Välplanerad trea med härlig balkong

Biskopsgården, Göteborg

Önskevädersgatan 23

Utgångspris
1 595 000 kr
Avgift
3 949 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 4
Boarea
66,5 kvm

Visning

 • söndag 26/1, KL 16:30 - 17:00

  Varmt välkommen på visning, anmälan krävs!

Boka visning

Välplanerad trea med härlig balkong

Välplanerad genomgångstrea med balkong i soligt västerläge. Här bor man i en lägenhet i gott skick nära all tänkbar service och kommunikation.

 • Ansvarig mäklare

  Jesper Karlsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 56

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

En våning upp i huset välkomnas ni till denna trivsamma trea om 66,5 kvm. Optimalt planerad med två rymliga sovrum, trivsamt och funktionellt kök, luftigt vardagsrum med generösa ytor samt helkaklat badrum. Mysig balkong där solen är framme större delen av dagen. Här bor ni i ett lugnt läge med närhet till all tänkbar service och kommunikation.

Interiör

Varmt välkommen till Önskevädersgatan 23!

Stig in i denna ljusa och planerade lägenhet med fönster i två väderstreck. Det första som möter dig är den ljusa hallen där ytterdörren är helt ny. Till vänster om hallen finns den stora och fina klädkammaren som praktiskt också nås från ena sovrummet. Lägenheten är nymålad i vitt 2019 och är genomgående med ljust laminatgolv som också är nytt sedan 2019. Hallen sammanväver även bostadens alla rum.

Rakt fram från entrén ligger köket som har vita väggar och skåpsluckor i vaniljnyans som piffar upp. Köket är rymligt med plats för matbord och det är gott om förvaringsmöjligheter. Spis, kyl och frys samt diskmaskin. Här finns även en tvättmaskin installerad från 2016. Arbetsytan av mönstrat laminat och ovan den är det ljust kakel.

Till vänster om köket ligger bostadens hjärta. Ett lättmöblerat och ljust vardagsrum med utgång till den härliga balkongen i soligt västerläge där du kan avnjuta kvällssolen. Vita väggar och ett stort fönster ger ett härligt ljusflöde i rummet. På golvet ligger fiskbensparkett.

Från vardagsrummet når du det ena sovrummet. Stort och rymligt med vita väggar och ett stort fönster. Du får med enkelhet plats med en dubbelsäng med tillhörande möblemang om så önskas. Härifrån når du klädkammaren som tar dig ut till hallen. I klädkammaren finns det två stora garderober som erbjuder gott om förvaring.

Det andra sovrummet ligger till höger om hallen. Även detta rum är vitmålad och har tre stora garderober. Rummet används idag som barnrum men kan användas efter tycke och smak.

Till sist har vi badrummet som även det nås från hallen till höger. Det är fräscht och helkaklat i ljusa färger. Här finns badkar, wc, handfat med kommod samt handdukstork. Det finns även ett praktiskt frostat vädringsfönster.

Varmt välkommen på visning!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Biskopsgården 55:14

Parkering

Det finns sammanlagt 122 garage- och parkeringsplatser i föreningen att hyra, kostnaden varierar mellan 300-575kr/mån. Det är separat kö till platserna.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 949 kr

I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och Telia Triple Play 250/100 Mbit/s bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,35985%
Andel av årsavgiften är
0,35985%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 595 000 kr
Lägenhetsnummer
180
Våningsplan
1 av 4*
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
66,5 kvm

* En trappa upp.

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
500 kr
Försäkring
250 kr
Summa
750 kr

Detta är enbart riktvärden och kan variera beroende på avtal.

Byggnadssätt

Byggår
1959
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F
Energiförbrukning per kvm och år
178

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Karlavagnen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
277
Antal lokaler
7
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Karlavagnen har sammanlagt 277 lägenheter och 8 lokaler. Föreningens adresser innefattar Molnvädersgatan 2-18 samt Önskevädersgatan 3-35. Fastigheterna innehas med tomträtt.

E-post: brfkarlavagnen1@gmail.com
Expeditionen har öppet helgfria måndagar
Telefontid kl.18.00-19.00, tfn 031-54 47 20
Personliga besök kl. 19.00-20.00

Hemsida: http://www.brfkarlavagnen.se/

Föreningen har god ekonomi och med en underhållsplan på 5-10 års tid. Husen är väl underhållna och föreningen har ett fritidsombud som ihop med grannföreningar ordnar utflykter och sammankomster.

Under 2020 höjs avgifterna mellan 3-5%.

Renoveringar - Utförda och planerade

1992 - fönsterbyte av samtliga fönster.
1995 - Stambyte och badrumsrenoveringar.
2000 - Renovering av balkonger, balkongerna gjordes något större.
2002 - Byte till säkerhetsdörrar.
2004 - 2015 - Löpande renovering av tak på föreningens olika hus.
2017 - Relining
2018 - Byte av porttelefoner
2020 - Nya fasader på båda höghusen

Det planeras att renovera fasader på de höga husen samt installera solceller på taken.

Parkering

Det finns sammanlagt 122 garage- och parkeringsplatser i föreningen att hyra, kostnaden varierar mellan 300-575kr/mån. Det är separat kö till platserna.

TV/bredband

Från och med september 2019 kommer Telia triple play med tv, telefoni och bredband ingå i månadsavgiften.

Gemensamma utrymmen

Det finns cykelförråd, källarförråd, tvättstuga samt övernattningslägenhet.

Övrigt

Medlemsansökan skickas till föreningens expedition: Molnvädersgatan 18, 418 35 Göteborg.

Området

Att bo i Biskopsgården

Hisingen är Sveriges fjärde största ö, omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur och närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både flerbostadshus och villor. Flera nya bostadsområden är under byggnation.

Brämaregården består främst av s.k. landshövdingehus, dvs. trevåningshus där bottenvåningen är anlagd i sten, medan övre våningar är uppförda i trä. Kvilletorget är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Kvillebäcken, som ligger precis bredvid, kommer inom kort att bebyggas med över tusen nya lägenheter. Nya Kvillebäcken blir den första etappen av den förnyelse som pågår i Backaplansområdet, med målsättningen att skapa en attraktiv stadsdel. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner man lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. Här är grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en liten småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor.

Lundby är en stor stadsdel på Hisingen där invånarantalet ökar snabbt i takt med att fler och fler bostadsområden byggs. I några delar är det flerfamiljshusen som dominerar, men här finner man även villaområden samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar.

På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

I närheten finner man även området Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

Det finns flera grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna på Hisingen. För de mindre barnen kan man välja mellan flera olika förskolor, både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. Vid Lindholmen finner man IT-universitet som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

Gillar man shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet, flera fina badplatser ligger på ön, de flesta utåt Torslanda. Bussar tar dig snabbt och lätt till baden. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn. Göteborg City Airport ligger vid Säve och härifrån når man flera destinationer ute i Europa.

Köpa eller sälja bostad på Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Önskevädersgatan 23

Önskevädersgatan 23,
418 35 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jesper Karlsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 56

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Biskopsgården, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Önskevädersgatan 39
  Pris
  1 595 000 kr
  Månadsavgift
  3 032 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  55,9 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Biskopsgården, Göteborg

  Adress
  Blåsvädersgatan 12
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 093 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  71,5 kvm