Ljus och luftig tvåa med balkong i västerläge!
På förhand
Avgift
2 971 kr
Antal rum
2
Boarea
41,3 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2
Hiss
Ja

Ljus och luftig tvåa med balkong i västerläge!

Citytvåa med välplanerade kvadratmeter och balkong med sol från eftermiddag till kväll!

 • Ansvarig mäklare

  Malin Bjerkhede

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 14

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Norra Liden 29 - Bjurfors
. Norra Liden 29 - Bjurfors
. Norra Liden 29 - Bjurfors
. Norra Liden 29 - Bjurfors
Populära Brf Otterhällan. Norra Liden 29 - Bjurfors
Populära Brf Otterhällan
Grönskande och härlig innergård. Norra Liden 29 - Bjurfors
Grönskande och härlig innergård

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I det omtyckta området Kungshöjd hittar ni denna citypärla som erbjuder välplanerade kvadratmeter och balkong i västerläge. När man kommer in genom hallen slås man direkt av ljusinsläppet som kommer ifrån det stora fönsterpartiet i vardagsrummet tillsammans med glasdörren ut till balkongen. Intill fönstret i vardagsrummet finns det plats för soffgrupp och tillhörande möblemang. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum skapar en luftig och socialkänsla. Här finns det plats för matbord och platser för cirka fyra personer. Sovrummet ligger i ett lugnt och rofyllt läge, här får det plats en dubbelsäng med tillhörande möbel. Badrummet är helkaklat i stilrena färger och erbjuder tvättmaskin, handdukstork och duschhörna.
Varmt välkommen till Norra Liden 29!

Här bor du alldeles intill Operan, Hagas mysiga gränder och de grönskande alléerna i Linné- och Vasastaden.
Från bostaden finns det mycket goda kommunikationer, närmaste spårvagnshållplats är Domkyrkan och Stenpiren. På några minuter når du Göteborgs bästa krogar och klubbar, lummiga parker, saluhallar, shopping i världsklass.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Hsb Brf Otterhällan
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
110
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

HSB:s Brf Otterhällan är en stabil, populär och välskött förening vars byggnad uppfördes i slutet av 1970-talet. Föreningen består av 110 bostadslägenheter med adresserna Norra Liden 25-35 och är belägna i en byggnad som har en oval form. Den totala lägenhetsytan omfattar 7800 kvm vilket ger en belåningsgrad på endast 2511 kronor/kvm, vilket är betydligt lägre än snittet i övriga innerstads Göteborg. Föreningen har miljöanpassat sin sopsortering. Föreningen förvaltas av HSB och därmed behöver köparen bli medlem i HSB innan tillträde.

Varje lägenhet värms upp med vattenburet värmesystem med fjärrvärme som värmekälla. Göteborg Energi levererar fjärrvärmen.

Tillsammans med HSB Göteborg upprättas varje år en underhållsplan. Underhållsplanen visar vilka underhållsåtgärder som förväntas behöva göras under 30 år framöver, samt förväntade kostnader för dessa. I övrigt har föreningen en mycket låg belåningsgrad och en god ekonomi.

Historiska händelser:
2019: Målat om taket samt genomfört reparationer av våra balkonger och fasad.
2018: Lekplats på innergården.
2016/2017: Målning av vägg på balkonger
2016/2017: Hissrenovering. Samtliga 6 hissar har bytts ut.
2015: Totalrenovering av tvättstugan
2013/14: Reparation av vissa av husets balkonger och lagning av intilliggande sten- och betongmur har genomförts. En anlitad trädgårdskonsultation har sett över trädgårdens utseende och de gröna ytorna runtomkring huset. Taket har försetts med taksäkerhetstäcke. Högtrycksspolning av avloppstammarna har gjorts.

Föreningen har inga större renoveringsarbeten inplanerade för 2020. Ny balkongbesiktning kommer att göras 2022.

Föreningen har ett tomträttsavtal på marken som har löpt ut för omförhandling 2019 och nytt beslut har överklagats av föreningen. Inget är ännu klart men föreningen räknar med en höjning av avgiften för att täcka högre kostnader för tomträttsavgälden. Se på föreningens hemsida för mer information.

För mer information besök gärna föreningens hemsida:
https://www.hsb.se/goteborg/brf/otterhallan/

Parkering

I fastigheten finns 44 garageplatser som hyrs till en kostnad om 960 kr/månad. Av dessa 44 är det fem garageplatser som ej är knutna till en lägenhet. För dessa fem gäller separat kö.

Av de fem fristående parkeringsplatserna är det kö per idag. Ett alternativ är att hyra en parkeringsplats utomhus (kan vara kö) alternativt boendeparkering. För prisinformation gällande boendeparkering och områdes sträckning, gå in på www.goteborg.se. eller ring 031-368 25 65.

TV/bredband

I alla lägenheter finns uttag från ComHem och Bredbandsbolaget. Det ena företaget började som TV-leverantör och det andra som bredbandsleverantör, men idag erbjuder båda två såväl TV och bredband som telefoni.

Gårdsplats/innergård

Grönskande innergård med lekplats och gungor, sandlåda och sittmöbler. Lummig och trivsam innergård med utegruppsmöbler och grill. En lugn oas som lockar vår- och sommartid! Möjlighet till odlingslott i pallkrage för den som önskar.

Gemensamma utrymmen

Det finns cykel- och barnvagnsförråd, källarförråd, en samlingslokal och tvättstuga med flera bokningsmöjligheter, sammanlagt 6 tvättmaskiner, 3 torkrum och 2 torktumlare.

Parkering

I fastigheten finns 44 garageplatser som hyrs till en kostnad om 960 kr/månad. Av dessa 44 är det fem garageplatser som ej är knutna till en lägenhet. För dessa fem gäller separat kö.

Av de fem fristående parkeringsplatserna är det kö per idag. Ett alternativ är att hyra en parkeringsplats utomhus (kan vara kö) alternativt boendeparkering. För prisinformation gällande boendeparkering och områdes sträckning, gå in på www.goteborg.se. eller ring 031-368 25 65.

Månadsavgift

Avgift
2 971 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
0,56984%
Andel av årsavgiften är
0,56984%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våningsplan
2
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
41,3 kvm*

* Areakälla enligt bostadsrättsföreningen

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D

Området

Mäklaren om inom Vallgraven

Vallgraven omger Göteborgs stadskärna och kommersiella centrum med butiker, kontor och restauranger för alla smaker och plånböcker. Den sicksackformiga vallgraven anlades för att skydda staden och dess invånare och finns delvis bevarad än idag. Att bo innanför Vallgraven är att varje morgon vakna och kliva direkt ut i hjärtat av Göteborg. Det skapar den där känslan av att vara ett med staden och dess historia, nutid och framtid.

HÖGT TEMPO OCH REKREATIONSOMRÅDE
Det var inom Vallgraven som Göteborg anlades 1621 och ända fram till mitten av 1800-talet var just detta hela Göteborg. Här bor du mitt i hjärtat av stan och kan varje dag njuta av atmosfären och alla intryck. Här strålar människor från hela regionen samman för att gå till jobbet, strosa runt i butiker eller göra ärenden – men det känns sällan trångt. Den som ändå längtar efter en stunds andrum tar kanske en tur till Trädgårdsföreningen, slår sig ner längs kanalen, eller promenerar ner till älvstranden. Här längs Göta Älv planeras det för fullt för nya bostäder samt ytor och platser som gör det möjligt att komma närmare vattnet. På trapporna längs kajen nedanför Operan slår man sig gärna ner och blickar ut över älven. Strax intill hittar du Maritiman, det flytan-de fartygsmuseet och därefter kommer Stenpiren, där färjan över till Hisingen går i skytteltrafik.

TRENDSPANING OCH 1600-TAL
Stadskärnan utvecklas och förändras hela tiden. Nya restauranger, kaffebarer och butiker byter ständigt skepnad och inriktning. Kungsgatan, Östra Hamngatan, Arkaden och Nordstan är bara några av alla områden med fantastisk shopping och längs de många bilfria smågatorna hittar man lätt sina favoriter bland mode-, inrednings- och specialbutiker. Saluhallen, som sedan 1888 haft sin givna plats vid Kungstorget, fick ett ansiktslyft 2012 och lockar med matställen och butiker där du kan handla allt från ekologiskt kött till uppfriskande smoothies, kryddor, te eller färskt bröd över disk. Att bara gå runt och botanisera och ta in den genuina stämningen är en upplevelse i sig.

Inom Vallgraven finns några av Göteborgs allra äldsta byggnader. På 1600-talet, när staden anlades, byggde man påkostade stenhus avsedda för rika köpmän och fortsatte så fram till 1800-talet. Många av dessa hus är välbevarade och hyser vackra lägenheter med detaljer som stuckaturer, takrosetter och spröjsade fönster. Andra äldre byggnader som finns kvar än idag är Ostindiska huset, där du hittar Stadsmuseet samt Kronhuset med sina bodar och gemytliga innergård, där man flyttas tillbaka i tiden. Att bo inom Vallgraven är att vara ett med Göteborg och känna att man är en del av både nu och då – historien och samtiden.

Köpa, sälja eller värdera bostad inom Vallgraven? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Områdets 3 bästa

3
 • Charmiga Viktoriapassagen
 • Dorsia - hotell och restaurang i underbar miljö
 • Bar Centro - omåttligt populär kaffebar

Karta

Norra Liden 29

Norra Liden 29,
411 18 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Malin Bjerkhede

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 14

Förslag på andra bostäder