3:a med söderbalkong

Linné, Göteborg

Olivedalsgatan 5B

På förhand
Avgift
4 936 kr
Antal rum
3
Boarea
76 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
7
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

3:a med söderbalkong

Välplanerad 3:a med genomgående planlösning. Söderbalkong. Fräscha ytskikt och renoverat badrum. Vån 7. Hiss finns.

 • Ansvarig mäklare

  Malin Bjerkhede

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 14

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Interiörbild. Olivedalsgatan 5B - Bjurfors
. Olivedalsgatan 5B - Bjurfors
Luftig och trevlig innergård. Olivedalsgatan 5B - Bjurfors
Luftig och trevlig innergård
Föreningens lummiga innergård. Olivedalsgatan 5B - Bjurfors
Föreningens lummiga innergård
Mysig uteplats med grill. Olivedalsgatan 5B - Bjurfors
Mysig uteplats med grill
Föreningens gemensamma gym med projektor för storbildsvisning. Olivedalsgatan 5B - Bjurfors
Föreningens gemensamma gym med projektor för storbildsvisning

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till en välplanerad 3:a på våning 7/9 i populära bostadsrättföreningen HSB Linné. Ett mycket trevlig och ljust boende med genomgående planlösning. Delvis öppen planlösning mellan kök och vardagsrum skapar en ljus och luftig känsla. Härlig möblerbar balkong med söderläge De två sovrummen ligger rofyllt beläget mot föreningens fina innergård. Nyrenoverat, stilrent badrum med tvättavdelning.

Trevlig förening med välskött fastighet. Här finne en stor lummig innergård med uteplatser. I föreningen finns ett välutrustat gym, relaxavdelning med bastu och samlingsrum. Det finns även två fina tvättstugor, en på var sida av gården. Föreningen har även tre övernattningsrum som kan hyras av medlemmarna.
För mer information besök: http://www.hsb.se/goteborg/linne.

Linnéstaden är ett populärt och levande område som erbjuder ett stort utbud av restauranger, pubar, caféer och mysiga affärer. Slottsskogen är bara ett par minuters promenadväg bort och här finns härliga grönområden och mindre djurparker. Haga ligger alldeles intill Linné och är ett mycket charmigt område med vacker bebyggelse och kullerstensgator. Njut av en kaffe på något av de många mysiga caféerna eller strosa runt och titta in bland det rika utbudet av små och spännande butiker. Dessutom finns det bra kommunikationer och servicen är väl utbyggd i området.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
HSB:s Brf Linné i Göteborg
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Överlåtelseavgift
1138*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Linné (org. nr. 716408-6634) är en mycket välskött och populär HSB-förening. Fastigheten bebyggdes 1984 och rymmer enligt senaste årsredovisning 269 lägenheter samt 8 kommersiella lokaler. Lägenhetsfördelningen är 3 st 1 rok, 100 st 2 rok, 102 st 3 rok, 49 st 4 rok och 15 st 5 rok.

Föreningen äger fastigheten Kommendantsängen 9:14 och påverkas således inte av höjda tomträttsavgifter.

På fastigheten finns bostadshus med adresserna Nordenskiöldsgatan 2, 4, 6, 10, Sveagatan 25, 27, 29, Olivedalsgatan 1, 5A, 5B, 7A, 7B, 9 och Linnégatan 64-66.

Under 2015 målades och justerades bl.a. delar av föreningens fönster. OVK-kontroll genomfördes och en del brister åtgärdades. Maskindelar för värme och ventilation byttes ut eller kompletterades. Lägenheterna kompletterades med temperaturgivare. Del av fasad på Sveagatan 29 kläddes in med plåt. Fontänens belysning byttes m.m. Under hösten 2014 renoverades bl.a. innergården. Under 2013 bytte föreningen bl.a. ut tre hissar. Fasadarbeten mot gata och innergård samt renovering av tak utfördes mellan åren 2010-13.

Föreningens ständiga ambition är att hålla byggnaderna i mer eller mindre nyskick och löpande underhåll utförs kontinuerligt. Under 2016 har föreningen t.ex. nedanstående projekt:
- Komplettering av målningsarbeten gällande fönster, ränndalar och tak
- Målning och justering av fönster på Nordenskiöldsgatan 2-4 samt Sveagatan 25-29
- Målning av återvinningsrum och källargångar
- Komplettering med ledljus och rörelsedetektorer i källargångar och trapphus
- Fortsatt arbete med systematiskt brandskydd m.m.

Förenings ekonomi är mycket god. Årsskiftet 2012/13 höjdes avgiften för första gången på över tio år, då med ca 4%. Därefter har avgifterna hållits oförändrade. Inga bestämda avgiftshöjningar finns i dagsläget.

För mer information om föreningen vänligen läs deras senaste årsredovisningar, kontakta någon i föreningens styrelse alt. besök föreningens hemsida: https://www.hsb.se/goteborg/brf/linne. För er som är intresserade av denna bostad bör uppgifter som är av särskild vikt kontrolleras med föreningen.

Gemensamma utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 7 kvm.

Flertalet cykelförråd finns.

Gemensamma tvättstugor finns på Olivedalsgatan 5A och på Nordenskiöldsgatan 4. Båda tvättstugorna är utrustade med en stor tvättmaskin samt torktumlare och torkrum. Tvättstugorna får användas måndag - lördag mellan kl. 8-20.

I entréplan på Olivedalsgatan 9 finns tre gästrum att disponera för föreningens medlemmar. Två dubbelrum med dubbelsäng samt ett familjerum med dubbelsäng och våningssäng. Varje rum har eget badrum. Rummen delar pentry och kylskåp. Dubbelrummen kostar ca 300 kr/dygn och familjerummet ca 400 kr/dygn.

En trappa ner på Sveagatan 29 finns motionslokal/gym samt bastu. Detta får varje medlem tillgång till för endast ca 75 kr/månad och lägenhet. Här finns cyklar, löpband, roddmaskin, pingisbord, fria vikter och andra maskiner för styrketräning. Lokalen är även utrustad med stereo och storbildsskärm. Bastun rymmer ca 6 personer.

På Sveagatan 29 finns även en samlingslokal att hyra för större sällskap. Föreningslokalen kan hyras för ca 300 kr/dag.

Föreningen har en låst och sluten innergård. Denna är mycket lummig och generös till yta med pergola, utemöbler, grill samt lekplats och sandlåda.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 936 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
0,3541%
Andel av årsavgiften är
0,3541%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
122
Våningsplan
7
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
76 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Området

Mäklaren om Linnéstaden

Har man en gång flyttat till Linnéstaden blir man lätt kvar här och det är inte undra på. Få stadsdelar erbjuder kombinationen av kontinental stadsvibb, ståtliga sekelskifteshus och en park som Slottsskogen intill, nästan som en egen trädgård – alltihop inlindat i en avslappnad och tillbakalutad atmosfär.

UTELIV OCH HEMMAKÄNSLA
Linné är en av Göteborgs mest omtyckta stadsdelar. Oavsett om du bor här eller bara brukar hänga på någon av de många restaurangerna, barerna eller kaféerna är det lätt hänt att du gör Linné till din hemmaplan – din del av stan. Det som bygger upp den sköna stämningen i Linné är förmodligen områdets blandning av folk, allt ifrån unga hipsters till äldre damer med hund och småbarn i overall. Längs huvud-stråket Linnégatan är det alltid folk i rörelse och gatan binder ihop Järntorget i norr med Slottsskogen i söder, samt sidogatorna med dess respektive kvarter.

MOTLUT OCH UPPSVING
När du bott ett tag i Linné upptäcker du snart att de olika kvarteren skiljer sig åt i såväl karaktär som byggnadsstilar. Linnégatan kantas av många stenhus från sekelskifte till 1930-tal, med restauranger, kaféer, frisörer och boutiquer i gatuplan. Även i Kommendantsängen öster om Linnégatan finns många bra matställen, bagerier och speciella affärer. Olivedal, väster om Linnégatan är även det ett vibrerande område men med lugnare gator insprängda, samt några av stans allra brantaste backar och trappor. På kvällarna flockas tusentals nöjeslystna människor i Linné, framförallt i kvarteren längs Långgatorna som fått ett enormt uppsving de senaste åren.

Det är ingen hemlighet att närheten till Slottsskogen är en stor orsak till att det är så populärt att bo här. Vad kan ge mer livskvalitet än att vilken dag som helst på året kunna ladda med en morgonjogg i din egen park, eller slappa i eftermiddagssolen med vännerna? Löprundan förlänger du lätt genom att ta dig vidare upp mot vildmarken i Änggårdsbergen.

STAMMISAR OCH NYTÄNKARE
Även om Linnéområdet utvecklas och nya ställen poppar upp emellanåt finns det vissa saker som ändå är precis som de alltid har varit. Visst säger det en del om en inrättnings popularitet när den har 10, 20 eller 30 år på nacken, vilket gäller för många klassiska kaféer, restauranger och butiker längs Linnégatan. Kanske är det så att invånarna i Linné ofta väljer sitt eget stammisställe, gärna i samma byggnad man bor i, så att man kan traska ner en helt vanlig tisdag och låtsas som att det är helg.

Gå in på sidan www.linneguiden.se för mer lokala tips om Linné, bl.a. i form av guidade turer i området.

Köpa eller sälja bostad i Linnéstaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Linnéstadens 3 bästa

3
 • 3:e långgatan
 • Slottskogen
 • Dubbel & Dubbel

Karta

Olivedalsgatan 5B

Olivedalsgatan 5B,
413 10 Göteborg

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Malin Bjerkhede

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 14

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Västergatan 16
  Utgångspris
  2 990 000 kr
  Månadsavgift
  3 580 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  62 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2019-08-25 14.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Sveagatan 11
  Månadsavgift
  2 573 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  58,4 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Skanstorget 7 A
  Utgångspris
  4 395 000 kr
  Månadsavgift
  2 998 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  63 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Nordostpassagen 57
  Utgångspris
  3 690 000 kr
  Månadsavgift
  4 220 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  83 kvm

  Visning: 2019-08-26 16.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kastellgatan 6
  Utgångspris
  5 825 000 kr
  Månadsavgift
  4 014 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  85 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2019-08-29 17.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Seminariegatan 14
  Utgångspris
  4 575 000 kr
  Månadsavgift
  5 768 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  96,6 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordhemsgatan 41C
  Utgångspris
  5 300 000 kr
  Månadsavgift
  5 368 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  95 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Skanstorget 7
  Utgångspris
  4 500 000 kr
  Månadsavgift
  3 119 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  65 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Värmlandsgatan 28
  Månadsavgift
  4 493 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  67 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordhemsgatan 16 A
  Månadsavgift
  3 441 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  58 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Linnégatan 29
  Månadsavgift
  4 629 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  93 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordhemsgatan 54 A
  Månadsavgift
  3 486 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!