Hoppa till innehåll
Stor härlig balkong med kvällssol. Ostindiefararen 17 - Bjurfors

Trevligt gavelläge med stor balkong

 • På förhand
 • 54 kvm
 • 2 rum

Eriksberg, Göteborg

Ostindiefararen 17

Avgift:
3 199 kr
Antal rum:
2
Boarea:
54 kvm
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
3 av 9
Hiss:
Ja
Balkong:
Ja

Trevligt gavelläge med stor balkong

Här erbjuds en trevlig gavelbostad nära vattnet och med stor härlig balkong med kvällssol. Försäljningsstart 2021. Anmäl intresse nu - se beskrivning.

Beskrivning

Nära vattnet vid Eriksbergsdockan ligger denna trevliga gavelbostad. Här bor du i en smart planerad bostad med stor balkong mot gården. På balkongen kan du njuta av solen hela kvällen. Detta vattennära boende erbjuder dig harmoni och lugn men ända nära city. Ta en promenade längst kajkanterna eller slå dig ner på något av caféerna eller restaurangerna längst vattnet. Det stora trädäcket vid vattnet kan med fördel användas som soldäck soliga dagar.

Detta harmoniska vattennära boende kan bli ditt framöver.

OBS KOMMANDE FÖRSÄLJNING
Anmäl ditt intresse redan nu, så får du information när det närmar sig säljstart. Säljaren inväntar nybygge och flytt sker när detta är klart.
Gör intresseanmälan här

Interiör

Kommande försäljning - bilder från insidan kommer senare

Mäklare

Håll koll på detta objekt

 • Stor härlig balkong med kvällssol
 • Föreningens gröna gård med blick ner mot vattnet
 • Kommande försäljning - Bilder från insidan kommer senare.
 • Harmonisk vattennära boende på Älvstranden
 • Lugnt och avkopplade men ända nära city
 • Brf Skeppsbyggaren precis vid kajkanten
 • Din mäklarspecialist på Älvstranden - Kontakta mig
 • Sommartid är sköna tider
 • Längs kajpromenaderna finns mysiga caféer och restauranger

Planritning

Planlösning

Planskiss

Fakta om bostaden

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Skeppsbyggaren
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
89
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1190*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

*Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Alldeles vid vattnet vid Eriksbergsdockan i Västra Eriksberg, ligger Bostadsrättsföreningen Skeppsbyggaren. Här finns totalt 89 välplanerade lägenheter fördelade på två hus i nio våningar, samt två lokaler med byggår 2015. Mellan husen finns en gemensam gård mellan varandra och ett garage under mark. Fasaderna är utförda av schatterat tegel med träpartier kring balkongerna. Här får du ett boende med hög kvalitet och fina trivselvärden intill vattnet. I föreningen finns också cykelrum, barnvagnsrum, städrum, fastighets- och rullstolsförråd. I källaren finns källarförråd.

Individuell varmvattenmätning:
Huset har mätare installerade till varje lägenhet för att mäta varmvattenförbrukningen. Varmvattnet debiteras respektive bostadsrättshavare relaterat till uppmätt förbrukning. Systemet är ett trådlöst system som samlar in mätdata från respektive lägenhet utan manuell avläsning. Mätdata samlas ihop centralt och debiteringen sker efter faktisk förbrukning i efterskott hos er ekonomiska förvaltare. Förbrukningen för tre månader kommer som en separat post på den första avin i varje kvartal.

Ekonomisk förvaltning: husjuristerna

Organisationsnummer: 769626-1101

Föreningens ekonomi

Under 2021 ser styrelsen inget behov av att höja avgiften. Eventuella framtida justeringar beror bl.a. på ändrade räntor för föreningens lån, ändringar i avsättningar till underhåll samt allmänt ändrad prisbild.

Renoveringar - Utförda och planerade

Under 2018 installerades ett fysiskt inbrottsskydd på samtliga dörrar till föreningen förrådslokaler. Under 2018/2019 installerades 12 laddstationer för elbilar.
Den enda övriga större planerade och genomförda arbetet under 2019 är en rengöring och behandling av klinkergolven i entréerna. Under 2020 har en genomgång av ventilationssystemet gjorts.

Parkering

69 st garageplatser varav 12 st har elladdstolpar. Kostnad 1045 kr/mån. Parkeringsplatserna fördelas i enlighet med ett kösystem, 2 st i kö per 27 maj 2021. På 12 av platserna har möjlighet att ladda elbil till en extrakostnad om 375kr/månad + förbrukad el.

Kommunal avgiftsbelagd parkering på grusat område samt parkeringshus finns vid Monsungatan. Föreningen är inte behjälplig med att få tillgång till dessa parkeringsplatser.

TV/bredband

Föreningen har tecknat avtal med Telia som erbjuder Telia Triple Play inkluderat tv, bredband och ip-telefoni. Internetanslutning har en hastighet på upptill 100/10 Mbit/s.

Gårdsplats/innergård

Trevlig gård med grönytor och planteringar.

Gemensamma utrymmen

Föreningen disponerar över tre båtplatser i Eriksbergsdockan. Extern kö och administreras av Grefab.

Övrigt

Busshållplats finns utanför byggnaden , hållplats Eriksbergdockan samt färja vid Eriksbergs färjeläge, båda c:a 500m från fastigheten.

Tillträde

Hösten 2022

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 199 kr

Månadsavgiften inkluderar värme, kabel-tv och bredband via Telia.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
21201
Våningsplan
3 av 9
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
54 kvm

Driftskostnad (per månad)

Separat mätning av vattenåtgång görs och debiteras efter behov och förbrukning.

Byggnadssätt

Byggår
2015

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energideklarationsdatum
2016-03-08

Om Eriksberg

Mäklaren om Eriksberg

BO MED VATTNET SOM GRANNE
På Eriksberg blandas nybyggt och modern design med fastigheter från den tidigare varvtiden. Mixen av gammalt och nytt har blivit prisad för sin goda arkitektur. När du bor här är närheten till vattnet påtagligt samtidigt som området bjuder på ett stort nöjesutbud alldeles runt knuten.

MED UTSIKT ÖVER VATTNET
När du bor i Eriksberg börjar du kanske dagen med en promenad eller löptur längs den träskodda kajen som går längs vattnet i flera kilometer. Vattnet tillsammans med närheten till många grönområden gör att du alltid kan känna av naturen när du bor på Eriksberg. Vid foten av Älvsborgsbron ligger Färjenäsparken som bjuder på många vackra vyer och ett grönområde att promenera i. Området har tre stora lekplatser och en fotbollsplan vilket gör det till en populär plats för barnfamiljer och en perfekt plats för lek och picknick. Parken är under utveckling för att bli till en plats för evenemang, aktiviteter och rekreation. Krokängsparken och Sörhallsberget är två andra fina platser där du kan uppleva naturen. När du vill blicka ut över vattnet kan du strosa runt Eriksbergskranens småbåtshamn och upptäcka mysiga caféer och restauranger. Eller ta vara på en solig dag med att slå dig ner på däcket längs båthamnen i sällskap av en glass.

NÖJEN PÅ HEMMAPLAN
De gamla hamn- och varvsområdent har de senaste decennierna förvandlats till bostadsområden, arbetsplatser och stråk där du kan roa dig eller njuta av kulturlivet. Bebyggelsen runt Eriksberg består främst av flerfamiljshus som får ett lugn av havet. Du hittar ett varierat utbud av nöjen i form av olika butiker, restauranger, teater, evenemangshall, konstnärsateljéer och en idrottshall. För den idrottsintresserade ett stort utbud av träningsmöjligheter då många gymkedjor och mindre lokala aktörer har valt att etablera sig här..

TA DIG ENKELT TILL STAN
Cityfärjan Älvsnabben går från Eriksbergskajen i tät trafik mellan båda sidor av älven. Det är ett bekvämt och snabbt sätt att resa till centrum utan bil och parkeringsbekymmer och samtidigt ett mycket tilltalande sätt att se staden och vattnet. Det finns också bra förbindelser med buss till Göteborgs olika delar. Föredrar du bil går det enkelt att ta sig ut på de stora lederna.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Eriksberg? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Ostindiefararen 17

Ostindiefararen 17

417 65 GÖTEBORG

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Jag är intresserad av Ostindiefararen 17

Liknande bostäder