Stor trea med låg avgift

Linné, Göteborg

Andra Långgatan 53

På förhand
Avgift
2 277 kr
Antal rum
3
Boarea
102 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 6
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Stor trea med låg avgift

Välkommen på visning till populära Brf Kostern där du nu har chansen att förvärva en rymlig 3:a med mycket låg avgift

 • Ansvarig mäklare

  Malin Bjerkhede

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 14

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Andra Långgatan 53 - Bjurfors
. Andra Långgatan 53 - Bjurfors
. Andra Långgatan 53 - Bjurfors
. Andra Långgatan 53 - Bjurfors
Fasaden från gatan. Andra Långgatan 53 - Bjurfors
Fasaden från gatan
Föreningens lummiga innergård. Andra Långgatan 53 - Bjurfors
Föreningens lummiga innergård

Planskiss

Planlösning
Planlösning 3D

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen på visning till populära Brf Kostern där du nu har chansen att förvärva en rymlig 3:a med trevlig utsikt över hamninloppet och mycket låg avgift. Husen ritades av arkitekt Gert Wingårdh och stod klara 2004 och håller fortfarande hög standard. Denna bostad erbjuder en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum som lämpar sig väl för flertalet gäster. Stora fönsterpartier skapar tillsammans med det ljusa väggarna en ljus och härlig känsla. Ytskikten är genomgående stilrena med en enhetlig ekparkett som löper genom bostadens alla rum. Badrummet har en tvättavdelning med tvättpelare, diskho och ett vädringsfönster som ger naturligt dagsljus till rummet. Den stora inglasade balkongen i västerläge utgör ett extra rum stora delar av året. Välskött förening med tillgång till gästlägenhet, gästparkering och garage under huset.

Interiör

Rumsbeskrivning: Lägenhetens 102 kvm disponeras enligt följande:

Du möts av en rymlig och kvadratisk hall när du stiger in lägenheten. Här ifrån överblickar du stora delar av lägenheten tack vare den öppna planlösningen. Här finns gott om plats för hatthylla och skoförvaring samt avhängning i stor garderob med skjutdörrar.

Direkt till höger från hallen nås bostadens kök som har stilren inredning med vita högblanka skåpsluckor och vitt kakel ovan arbetsbänken i ek. Den maskinella utrustningen består av spishäll, fläkt, inbyggd varmluftsugn, inbyggd mikro, kyl/frys samt integrerad diskmaskin. Samtliga vitvaror är rostfria. Stor köksö skiljer kök och vardagsrum åt och bildar både en naturlig matplats samt extra arbetsyta. Oerhört generöst vardagsrum skapar stora öppna ytor och gott om plats för soffa, TV-möbel och stor matsalsmöbel.

Längst in i bostaden nås det ena sovrummet som passar bra som arbetsrum eller gästrum.

Från köket nås balkongen belägen i härligt västerläge. Detta blir till ett extra rum stora delar av året och med hjälp av ett praktiskt skjutglassystem kan man välja om man vill ha en öppen balkong eller inglasad.

Master bedroom ligger i anslutning till hallen och har gott om garderober samt plats för byrå eller litet skrivbord om så önskas.

Badrummet är stilrent i sin utformning med ljust kakel och klinkers samt ett vädringsfönster som ger rummet ett naturligt ljus. Utrustningen här består av en stor inbyggd spegel, vägghängd toalett, handfat, duschhörna, och i taket finns infällda spotlights. Egen tvättavdelning med tvättpelare, höj-och sänkbar tvättställning, diskho och ett linneskåp.

Till lägenheten hör ett källarförråd. Utanför bostaden finns föreningens privata och lummiga innergård med lekplats, som skyddas av stora glasväggar och låsta grindar.

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong, inglasad, läge väster.

TV/bredband

ComHem levererar KabelTV. I månadsavgiften ingår ett analogt och digitalt grundutbud (inkl box) plus 8 valfria kanaler (Digital-tv Medium 8 Favoriter).

Lägenheterna har utrustats med inbyggt nätverk (LAN) för inkoppling av datorer och tillbehör. Bredband är förberett med aktiva uttag i lägenheterna. Ownit levererar bredbandet. I avgiften ingår 100 MBit/s bredband med fast IP-adress (obligatoriskt). För den som önskar går det att uppgradera hastigheten till 1000 Mbit för 199 kr/mån.

Parkering

I föreningens varmgarage finns 74 garageplatser och 10 mc-platser placerade under fastigheten. Garageplats kan hyras till en kostnad av 950 kr/ månad.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 277 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
1,12791%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
83
Våningsplan
3 av 6*
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
102 kvm**

* Våningsplan 3 av 6.

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Kostern
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
90
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

Allmänt om föreningen

Brf Kosten är en äkta bostadsrättsförening som förvaltas av Riksbyggen. Här erbjuds ett bekvämt boende i centrala Göteborg. Gert Wingårdh har utformat de 90 ljusa lägenheterna, och själva placeringen av husen bidrar också till ett luftigt och öppet intryck. Samtidigt står Brf Kostern för avskildhet. Det är bl. a bara två lägenheter per trapplöp och gården är avskärmad med glasväggar och låsbara grindar. Gården har både sandlåda, lekhus och gunghäst för barnen att roa sig med.
Föreningen har en egen vinterträdgård och en gästlägenhet som går att hyra. På föreningens hemsida www.brf-kostern.se finns mycket information om föreningen och den uppdateras kontinuerligt.

Föreningen följer en långsiktig underhållsplan och avsättning till framtida underhåll sker kontinuerligt.
I början av året gjordes en obligatorisk ventilations kontroll och delar av fläktsystemet byttes ut. Enligt årsredovisningen 2016 står det att fasader kommer renoveras 2019 men detta har skjutits på framtiden.

Föreningen har gjort en fördelning av avgiften där man separerat drift och kapitaldel. Tidigare ägare har gjort ett kapitaltillskott till föreningen vilket innebär att nuvarande ägare endast betalar sin del av driften till föreningen. Därav den mycket låga avgiften.

I Januari 2019 ska avgiften höjas med 3%.

Byggnadssätt

Byggår
2004

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
88

Området

Mäklaren om Linnéstaden

Har man en gång flyttat till Linnéstaden blir man lätt kvar här och det är inte undra på. Få stadsdelar erbjuder kombinationen av kontinental stadsvibb, ståtliga sekelskifteshus och en park som Slottsskogen intill, nästan som en egen trädgård – alltihop inlindat i en avslappnad och tillbakalutad atmosfär.

UTELIV OCH HEMMAKÄNSLA
Linné är en av Göteborgs mest omtyckta stadsdelar. Oavsett om du bor här eller bara brukar hänga på någon av de många restaurangerna, barerna eller kaféerna är det lätt hänt att du gör Linné till din hemmaplan – din del av stan. Det som bygger upp den sköna stämningen i Linné är förmodligen områdets blandning av folk, allt ifrån unga hipsters till äldre damer med hund och småbarn i overall. Längs huvud-stråket Linnégatan är det alltid folk i rörelse och gatan binder ihop Järntorget i norr med Slottsskogen i söder, samt sidogatorna med dess respektive kvarter.

MOTLUT OCH UPPSVING
När du bott ett tag i Linné upptäcker du snart att de olika kvarteren skiljer sig åt i såväl karaktär som byggnadsstilar. Linnégatan kantas av många stenhus från sekelskifte till 1930-tal, med restauranger, kaféer, frisörer och boutiquer i gatuplan. Även i Kommendantsängen öster om Linnégatan finns många bra matställen, bagerier och speciella affärer. Olivedal, väster om Linnégatan är även det ett vibrerande område men med lugnare gator insprängda, samt några av stans allra brantaste backar och trappor. På kvällarna flockas tusentals nöjeslystna människor i Linné, framförallt i kvarteren längs Långgatorna som fått ett enormt uppsving de senaste åren.

Det är ingen hemlighet att närheten till Slottsskogen är en stor orsak till att det är så populärt att bo här. Vad kan ge mer livskvalitet än att vilken dag som helst på året kunna ladda med en morgonjogg i din egen park, eller slappa i eftermiddagssolen med vännerna? Löprundan förlänger du lätt genom att ta dig vidare upp mot vildmarken i Änggårdsbergen.

STAMMISAR OCH NYTÄNKARE
Även om Linnéområdet utvecklas och nya ställen poppar upp emellanåt finns det vissa saker som ändå är precis som de alltid har varit. Visst säger det en del om en inrättnings popularitet när den har 10, 20 eller 30 år på nacken, vilket gäller för många klassiska kaféer, restauranger och butiker längs Linnégatan. Kanske är det så att invånarna i Linné ofta väljer sitt eget stammisställe, gärna i samma byggnad man bor i, så att man kan traska ner en helt vanlig tisdag och låtsas som att det är helg.

Gå in på sidan www.linneguiden.se för mer lokala tips om Linné, bl.a. i form av guidade turer i området.

Köpa eller sälja bostad i Linnéstaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Linnéstadens 3 bästa

3
 • 3:e långgatan
 • Slottskogen
 • Dubbel & Dubbel

Karta

Andra Långgatan 53

Andra Långgatan 53,
413 27 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Malin Bjerkhede

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 14

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordenskiöldsgatan 4
  Utgångspris
  4 375 000 kr
  Månadsavgift
  4 564 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  71,4 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Västergatan 16
  Utgångspris
  2 990 000 kr
  Månadsavgift
  3 580 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  62 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2019-08-25 14.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Olivedalsgatan 5B
  Månadsavgift
  4 936 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  76 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Budgivning pågår
  Adress
  Skanstorget 7 A
  Utgångspris
  4 395 000 kr
  Månadsavgift
  2 998 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  63 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Nordostpassagen 57
  Utgångspris
  3 690 000 kr
  Månadsavgift
  4 220 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  83 kvm

  Visning: 2019-08-26 16.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kastellgatan 6
  Utgångspris
  5 825 000 kr
  Månadsavgift
  4 014 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  85 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2019-08-29 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Seminariegatan 14
  Utgångspris
  4 575 000 kr
  Månadsavgift
  5 768 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  96,6 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordhemsgatan 41C
  Utgångspris
  5 300 000 kr
  Månadsavgift
  5 368 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  95 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Värmlandsgatan 28
  Månadsavgift
  4 493 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  67 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Skanstorget 7
  Utgångspris
  4 500 000 kr
  Månadsavgift
  3 119 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  65 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Linnégatan 29
  Månadsavgift
  4 629 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  93 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Olivedalsgatan 4
  Utgångspris
  5 690 000 kr
  Månadsavgift
  6 595 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  117 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!