Välplanerad trea med charmiga detaljer

Gamlestaden, Göteborg

Brahegatan 12C

På förhand
Pris
2 390 000 kr
Avgift
4 754 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 3
Boarea
67 kvm

Välplanerad trea med charmiga detaljer

Välplanerad trea i omtyckta Gamlestaden med plankgolv, inbyggt skafferi och fönster i motsatta väderstreck.

 • Ansvarig mäklare

  Caroline Östman

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 21

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkomna till en fantastisk genomgångstrea på Brahegatan 12C!. Brahegatan 12C - Bjurfors
Välkomna till en fantastisk genomgångstrea på Brahegatan 12C!
. Brahegatan 12C - Bjurfors

Kökets spröjsade fönster bidrar med vackert ljusinsläpp

I köket ryms en matplats för 2-4 personer. Brahegatan 12C - Bjurfors
I köket ryms en matplats för 2-4 personer
. Brahegatan 12C - Bjurfors

Ett inbyggt skafferi skänker köket extra charm och gör oss påminda om 20-talet

Bänkskivan i trä ger köket en varm och rustik karaktär. Brahegatan 12C - Bjurfors
Bänkskivan i trä ger köket en varm och rustik karaktär
Goda arbetsytor och generösa förvaringsmöjligheter. Brahegatan 12C - Bjurfors
Goda arbetsytor och generösa förvaringsmöjligheter

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Nu presenteras en välplanerad trerummare mitt i växande Gamlestaden! Lägenheten är genomgående väl omhändertagen och renoverad med stilrena och tidlösa materialval. Köket är rymligt med gott om svängrum för hemmakocken. Här ges plats för matbord med fyra stolar och ett inbyggd skafferi bidrar med en stor portion charm. Hallen för er vidare till vardagsrummet som ger utrymme för soffgrupp såväl som middagsbord där ett stort fönsterparti bidrar med ljusinsläpp. Badrummet är helkaklat och smakfullt renoverat i svarta och vita färger. De båda sovrummen präglas av det vackra och tidstypiska plankgolvet. Det mindre av sovrummen lämpar sig utmärkt för gästrum/barnrum eller kontor medan det större med enkelhet rymmer en dubbelsäng. En bostad där gamla detaljer möter nya moderna lösningar på ett alldeles strålande sätt.

Gamlestaden är Göteborgs äldsta stadsdel och har en härlig, gammaldags atmosfär med fastigheter som är uppförda vid förra sekelskiftet blandat med modern bebyggelse. Här bor ni endast med några minuters promenadavstånd till kommunikationer som tar er in till city på mindre än 10 minuter. Dessutom närhet till Kvibergs frilufts- och naturområde med Prioritet Serneke Arena (bl.a. Nordic Wellness och skidåkning), beachcenter och Kviberg arena. I närområdet finns även Kristinedals träningscenter med gym och simbassäng samt Alelyckans sportcenter med möjlighet att spela tennis, squash och badminton. I SKF:s lokaler planeras en shoppinggalleria med butiker, saluhall och restauranger. I området nås café, minilivs och restauranger. Ett populärt nytillskott är Wine Mechanics som ligger i Gamlestadens slakthusområde och erbjuder egen vintillverkning, vinbar och restaurang!

Interiör

Välkomna upp till våning tre och kliv in i hallen som har goda avhängningsmöjligheter i form av en skjutdörrsgarderob med spegeldörrar. Golvet präglas av ett fint brädgolv och väggarna är målade i en stämningsfull ljusgrå färg. Hallen är centralt placerad i bostaden och leder er vidare till övriga rum.

Vidare nås det generöst tilltagna köket som bjuder på gott om svängrum för hemmakocken. Den ljusa köksinredningen rymmer gott om förvaring och ovan arbetsbänken sitter ett vitt kakel. Maskinell utrustning finns i form av spishäll, fläkt, ugn, mikro, integrerad diskmaskin samt kyl/frys. Här ryms ett matbord med plats för fyra personer och maten lagar ni med utsikt över föreningens innergård. Ett inbyggt skafferi skänker köket extra charm och gör oss påminda om 20-talet.

Det fina brädgolvet leder oss in till vardagsrummet som är den perfekta samlingsplatsen för tillställningar med nära och kära. Här får ni plats att möblera med både soffgrupp och middagsbord. Det stora fönsterpartiet med djup nisch skänker gott om ljusinsläpp till rummet där väggarna är ljusa och golvet förgylls av vacker parkett.

Det större av sovrummen är mycket rymligt och ni får plats med en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt förvaringsmöbel eller skrivbord om så önskas. Ett fönster bidrar med ljus och brädgolvet fortsätter att sprida sin charm ihop med samma grå lugnande färgton på väggarna som hallen har.

Det mindre sovrummet lämpar sig utmärkt som barnrum, gästrum eller kontor. Här får ni plats med säng, skrivbord samt förvaringsmöbel. Samma fina brädgolv vilar och går fint ihop med de ljust målade väggarna.

Badrummet är helkaklat och är genomgående fräscht med smakfulla materialval. Inredningen består av wc, handfat med kommod, spegelskåp samt badkar med dusch.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Koljan i Gamlestaden
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
45
Antal hyresrätter
4
Antal lokaler
3
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf. Koljan i Gamlestaden registrerades 2006 då man även förvärvade fastigheterna. Husen byggdes 1929 och består av 2 flerbostadshus.
Föreningen upplåter 41 lägenheter med bostadsrätt samt 4 lägenheter och 3 lokaler med hyresrätt.

Föreningens ekonomi

Avgifterna höjdes med 5% från och med 1 jan 2020. I dagsläget finns inga planerade kommande avgiftshöjningar.
I december 2019 togs ytterligare ett lån hos SEB på 2.9 miljoner som slogs ihop med ett befintligt lån vars bindningstid löpte ut i samma veva. Det löper nu på med rörlig ränta och tanken är att slå ihop det med ett annat befintligt lån senare i år för att få bättre förhandlingsläge om räntan.

Kontrollerat med styrelsen 2020-01-21.

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2015 och sträcker sig fram till 2044.

Planerade renoveringar inom 1-2 år:
Takbyte
Fönsterbyte
Renovering av trapphus
Fasadrenovering

Det kan eventuellt bli aktuellt med ett stambyte inom 5 år då detta inte skett sedan 1986, utredning pågår.

Övrigt: Det finns ett styrelsebeslut att bygga vindslägenheter på Brahegatan, bygglov finns. Det finns i dagsläget ingen planerad byggstart och föreningen har ännu inte bestämt om de ska sälja projektet till en exploatör eller bygga själva. I nuläget är planen 8 st vindslägenheter men det kan komma att justeras om det bedöms som lönsamt.

För mer information om renoveringar se årsredovisning.

Parkering

Parkeringshyra är 300 kr/mån. 9 personer står i dagsläget i kö till 12 platser.

TV/bredband

Föreningen har gruppavtal för bas-tv från Com Hem och gruppavtal för bredband (250/250 Mbit) och ip-telefoni (ej samtalskostnader) från Telenor.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten tillhör ett vindsförråd.

TV/bredband

Comhem

Telenor

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 754 kr

Inkl värme, vatten, kabel-tv. Avgiften inkluderar ett obligatoriskt tillägg om 165kr/mån.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,94761%
Andel av årsavgiften är
2,55803%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
2 390 000 kr
Lägenhetsnummer
301
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Nej
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
67 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsförening och säljare

Driftskostnad (per månad)

Försäkring
160 kr
Summa
160 kr

Byggnadssätt

Byggår
1929

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2019-03-12

Området

Mäklaren om Gamlestaden – nygammal levande blandstad

Namnet säger mycket – men inte allt. Visst skvallrar begreppet Gamlestaden om att det var här den ursprungliga stadens hjärta låg men det är också ett av Göteborgs mest expansiva områden med fantastiska framtidsmöjligheter. Här planeras för en modern, tät och dynamisk blandstad, med nytt handelscentrum och en knutpunkt som binder ihop staden.

GAMLESTADEN är en stadsdel med en lång och spännande historia, kulturhistoriskt intressanta kvarter och många nya planerade och pågående projekt. Men vi backar tillbaka till 1473, och medeltidsstaden Nya Lödöse. När Göteborg skapades 1621 flyttade man in stadens köpmän och invånare från Nya Lödöse och kvar blev den ”gamla staden”. 500 år senare välkomnar vi på samma plats den nya staden, med bostäder, butiker, kontor och resecentrum. Med stora visioner, framtidstro och nya möjligheter är Gamlestadens attraktionskraft helt klart på uppåtgående och 2035 beräknas stadsdelen ha fördubblat sitt invånarantal.

NÄR SVENSKA KULLAGERFABRIKEN startade sin verksamhet 1907 blev det startskottet för stadsbyggandet i Gamlestaden. Behovet av arbetarbostäder var stort och i den första byggnadsfasen 1915-1930 uppfördes landshövdingehus i oregelbundna storgårdskvarter. Husen i 20-talsklassicism och nationalromantik är till stor del välbevarade än i dag. I SKF:s gamla lokaler uppförs nu en stor shoppinggalleria, med butiker, saluhall, restauranger, kontorslokaler och lägenheter. Samtidigt är det inte långt till underbar natur med härliga strövområden och en aktiv fritid. I Sveriges största idrottscentrum i Kviberg kan du åka längdskidor eller spela beachvolleyboll året runt, klättra, åka skateboard eller spela fotboll. I närområdet finns också Kristinedals träningscenter med gym och simbassäng, eller varför inte badminton, tennis och squash i Alelyckans sportcenter. Den som uppskattar närhet till naturen och träningsmöjligheter kan se fram emot ett riktigt gott liv i Gamlestaden.

GAMLESTADENS STRATEGISKA LÄGE, nära både centrala Göteborg och förorterna i öster, gör det här till en plats med fantastiska möjligheter. Gillar du att cykla är det bara att gratulera – en fin cykelväg leder hela vägen in till city. Annars tar spårvagnsfärden till Centralstationen bara några minuter.

Köpa eller sälja bostad i Gamlestaden? Kontakta våra mäklare Bostadsrätter City - Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Mäklarens 3 bästa val i Gamlestaden

3
 • Trattoria Maglia: Rustik elegans, vällagad mat och goda viner
 • Al Habesha: En oväntad smakupplevelse utöver det vanliga
 • Bunkebergets Skatepark: Ramper och stora ytor inuti ett bergrum

Karta

Brahegatan 12C

Brahegatan 12C,
415 14 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Caroline Östman

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 21

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Gamlestaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Batterigatan 5C
  Pris
  2 390 000 kr
  Månadsavgift
  3 227 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  53,7 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Gamlestaden, Göteborg

  Adress
  Götaholmsgatan 8
  Utgångspris
  2 195 000 kr
  Månadsavgift
  3 966 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  54 kvm

  Visning: 2020-04-06 16.45 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Gamlestaden, Göteborg

  Nyproduktion
  Adress
  Gamlestads Brygga 17
  Utgångspris
  3 400 000 kr
  Månadsavgift
  2 992 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  59 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Gamlestaden, Göteborg

  Adress
  Gamlestads Brygga 17
  Utgångspris
  2 975 000 kr
  Månadsavgift
  3 525 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  59 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Gamlestaden, Göteborg

  Adress
  Gamlestads Brygga 5
  Utgångspris
  2 950 000 kr
  Månadsavgift
  3 525 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  59 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Gamlestaden, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Gamlestadstorget 25
  Utgångspris
  2 475 000 kr
  Månadsavgift
  4 064 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  56 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!