Stilfullt, funktionellt och spektakulärt

Klippan, Göteborg

Klippan 1E

Exklusiv
Utgångspris
7 450 000 kr
Avgift
9 673 kr
Antal rum
4
Boarea
144 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
11 av 15
Hiss
Ja

Visning

 • söndag 22/9, KL 14:00 - 15:00

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Boka visning

Stilfullt, funktionellt och spektakulärt

Bjurfors Exklusiv presenterar 144 ljusa kvadratmeter på elfte våningen. Panoramautsikten över hav, älv och stad är spektakulär.

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Video/Bilder

Spektakulärt boende i mysiga Klippan
Varmt välkomna till detta unika hem i ljuvliga Klippan. Klippan 1E - Bjurfors
Varmt välkomna till detta unika hem i ljuvliga Klippan
Panoramautsikten över hamn, älv, stad och hav är smått dramatisk. Klippan 1E - Bjurfors
Panoramautsikten över hamn, älv, stad och hav är smått dramatisk
Terrassen är rymlig och belägen i bästa söderläge. Klippan 1E - Bjurfors
Terrassen är rymlig och belägen i bästa söderläge
På balkongen infinner sig känslan av att befinna sig i ett penthouse nånstans i New York. Klippan 1E - Bjurfors
På balkongen infinner sig känslan av att befinna sig i ett penthouse nånstans i New York
Med grönskan som närmsta granne. Klippan 1E - Bjurfors
Med grönskan som närmsta granne
Redan i hallen anar du känslan av rymd och vidsträckt utsikt. Klippan 1E - Bjurfors
Redan i hallen anar du känslan av rymd och vidsträckt utsikt

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Stadsdelen Klippan med sin anrika, charmfulla sekelskiftesatmosfär, tillhörde ursprungligen det gamla Porterbryggeriet och Sockerbruket. Bryggeriets klassiska silo är dock sedan 2008 ersatt av ett annat arkitektoniskt landmärke. Områdets, och västra Göteborgs, högsta bostadshus, Silon, är ritat av Wingårdh, ett av Skandinaviens internationellt mest erkända arkitektkontor. Formspråket är stilrent, exklusivt och smälter väl in med de kulturhistoriska byggnaderna. Den formrena fasaden, beklädd med danskt specialtegel, är smyckad med stora moderna fönsterpartier och asymmetriskt placerade balkonger. Doften av hav och ljudet av vågskvalp mot kajer och bryggor är ständigt närvarande. Året runt dränks området i mjuk kvällssol, båtarna glider sakta förbi till ett dämpat sorl från caféer, restauranger, flanörer och en och annan fritidsfiskare längs med kajen.

På elfte våningsplanet, 33 meter upp, öppnar sig denna, enda i sitt slag och extraordinära, våning om 144 kvadratmeter; optimalt planerad med vardagsrum och kök i öppen planlösning, tre sovrum och ett rejält allrum med utgång till husets stora terrass i söderläge. Våningens milsvida panoramautsikt över hamn, älv, stad och hav är smått dramatisk. Vid horisonten skymtas Nya Älvsborgs fästning och stadens egna landmärken kan enkelt prickas av. Solnedgångarna är inte sällan spektakulära, med Älvsborgsbron i förgrunden. Detta gör kvällarna ute på den stora terrassen svårslagna. Utsikten är minst sagt vidsträckt även härifrån. Våningens atmosfär är starkt präglad av himmel, hav, rymd och kaskader av ljus. Väl genomtänkt planlösning, likt ett modernt villaboende, fritt läge och generöst med stora fönsterpartier i tre väderstreck är den enkla förklaringen. Känslan av riktigt stora rumsvolymer är påtaglig; takhöjden är 2,5 meter. Köket är funktionellt, rymligt och med ett modernt formspråk och självklart med integrerade vitvaror. Våningen har två eleganta badrum klädda i sober kalksten, samt en balkong och en stor terrass. Master bedroom har en rymlig walk-in-closet. Materialen i våningen är genomgående exklusivt diskreta och designen är tidlös.

Själva stadsdelen är en havsnära stad i staden, ändå bor du bara minuter från folklivet i city. I området finns ett levande kultur- och friluftsliv samt avkopplande miljö vid havet – du tar hissen ner till morgonpromenaden längs med älven eller den egna båten i småbåtshamnen. Här finns även bra kommunikationer via buss, spårvagn eller båt som enkelt tar dig in till city eller ut i skärgården.

Interiör

Rumsbeskrivning: Ta hissen upp till elfte våningsplanet. Redan i hallen anar du känslan av rymd och vidsträckt utsikt. Våningens genomgående trägolv i mattlackad vit ek löper vidare ut i de stora sällskapsytorna som ramas in av stora fönsterpartier. Hallen är smart och genomtänkt inredd med byrå, hatthyllor samt dubbelgarderob med skjutdörrar – allt vackert designat i valnöt.

Till vänster ligger det större av de två badrummen. Inredningen är sober, tidlös och smakfull, med kalkstensväggar och skimrande kristallmosaikgolv. Badrummet är utrustat med duschhörn med glasdörrar och takdusch, rymligt vägghängt skåp, handfat, vägghängd wc samt en väldesignad handdukstork.

Ett par steg in öppnar sig så de stora sällskapsytornas utsiktspanorama via de väl tilltagna fönsterpartierna i söder och öster. Ljuset riktigt flödar in över blonda och fria ytor. Intrycket överraskar de flesta – du ser milsvitt över takåsarna, grönskan och älven. Sällskapsytornas ton känns internationell och känslan av stora rumsvolymer skapar en lätthet i atmosfären. Detta är en given plats för allt från festmingel och större middagar till vardagskvällarnas lugn och avslappning. Det fria och höga läget bidrar till en varmt harmonisk och komplett helhet.

Sällskapsytorna ligger i öppen planlösning med den stora köksdelen som smiter in i rummets vinkel. Den helglasade dörren till den stora balkongen kan stå öppen en varm kväll. När belysningen tänds på Eriksbergskranen, den lilla färjan långsamt lägger till vid Klippans färjeläge och stadens alla ljus glittrar utanför, blir känslan av att befinna sig i ett penthouse nånstans i New York märkbart påtaglig. Kökets minimalistiskt vita inredning kommer från HTH och arbetsytorna är i vacker svart granit. Vid köksön med barhäng, i Royal Valnöt kan gästerna beundra utsikten och vänta på att kocken blir klar med maten. Alla maskiner är integrerade och består av kyl och frys i fullhöjd, mikro, multifunktionsugn, induktionshäll, diskmaskin samt central fläkt med spiskåpa fiffigt dold bakom en skåpslucka.

Till höger från hallen ligger den mer privata delen av hemmet. Här återfinns de tre sovrummen och ett väl tilltaget luftigt allrum som med fördel kan användas till TV-rum, arbetsrum eller varför inte som idag, musikrum? En helglasad dörr leder ut till den stora terrassbalkongen. Den enda och högst belägna i soligt söderläge.Terrassen tycks nästan sväva högt över marken, med magnifik utsikt över hamninloppet och Älvsborgsbron i väster samt Majornas och Sandarnas bebyggelse och grönområden söder- och österut. Här syns även Göteborgs absoluta city, Götaälvbron och med den belysta Masthuggskyrkan i förgrunden. Den unika atmosfären här ute är snudd på magisk en sommarnatt. Inramningen med glasräcken och massivt trägolv i brasiliansk valnöt ger terrassen en extra exklusiv touch.

Sovrummen är ljusa och harmoniska och har alla garderober i fullhöjd från HTH. Även här återfinns de generösa fönsterpartierna och ekgolvet. Master bedroom ligger insynsfritt i våningens västra del med direkt utsikt mot Gamla Elfsborgs fästning, hamninloppet och Nya Älvsborgs fästningsö i havsbandet. Här finns även ingången till en större walk-in-closet med hyllor och klädstång.

I denna privata del återfinns våningens andra badrum i samma sobra stil med väggar och golv i vacker kalksten. Även detta badrum är utrustat med vägghängd wc, handfat, takdusch och duschdörrar i glas samt vägghängt förvaringsskåp i fullhöjd.

Bredvid badrummet ligger våningens tvättstuga; funktionellt och lättarbetad med tvättmaskin, kondenstorktumlare, goda arbetsytor och förvaring i över-, under- och högskåp från HTH. Tvättstugan har tvättho och går i samma stil som duschrummen med kalksten på väggar och golv.

Sammantaget är detta en extraordinär våning om 144 strålande ljusa kvadratmeter som erbjuder kvalitet, funktion och god design, med en spektakulär panoramautsikt i tre väderstreck över stad och hamninlopp.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Majorna 140:15

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Silon
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
56
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen Silon upplåter 56 lägenheter med bostadsrätt, varav 26 st 2:or, 23 st 3:or och 7 st 4:or, samt 2 lokaler med hyresrätt (en restaurang och ett kontor). Fastigheten bebyggdes 2006-2008 och består av ett flerbostadshus i 15 våningar samt källare.

Fastigheten är byggd i solida material och föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig ända till 2042. Föreningens ekonomi sköts av styrelsen, som har i uppdrag att se till att den är god. Under verksamhetsåret 2018 lyckades styrelsen använda föreningens goda likviditet till att lösa långfristiga lån om 3 250 000 kr. Årsavgifterna planeras därutöver att vara oförändrade närmaste året, meddelar styrelsen i sin förvaltningsberättelse. Föreningen är medlem i samfälligheten som äger och förvaltar mark och parkeringsområden kring fastigheten. Föreningens andel i denna är 8,7%.

Föreningen har under 2018 låtit byta ut konstruktionen för takavrinning på söderfasaden. Styrelsen funderar på att preventivt även förbättra nordsidan i detta avseende. Diskussioner angående nybyggnadsgarantier pågår. Föreningen har pengar att betala för detta om ansvaret hamnar på dem.

Under 2013 genomfördes en godkänd OVK, obligatorisk ventilationskontroll, med godkänt resultat.

Den ekonomiska förvaltningen hanteras av SBC. Bredablick ansvarar för den tekniska förvaltningen och fastighetsskötseln.

TV/bredband

Leverantör av kabel-TV Telenor. Leverantör av bredband Bredbandsbolaget 100 Mbit.

Gemensamma utrymmen

Cykel- och barnvagnsförråd, cykelparkering under tak vid entrén samt återvinningsrum.

Byggnadssätt

Byggår
2007-2008
Uppvärmning
Fjärrvärme

Uteplats/balkong

Uteplats 1: Terrassbalkong om ca 3,50 meter x 4,50 meter. Vetter mot söder.
Uteplats 2: Balkong om ca 1,80 x 4,5 meter. Vetter mot öster.

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostaden ingår ett källarförråd om 6,5 kvm på källarplan.

Parkering

Föreningen har ett avtal med Klippans Kulturfastigheter om totalt 60 st. garageplatser som kostar 1 011 kr/månad. Det finns även 19 st. p-platser som kostar ca 450 kr/mån. Ingen kö i dagsläget. Boendeparkering gäller inte i området.

Klippan Kulturfastigheter hyr även ut båtplatser, för mindre och större båtar, framför hotell Waterfront. De hyrs ut säsongsvis utan insats. Här finns också lediga platser i dagsläget.

Månadsavgift

Avgift/hyra
9 673 kr

Av den totala avgiften (9 673 kr) avser 9 443 kr månadsavgift, inklusive värme och vatten, och 230 kr obligatoriskt tillägg för bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
3,30132%
Andel av årsavgiften är
3,30493%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
7 450 000 kr
Lägenhetsnummer
45
Våningsplan
11 av 15
Hiss
Ja
Rum
4
Boarea
144 kvm*

* Areauppgifter enligt ritning(ar)

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Försäkring
150 kr
Summa
150 kr

Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2010-08-27

Området

Mäklaren om Klippan

På kulturhistorisk mark bland bryggor och kullerstenar, gamla sockerbruk och smedjor – ja där kan man faktiskt bo. I Klippan finns utrymme för en helt unik livsstil med sina historiskt intressanta byggnader, bubblande kultur- och idrottsaktiviteter och en härlig, avkopplande miljö vid havet.

ÅNGBÅTAR OCH GRÄDDGLASS
Att vakna varje morgon och se vattnet gör något med humöret. I kombination med att dessutom ha ett kulturreservat runt knuten är alldeles unikt. Här bor du på historisk mark, med livskvalitetshöjande möjligheter som att ta en promenad förbi Ångbåtsbryggan, Röda sten och längs vattnet bort till Nya Varvet. Fortsätter du ännu längre kan du ta dig nästan till Långedrag. Att se solen gå ner över de stora kranarna på Hisingen är helt magiskt.

Klippan är ett omtyckt utflyktsmål för såväl göteborgare som turister. Här kan man promenera på bryggorna längs kajen, njuta av en glass eller öl i eftermiddagssolen, eller lära sig något nytt om något gammalt – exempelvis Gamla Älvsborgs fästning, vars ruiner ligger inbäddad mellan husen. En skarp kontrast mot de moderna bostadshusen intill, som är uppförda i början av 2000-talet.

HELGON OCH SJÖBUSAR
Det var på 1850-talet som skotten David Carnegie etablerade ett porterbryggeri och sockerbruk i Klippan. För att få arbetare till sitt bruk lät han bygga bostäder, skolor, sjukhus och en kyrka i området. Den söta lilla kyrkan som fick namnet Sankta Birgittas Kapell (efter det skotska helgonet Saint Bridget) uppfördes i engelsk gotisk stil och är idag en av Sveriges mest populära kyrkor att gifta sig i.

Många av de gamla husen i kulturreservatet byggdes som bostäder till arbetarna på Carnegies sockerbruk och porterbryggeri. På senare år har de fått sällskap av nybyggda hus i olika våningar. Flera av dem har en fin utsikt mot hamninloppet och Vinga. Här bor du betydligt närmare stan än vad det faktiskt känns som, i ett område som har karaktären av gammal hamnstad. Det var här Göteborgs första hamn låg, när älven var för grund längre in. Många byggnader har anor ända från 1700-talet, däribland Sjömagasinet och Ankarsmedjan.

AFFÄRSRESENÄRER OCH GRAFFITIMÅLARE
Blandningen av gammal och modern bebyggelse skapar en levande atmosfär som lockar besökare året runt. Konstintresserade samsas med hotellgäster, joggare, konsertbesökare och skejtare. Både i de äldre och nyare byggnaderna finns ett stort antal företag, vilket bidrar till att det ofta är folk i rörelse. När man är i Klippan är det lätt att glömma bort hur nära stan man faktiskt är. Men spårvagnarna går i parti och minut och skulle du hellre vilja ta dig över till Hisingen, tar det bara fem minuter att nå Eriksberg med Älvsnabben från Klippans färjeläge. Den saltstänkta havsbrisen får du på köpet.

Köpa eller sälja bostad i Klippan? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Klippans 3 bästa

3
 • Sjömagasinet - fisk- och skaldjursrestaurang
 • Fika i solen på Klippans konstcafé
 • Sockerbruket

Karta

Klippan 1E

Klippan 1E,
414 51 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy