Klippan, Göteborg

Klippan 1E

Såld, 2019-09-20
Exklusiv
Avgift
9 673 kr
Antal rum
4
Boarea
144 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
11 av 15
Hiss
Ja

Vill du veta vad din bostad är värd?

Oavsett om du vill sälja nu, eller bara veta vad din bostad är värd, hjälper vi dig gärna med en kostnadsfri värdering.

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

 • Extra kontaktperson

  Zara Ek

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-761 79 41

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Video/Bilder

Spektakulärt boende i mysiga Klippan
Varmt välkomna till detta unika hem i ljuvliga Klippan. Klippan 1E - Bjurfors
Panoramautsikten över hamn, älv, stad och hav är smått dramatisk. Klippan 1E - Bjurfors
Terrassen är rymlig och belägen i bästa söderläge. Klippan 1E - Bjurfors
På balkongen infinner sig känslan av att befinna sig i ett penthouse nånstans i New York. Klippan 1E - Bjurfors
Med grönskan som närmsta granne. Klippan 1E - Bjurfors
Redan i hallen anar du känslan av rymd och vidsträckt utsikt. Klippan 1E - Bjurfors

Området

Mäklaren om Klippan

På kulturhistorisk mark bland bryggor och kullerstenar, gamla sockerbruk och smedjor – ja där kan man faktiskt bo. I Klippan finns utrymme för en helt unik livsstil med sina historiskt intressanta byggnader, bubblande kultur- och idrottsaktiviteter och en härlig, avkopplande miljö vid havet.

ÅNGBÅTAR OCH GRÄDDGLASS
Att vakna varje morgon och se vattnet gör något med humöret. I kombination med att dessutom ha ett kulturreservat runt knuten är alldeles unikt. Här bor du på historisk mark, med livskvalitetshöjande möjligheter som att ta en promenad förbi Ångbåtsbryggan, Röda sten och längs vattnet bort till Nya Varvet. Fortsätter du ännu längre kan du ta dig nästan till Långedrag. Att se solen gå ner över de stora kranarna på Hisingen är helt magiskt.

Klippan är ett omtyckt utflyktsmål för såväl göteborgare som turister. Här kan man promenera på bryggorna längs kajen, njuta av en glass eller öl i eftermiddagssolen, eller lära sig något nytt om något gammalt – exempelvis Gamla Älvsborgs fästning, vars ruiner ligger inbäddad mellan husen. En skarp kontrast mot de moderna bostadshusen intill, som är uppförda i början av 2000-talet.

HELGON OCH SJÖBUSAR
Det var på 1850-talet som skotten David Carnegie etablerade ett porterbryggeri och sockerbruk i Klippan. För att få arbetare till sitt bruk lät han bygga bostäder, skolor, sjukhus och en kyrka i området. Den söta lilla kyrkan som fick namnet Sankta Birgittas Kapell (efter det skotska helgonet Saint Bridget) uppfördes i engelsk gotisk stil och är idag en av Sveriges mest populära kyrkor att gifta sig i.

Många av de gamla husen i kulturreservatet byggdes som bostäder till arbetarna på Carnegies sockerbruk och porterbryggeri. På senare år har de fått sällskap av nybyggda hus i olika våningar. Flera av dem har en fin utsikt mot hamninloppet och Vinga. Här bor du betydligt närmare stan än vad det faktiskt känns som, i ett område som har karaktären av gammal hamnstad. Det var här Göteborgs första hamn låg, när älven var för grund längre in. Många byggnader har anor ända från 1700-talet, däribland Sjömagasinet och Ankarsmedjan.

AFFÄRSRESENÄRER OCH GRAFFITIMÅLARE
Blandningen av gammal och modern bebyggelse skapar en levande atmosfär som lockar besökare året runt. Konstintresserade samsas med hotellgäster, joggare, konsertbesökare och skejtare. Både i de äldre och nyare byggnaderna finns ett stort antal företag, vilket bidrar till att det ofta är folk i rörelse. När man är i Klippan är det lätt att glömma bort hur nära stan man faktiskt är. Men spårvagnarna går i parti och minut och skulle du hellre vilja ta dig över till Hisingen, tar det bara fem minuter att nå Eriksberg med Älvsnabben från Klippans färjeläge. Den saltstänkta havsbrisen får du på köpet.

Köpa eller sälja bostad i Klippan? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Klippans 3 bästa

3
 • Sjömagasinet - fisk- och skaldjursrestaurang
 • Fika i solen på Klippans konstcafé
 • Sockerbruket