Framför dig glider båtarna tyst förbi och i kvällsljuset är stämningen extra speciell

Eriksberg, Göteborg

Monsungatan 89

På förhand
Avgift
4 564 kr
Antal rum
3
Boarea
110 kvm
Balkong
Ja
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 7
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Framför dig glider båtarna tyst förbi och i kvällsljuset är stämningen extra speciell

Våningen känns internationell med sina tidlöst rena och exklusiva material och påkostad inredning. Panoramautsikten över den parken och Älvsborgsbron

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Från våningens stora glaspartier och ute på den största balkongen öppnar sig panoramautsikten över älven. Framför dig glider båtarna tyst förbi och i kvällsljuset är stämningen extra speciell. Masterna gungar stilla vid kajen och doften av hav och sommar är stark när stadens ljus tänds. Våningen om 110 kvm har kök i öppen planlösning med den stora sällskapsytan, samt två sovrum och två sobra badrum. Våningen känns internationell med sina tidlöst rena och exklusiva material och påkostad inredning. Men det massiva ljuset, utsikten samt det höga läget är troligen det du kommer att minns bäst från denna mycket personliga våning.

Vi foten av huset finns kajpromenaden, Färjenäsparken och kvarterets spännande brytning mellan sjöhistorisk mark och nyskapande arkitektur. Folk cyklar och flanerar i kvällssolen. Efter en löprunda längs kajerna kan du slappna av i våningens bastu. Våningen har genomgående exklusiva material och planlösningen är öppen. Här finns ljusa och rena ytor, sovrum med privat karaktär, det ena med egen balkong, exklusiva badrum och ett topputrustat kök. Förutom en och annan sjöfågel som seglar förbi, är våningen i det närmaste helt insynsskyddad tack vare det höga läget över piren.

Interiör

En bred hall med klinker möter dig innanför entrédörren. Känslan av ljusa ytor och stora rumsvolymer är tydlig. Längst bort anar du älvspanoramat bakom de stora glaspartierna. En skjutdörrsgarderob döljer kläder och skor. En tidlöst vacker vitlaserad ekparkett tar över i hallen och fortsätter ut i de stora och luftiga sällskapsytorna i öppen planlösning med köket. Miljön är skandinaviskt blond och öppen. Miljön känns trygg och skyddad tack vare det höga och fria läget. Glaspartierna vetter mot väster och ett massivt ljus fyller rummet större delen av eftermiddagen. Framför dig pågår ett ständigt skiftande sceneri med kajernas folkliv och båtarnas stilla färd ute på älven. Utsikten är svårslagen och ljuset faller in från två olika väderstreck.

Till vänster finns en naturlig vardagsrumsdel och matsalsbordet sin logiska placering intill köksdelen. Kökets påkostade design är minimalistisk; med tidlös inredning. Här finns mycket rymlig och smart förvaring samt stora arbetsytor. Köket är utrustat med kyl, frys, spishäll, fläkt, ugn, mikro samt diskmaskin. Både matlagningen och måltiderna är självklart inramade av den enastående utsikten. En varm kväll står dörren till den stora balkongen öppen. Panoramautsikten och den speciella atmosfären blir än mer dramatisk, när ljusen börjar tändas på andra sidan älven. Den generösa balkongen är delvis inglasad för att få maximalt ut av ljuset och utsikten.

Det mindre rummet är ett kvadratiskt sov-, gäst- eller arbetsrum. Ekparketten går igen och glaspartiet har västerläge.

Snett mittemot detta rum ligger det första av våningens två badrum. Inredning med klinker och kakel. Badkar för den som tycker om långa bad en kylig vinterdag. Den finns också wc och handfatskommod. Här finns våningens tvättavdelning under generösa arbetsytor och med förvaring i väggfasta skåp.

Från hallen, aningen avskilt från den övriga våningen, når du även Master Bedroom. Här faller kvällssolen in och du landskapets skiftningar i de gröna ytorna utanför. Till vänster glittrar älvens vågor. Rummet har en hel garderobsvägg bakom skjutdörrar.

Master bedroom har ett eget badrum som andas lyx. På golvet klinker och kakel på väggarna. Utöver wc, handfatskommod och dusch bakom glasdörrar.

Sammantaget är detta en ovanligt ljus och öppen våning, smakfullt och påkostat designad och till stor del präglad av det extraordinära läget med utsikten över livet på älven.

För mer detaljer gällande valen som är gjorda för bostaden kontakta mäklaren.

Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Sannegården 70:5

Övrigt

Bostaden är under produktion och kommer vara färdig under september-2019.

Tillträde

Tillträdet är preliminärt

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 564 kr

Avgiften inkluderar värme och Telia Triple Play

Ekonomi

Andel i föreningen
2,9986%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
2132
Våningsplan
3 av 7
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
110 kvm*

* Areauppgifter enligt upplåtelseavtal

Driftskostnad (per månad)

Då inget bott i bostaden finns inga driftkostnader att tillgå.

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Skaftö i Göteborg
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
47
Antal lokaler
1
Överlåtelseavgift
1163
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Skaftö ligger längst ut på kajen, granne med både havet och Färjenäsparkens grönytor. Det ena huset ligger bara några meter från vattnet och trädäcket längs kajen går precis utanför.

Föreningen är uppdelad i två 6-våningshus med sammanlagt 47 lägenheter på 1,5–3 RoK. Här får du boendekvaliteter utöver det vanliga med toppmodern, stilren inredning. De flesta av lägenheterna har utsikt över älv som möter hav från härliga balkonger i syd och sydvästläge.

I marklägenheter med uteplats ingår uteplatsen i bostadsrättsupplåtelsen. Bostadsrättshavaren ansvarar för underhåll av uteplatsen enligt stadgar. Skötselansvar för bostadsrättshavaren ligger inom markering på ritning.

Parkering

Garage under hus 2, 25 parkeringsplatser. Separat kö

Gemensamma utrymmen

Barnvagn/rullstolsrum i hus 2.
Cykelrum i båda husen

Övrigt

MEDLEMSKAP OCH ANDELSÄGANDE
När du köper en bostadsrättslägenhet i HSB blir du medlem i den regionala HSB-föreningen. Som
medlem i HSB får du mycket som sätter guldkant på vardagen, som bland annat medlemstidningen
Hemma i HSB, gratis juridisk rådgivning och attraktiva rabatter. Du blir andelsägare i HSB och
andelen som är 500 kr betalas självklart tillbaka vid eventuellt utträde.

Byggnadssätt

Byggår
2019

Området

Mäklaren om Eriksberg

Nybyggnation och modern design blandas med bevarandet av värdefulla fastigheter från den tidigare varvstiden. Sättet att blanda gammalt och nytt har fått flera utmärkelser för god arkitektur. Här finns bostads- och hyresrätter, skolor och företag. Du hittar även ett varierat utbud av butiker, restauranger, hotell, bar, teater, evenemangshall, konstnärsateljéer, idrottshall m.m; en blandning som gör livet i en stadsdel attraktivt och intressant.

KULTUR OCH NÄRINGSLIV

Göteborgs hamn är i särklass störst i Norden och en stor del av Sveriges handel med utlandet passerar här. De gamla hamn- och varvsområdena på båda sidor om älven håller på att förvandlas till bostadsområden, arbetsplatser och stråk där man kan roa sig eller njuta av kulturlivet. På Lindholmen byggs en helt ny stadsdel med IT-företag, bostäder och universitet.

NATUR

I området känns det alltid nära till naturen med flera grönområden, promenader längs vattnet och fina små prång med bänkar för avkoppling. I och runt Färjenäsparken finns vackra vyer och grönt område att promenera vid, det finns även tre stora lekplatser och en fotbollsplan, vilket gör det väldigt populärt hos barnfamiljer. De väljer att komma hit från hela Göteborg med sina barn. Snart är även västra Eriksberg klart med sista HSB huset och då ska parken renoveras och bli en samlingsplats för alla. Krokängsparken och Sörhallsberget är även några andra trevliga alternativ.

FRITID

På Norra Älvstranden finns ett stort utbud av träningsmöjligheter. Vid den gamla kvarnen på Eriksberg kan man träna på Friskis & Svettis, Nordic Wellness finns på Östra Eriksbergsgatan samt vid Eriksbergs Köpcenter ligger SATS och på Lundby Strand finns en stor och välutrustad idrottshall. På den gamla biografen Aftonstjärnan drar revyer och film fulla hus. Vid Lundby Strand ligger Radiomuseet och ett välutrustat bibliotek finner man på Lindholmen. I Hotell 11 och Eriksbergshallen på Eriksberg hålls större konferenser, utställningar och konserter. Lundbys kulturskola erbjuder ett brett utbud, här kan barnen spela musik och teater, dansa, sjunga, måla och jobba med keramik - för att bara nämna något.

SERVICE

Vid Eriksbergs köpcentrum finner man flera butiker, systembolag, apotek till stora matvaruaffärer. Utmed kajkanterna ligger flera prisbelönta restauranger och även många caféer med vacker utsikt över hamninloppet.

KOMMUNIKATIONER

Cityfärjan Älvsnabben går från Eriksbergskajen i tät trafik mellan båda sidor av älven. Förutom att vara ett bekvämt och snabbt sätt att resa till centrum utan bil och parkeringsbekymmer, så är det ett mycket tilltalande sätt att se staden och vattnet. Det finns också bra förbindelser med buss till centrala staden, bl.a. med stombusslinje 16. Andra bussar som även går här är 58, 99 och 31. Man kan även idag cykla i stort sett hela vägen mellan broarna på Norra Älvstranden. En vacker väg med storslagna vyer som också är fin för långa promenader.

Köpa eller sälja bostad i Eriksberg? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Monsungatan 89

Monsungatan 89,
417 66 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Norra Skeppspromenaden 14
  Månadsavgift
  4 383 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  74,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Bratteråsgatan 72
  Utgångspris
  4 375 000 kr
  Månadsavgift
  4 465 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  77 kvm

  Visning: 2019-09-01 14.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Exklusiv
  Adress
  Bratteråsgatan 72
  Utgångspris
  7 990 000 kr
  Månadsavgift
  7 506 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  3
  Boarea
  148 kvm

  Visning: 2019-09-01 14.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Östra Eriksbergsgatan 76
  Månadsavgift
  4 398 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  83,9 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Sagolandsvägen 2
  Utgångspris
  4 490 000 kr
  Månadsavgift
  6 521 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  97 kvm

  Visning: 2019-08-25 13.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Skeppspromenaden 1
  Månadsavgift
  4 273 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  81 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Astris gata 82
  Utgångspris
  3 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 783 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  71 kvm

  Visning: 2019-09-01 11.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Östra Eriksbergsgatan 83
  Månadsavgift
  3 367 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  67,8 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Maj på Malös gata 34
  Månadsavgift
  5 216 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  94 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Maj På Malös Gata 36
  Månadsavgift
  4 729 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  81 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Eriksberg, Göteborg

  Adress
  Styrfarten 2A
  Pris från
  4 650 000 kr
  Månadsavgift
  2 314 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  82 kvm
 • Bostadsrätt

  Eriksberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Bratteråsgatan 56
  Månadsavgift
  4 003 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  79 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!