter
1
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Välkommen till Brf Ånäsvägen 20-22. Föreningen består av 13 lägenheter varav 12 är upplåtna med bostadsrätt och 1 är upplåten med hyresrätt. Det finns även två butikslokaler. Föreningen bildades 2007.

Ett urval av genomförda större renoveringar:
1986 Fastigheten stamrenoverades.
2005 Ny tvättstuga byggdes.
2006-2007 Fasad och balkonger målades, elinstallation i trapphuset, nya elstammar in till lägenheterna, proppskåp byttes till automatsäkringar och portlås installerades.
2010 Takrenovering.
2011 Dränering av fastigheten, i samband med renoveringen ordnades trädgården. Samma år renoverades porten samt parkeringsplatser mot gatan.
2014-2015 Filmades och spolades V/A-stammarna. Samma år byttes cirkulationspumpen. Ny tvättmaskin och nytt torkagregat. Ommålning av trapphus.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades av dess ekonomiska förvaltare Bredablick år 2018.

För mer information se årsredovisning.

Månadsavgift

Avgift
4 204 kr

Värme, vatten, kabel-tv och fiber 100 mbit/s ingår i avgiften.

Ekonomi

Andel i föreningen
7,6998%
Andel av årsavgiften är
7,09%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
2 650 000 kr
Lägenhetsnummer
1007
Våningsplan
1 av 4
Hiss
Nej
Rum
2,5
Sovrum
1
Boarea
61 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsförening och säljare

Området

Mäklaren om Bagaregården

BO I GEMYTLIGA BAGAREGÅRDEN
Det hörs nästan på namnet att här ligger ett av Göteborgs allra mysigaste områden, med vacker stadsbild och småskalig bebyggelse. Bagaregården är en liten pärla av klassicistisk och nationalromantisk arkitektur från tidigt 1900-tal. Tryggt undanskymt från stadspulsen som väntar bara några kvarter bort.

TA ETT DOPP I HÄRLANDA TJÄRN
Det första som möter dig när du kommer till Bagaregården är landshövdingehusen, ursprungligen byggda som bostäder åt arbetarna på SKF och Gamlestadens Fabriker. Några av dem har sirligt utsmyckade fasader, medan andra är försedda med burspråk, takkupor eller runda gavelfönster. Istället för inneslutna gårdar bildar flera hus en gemensam kvartersgård, med små lekplatser, odlingar och statyer här och var. På var sida om området går spårvagnsspåren, som snabbt tar dig in till centrum, österut mot Gamlestaden eller västerut genom Kålltorp och Örgryte mot Korsvägen. Till Härlanda tjärn är det promenadavstånd och därefter ligger hela Delsjöområdet och väntar på dig för att utforskas.

ÄPPELTRÄDEN SOM VÄRNAR OM FAMILJEN
Bagaregården är det första området som stadsingenjören Albert Lilienberg planlade i början av förra seklet. Lilienberg ville skapa en stadsmiljö som var mer anpassad efter terrängen och där huskroppar och svängda gator tillsammans med växtlighet och detaljer som lyktstolpar, räcken och skulpturer skapade ett stadsrum. Samma känsla känns igen i flera andra Lilienbergsområden, som Änggården, Kungsladugård och Kålltorp. Blandningen av radhus, småhus och landshövdingehus är också typiskt för stadsplanen. Egnahemsområdet som ligger i södra delen av Bagaregården är en gemytlig trädgårdsstad som började byggas 1911 och sedan fortsatte att byggas ut fram till ca 1940. Detta var tider som föregåtts av flera perioder av matbrist och undernäring i Sverige och det bestämdes därför att det i varje trädgård skulle planteras ett äppelträd, för att säkerställa att familjerna åtminstone skulle få i sig lite näring ifall det blev kristider igen. Många av dessa ”nödäppelträd” finns kvar. Ta en promenad i kvarteren och se efter om trädens placering kan avslöja om de är original eller om träden planterats av senare generationers ägare.

BRÖDKULTUR OCH KULTURFÄNGELSE
Namnet Bagaregården förpliktigar och självklart kan du hitta ditt eget favoritbageri längs huvudstråken Ånäsvägen och Stockholmsgatan, där du också hittar ett flera butiker och caféer. Visst låter det ljuvligt att gå ut och köpa sitt frukostbröd tvärs över gatan, duka upp en kaffebricka och slå sig ner ute på gården en solig sommarmorgon? Och visst är det så att namnet Bagaregården kommer från en bagare, som bodde på Landeriet Bagaregården på 1600-talet. Själva Landeribyggnaden är troligen byggd långt senare och har bland annat varit fritidsgård, bibliotek och kulturhus men sedan Kulturhuset Kåken öppnade har byggnaden fungerat som kontor. Kulturhuset Kåken har förresten gett kultur- och fritidslivet ett uppsving i stadsdelen. Inhyst i det gamla fängelset Härlanda rymmer det både bibliotek, café, konstutställningar och öppen förskola.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Bagaregården? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Bagaregårdens 3 bästa

3
 • Landshövdingehus med bullerbykänsla
 • Ånäsfältet för aktivitet och promenader
 • 100 år gamla Bagaregårdsskolan

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Caroline Östman

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0733-73 74 64

 • Extra kontaktperson

  Frida Jakobsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0708-46 83 60

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Bagaregården, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gustavsplatsen 1E
  Pris
  3 650 000 kr
  Månadsavgift
  4 920 kr
  Antal rum
  3,5
  Sovrum
  2
  Boarea
  84,3 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!