Välplanerad och härlig genomgångstrea med stor inglasad balkong i västerläge

Hisings Kärra, Göteborg

Solhagagatan 112

Utgångspris
1 995 000 kr
Avgift
4 984 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 3
Boarea
75,2 kvm

Visning

 • söndag 1/11, KL 15:30 - 16:00

  Varmt välkommen på visning, anmälan krävs!

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Välplanerad och härlig genomgångstrea med stor inglasad balkong i västerläge

Välplanerad genomgångstrea med stor inglasad balkong i bästa söderläge. Här bor man i ett lugnt och omtyckt område med närhet till allt.

 • Ansvarig mäklare

  Jesper Karlsson

  Fastighetsmäklare/Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 56

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Inglasningen gör att man kan använda det som ett extra rum året om. Solhagagatan 112 - Bjurfors
Inglasningen gör att man kan använda det som ett extra rum året om
Härligt ljusinsläpp. Solhagagatan 112 - Bjurfors
Härligt ljusinsläpp
. Solhagagatan 112 - Bjurfors
Utgång till den stora balkongen. Solhagagatan 112 - Bjurfors
Utgång till den stora balkongen
. Solhagagatan 112 - Bjurfors
. Solhagagatan 112 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Varmt välkomna till denna fina trea på 75 kvm. Här bor du på våning 3 av 3 i en välplanerad bostad med genomgående ljusa väggar och härligt ljusinsläpp från fönsterpartierna. Vardagsrummet erbjuder generösa sällskapsytor och härifrån tar ni er ut till den inglasade balkongen där ni kan njuta av sol hela dagen. Köket är charmigt och rymmer gott om förvaring. De båda sovrummen är rofyllda och ligger insynsskyddat.

I Kärra har du närhet till allt och bostaden ligger bara ett stenkast från Kärra centrum med dess stora utbud. Skola och förskola finns i närheten och det är goda bussförbindelser in till city. Perfekt boende med närheten till city men ändå i ett lugnt naturskönt område.

Interiör

Varmt välkommen till Solhagagatan 112!

Ni välkomnas den rymliga hallen som erbjuder gott om plats för avhängning av ytterkläder och ytterligare förvaring i en platsbyggd garderob. I hallen finns även plats för en byrå.

Från hallen når man bostadens rymliga vardagsrum med stora ljusinsläpp i västerläge. Här finns plats för både soffgrupp och ett större matsalsmöblemang. De vita väggarna bidrar till den ljusa och rymliga känslan.

Den inglasade balkongen har byggts ut och har med vidsträckt utsikt i västerläge. Den nås från vardagsrummet och har gott om plats för sittmöbler, bord och avställningsyta.

Köket, som nås från både hall och vardagsrum, har gott om arbetsytor och förvaring. Köket är utrustat med diskmaskin, spis med ugn samt kyl och frys i fullhöjd. I köket finns plats för ett matbord med fyra stolar.

Från hallen når man det stora sovrummet som med enkelhet kan möbleras med dubbelsäng och förvaringsmöbel. De platsbyggda garderoberna erbjuder ypperliga förvaringsmöjligheter.

Från köket nås ett rymligt sovrum med gott om utrymme. Rummet kan antingen användas som ett arbetsrum eller sovrum. Möblera efter tycke och smak.

Bostadens badrum, som nås från hallen, är utrustat med tvättmaskin, badkar, wc, kommod, spegelskåp och två mindre vägghängda skåp för förvaring. Det vita kaklet bidrar till en rymlig och fräsch känsla.

Varmt välkommen på visning!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Räntaregård
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
125
Antal lokaler
1
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Räntaregård består av fem hus med sammanlagt 125 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Fastigheterna byggdes 1978 och det var även då föreningen bildades. Föreningen innehar fastigheten med tomträtt. Nuvarande tomträttsavtal löper ut 2028-04-30.

Renoveringar - Utförda och planerade

Utförda:
2008-2009: Takfläktsbyte och injustering av ventilation.
2009-2010: Nytt sophanteringssystem, så kallade moloker har tagits i bruk. Effektivisering av värmesystem, utbyte av rörförgreningar och termostater till element. Utbyte av expansionskärl och flytt av dessa från tak till apparatrum.
2011: Injektering av källarväggar på grund av vattenläckage. Renovering av fasader och tak sker löpande.
2014: Byte av mjukfogar mellan huskroppar, byte av staket runt lekplatser, renovering av tegelfasader samt byte av ventiler på stamrören för värme.
2015: Guppavtal för bredband, telefoni samt television tecknades. Inglasning av balkonger samt utbyggnad av balkongplattor har utförts. Inför detta projektet så utfördes dränering av entrésidor och gavlar på trevåningshusen. I samband med dräneringen som utfördes så rekommenderades även att ta baksidan på det ena trevåningshuset då det indikerades fuktangrepp även där. Föreningen har därför beslutat att baksidan på hus 140 skall dräneras. OVK har utförts och översyn av hissar har skett.
2016 stod uterummen klara.
2018 omläggning av takpapp, översyn av hissar, besiktning av tvättstugor samt byte av 8 garageportar.

Planerade:
Upprustning innergårdar, målning källargångar.

För detaljerad information om gjorda och kommande renoveringar samt föreningens ekonomi, se årsredovisningar samt föreningens hemsida https://www.hsb.se/goteborg/brf/rantaregard

Parkering

Föreningen disponerar över 92 garageplatser och 31 p-platser.
Till varje lägenhet hör antingen ett garage eller en parkeringsplats. Detta gäller dock inte vissa av föreningens ettor. Det finns en kö-lista till de parkeringsplatser som idag inte används av respektive bostadsrättsinnehavare. Dessa hyrs ut i andra hand: 215 kr/mån för garage.

TV/bredband

TV/Internet/Telefoni levereras av Telia och grundutbud ingår i månadsavgiften. Anslutning via fiber, hastighet 100/10

Gårdsplats/innergård

På gården finns en grillplats, två lekplatser, basketkorg samt en liten fotbollsplan.

Gemensamma utrymmen

Det finns cykelförråd, barnvagnsrum, källarförråd, samlingslokal, pingisrum och tvättstuga med torkrum.

Övrigt

I föreningen finns studie- och fritidskommitéen som anordnar olika aktiviteter, t.ex. julpysselkväll, föreningsdag och melodifestivalkväll. Det finns även en fixargrupp som fördelar arbetet under städdagar och tar hand om div. underhållsarbeten såsom mindre målningsarbeten, fasadtvätt m.m. Trädgårdsgruppen tar hand om föreningens planteringar. Besök gärna föreningens hemsida http://www.hsb.se/goteborg/rantaregard

Informationen ovan är tagen från säljare, årsredovisning samt stadgar. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

Parkering

Till lägenheten hör en garageplats som kostar 215 kr/mån.

Månadsavgift

Avgift
4 984 kr

I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv. Elen debiteras efter enskild förbrukning.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,79618%
Andel av årsavgiften är
0,79618%
Pantsatt
Ja
Reparationsfond
50 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 995 000 kr
Lägenhetsnummer
112
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
75,2 kvm

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
180 kr
Försäkring
125 kr
Summa
305 kr

Detta är enbart riktvärden och kan variera beroende på avtal.

Byggnadssätt

Byggår
1975
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2012-06-21

Området

Mäklaren om Hisings Kärra

Hisings Kärra är en grön och expanderande stadsdel. Bostäderna här består nästan helt av bostadsrätter, radhus och villor. Stadsdelen är befolkningsmässigt en av de minsta i kommunen men till ytan en av de största. I Hisings Kärra bor du med närhet till Göteborg men ändå lugnt och skönt.

OMRÅDET
Befolkningen i stadsdelen uppgår till cirka 11 000 personer varav de flesta är bosatta i tätorten Hisings Kärra och Gerrebacka. Rödbo är huvudsakligen lantbruksbygd med inslag av villabebyggelse angränsande till Kungälv.

NATUR, KULTUR OCH FRITID
Svankällan ligger norr om Hisings Kärra och Gerrebacka på Hisingen. Det är ett stycke natur och kulturlandskap på gränsen mellan stad och land. Bäckens flöde genom området dämdes upp i början av 1900-talet för att ge rum för fiskodlingar i dammar. Dessa finns kvar som en igenväxande våtmark. Området har nu rustats upp, vattennivån höjts och nya stigar har anlagts. En våtmarkspark har skapats. Här kan djur- och växtliv frodas, samtidigt som Svankälla är tillgänglig för unga och gamla. Med nya stigar, fågeltorn och utsiktsberg har det öppnats en ovanlig natur- och kulturpark för alla.
Kärra Centrum är den naturliga platsen för evenemang av allehanda slag. Här arrangeras midsommarfirande, julmarknad, knallemarknad och förenings- och kulturdagen Kärradagen, där föreningar, hantverkare och artister medverkar. Dessutom finns bibliotek, sim- och sporthall, fritidsklubbar, IT-caféet, fritidsgård, kulturskola m.m. Elljusspår finns på Jämmerberget och i Göta älv finns numera möjlighet att fånga en och annan gädda. Mittemellan Hisings Kärra och Rödbo finns Europas nordligaste bokskog med ett rikt fågelliv och dit hägern återkommer varje vår för att häcka. I Kärra är idrotten en viktig sysselsättning. De stora klubbarna är Kärra HF(Handboll), Kärra KIF(Fotboll) samt Kärra IBK(Innebandy). Dessutom finns Clarebergs Ridklubb som är populär och lockar många hästintresserade.

UTBILDNING
I Hisings Kärra finns sex förskolor samt flertalet familjedaghem. Här finns även en förskola som drivs i Svenska Kyrkans regi. Det finns tre kommunala grundskolor där det även ingår fritidshem. Den kommersiella servicen i området är god med bankkontor, apotek, frisörer, konditorier, blomsteraffärer och dagligvarubutiker.

KOMMUNIKATIONER
Kommunikationerna från Kärra är goda med buss som tar dig in till innerstaden på ca 20 min.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Hisings Kärra? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Solhagagatan 112

Solhagagatan 112,
425 35 Hisings Kärra

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Jesper Karlsson

  Fastighetsmäklare/Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 56

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättsradhus

  Hisings Kärra, Göteborg

  Adress
  Lillekärr norra 191
  Utgångspris
  2 390 000 kr
  Månadsavgift
  4 463 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  77,8 kvm

  Visning: 2020-11-01 14.15 Boka här

 • Bostadsrättsvilla

  Hisings Kärra, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Johannas väg 33
  Utgångspris
  3 095 000 kr
  Månadsavgift
  5 580 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  96 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Kärra, Göteborg

  Adress
  Lillekärr södra 202
  Utgångspris
  1 795 000 kr
  Månadsavgift
  4 077 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  62,5 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Hisings Kärra, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Lillekärr Södra 134
  Utgångspris
  1 950 000 kr
  Månadsavgift
  4 221 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  62 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!