Nytt boende på historisk varvsmark vid vattnet - 2 balkonger och fri avgift i 12 mån

Lindholmen, Göteborg

Götaverksgatan 24

Pris
4 810 000 kr
Avgift
4 934 kr
Antal rum
3
Boarea
89 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
6 av 8
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Nytt boende på historisk varvsmark vid vattnet - 2 balkonger och fri avgift i 12 mån

På 6:e våning med gavelläge finns här en helt ny bostad med stilrena och moderna inslag. Insynsskyddat, ljust och med stadskänsla. Fri månavg i 12 mån

Bilder

Trevligt gavelläge med mycket fönster. Götaverksgatan 24 - Bjurfors
Trevligt gavelläge med mycket fönster
En av balkongerna mot vy mot älven. Götaverksgatan 24 - Bjurfors
En av balkongerna mot vy mot älven
. Götaverksgatan 24 - Bjurfors
. Götaverksgatan 24 - Bjurfors
Högt miljötänk med solenergi och prisbelönt aluminiumfasad. Götaverksgatan 24 - Bjurfors
Högt miljötänk med solenergi och prisbelönt aluminiumfasad
. Götaverksgatan 24 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Planskiss

Beskrivning

Beskrivning

Nytt boende på historisk varvsmark vid vattnet - fri avgift i 12 mån
På 6:e våning med gavelläge finns här en helt ny bostad med stilrena och moderna inslag. Insynsskyddat, ljust och med stadskänsla. 2 balkonger mot den grönskande och mysiga gårdsdelen.

Bostaden är helt ny och klar för inflytt direkt. Rymligt härligt vardagsrum med öppet till köket. Snyggt och modernt kök och två bra sovrum. Från vardagsrummet når du den ena balkongen och den andra nås från ett av sovrummen. Båda ligger lugnt mot föreningens gård och har vy mot vattnet. Lyxigt badrum med duschhörna samt tvättdel för klädvård.

Lindholmen är ett expansivt område med mycket goda kollektiva förbindelser, till Nordstan tar det endast 7 minuter. Lindholmen är ett nytänkande område med bland annat Karlastaden som skall byggas, nära vatten och härliga promenadstråk. Många restauranger, caféer och närbutiker finns inom promenadavstånd.

Modern förening där det bland annat finns elbilar och elcyklar att hyra direkt från garaget under huset - utan kostnad!
Skanska som byggt huset har haft högt miljötänk. Det är ett av Skanska Gröna projekt. Fasaden är av kvalitativ aluminium som smart återvunnits. Denna innovativa byggteknik sparar mängder av energi och har lett till att huset är nominerat till Plåtpriset.

Köper du nu erbjuds du fri månavgift i 12 mån. Finns även motsvarande lägenhet på vån 4 och 5.
Ledig för inflytt direkt och garageplats kan erbjudas.

- Totally new apartment which offers free monthly fee for 12 months!
Two balconies with a sea view. This is an modern, light and easy furnished apartment.

Interiör

Trevligt planerad gavelbostad med fönster åt två håll som ger ett fint ljusflöde i bostaden.
Välkomna hall med garderob. Här finns även städskåpet.

Från hallen når du de båda sovrummen. Smart och trevligt placerade i svalt läge mot den grönskande gården. Härifrån har du även vy över älven. Ett av sovrum har en egen balkong där du kan koppla av och njuta. Båda sovrummen har skjutdörrsgarderob inrett med ELFA-hyllsystem.

På gaveln av huset ligger vardagsrummet. Öppen och social planlösning med köket och utgång till den andra balkongen. Stora rymliga ytor som du kan disponera som du vill och ett härligt ljus utan direkt insyn i denna del.

Modernt kök med vita skåpsluckor från Marbodal och rostfriamiljöklassade vitvaror från Siemens. Induktionshäll, inbyggd varmluftsugn och micro samt helintegrerad diskmaskin. Kyl och No frost-frys i fullhöjd. Bänkskiva av snygg ljusgrå steninspirerad komposit som även fortsätter upp ovan bänken. Dimbara spotlights som belysning.
Matplats med plats för stort bord och vid tillställningar kan borden enkelt förlängas.

Det stora badrummet är helkaklat med grå klinker på golv och vitt kakel på väggarna. Här finns dusch med vikbara dörrar i klarglas, tvättställ med kommod samt spegelskåp. Praktisk tvättdel med tvättmaskin, torktumlare och en praktisk bänk att vika tvätten på med vägghängda skåp ovan. Dimbara spotligths i taket.

Bostaden har genomgående vitmålade väggar och vitlaserat snygg askparkett.

Till lägenheten tillhör ett källarförråd.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Härlig balkong i lugnt läge mot föreningens gård.

Parkering

Föreningen förfogar över ca 50 garageplatser under huset. Kösystem tillämpas. Kostnad 1400 kr/mån.
Det finns tre stycken knutna platser till en El-bilspool. Föreningens medlemmar är gratis medlemmar i Move About-elbilspool som även inkluderar 3 elcyklar. Som medlem föreningen är det gratis att hyra elbil och cykel.

Tillträde

Ledig för inflytt när man önskar

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 934 kr

Avgiften inkluderar värme, kallvatten och tv/bredband/tele. De första 12 månaderna är grundavgiften subventionerad och du betalar bara för förbrukningsavgiften nedan.

Hushållsel samt varmvatten kommer betalas efter schablon för att sedan korrigeras efter verklig förbrukning.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
4 810 000 kr
Lägenhetsnummer
3A-1602
Våningsplan
6 av 8
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
89 kvm

Byggnadssätt

Byggår
2018

Om föreningen

Namn
BRF Lindholmspiren
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
133
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

BRF Lindholmspiren
Innehåller 3 huskroppar, hus 1 är 16 våningar och hus 3 är ett lamellhus med 6–8 vån. I dessa hus är föreningens bostäder belägna, 133 st. Det röda huset på innegården är en förskola. På gården kommer även att finnas odlingsmöjlighet för exvis grönsaker och örter. Gemensamt för föreningen är garage, barnvagn och varmt cykelrum. Dessutom finns cykelställ med låsmöjlighet. Alla lägenheter har ett förråd som finns i källarplan. Föreningen har högt miljötänk med återvinning av värmen från ventilationsluften och solenergiceller på taket.

Kommunikationer
Bra kommunala förbindelser till området. Buss 16 går var 5:e minut i högtrafik och tar dig in till city på 10 min. Dessutom finns elbussen nr 55 som också tar dig in till city och mängder med andra bussar till stora delar av Göteborg. Skall du över till andra sidan, kan du även ta gratisfärjan över till Stenpiren som går kontinuerligt.

Föreningens ekonomi

Föreningen ekonomiska förvaltning sköts av Riksbyggen.

Parkering

Föreningen förfogar över ca 50 garageplatser under huset. Kösystem tillämpas. Kostnad 1400 kr/mån.
Det finns tre stycken knutna platser till en El-bilspool. Föreningens medlemmar är gratis medlemmar i Move About-elbilspool som även inkluderar 3 elcyklar. Som medlem föreningen är det gratis att hyra elbil och cykel.

TV/bredband

Bredband, 250/250 mbit/s via Telenor ingår i avgiften.
Digitalt-grundutbud via Telenor om 7 tv-kanaler varav SVT1, SVT2 och TV4 även i HD ingår i avgiften.

Det kommer finnas möjlighet att uppgradera både bredband och tv-paket mot en tillkommande kostnad som lägenhetsinnehavaren betalar. Sådant abonnemang tecknas av lägenhetsinnehavaren själv.

Gemensamma utrymmen

Cykelparkering finns i källarplan. Det finns även cykelparkering på gården. Gemensamt barnvagnsförråd.

Området

Att bo på Lindholmen

Norra Älvstranden är ett vattennära område med sköna stråk och vackra bostadsområden. Utsikten är storslagen. Bostadskvarteren öppnar sig mot vattnet, där fartyg och mindre båtar seglar förbi. Man bor vid vattnet men ändå mitt i stan. Lindholmen är ett av de bostadsområden som nu växer fram där både närheten till vattnet och naturen blir viktiga ingredienser med ett centralt läge till centrum.

Nybyggnation och modern design blandas med bevarandet av värdefulla fastigheter från den tidigare varvstiden. Sättet att blanda gammalt och nytt har fått flera utmärkelser för god arkitektur. Här byggs och utvecklas även Karlastaden, en levande och modern blandstad på Lindholmen. 8 kvarter med bostäder, kontor, restauranger och affärer - ett levande gatuliv med Karlatornet i mitten - Nordens högsta hus. Här finns bostads- och hyresrätter, skolor och företag. Runt om ligger det även restauranger, hotell, gym, lindholmen Sciencepark, street food and design market och Aftonstjärnans biograf. Det är även nära till butiker, mataffär, bageri, bar, teater, spa, evenemangshall, konstnärsateljéer, idrottshall m.m; en blandning som gör livet i en stadsdel attraktivt och intressant.

Här finns ett antal grönområden att strosa i, som exempel gamla delen av Lindholmen med slottsberget som kulturarv. Krokängsparken, Sörhallsberget och Färjenäsområdet är även några andra alternativ. Den vackert träskodda bryggpromenaden på Eriksberg inbjuder till promenader längs vattnet, fina små prång med bänkar för avkoppling.

Norra Älvstranden tillhör stadsdelen Lundby och här finns 21 kommunala förskolor samt fem familjedaghem och sju enskilda förskolor. På Wieselgrensgatan finner man en öppen förskola. Det finns åtta kommunala grundskolor med fritidshem samt två fristående grundskolor.

På Norra Älvstranden finns ett stort utbud av meningsfulla fritidsaktiviteter. Träningsanläggningar finns i området, Sats ligger vid Eriksbergs köpcenter och Nordic Wellness finns både på Lindholmen och Eriksberg. Vid den gamla kvarnen på Eriksberg kan man träna med Friskis & Svettis i deras modernaste anläggning. Är man intresserad av yoga och spa så ligger även Hagabadet Älvstranden nära.
På Lundby Strand finns en stor och välutrustad idrottshall. I teatersalongen Blå Hallen på Eriksberg hålls större konferenser, utställningar och konserter. Lundbys kulturskola erbjuder ett brett utbud. Här kan barnen spela musik och teater, dansa, sjunga, måla och jobba med keramik - för att bara nämna något.

Vid Eriksbergs centrum finner man flera butiker, systembolag, apotek och en stor matvaruaffär. Utmed kajkanten ligger flera restauranger och caféer med vacker utsikt över hamninloppet. Runt Eriksbergskranens småbåtshamn kan du strosa längs mysiga caféer och restauranger eller varför inte ta vara på en solig dag med att slå sig ner på däcket längs båthamnen med en glass i handen. Vid Älvsborgsbrons ena brofäste kommer det att växa fram en härlig park för familj och vänner att umgås i, perfekt plats för lek och picknick.

Kollektivtrafik är även något som finns lätt till hand. Hamnfärjorna ÄlvSnabben går i tät trafik med hållplatserna på båda sidor av älven. Förutom att vara ett bekvämt och snabbt sätt att resa till centrum utan bil och parkeringsbekymmer, så är det ett mycket tilltalande sätt att se staden och vattnet. Det går även en gratis färja från Lindolmen Science park direkt till Stenpiren.
Det finns också bra förbindelser med buss till centrala staden, bl.a. med stombusslinje 16. Andra bussar som även går här är 58, 99 och 31, samt andra expressbussar. Här går det även en elbuss direkt till Johanneberg från Chalmers – Chalmers.
Man kan även idag cykla i stort sett hela vägen mellan broarna på Norra Älvstranden. En vacker väg med storslagna vyer som också är fin för långa promenader.

Köpa eller sälja bostad på Lindholmen? Kontakta våra Bjurfors mäklare på Hisingen! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Götaverksgatan 24

Götaverksgatan 24,
417 55 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrätt

  Lindholmen, Göteborg

  Adress
  Götaverksgatan 26
  Utgångspris
  3 190 000 kr
  Månadsavgift
  3 527 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  53,5 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lindholmen, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Götaverksgatan 20
  Prisidé
  5 250 000 kr
  Månadsavgift
  5 769 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  91 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!