Hoppa till innehåll
Bjurfors Century presenterar en 20-talsdröm i etage. Stockholmsgatan 40S - Bjurfors

Ljuvlig landshövdingepärla i sagolika Bagaregården!

 • Såld, 2024-03-20
 • Bjurfors Century
 • 62,8 kvm
 • 3 rum
 • 3 730 000 kr

Bagaregården, Göteborg

Stockholmsgatan 40S

Slutpris:
3 730 000 kr
Avgift:
4 528 kr*
Antal rum:
3
Boarea:
62,8 kvm**
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
3 av 3

*inkl värme, VA, kabel-tv och bredband. Ett obligatoriskt tillägg om 68 kr/mån (städavgift) samt 5 kr/mån (elavgift) tillkommer.

**Areauppgifter enligt lägenhetsutdrag och säljare
Lägenheten är registrerad som 2 rok enligt lägenhetsregistret men nyttjas som 3 rok.

[En bra dold rubrik här]

Ansvarig mäklare

Ebba Svensson

Fastighetsmäklare

Kontakta mig

Bjurfors Göteborg City
Ebba Svensson

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

Vill du också sälja din bostad?

Fyll i formuläret nedan så hjälper vi dig!

Bilder

 • Bjurfors Century presenterar en 20-talsdröm i etage. Stockholmsgatan 40S - Bjurfors
  Bjurfors Century presenterar en 20-talsdröm i etage
 • Här presenteras en ljuvlig landshövdingepärla i sagolika Bagaregården. Stockholmsgatan 40S - Bjurfors
  Här presenteras en ljuvlig landshövdingepärla i sagolika Bagaregården
 • Rymligt kök med charmiga detaljer från 20-talet. Stockholmsgatan 40S - Bjurfors
  Rymligt kök med charmiga detaljer från 20-talet
 • Bjuds på snedtak, murstock i tegel och bjälkar. Stockholmsgatan 40S - Bjurfors
  Bjuds på snedtak, murstock i tegel och bjälkar

Om Bagaregården

Mäklaren om Bagaregården

BO I GEMYTLIGA BAGAREGÅRDEN
Det hörs nästan på namnet att här ligger ett av Göteborgs allra mysigaste områden, med vacker stadsbild och småskalig bebyggelse. Bagaregården är en liten pärla av klassicistisk och nationalromantisk arkitektur från tidigt 1900-tal. Tryggt undanskymt från stadspulsen som väntar bara några kvarter bort.

TA ETT DOPP I HÄRLANDA TJÄRN
Det första som möter dig när du kommer till Bagaregården är landshövdingehusen, ursprungligen byggda som bostäder åt arbetarna på SKF och Gamlestadens Fabriker. Några av dem har sirligt utsmyckade fasader, medan andra är försedda med burspråk, takkupor eller runda gavelfönster. Istället för inneslutna gårdar bildar flera hus en gemensam kvartersgård, med små lekplatser, odlingar och statyer här och var. På var sida om området går spårvagnsspåren, som snabbt tar dig in till centrum, österut mot Gamlestaden eller västerut genom Kålltorp och Örgryte mot Korsvägen. Till Härlanda tjärn är det promenadavstånd och därefter ligger hela Delsjöområdet och väntar på dig för att utforskas.

ÄPPELTRÄDEN SOM VÄRNAR OM FAMILJEN
Bagaregården är det första området som stadsingenjören Albert Lilienberg planlade i början av förra seklet. Lilienberg ville skapa en stadsmiljö som var mer anpassad efter terrängen och där huskroppar och svängda gator tillsammans med växtlighet och detaljer som lyktstolpar, räcken och skulpturer skapade ett stadsrum. Samma känsla känns igen i flera andra Lilienbergsområden, som Änggården, Kungsladugård och Kålltorp. Blandningen av radhus, småhus och landshövdingehus är också typiskt för stadsplanen. Egnahemsområdet som ligger i södra delen av Bagaregården är en gemytlig trädgårdsstad som började byggas 1911 och sedan fortsatte att byggas ut fram till ca 1940. Detta var tider som föregåtts av flera perioder av matbrist och undernäring i Sverige och det bestämdes därför att det i varje trädgård skulle planteras ett äppelträd, för att säkerställa att familjerna åtminstone skulle få i sig lite näring ifall det blev kristider igen. Många av dessa ”nödäppelträd” finns kvar. Ta en promenad i kvarteren och se efter om trädens placering kan avslöja om de är original eller om träden planterats av senare generationers ägare.

BRÖDKULTUR OCH KULTURFÄNGELSE
Namnet Bagaregården förpliktigar och självklart kan du hitta ditt eget favoritbageri längs huvudstråken Ånäsvägen och Stockholmsgatan, där du också hittar ett flera butiker och caféer. Visst låter det ljuvligt att gå ut och köpa sitt frukostbröd tvärs över gatan, duka upp en kaffebricka och slå sig ner ute på gården en solig sommarmorgon? Och visst är det så att namnet Bagaregården kommer från en bagare, som bodde på Landeriet Bagaregården på 1600-talet. Själva Landeribyggnaden är troligen byggd långt senare och har bland annat varit fritidsgård, bibliotek och kulturhus men sedan Kulturhuset Kåken öppnade har byggnaden fungerat som kontor. Kulturhuset Kåken har förresten gett kultur- och fritidslivet ett uppsving i stadsdelen. Inhyst i det gamla fängelset Härlanda rymmer det både bibliotek, café, konstutställningar och öppen förskola.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Bagaregården? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Liknande bostäder

}