Hoppa till innehåll
Välkommen till en kvadratsmart etta i populär förening!. Hvitfeldtsgatan 7C - Bjurfors

Kvadratsmart etta i populär förening!

 • Bjurfors Century
 • På förhand

Kungshöjd, Göteborg

Hvitfeldtsgatan 7C

Utgångspris:
1 975 000 kr
Avgift:
1 560 kr*
Antal rum:
1
Boarea:
21 kvm**
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
1
Hiss:
Ja

*I avgiften ingår värme , vatten, kabel-TV och bredband.

**Areauppgifter enligt säljaren

ANMÄL DIG TILL VISNING

 1. Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Boka visningstid

Ansvarig mäklare

Emelie Kronberg

Fastighetsmäklare / Partner

Kontakta mig

Bjurfors Göteborg City

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

Kvadratsmart etta i populär förening!

Optimalt planerad cityetta med smarta förvaringslösningar och ett trevligt läge i omtyckta Kungshöjd

Beskrivning

Bjurfors Century välkomnar dig till denna charmiga och sällsynt smart planerade etta. Lägenheten med en yta på ca 21 kvm återfinns i en klassisk sekelskiftesfastighet och erbjuder en unik och välplanerad boendemiljö mot föreningens gemytliga innergård. Lägenheten har en genomtänkt planlösning som utnyttjar varje kvadratmeter på ett optimalt sätt. Du möts av en ljus och öppen yta med en rymlig kombinerad vardagsrum, kök och sovrum. Här finns gott om plats för både soffa, säng och annat möblemang. Lägenheten har stort fönster i original som släpper in rikligt med naturligt ljus, vilket skapar en inbjudande atmosfär. Köket är ljust och praktiskt byggt, materialvalen är stilrena och klassiska i ljusa toner i kombination med en mörkare bänkskiva. Man har dessutom tagit tillvara på lägenhetens takhöjd för att maximera förvaringsmöjligheterna. Längst ena väggen löper en platsbyggd förvaringslösning med utrymme för kläder samt en praktiskt uppfällbar säng. Det helkaklade badrummet är stilrent och modernt, utrustat med dusch, handfat och toalett. En av lägenhetens stora fördelar är dess placering mot innergården. Här möts du av en rogivande miljö med grönska och lugn, vilket skapar en oas mitt i stadens puls. Innergården erbjuder utrymme för avkoppling och gemenskap, perfekt för att njuta av en kopp kaffe eller läsa en bok under soliga dagar. Lägenheten på Hvitfeldtsgatan 7C är idealisk för den som söker en välplanerad och funktionell etta med närhet till både stadens bekvämligheter och naturens gröna oaser.
Brf Hvitfeldtsgatan 7-9 är en välskött förening med stabil ekonomi. De fina gårdarna tas väl om hand och här finns uteplatser på trall som får nyttjas av samtliga medlemmar.

På Kungshöjd är det mestadels de boende i området som ni möter på gatan och Hvitfeldtsgatan är en enkelriktad gata med ytterst lite trafik. Nedanför backen lockar Kungsgatan med ett rikt restaurangutbud där ni kan njuta mat från jordens alla hörn och på kort promenadavstånd når ni hamnstråket, casinot, mysiga Haga, Vasa och Linné. Nybyggda Stenpiren och dess enkla access till Lindholmen lockar många dagspendlare och båtresenärer som vill ta en promenad längs kajen på andra sidan hamninloppet.

Varmt välkommen med intresse!

Interiör

Allrum
Med sina smarta designfunktioner och noggrant utvalda detaljer skapar rummet en omedelbar känsla av hemtrevnad och komfort. De välplacerade fönstret med charmiga spröjs släpper in rikligt med naturligt ljus och ger rummet en luftig och ljus atmosfär. Här finns gott om plats för både avkoppling och arbete, med möjlighet till skräddarsydd förvaring för att hålla utrymmet organiserat och fritt från röran. Oavsett om du njuter av en lugn kväll hemma eller välkomnar vänner för social samvaro, är detta rummet en perfekt plats för att skapa minnen och trivas i. Sängskåpet gömmer undan sängen på ett smart vis när man vill ha mer yta för vännerna. Öppna upp fönstret mot föreningens mysiga gård och njut av en ljummen sommarkväll.

Kök
Köksdelen är praktisk byggd i rummets ena del, här har man nyttjat den väl tilltagna takhöjden och byggt förvaring hela vägen upp. Den maskinella utrustningen består av spishäll, ugn, diskho, fläkt samt kyl/frys.

Badrum
Det helkaklade badrummet nås från hallen. Ni erbjuds ett smakfullt renoverat badrum i klassiska färger av svart och vitt. Här erbjuds dusch, wc, handfatt samt spegelskåp med belysning.

Håll koll på detta objekt

Bilder

 • Välkommen till en kvadratsmart etta i populär förening!
 • Sängskåpet erbjuder förvaringslösningar
 • Utanför fönstret återfinns föreningens ena gård
 • Varför inte äta middag här en ljummen sommarkväll?
 • Stort fönster skänker rikligt med dagsljus
 • Ljusa ytskikt gör det enkelt att möblera efter
 • Köket är smart byggt upp till nock
 • Smakfulla detaljval
 • Göm undan sängen och få mer yta för vännerna
 • Charmiga fönster med vackra spröjs
 • Stilrent badrum
 • Välkommen åter!
 • Välkommen till Hvitfeldtsgatan 7C!
 • Föreningens innergårdar har ett tyst läge mitt i pulserande Kungshöjd
 • Njut av sköna sommardagar och kvällar
 • Här bor man med närhet till det mesta - i bild Esperantoplatsen
 • Magasinsgatans rika utbud
 • Närliggande Stenpiren är en knutpunkt för kollektivtrafiken

Planritning

Planlösning

Planskiss

Fakta om bostaden

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 975 000 kr
Lägenhetsnummer
32
Våningsplan
1
Hiss
Ja
Rum
1
Boarea
21 kvm*

*Areauppgifter enligt säljaren

Månadsavgift

Avgift/hyra
1 560 kr

I avgiften ingår värme , vatten, kabel-TV och bredband.

Byggnadssätt

Byggår
1913
Uppvärmning
Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd

Ekonomi

Andel i föreningen
0,71%
Andel av årsavgiften är
0,71%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
160 385 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras på senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Energideklaration

Utförd
Ja

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Hvitfeldtsgatan 7-9
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
42
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 313 kr*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

*Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Hvitfeldtsgatan 7-9 förvärvade fastigheten 2001 och innefattar 42 lägenheter med bostadsrätt och 1 lokal. Fastigheten uppfördes 1913 och arkitekt var Eugen Thorburn. Den en totala boytan är 3 889 kvm och lokalarean är 218 kvm. Föreningen äger sin mark och påverkas således inte av förändring av någon tomträttsavgift.

Lägenhetsfördelning:
3 st 1 rum och kök
11 st 2 rum och kök
20 st 3 rum och kök
8 st 4 rum och kök

Det finns i dagsläget inga planerade avgiftshöjningar (kontroll 2024-03-20). Lånen som löpte ut under 2023 har man bundit om med 1 års löptid. Samtidigt passade man på att amortera 3 mkr på ena lånet.

Fastum handlägger överlåtelser och sköter lägenhetsförteckningen. Läs mer om föreningen på https://hvitfeldtsgatan7-9.bostadsratterna.se/

Renoveringar - Utförda och planerade

Mellan åren 2002-2005 pågick en omfattande renovering då föreningen strävade efter att behålla och återskapa den tidstypiska charmen från tidigt 1900-tal. Föreningen finansierade den omfattande renoveringen genom försäljning av vindarna där nu 7 lägenheter är uppförda.
2002: Rörstambyte.
2003: Elstambyte.
2004: Omläggning tak.
2004: Omputsning fasad.
2004: Nyinstallation hiss.
2004: Fönsterrenovering.
2004-2005: Renovering balkonger.
2005: Målning trapphus.
2005: Nya ytterdörrar.
2011: Omfogning och ommurning fasad västra gården.
2012-2013: Reparation ytskikt östra gården.
2012-2013: Renovering källarlokal.
2018: Murar och väggar innegårdar.
2018: Trapphus golvslipning.
2019: Renovering samtliga tre hissar.
2019: Spolning avloppsrör.
2019-2020: Byte belysning i trapphus 7B/7C.
2021: Ny underhållsplan.
2021-2022: Uppfräschning av innergård, byte av skalskydd till nya porttelefoner samt ett taggsystem och uppdaterat tvättstugan till digital bokning.

Planerat/kommande underhåll
2024: De lägenheter som är i störst behov av fönsterrenovering ska underhållas

TV/bredband

IP-TV via SAPPA ingår i månadsavgiften. Bredband via Bahnhof ingår i månadsavgiften (det går även att teckna bredband via Tele2, men då får medlemmen betala för sitt egna abonnemang).

Gårdsplats/innergård

Föreningen har plattsatta gårdar med fina krukor, planteringar och sittmöbler under sommarhalvåret.

Gemensamma utrymmen

Tvättstugan är placerad i källaren. Fri bokning klockan 8-20. Består av 3 tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel och ett torkrum. Soprum finns med källsortering av plast, papper, glas, förpackningar, glödlampor och batterier. Läs mer på http://www.renova.se. Ett cykelrum finns med ingång från Hvitfeldtsgatan 9.

Om Kungshöjd

Mäklaren om Kungshöjd

BO MED STORSLAGEN UTSIKT
När du väljer att bo på Kungshöjd har du alla centrala stadsdelarna inom gångavstånd, men samtidigt bor du i ett lugn. Uppe från höjden har du en vidunderlig utsikt över staden och allt finns inom räckhåll, så nära men ändå sett lite grann från ovan.

BORGEN I STAN
Det upphöjda läget gör att Kungshöjd känns enskilt och ostört, trots att det ligger mitt i Göteborg. Här har du nära till allt, från shopping, kaféer och restauranger till upplevelser, service och myllrande stadsliv. De flesta av husen är byggda runt förra sekelskiftet, däribland det karaktäristiska huset med hörntorn som man kan se från stora delar av stan. Arkitektens tanke var att huset skulle påminna om den gamla arsenalsbyggnaden som tidigare låg här, därav husets borgliknande fasad. Och i folkmun kallas huset för just Borgen.

Nedanför flyter Rosenlundskanalen stilla fram och utgör fonden för restaurangstråket – och givetvis gamla hederliga Feskekôrka, som alltid levererar med sitt fantastiska utbud av fisk och skaldjur. Den klassiska fiskmarknaden byggdes 1874 och bär drag av både norska stavkyrkor och gotiska stenkyrkor. Därför glömdes det ursprungliga namnet Fiskhallen snabbt bort och ersattes av det mer beskrivande Feskekôrka. På bänkarna framför slår man sig gärna ner en stund och ser solen glittra i vattnet.

KULLERSTENAR OCH BUTIKER
Ståtliga Kungshöjd med sina sekelskifteshus och pampiga torn ligger på historisk mark på Lilla och Stora Otterhällan. Att Kungshöjd står stadigt på historisk mark märks på fler sätt. Vid Kungsgatans fot, nere vid Esperantoplatsen ser du resterna av den gamla befästningen, bastionen Carolus Rex, en av tre stadsportar som byggdes för att skydda staden mot inkräktare. Vid bergets norra fot ligger ett annat byggnadshistoriskt hus, det gamla Telegrafhuset vid Kaserntorget. Den bastanta byggnaden i tegel och natursten har fantastiska utsmyckningar och är ett av få hus i Jugendstil som finns bevarade i Göteborg.

Strax intill Kaserntorget lockar Magasinsgatan med alla sina trevliga kaféer, restauranger och några av Göteborgs i särklass bästa inredningsbutiker. En solig vårdag är det underbart att promenera utmed gatan och känna stadslivet med alla sinnen: sorlet från shoppingsugna människor, klappret mot kullerstenarna och dofterna från nyrostade kaffebönor och färska blommor. Det är ingen slump att Kungshöjdsborna är folk med bra koll på de senaste trenderna.

Med sitt upphöjda och centrala läge är Kungshöjd något av ett nav i det centrala stadsnätet. Åt vilket håll du än går så kommer du fram dit du ska och det finns flera knutpunkter att välja mellan, som Grönsakstorget, Järntorget eller resecentrumet Stenpiren. Här nere knyts Södra och Norra Älvstranden ihop och blir inom en snar framtid ett nytt vardagsrum för stadens invånare såväl som ett besöksmål för turister.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Kungshöjd? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Hvitfeldtsgatan 7C

Hvitfeldtsgatan 7C

411 20 GÖTEBORG

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Värdera din bostad i sommar med Bjurfors

Anmäl dig till visning

Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Jag vill anmäla mig

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Jag är intresserad av Hvitfeldtsgatan 7C

Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Kampanjbild Boneo

Liknande bostäder