Hoppa till innehåll

Bevarad 1930-talsvilla med Keillers Park som granne och Göteborg som vy beläget på en återvändsgata!

  • På förhand
  • 153 + 48 kvm
  • 7 rum

Centrala Hisingen, Göteborg

Stavstigen 19

Antal rum:
7
Boarea / Biarea:
153 kvm / 48 kvm*
Tomtarea:
560 kvm
Typ:
Friliggande villa

*Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

På Förhand – Vad är det?

På Förhand ligger bostäder som av olika anledningar inte är ute till försäljning just nu men som kan komma att säljas om förutsättningarna är rätt.

Läs mer om På Förhand

Ansvarig mäklare

Mikael BarDavid

Fastighetsmäklare / Partner

Kontakta mig

Bjurfors Hisingen

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

Bevarad 1930-talsvilla med Keillers Park som granne och Göteborg som vy beläget på en återvändsgata!

Beskrivning

Välkommen till Stavstigen 19, en rymlig villa på 201 kvm belägen på en eftertraktad adress i centrala Hisingen. Beläget på en lugn återvändsgata med Keillers Park och Ramberget som närmaste grannar, erbjuder detta hem både avskildhet och närhet till allt du kan önska. Fastigheten har nyligen genomgått stora renoveringar, inklusive nytt tak och dränering, och har en underhållsfri fasad samt en energieffektiv bergvärmelösning. Interiören har bevarats med originaldetaljer som spontade väggar, trägolv och träfönster, vilket ger ett hem som kombinerar moderna bekvämligheter med bevarad charm. Bostaden är fördelad i 1,5 plan med källare samt en oinredd vind och har stora sällskapsrum, flertalet sovrum, goda förvaringsmöjligheter. Trädgården är plan och lättskött samt insynsskyddad.

Bo med gångavstånd till det mesta i form av butiker, restauranger, natur, skolor förskolor och spårvagn- och bussförbindelser.

Kontakta mäklare för mer information.

Håll koll på detta objekt

Bilder

  • Mikael Bardavid
  • Fastighetskarta

Planritning

Planlösning
Planlösning
Planlösning

Fakta om bostaden

Fastighetsbeteckning

Brämaregården 51:5

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Rum
7
Antal sovrum
5
Max antal sovrum
6
Boarea
153 kvm*
Tomtarea
560 kvm
Biarea
48 kvm
Trädgård
Ja

*Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Byggår
1930
Fasad
Plåt
Grund
Källarplatta
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Bergvärme
Takbeklädnad
Betongpannor
Fönster
2-glas
Grundmur
Naturstensgrund

Besiktning

Besiktigad
Nej

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Planbestämmelser

Stadsplan (1940-07-19) Tomtindelning (1926-06-02)

Ekonomi

Taxeringsvärde
4 018 000 kr
Byggnadsvärde
2 060 000 kr
Fastställt
2021
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
9 525 kr

Energideklaration

Utförd
Beställd

Pantbrev

Det finns 9 st pantbrev uttagna om sammanlagt 1 100 000 kr

Om Centrala Hisingen

Mäklaren om Centrala Hisingen

BO MELLAN CITYPULS OCH NATUR
På Centrala Hisingen finner du allt du behöver kombinerat med vacker natur och närheten till havet. älvsidan har du moderna och internationella Älvstranden, i väst fantastiska badvikar och på norra delen av ön möter skogen dig.

HÄR FINNS NÅGOT FÖR ALLA
Hisingen är Sveriges fjärde största ö omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Centrala Hisingen hittar du flera mindre områden som Brämaregården som främst består av vackra landshövdingehus. Kvilletorget är områdets nav med flera butiker och restauranger. Precis bredvid ligger Kvillebäcken som genomgår en stor förvandling som en del av expansionen och förnyelsen av Backaplansområdet. Nya Kvillebäck, som ligger granne med Backaplan, och har blivit en populär stadsdel och här hittar du populära Kville Saluhall. Norr om Kvillebäcken har gemytliga trädgårdsstaden Hildedal växt fram. Här finner du flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen liten trädgård. Grönytorna lika viktiga som byggnaderna och området liknar en småstad med parker och andra gemensamma gröna ytor. Populära Lundby bjuder på en bebyggelse som blandar flerfamiljshus, radhus och villor med företagsparker. Här finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar. Intill kajkanten ligger Norra Älvstranden. Det är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner du vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid vattnet. Varför inte ta dig en löptur längs den träbeklädda kajen som sträcker sig från bro till bro?

SALTA BAD OCH FÖRSTKLASSIG SHOPPING
Hisingsparken är Göteborgs största park och här hittar du vackra naturpartier, vandringsstigar och 4H-gården Kättilsröd, som är uppskattad av både stora och små. På Centrala Hisingen ligger Keillers Park med Ramberget. Med sina 87 meter är berget ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. När du bor på Hisingen har du alltid nära till havet. Flera fina badplatser ligger på ön och lockar året om med salta bad. Många av dem hittar du i Torslanda dit du enkelt tar dig med buss.

När du blir sugen på shopping finns flera bra shoppingområden. Backaplan, som genomgår en omfattande utveckling, är det största och här finner du de flesta stora affärskedjor. Med buss eller spårvagn når du centralstationen och innerstaden på några få minuter. I området finns det gott om förskolor och grundskolor att välja på. Nära ligger också expansiva Lindholmen Science Park som erbjuder två universitet och åtta gymnasieskolor.

Köpa, sälja eller värdera bostad på Centrala Hisingen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Stavstigen 19

Stavstigen 19

41702 Göteborg

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Värdera din bostad i sommar med Bjurfors

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Mäklare

Jag är intresserad av Stavstigen 19

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Kampanjbild Boneo