Välrenoverad 2:a med en inglasad balkong i soligt västerläge

Biskopsgården, Göteborg

Badvädersgatan 25

Utgångspris
1 450 000 kr
Avgift
3 618 kr
Antal rum
2
Boarea
53,6 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 8
Hiss
Ja

Välrenoverad 2:a med en inglasad balkong i soligt västerläge

Här är det bara att flytta in! Välplanerad 2:a med en inglasad balkong i soligt västerläge, med fint kök och badrum.

 • Ansvarig mäklare

  Jesper Karlsson

  Fastighetsmäklare/Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 56

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På våning fyra finner man denna välplanerade och fina 2:a i populär HSB-förening.

En rymlig tvåa med grönskan precis utanför fönstret. Njut av den härliga inglasade balkongen i soligt västerläge. Man välkomnas av en trevlig hall som leder in till lägenhetens alla rum. Rakt fram från entrédörren så finner man bostadens kök. Badrummet är i bra skick och med allt som du kan tänkas behöva. Lägenhetens stora sovrum ger gott om plats för både stor säng och sängmöbler samt att garderober längs ena väggen ger gott om förvaringsmöjligheter. Vardagsrummet är stort och har plats för både soffmöbler och matsalsbord. Härifrån leds man ut till lägenhetens inglasade balkong.

Bo i populär HSB-förening med god ekonomi. Du har dessutom närhet till grönskan och kommunikationer in till stan. Ingen kö till p-platsen i dagsläget.

Interiör

Varmt välkommen till Badvädersgatan 25.

Välkommen in i en stor och rymlig hall. Här finns avhängningsmöjligheter samt plats för en större byrå. På golvet ligger ett fint laminatgolv i klinkerimitation som sträcker sig över hallen. Väggarna genomgående ljusa i hela lägenheten.

Till vänster i hallen nås lägenhetens vardagsrum. Här får du med enkelhet plats för en stor soffgrupp med tillhörande möblemang och även ett matbord om så önskas. På golvet ligger fint laminatgolv som pryder vardagsrummet. Härifrån når du den inglasade balkongen som ligger i ett soligt västerläge och med en vägg av grönska som närmsta granne. Här kan du sitta och njuta många timmar om dagen.

Tillbaka in i hallen når du sovrummet som med enkelhet rymmer en stor dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Sovrummet är ljust och harmoniskt utan insyn och med grönskan utanför fönstret. Här finns extra garderober som rymmer mycket förvaring.

Köket är beläget centralt i lägenheten och är i gott skick med stilsäkra materialval. Här ges gott om arbetsytor samt goda förvaringsutrymmen. Fina och stilrena luckor i ljusgult och ovanför bänkskivan i laminat sitter ljus mosaik som går hand i hand med resten av det ljusa köket. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl och frys, varmluftsugn, spis, fläkt samt diskmaskin för extra bekvämlighet. En naturlig matplats finns invid fönstret.

Badrummet är helkaklat och fräscht med ljusa toner. Här finns toalettstol, dusch, handfat med kommod och ett spegelskåp som allt är i gott skick och tvättmaskin för extra vardagslyx.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Biskopsgården 57:3

Parkering

Parkeringsplats går att hyra för 250kr/månad, separat kö tillämpas. Finns även varmgarage 650 kr/mån, kallgarage för 500 kr/mån även där separat kö som tillämpas. Mc-plats i garage finns att hyra för 125kr/mån.

Månadsavgift

Avgift
3 618 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv samt bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,27059%
Andel av årsavgiften är
0,27059%
Pantsatt
Ja
Reparationsfond
277 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 450 000 kr
Lägenhetsnummer
258
Våningsplan
4 av 8
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
53,6 kvm

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
200 kr
Försäkring
100 kr
Summa
300 kr

Detta är enbart riktvärden och kan variera beroende på avtal.

Byggnadssätt

Byggår
1960-1961
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energideklarationsdatum
2019-09-25

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Barometern
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
322
Antal hyresrätter
1
Antal lokaler
6
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Föreningen består av 322 lägenheter som är upplåtna med bostadsrätt, 1 hyreslägenhet samt 3 affärslokaler. Fastigheten innehas med tomträtt som omförhandlades år 2018.

Informationen ovan är avstämd med styrelsen.

Renoveringar - Utförda och planerade

Gjorda renoveringar:
1985: Byte till 3-glas fönster
1993: Byte av avloppsstammar och renovering av badrum. Byte till större balkonger.
1995: Inglasning av balkonger
1997: Renovering och tilläggsisolering av gavlarna
2000-07 : Etappvis renovering av dräneringssystem
2000: Byte av lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar
2001-02: Byte källardörrar till ståldörrar
2007: Fasader renoverades och tilläggsisolerades
2012: Byte av garageportarpå alla garage, byte av porttelefonssystem och passérsystem och byte av balkongtak på översta balkongerna.
2013: Ombyggnad av källarlokal till fritidslokal
2014: Byte av termostater till alla radiatorer
2017: OVK
2017: Inredning av källarlokal med bastu
2017: Pågående relining av avloppsstammar (källarplan)
2017: Nytt El-system. Byttes och uppgraderades i alla lägenheter.
2017: Nya nedgrävda sopbehållare.
2019: Köket till samlingssalen har uppdaterats.

Kommande renoveringar:
Gym med bastu i källarlokal byggs ut under hösten, Större och fler maskiner. Klart i januari 2021
Nästa större renovering blir byte av hissar ca 2024-2025.

Parkering

Parkeringsplats går att hyra för 290kr/månad. Finns även varmgarage 650 kr/mån, kallgarage för 500 kr/mån även där separat kö som tillämpas. Mc-plats i garage finns att hyra för 125kr/mån.

TV/bredband

TV: Ansluten till kabelnät via ComHem. Grundutbud ingår i avgiften.
Internetanslutning: Nät för ComHem samt Telonor finns.

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten följer ett källarförråd. Det finns även tvättstuga med torkrum, barnvagnsrum, moped/MC-rum, cykelrum, fritidslokal, samlingslokal samt gästlägenhet.

Området

Att bo i Biskopsgården

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor. Flera nya bostadsområden är under byggnation.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Kvillebäcken, som ligger precis bredvid, kommer inom kort att bebyggas med över tusen nya lägenheter. Nya Kvillebäcken blir den första etappen av den förnyelse som pågår i Backaplansområdet, med målsättningen att skapa en attraktiv stadsdel. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet, flera fina badplatser ligger på ön, de flesta utåt Torslanda. Bussar tar dig snabbt och lätt till baden. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn. Göteborg City Airport ligger vid Säve och härifrån når man flera destinationer ute i Europa.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Badvädersgatan 25

Badvädersgatan 25,
418 36 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jesper Karlsson

  Fastighetsmäklare/Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 56

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Biskopsgården, Göteborg

  Adress
  Badvädersgatan 21
  Utgångspris
  1 695 000 kr
  Månadsavgift
  4 113 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  66,9 kvm

  Visning: 2020-10-26 17.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Biskopsgården, Göteborg

  Adress
  Blåsvädersgatan 10
  Utgångspris
  1 795 000 kr
  Månadsavgift
  3 731 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  72 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Biskopsgården, Göteborg

  Adress
  Badvädersgatan 13
  Utgångspris
  1 595 000 kr
  Månadsavgift
  4 061 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  66,9 kvm

  Visning: 2020-10-26 18.30 Boka här