Hoppa till innehåll
Ljuvligt hörnläge höst upp i huset.. Sprängkullsgatan 9 - Bjurfors

Ljus och rymlig landshövdingetrea högst upp i huset i charmfulla Haga

 • Såld, 2024-02-10
 • Bjurfors Century
 • 78 kvm
 • 3 rum
 • 4 950 000 kr

Haga, Göteborg

Sprängkullsgatan 9

Slutpris:
4 950 000 kr
Avgift:
5 553 kr*
Antal rum:
3
Boarea:
78 kvm**
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
2 av 2

*I månadsavgiften ingår värme, vatten och gruppavtal med Triple Play/Tele 2. Månadsavgiften delas upp enligt nedan: Årsavgift kapital - 2 648 kr/månad. Årsavgift övrig drift - 2 765 kr/månad. Informationsöverföringsbelopp för Triple play/ Tele 2 - 140 kr/månad.

**Area enligt ekonomiska förvaltaren.

[En bra dold rubrik här]

Ansvarig mäklare

Elvira Henningsson

Fastighetsmäklare

Kontakta mig

Bjurfors Göteborg City
Elvira Henningsson

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

Vill du också sälja din bostad?

Fyll i formuläret nedan så hjälper vi dig!

Bilder

 • Ljuvligt hörnläge höst upp i huset.. Sprängkullsgatan 9 - Bjurfors
  Ljuvligt hörnläge höst upp i huset.
 • Lägenheten lämpar sig väl för större sociala tillställningar.. Sprängkullsgatan 9 - Bjurfors
  Lägenheten lämpar sig väl för större sociala tillställningar.
 • Spatiösa fönster i söder tillsammans med generösa rum bidrar till ett ljuvligt ljusflöde.. Sprängkullsgatan 9 - Bjurfors
  Spatiösa fönster i söder tillsammans med generösa rum bidrar till ett ljuvligt ljusflöde.
 • Här ryms en gedigen soffgrupp.. Sprängkullsgatan 9 - Bjurfors
  Här ryms en gedigen soffgrupp.

Om Haga

Mäklaren om Haga

PITTORESKT MITT I STAN
På väg till Haga lämnar du storstadspulsen bakom dig. Mellan Vasastaden och Linnéstaden blåser den bort och lämnar plats för gemytlig småstadsidyll. Arkitekturen är som att resa tillbaka i tiden. Ändå känns den lilla stadsdelen nutida och här kan du lyckas snappa upp de senaste trenderna.

GAMMALT MÖTER NYTT
I Haga bor du i en av Göteborgs äldsta stadsdelar. Det här var stadens tidigaste förort och hem för många arbetare med anknytning till varven och hamnarna. Att Haga har kvar en gammaldags stil beror nog på att stadsdelen försummades i många år, innan en välförtjänt och rejäl renovering genomfördes på 80-talet. Därför har många hus som ser gamla ut en modern till exklusiv standard och Haga har blivit en av stadens mest omtyckta delar. Här är det enkelt för vem som helst att känna sig som hemma, gammal som ung, nostalgiker som visionär.

Huvudgatan Haga Nygata är nästan jämt myllrande av folk som väljer att ta den trevligaste vägen mellan västra och norra centrum, träffar en vän över en fika eller kommer som besökare utifrån och ser Haga som det mest självklara turistmålet i staden. Sidogatorna vill däremot hagaborna gärna se som sina egna. Visst finns även där enstaka second handbutiker och restauranger men det är långt ifrån samma drag och ruljangs som på Haga Nygata. Här är karaktären mer av lugna och mysiga hemmakvarter, med lummiga innergårdar och gemenskap grannar emellan.

GIGANTISKA BULLAR OCH HEALTH FOOD
Hagas attraktionskraft kommer sig av den gemytliga stämning som är en effekt av kombinationen av småskalighet och mångfald. Du har vackra landshövdingehus i olika färger och med olika slags affärer, kaféer och restauranger i gatuplan. Många av butikerna hittar du bara i Haga. På en ganska liten yta finns även ett stort antal fina antikvitetsaffärer och du kan lägga en förmiddag på att botanisera bland olivoljor, te, kryddor och marsipan. Eller varför inte utforska alla kaféer, som vart och ett har just sin specialitet, som gigantiska kanelbullar, ett udda inredningskoncept eller färskpressad juice i unika kombinationer. Under sommarhalvåret kantas Haga Nygata av uteserveringar. Som hagabo låter du humöret styra om kaffet ska intas där eller hemma på den egna innergården. Under året arrangeras olika marknader. Vad kan vara mysigare en decemberdag än att strosa runt i kvarter med genuint hantverk och lokalproducerad mat?

SKANS OCH BADANSTALT
Renströmska Badanstalten från 1876, eller numera Hagabadet, lockar med avkopplande bad och spabehandlingar i lugn och harmonisk miljö. De har också en träningsanläggning i premiumsegmentet och därtill en mötesplats som gjord för en långfrukost eller spontanlunch med bästa vännerna.

Som kronan på verket ståtar Skansen Kronan uppe på Skansberget och är hagabornas närmaste utflyktsmål. Ta dig dit uppför de branta stentrapporna eller den slingrande gångvägen och upplev känslan av att stå mitt i stan men samtidigt mitt i naturen. Till på köpet får du en storslagen vy ut över staden.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Haga? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Liknande bostäder

}