Två rymliga terrasser varav en inglasad med sol hela dagen

Eriksberg, Göteborg

Monsungatan 32

Utgångspris
3 995 000 kr
Avgift
2 444 kr
Antal rum
2
Boarea
62 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
7 av 7
Hiss
Ja

Visning

 • måndag 30/9, KL 18:00 - 18:30

  Varmt välkommen på visning, anmälan krävs!

Boka visning

Två rymliga terrasser varav en inglasad med sol hela dagen

Två rymliga terrasser högst upp i huset med sol hela dagen. En inglasad terrass som kan användas som ett extra rum större delen av året. Låg avgift!

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

 • Extra kontaktperson

  Fredrik Johansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 65

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Det är svårt att inte förälska sig i denna bostad när du väl satt foten innanför tröskeln. Varje detalj är noggrant utvald och följer en röd tråd. På sin högt belägna plats i huset kan du blicka ut mot Småbåtshamnen och skymtar den Eldröda Eriksbergskranen. Stor eftertanke har lagts bakom materialval, både sett till miljö och design. Ett skräddarsytt hem som andas hög standard. Fönster i tre väderstreck ger stort ljusinsläpp och skapar en luftig atmosfär. Ytorna och framförallt dem två generösa terrasser högst upp i huset sätter verkligen prägel på bostaden. Här har du sol under hela dagen då du kan njuta av solen först på söderbalkongen och sedan har du solens sista strålar på den inglasade terrassen som vetter mot väster. Här kan man njuta av en fantastisk utsikt även med vattenutsikt mot Eriksbergsdockans hamnbassäng. Byggnaden färdigställdes 2014 och denna lägenhet är i mycket bra skick. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, -perfekt för socialt umgänge. Helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare bidrar till ett bekvämt boende. Den låga avgiften är ett stort plus.

Här bor ni i ett expansivt område med närhet till mataffärer, restauranger, träningsanläggningar och goda kommunikationsmöjligheter både via buss och båt. Varför inte ta en promenad längst kajen och njuta av livet vid vattnet, eller slå er ner på något mysigt café. I närheten ligger den grönskande Färjenäsparken.

Interiör

Stig in och känn dig som hemma. En välplanerad hall med platsbyggda förvaringsmöjligheter som gömmer sig snyggt bakom speglarna. En stor skjutdörrsgarderob med spegel ger gott om extra förvaring. Ekparkett ligger redan innanför tröskeln och sträcker sig ut i alla bostadens rum. Från hallen öppnar kök och vardagsrum upp sig i en öppen planlösning.

Köket är modernt med industriella inslag. Köket har gråa luckor med mörkt mosaikkakel ovan de exklusiva marmorbänkarna. Vitrinskåp med belysning sätter prägel på köket. En läcker fondtapet lyfter den industriella känslan. Köket är utrustat med kolfilterfläkt, varmluftsugn som även är en kombinerad micro, spishäll, integrerad diskmaskin samt kombinerad kyl och frys från Gorenje. På golvet i köket ligger ett mörkt Kährsgolv ovanför parkettgolvet. Matplatsen har sin naturliga plats mitt i rummet.

Öppenheten med vardagsrummet inbjuder till festligheter med stora sällskap. Generösa fönsterpartier ger stort naturligt ljusinsläpp från två väderstreck. Plats har du för både soffgrupp som tv-möbel. Från vardagsrummet nås också en rymlig klädkammare, perfekt för extra förvaring.

Från vardagsrummet når du bostadens ena terrass. Denna är inglasad och vetter mot ett soligt västerläge. Här kan du sitta och njuta långa sommarkvällar. Härifrån har du en härlig utsikt över den maffiga Eriksbergskranen. Det fria läget gör att ni sitter fritt från insyn med grönskan framför. Under sommarhalvåret kan ni dra undan glasen så att ni kan njuta av solen. Vintertid, när kylan smyger sig på och regnet faller, kan ni också sitta här tack vare inglasningen. Ytan ger plats för både loungegrupp, växter och grill.

Sovrummet är beläget till vänster om hallen. Ett väl tilltaget rum som med enkelhet rymmer en dubbelsäng. Förvaring finns genom garderober längs kortsidan. Härifrån nås den andra terrassen. Denna vetter mot söder och solens strålar når hit under större delen av dagen. Utsikt ner mot småbåtshamnen.

Det stilrena badrummet har mörk klinker på golvet som fortsätter upp på ena väggen. Övriga väggar har vitt kakel. Här finns duschhörna, wc, handfat med kommod, spegelskåp med belysning och handdukstork. En separat tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare underlättar vardagsbestyren. Ovan sitter en bänk när ni kan vika tvätten och intill ett skåp för förvaring.

TIll lägenheten hör ett stort källarförråd.

Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Sannegården 66:1

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Compagniet
Organisationsform/typ
Bostadsförening
Antal lägenheter
120
Antal lokaler
3
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningen äger fastigheten Sannegården 66:1. Fastigheten består av två byggnader med 120 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Därtill finns tre lokaler som alla är belägna i entrévåningarna.

Värme, vatten och el
Uppvärming sker med värmepumpar som kompletteras med fjärrvärme. I lägenheterna finns det vattenradiatorer. Fjärrvärme försörjer allt varmvatten. Värme ingår i månadsavgiften. Vatten samt hushållsel mäts för respektive lägenhet och debiteras av föreningen efter förbrukning.

Föreningens ekonomi

SBC har hand om föreningens ekonomisk förvaltning, teknisk förvaltning, fastighetsskötsel och städning.

Föreningen har andel i gemensamhetsanläggning avseende garage och sopsugsanläggning.

Renoveringar - Utförda och planerade

2018 installerades 20 laddplatser för el- och hybridbilar i husets garage.
2019 uppdaterades det befintliga taggsystemet till en nyare variant.

Inga större renoveringar planerade, men man vi vill gärna informera om att det är två tillkommande mindre byggnationer på gården som skall påbörjas under året.

Det skall byggas ett tak över sopstationen, den väggen som står där nu skall rivas.
Vi har ett stämmobeslut på att sätta upp grindar på trapporna på vardera sida om gården.

Parkering

Föreningen har till uthyrning 41 parkeringsplatser i eget garage (1000 kr) under gården samt ytterligare 36 parkeringsplatser i ett närliggande garage (1000kr) i området. I dagsläget är det kö till garageplatserna under huset men finns enstaka lediga platser i Eriksbergsdockans garage. 2 st är MC-platser finns också. I dagsläget finns en ledig MC-plats. MC-plats kan hyras till en kostnad om ca 400 kr/mån.

TV/bredband

Telia är leverantör av bredband, TV och telefoni. I månadsavgiften ingår Digital-tv (grundutbud), Bredband (10 mbit) och bredbandtelefoni.

Gårdsplats/innergård

Mellan husen har föreningen en trevlig gård belägen på, ett från gatunivå, upphöjd bjälklag ovan garaget.

Gemensamma utrymmen

I källaren och entrévåningar finns garage, ett stort cykelförråd, barnvagnsförråd, rullstolsförråd samt lägenhetsförråd.

Uteplats/balkong

Två stycken terrasser varav en är inglasad.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 444 kr

Avgiften inkluderar värme och Telia triple play (Tv, bredband samt telefoni).
Fast avgift 34 kr för kallvatten som räknas in i månadsavgiften.
Separat mätning av vatten som mäts individuellt och debiteras via månadsavin efter förbrukning.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,008989%
Andel av årsavgiften är
0,69365%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 995 000 kr
Lägenhetsnummer
32-1704
Våningsplan
7 av 7
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
62 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
180 kr
Försäkring
180 kr
Vatten/Avlopp
160 kr
Summa
520 kr

Byggnadssätt

Byggår
2013
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
C
Energideklarationsdatum
2015-11-03

Området

Mäklaren om Eriksberg

Nybyggnation och modern design blandas med bevarandet av värdefulla fastigheter från den tidigare varvstiden. Sättet att blanda gammalt och nytt har fått flera utmärkelser för god arkitektur. Här finns bostads- och hyresrätter, skolor och företag. Du hittar även ett varierat utbud av butiker, restauranger, hotell, bar, teater, evenemangshall, konstnärsateljéer, idrottshall m.m; en blandning som gör livet i en stadsdel attraktivt och intressant.

KULTUR OCH NÄRINGSLIV

Göteborgs hamn är i särklass störst i Norden och en stor del av Sveriges handel med utlandet passerar här. De gamla hamn- och varvsområdena på båda sidor om älven håller på att förvandlas till bostadsområden, arbetsplatser och stråk där man kan roa sig eller njuta av kulturlivet. På Lindholmen byggs en helt ny stadsdel med IT-företag, bostäder och universitet.

NATUR

I området känns det alltid nära till naturen med flera grönområden, promenader längs vattnet och fina små prång med bänkar för avkoppling. I och runt Färjenäsparken finns vackra vyer och grönt område att promenera vid, det finns även tre stora lekplatser och en fotbollsplan, vilket gör det väldigt populärt hos barnfamiljer. De väljer att komma hit från hela Göteborg med sina barn. Snart är även västra Eriksberg klart med sista HSB huset och då ska parken renoveras och bli en samlingsplats för alla. Krokängsparken och Sörhallsberget är även några andra trevliga alternativ.

FRITID

På Norra Älvstranden finns ett stort utbud av träningsmöjligheter. Vid den gamla kvarnen på Eriksberg kan man träna på Friskis & Svettis, Nordic Wellness finns på Östra Eriksbergsgatan samt vid Eriksbergs Köpcenter ligger SATS och på Lundby Strand finns en stor och välutrustad idrottshall. På den gamla biografen Aftonstjärnan drar revyer och film fulla hus. Vid Lundby Strand ligger Radiomuseet och ett välutrustat bibliotek finner man på Lindholmen. I Hotell 11 och Eriksbergshallen på Eriksberg hålls större konferenser, utställningar och konserter. Lundbys kulturskola erbjuder ett brett utbud, här kan barnen spela musik och teater, dansa, sjunga, måla och jobba med keramik - för att bara nämna något.

SERVICE

Vid Eriksbergs köpcentrum finner man flera butiker, systembolag, apotek till stora matvaruaffärer. Utmed kajkanterna ligger flera prisbelönta restauranger och även många caféer med vacker utsikt över hamninloppet.

KOMMUNIKATIONER

Cityfärjan Älvsnabben går från Eriksbergskajen i tät trafik mellan båda sidor av älven. Förutom att vara ett bekvämt och snabbt sätt att resa till centrum utan bil och parkeringsbekymmer, så är det ett mycket tilltalande sätt att se staden och vattnet. Det finns också bra förbindelser med buss till centrala staden, bl.a. med stombusslinje 16. Andra bussar som även går här är 58, 99 och 31. Man kan även idag cykla i stort sett hela vägen mellan broarna på Norra Älvstranden. En vacker väg med storslagna vyer som också är fin för långa promenader.

Köpa eller sälja bostad i Eriksberg? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Monsungatan 32

Monsungatan 32,
417 66 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christopher Sjödahl

  Försäljningsansvarig BR
  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-10 13 48

 • Extra kontaktperson

  Fredrik Johansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 65

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Ostindiefararen 19
  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  2 795 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  59,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Sörhallstorget 29
  Utgångspris
  3 790 000 kr
  Månadsavgift
  4 427 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  86 kvm

  Visning: 2019-09-29 13.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Östra Eriksbergsgatan 73
  Utgångspris
  2 890 000 kr
  Månadsavgift
  2 492 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  46,8 kvm

  Visning: 2019-09-26 18.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Nyproduktion
  På förhand
  Adress
  Monsungatan 89
  Pris
  3 590 000 kr
  Månadsavgift
  2 377 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  51 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Styrfarten 2A
  Pris från
  3 700 000 kr
  Månadsavgift
  1 749 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  62 kvm

  Visning: 2019-09-25 16.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Styrfarten 2A
  Pris från
  4 650 000 kr
  Månadsavgift
  2 314 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  82 kvm

  Visning: 2019-09-25 16.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Styrfarten 2A
  Pris från
  3 782 000 kr
  Månadsavgift
  2 314 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  82 kvm

  Visning: 2019-09-26 18.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Östra Eriksbergsgatan 81
  Utgångspris
  2 850 000 kr
  Månadsavgift
  2 875 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  57,6 kvm

  Visning: 2019-09-29 12.15 Boka här