Högsbo, Göteborg

Plåtmyntsgatan 13

På förhand
Avgift
4 128 kr
Antal rum
2
Boarea
53,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3

Väldisponerad tvårummare endast en halvtrappa upp med västervänd balkong. Ljust kök med generösa förvaringsmöjligheter samt stambytt badrum!

 • Ansvarig mäklare

  Joakim Jernberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 70

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Snart ges det tillfälle att förvärva en välplanerad tvårummare på populära Plåtmyntsgatan. Plåtmyntsgatan 13 - Bjurfors
Snart ges det tillfälle att förvärva en välplanerad tvårummare på populära Plåtmyntsgatan
Kommunikationer som snabbt tar dig in till Linné eller ut till salta bad. Plåtmyntsgatan 13 - Bjurfors
Kommunikationer som snabbt tar dig in till Linné eller ut till salta bad
Mysiga innergårdar. Plåtmyntsgatan 13 - Bjurfors
Mysiga innergårdar
Föreningens bastu som medlemmarna kan låna. Plåtmyntsgatan 13 - Bjurfors
Föreningens bastu som medlemmarna kan låna
Från Högsbo är det nära till mycket! Inte minst via de fina cykelvägarna in mot citykärnan. Plåtmyntsgatan 13 - Bjurfors
Från Högsbo är det nära till mycket! Inte minst via de fina cykelvägarna in mot citykärnan
..varför inte stanna till på mysiga Villa Belparc för en lunch eller en solig fika.. Plåtmyntsgatan 13 - Bjurfors
..varför inte stanna till på mysiga Villa Belparc för en lunch eller en solig fika.

Beskrivning

Beskrivning

Väldisponerad tvårummare med solig balkong och citykänsla. Här bor ni på gränsen mellan Kungsladugård och trivsamt grönskande Högsbo. Ljust kök med fina förvaringsmöjligheter och badrummet renoverades i samband med stambytet. Planlösningen är kvadratsmart och den fritt belägna sydvästvästbalkongen erbjuder kvällssol. Känslan är genomgående trivsam och förvaringsmöjligheterna är goda i såväl bostaden som via de generösa förrådsytorna på både vind och i källaren.

På Plåtmyntsgatan bor ni i ett lugnt område, nära till kommunikationer. Med spårvagn når ni Linnéstaden med hela dess nöjesutbud, Chalmers för den flitige studenten samt citykärnan på bara några minuter. Axel Dahlströms torg ligger på bekvämt gångavstånd, här hittar man det mesta man behöver bl.a. apotek, vårdcentral, bibliotek, restauranger och affärer. Västkusten salta bad nås på bekvämt avstånd en varm sommardag. Slottskogen är en annan pärla som finns nära till hands.

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong i västerläge

Ombyggnad, Renoveringar

Stambyte samt renovering av badrummen gjorde 2007 där även elen byttes ut och jordfelsbrytare installerades i samtliga lägenheter 2004. Taken är omgjorda och fönstren ersatta till 3-glasfönster. Föreningen har även utfört arbete på fasader.

Arbetet med utbyte av vattencisterner till alla vägghängda toaletter blev färdigt 2018.

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett stort vindsförråd men också ett källarförråd. I föreningen finns bastu, motionsrum, cykelrum, barnvagnsrum, hobbyrum, vävstuga, föreningslokal, tvättstuga och torkrum.

TV/bredband

Kabel-tv via Telenor.

Fiberanslutning som ingår i avgiften via Telenor.

Parkering

Bra parkeringsmöjligheter i form av ca 100 platser på p-däck, ca 100 under däck och 45 st varmgarage. Hyresavtal upprättas av Riksbyggen, tfn: 031-704 55 00.

Månadsavgift

Avgift
4 128 kr

Inkl. värme, vatten, TV och fiberbredband

Ekonomi

Andel i föreningen
0,2891%
Andel av årsavgiften är
0,28911%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
220
Våningsplan
1 av 3
Hiss
Nej
Rum
2
Boarea
53,5 kvm

Byggnadssätt

Byggår
1953

Bostadsrättsförening

Namn
Riksbyggen brf Göteborgshus 16
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Välkommen att bekanta dig med Riksbyggen Brf Göteborgshus 16, vilken är en omtyckt och välskött förening om 338 lägenheter och ett antal lokaler. Samtliga lägenheter är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen innehar tomträtten till fastigheterna belägna på Silvermyntsgatan, Kopparmyntsgatan samt Plåtmyntsgatan (omförhandlades 2012, nästa gång 2022). Huskropparna uppfördes under 1953.

Som medlem i föreningen har du tillgång till ett antal trevliga gemensamhetsutrymmen såsom bastu, övernattningslägenhet och motionsrum. Det finns även cykelrum, barnvagnsrum, mangelrum, hobbyrum, vävstuga, föreningslokal, lekplats samt grillhörna. Tvättstuga finns i respektive fastighet i föreningen, det finns även en tvättstuga i ett fristående hus som kan nyttjas dygnet runt.

Området runt Myntgatorna är fridfullt och populärt bland både äldre och yngre. På nära avstånd hittar du Axel Dahlströms Torg med mataffär, bank, Nordic Wellness, apotek, café m.m. För dig som är motionsintresserad tar du dig enkelt till vackra Slottsskogen, Botaniska Trädgården, Änggårdsbergen och inte minst Ruddalens motionsområde. Expansiva Frölunda Torg med dess enorma utbud av affärer och allmän service är också en morot för området och blir alltmer ett komplement till citykärnan. Inte att glömma är också västkustens pärlor som smidigt nås via välhållna cykelbanor.

De goda kommunikationerna gör det enkelt att ta sig till centrala Göteborg. En rad olika spårvagnslinjer går via knutpunkten Marklandsgatan; 1, 2, 3, 7, 8 och 13. Här passerar även ett antal busslinjer. Till och från hållplatsen Axel Dahlströms torg kan du med enkelhet ta spårvagnslinjerna 1, 2, 7 och 8.
För den hurtige är cykel i annat fall ett utmärkt alternativ!

Föreningen vill träffa den nya medlemmen. Kontakta expeditionen för att boka in en tid för välkomstmöte. Föreningen tillåter delat ägande 90/10.

Besök gärna föreningens utmärkta hemsida på www.gbghus16.se för ytterligare information.

Föreningens ekonomi

För mer ekonomisk data, vänligen se föreningens årsredovisning.

Renoveringar - Utförda och planerade

Fönsterbyte gjordes under 1990-talet

Stambyte samt renovering av badrummen gjorde 2007 där även elen byttes ut och jordfelsbrytare installerades i samtliga lägenheter 2004. Föreningen har även utfört arbete på fasader under åren 2009-2012.

2016 installerades fiber i föreningen och arbetet med utbyte av vattencisterner till alla vägghängda toaletter blev färdigt 2018.

Övrigt

Radonmätningar har gjorts 2011 och visade på värden långt under 200 bq.
(Svante Karlsson, styrelsen)

Området

Mäklaren om Högsbo

BO GRÖNSKANDE I STADSNÄRA HÖGSBO
När du bor i Högsbo har du vackra och gröna Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska trädgården alldeles runt knuten. Samtidigt är Högsbo ett citynära område som inte ger avkall på restaurangliv och nöjen.

LIKA NÄRA TILL NATUR SOM CITY
Stora delar av Högsbo ligger på berg och bergsluttningar och var du än bor i stadsdelen har du närhet till grönska. Knyt på dig löparskorna eller pumpa däcken på mountainbiken för en uppfriskande tur i Änggårdsbergen eller Slottsskogen – du har nära till båda. Det är inte heller långt till havets salta brus och ett dopp när andan faller på. Men när kvällen närmar sig låter kanske en värmande ramen eller läcker pasta lockande? Såväl restaurangstråken i Linné som de ambitiösa kvarterskrogarna vid Mariaplan nås på bara fem minuter med spårvagn från Marklandsgatan.

RETROKÄNSLA PÅ AXEL DAHLSTRÖMSTORG
Högsbo består till stor del av flerfamiljshus om tre- och fyravåningars av typen lamellhus i tegel eller puts i jordnära färger, som byggdes på 50- och 60-talet. Balkonger är en vanlig syn på den här typen av hus, vilket passar perfekt för såväl morgonkaffe som fredagsbubbel.

På Axel Dahlströms torg, som stod klart 1954, dras blickarna till konstnären Endre Nemes 50-talsverk Marmorintarsia, som innehåller 60 sorters marmor och sägs ha tagit över 7 500 timmar att färdigställa. Nemes var under en period på 40- och 50-talet föreståndare för Valands Konstskola. Men även om Högsbo bjuder på välbevarade retrovibbar behöver du inte vara orolig om du hellre föredrar ett nyproducerat boende. Stadsdelen utvecklas ständigt och här växer nytt fram vid sidan av det gamla i skön symbios med den omgivande naturen.

Högsbo är som en liten stad i staden, där Axel Dahlströms torg fortfarande är navet. Vid torget finns det matbutik, apotek, gym och bageri. Här hittar du också Axelhuset – en given mötesplats för alla åldrar – komplett med bibliotek, fritidsgård och öppen förskola.

KNUTPUNKTEN MARKLANDSGATAN
Marklandsgatan är områdets knutpunkt när det gäller kommunikation och här tar du dig smidigt vidare till andra delar av Göteborg. I Högsbo industriområde ligger köpcentrumet 421 och här har du ett komplett vardagsutbud med mataffär, restauranger, apotek och shopping. Frölunda Torg med sin förstklassiga shopping nås på under tio minuter med spårvagn och innerstans gator som Vallgatan och Magasinsgatan på ungefär en kvart.

Många barnfamiljer väljer att bo i Högsbo tack vare närheten till naturen och bra kommunikationer både in till centrala Göteborg som till Frölunda och söderut till Högsbo Industriområde och Sisjön. Förskolorna i Högsbotillhör Askim-Frölunda-Högsbo stadsdelsförvaltning, och det finns även flera föräldrakooperativ i stadsdelen. Du har också flera grundskolor runt om i stadsdelen.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Högsbo? Kontakta våra mäklare i Västra Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Plåtmyntsgatan 13

Plåtmyntsgatan 13,
414 79 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Joakim Jernberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 70

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Högsbo, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kapplandsgatan 144
  Utgångspris
  2 650 000 kr
  Månadsavgift
  3 732 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  66 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Högsbo, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Silvermyntsgatan 18
  Utgångspris
  2 690 000 kr
  Månadsavgift
  5 088 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  67 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!