Charmig sekelskiftestrea med stor balkong

Linné, Göteborg

Skanstorget 4b

På förhand
Avgift
4 659 kr
Antal rum
3
Boarea
94 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Charmig sekelskiftestrea med stor balkong

Ett ljust och attraktivt boende med tre pampiga rum i fil mot söder där ljuset flödar in genom generösa fönsterpartier. Rymlig balkong i söderläge.

 • Ansvarig mäklare

  Malin Bjerkhede

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 14

Bilder

Välkomna till den här sällsynt välbevarade sekelskifteslägenhet. Skanstorget 4b - Bjurfors
Välkomna till den här sällsynt välbevarade sekelskifteslägenhet
Kakelugnen blir ett vackert smycke. Skanstorget 4b - Bjurfors
Kakelugnen blir ett vackert smycke
Från vardagsrummet nås bostadens andra sovrum som idag används som en matsal. Skanstorget 4b - Bjurfors
Från vardagsrummet nås bostadens andra sovrum som idag används som en matsal
Rymligt och härligt vardagsrum. Skanstorget 4b - Bjurfors
Rymligt och härligt vardagsrum
Bostaden är välbevarad och full av vackra detaljer. Skanstorget 4b - Bjurfors
Bostaden är välbevarad och full av vackra detaljer
Genom dubbeldörrar nås den stora balkongen. Skanstorget 4b - Bjurfors
Genom dubbeldörrar nås den stora balkongen
Här ryms både en sittgrupp och grill om så önskas. Skanstorget 4b - Bjurfors
Här ryms både en sittgrupp och grill om så önskas
Modernt kök med gott om förvaring och arbetsyta. Skanstorget 4b - Bjurfors
Modernt kök med gott om förvaring och arbetsyta
Stort och rymligt sovrum med plats för både förvaring och skrivbordshörna om så önskas. Skanstorget 4b - Bjurfors
Stort och rymligt sovrum med plats för både förvaring och skrivbordshörna om så önskas
. Skanstorget 4b - Bjurfors
Föreningens trevliga innergård. Skanstorget 4b - Bjurfors
Föreningens trevliga innergård
. Skanstorget 4b - Bjurfors
Bo med närhet till allt du kan tänkas önska och behöva. Skanstorget 4b - Bjurfors
Bo med närhet till allt du kan tänkas önska och behöva
Intill porten finns gott om trevliga restauranger. Skanstorget 4b - Bjurfors
Intill porten finns gott om trevliga restauranger
. Skanstorget 4b - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Med ett tyst och rofyllt gårdsläge, välkomnas ni till en luftig och tilltalande 3:a om cirka 94 kvm. Ett ljust och attraktivt boende med tre pampiga rum i fil mot söder där ljuset flödar in genom generösa fönsterpartier. Lägenheten smyckas genomgående av bevarade detaljer från förra sekelskiftet, så som stuckatur, takrosett, brädgolv och serveringsgång med dekorativa snickerier. Här finns även en vacker kakelugn. En rymlig balkong med söderläge erbjuder plats för både sittgrupp och grill. Köket är renoverat med stilfulla materialval och inbjuder till matlagning. Brf med god och stabil ekonomi.

Interiör

Rumsbeskrivning: På Skanstorget 4B välkomnas ni till denna trivsamma 3:a. Ett underbart läge där du har allt i direkt närhet. På kort promenadavstånd nås Linnégatans rika café och restaurangutbud, pittoreska Haga med alla dess butiker och Vasagatan. Ni är även granne med Skansen Kronan och oasen Slottsskogen är bara ett par minuter bort.

Lägenheten har ett tyst och rofyllt gårdsläge och innerstadens puls känns avlägsen. Två trappor upp välkomnas ni av en rymlig hall där ni genast slås av den väl tilltagna takhöjden samt det tidstypiska brädgolvet som är vitlaserat och genomgående för hela bostaden. Här finns gott om plats för avhängning. från hallen nås badrum, serveringsgång samt kök.

Köket är nyrenoverat och är ett välutrustat kök som tilltalar dig som uppskattar matlagning. Här erbjuds gott om förvaring i stilren köksinredning i vitt och generösa arbetsytor. köket är utrustat med en spis, fläkt, diskmaskin, ugn samt kyl/frys. Rummet smyckas även av ett stort fönster med djup nisch samt en gjutjärnsradiator.

Rakt in i bostaden ligger den välbevarade serveringsgången som både erbjuder gott om förvaring och dekorativa snickerier. Serveringsgången sammanlänkar kök och vardagsrum.

Från köket nås alla lägenhetens rum som ligger i fil. Det första rummet används idag som en matsal men fungerar lika bra som barnrum, gästrum eller kontor. Rummet besitter en stor charm och utöver tidigare nämnda originaldetaljer finns här även vacker stuckatur, takrosett, höga golvlister och en kakelugn. Det väl tilltagna rummet bjuder in till socialt umgänge och gör det enkelt att bjuda in både vänner och familj på mysiga middagar.

Genom pampiga pardörrar nås vardagsrummet. Även detta rum speglas av sekelskiftescharm. Stora fönster ger ett härligt ljusinsläpp och skapar tillsammans med den generösa takhöjden en rymlig och luftig känsla. Rummet är lätt att möblera och rymmer en större soffgrupp med tillhörande möblemang.
Från vardagsrummet nås den rymliga balkongen där ni kan njuta av ett ljuvligt söderläge. På balkongen ryms enkelt en sittgrupp för 4–6 personer och grillplats, vår och sommartid utgör balkongen ett extra rum.

Även sovrummet är avskilt från vardagsrummet bakom vackra spegeldörrar och här ryms dubbelsäng med tillhörande sängmöbel, en rejäl garderob samt skrivbordshörna om så önskas.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Annedal 23:27

TV/bredband

Föreningen har ett eget fibernätverk in i fastigheten via leverantören Ownit. 1Gbit ingår i avgiften. För en kostnad om 100 kr/mån erhålls en hastighet om 100 mb/s. Leverantören har även förmånliga priser gällande IP-telefoni.

Parkering

För mantalskriven på adressen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos trafikkontoret Göteborg.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 659 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
1,83479%
Andel av årsavgiften är
1,82844%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
55
Våningsplan
2*
Hiss
Nej
Rum
3
Boarea
94 kvm**

* Våningsplan 2.

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
151

Bostadsrättsförening

Namn
BRF Skanstorget i Göteborg
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1120*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Skanstorget bildades 2001 och omfattar fastigheterna Skanstorget 3–6 som är byggda mellan 1887–1907. Föreningen består av 66 stycken bostadsrätter, två stycken hyresrätter samt 7 stycken marklokaler som upplåts med hyresrätt. Tack vare dessa marklokaler kan medlemsavgifterna hållas låga. I föreningen finns en tvättstuga som kan bokas alla dagar i veckan. Föreningens medlemmar kan även använda ett återvinningsrum för tidningar, flaskor, batterier med mera. Fastigheten värms upp med fjärrvärme vilket är en miljövänlig och ekonomisk uppvärmningsform som ingår i avgiften. Dessutom ingår även såväl varmt- som kallt vatten i avgiften.

Från den 1 april 2014 ingick föreningen ett nytt Tv-avtal där grundutbudet från Canal Digital ingår i avgiften. Till varje lägenhet hör en styck digitalbox. Föreningen har ett eget fibernätverk för bredband som levereras av Ownit. Kostnaden för detta är 100 kronor/månad vilket är inräknat i avgiften. Önskas IP-telefoni finns även möjlighet för föreningens medlemmar att teckna ett förmånligt avtal med Ownit.

Föreningen har tecknat ett så kallat Bostadsrättstillägg" med sitt försäkringsbolag, Länsförsäkringar. Detta innebär att alla medlemmar är försäkrade mot skador som uppstår inom deras lägenheter p.g.a. skador i deras bostadsrätter som orsakats av andra än dem själva.

Fastigheten genomgick en större renovering, inklusive rörstambyte, 1978. Rörstambytet följdes upp med avloppsrensning 2006. Sedan övertagandet av fastigheterna har föreningen utfört följande större arbeten:

2002-2003 målat om trapphusen
2003 ny tvättstuga på gården
2004 renovering av samtliga badrum
2005-2009 fasadrenoverat och satt upp nya portar mot gatan
2010 lades taket om och ventiler samt termostater byttes. Detta finansierades med föreningens egna likvida medel. Under detta år upprättades en underhållsplan som sträcker sig fram till 2040.
2011 genomfördes större arbeten såsom fasad på gårdssida, omfogning av väggar, modernisering av elinstallationer samt löpande, mindre underhåll. Dessutom bekostades och byggdes fem balkonger mot gårdar. De finansierades av beställarna.
2012 installerades ny el på vind, nya fogar i fasad mot gården (samtliga hus) och nya vindsfönster mot Skanstorget.
2013 uppgraderades fibernätet och fasadarbete utfördes på Skanstorget 4 A.
2015 gjordes en genomgång av alla fönster och eventuella fel åtgärdades.
2016 installation av automatiska portöppnare och hissarna renoverades på Skanstorget 3 A och 6 A. Under 2016 renoverades även samtliga fönster samt vissa balkongdörrar.

Området

Mäklaren om Linnéstaden

Har man en gång flyttat till Linnéstaden blir man lätt kvar här och det är inte undra på. Få stadsdelar erbjuder kombinationen av kontinental stadsvibb, ståtliga sekelskifteshus och en park som Slottsskogen intill, nästan som en egen trädgård – alltihop inlindat i en avslappnad och tillbakalutad atmosfär.

UTELIV OCH HEMMAKÄNSLA
Linné är en av Göteborgs mest omtyckta stadsdelar. Oavsett om du bor här eller bara brukar hänga på någon av de många restaurangerna, barerna eller kaféerna är det lätt hänt att du gör Linné till din hemmaplan – din del av stan. Det som bygger upp den sköna stämningen i Linné är förmodligen områdets blandning av folk, allt ifrån unga hipsters till äldre damer med hund och småbarn i overall. Längs huvud-stråket Linnégatan är det alltid folk i rörelse och gatan binder ihop Järntorget i norr med Slottsskogen i söder, samt sidogatorna med dess respektive kvarter.

MOTLUT OCH UPPSVING
När du bott ett tag i Linné upptäcker du snart att de olika kvarteren skiljer sig åt i såväl karaktär som byggnadsstilar. Linnégatan kantas av många stenhus från sekelskifte till 1930-tal, med restauranger, kaféer, frisörer och boutiquer i gatuplan. Även i Kommendantsängen öster om Linnégatan finns många bra matställen, bagerier och speciella affärer. Olivedal, väster om Linnégatan är även det ett vibrerande område men med lugnare gator insprängda, samt några av stans allra brantaste backar och trappor. På kvällarna flockas tusentals nöjeslystna människor i Linné, framförallt i kvarteren längs Långgatorna som fått ett enormt uppsving de senaste åren.

Det är ingen hemlighet att närheten till Slottsskogen är en stor orsak till att det är så populärt att bo här. Vad kan ge mer livskvalitet än att vilken dag som helst på året kunna ladda med en morgonjogg i din egen park, eller slappa i eftermiddagssolen med vännerna? Löprundan förlänger du lätt genom att ta dig vidare upp mot vildmarken i Änggårdsbergen.

STAMMISAR OCH NYTÄNKARE
Även om Linnéområdet utvecklas och nya ställen poppar upp emellanåt finns det vissa saker som ändå är precis som de alltid har varit. Visst säger det en del om en inrättnings popularitet när den har 10, 20 eller 30 år på nacken, vilket gäller för många klassiska kaféer, restauranger och butiker längs Linnégatan. Kanske är det så att invånarna i Linné ofta väljer sitt eget stammisställe, gärna i samma byggnad man bor i, så att man kan traska ner en helt vanlig tisdag och låtsas som att det är helg.

Gå in på sidan www.linneguiden.se för mer lokala tips om Linné, bl.a. i form av guidade turer i området.

Köpa eller sälja bostad i Linnéstaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Linnéstadens 3 bästa

3
 • 3:e långgatan
 • Slottskogen
 • Dubbel & Dubbel

Karta

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Malin Bjerkhede

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 14

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Linnégatan 47
  Pris
  5 950 000 kr
  Månadsavgift
  5 889 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  122 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Värmlandsgatan 19
  Pris
  3 590 000 kr
  Månadsavgift
  3 688 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  90 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrätt

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordenskiöldsgatan 6
  Pris
  3 475 000 kr
  Månadsavgift
  4 279 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  64,9 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Värmlandsgatan 38
  Utgångspris
  5 700 000 kr
  Månadsavgift
  6 551 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  111 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nordostpassagen 29
  Pris
  3 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 276 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  78 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Rosengatan 3A
  Månadsavgift
  2 149 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  66 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Övre Majorsgatan 8
  Utgångspris
  5 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 379 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  82 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Värmlandsgatan 24
  Utgångspris
  4 950 000 kr
  Månadsavgift
  6 618 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  3
  Boarea
  103,4 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Linnégatan 41
  Utgångspris
  4 475 000 kr
  Månadsavgift
  4 236 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  79 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  Adress
  Rosengatan 5B
  Utgångspris
  3 395 000 kr
  Månadsavgift
  3 992 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  71 kvm

  Visning: 2018-08-13 18.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Nilssonsberg 23
  Månadsavgift
  3 639 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  74,4 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Linné, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Tredje Långgatan 35
  Utgångspris
  3 850 000 kr
  Månadsavgift
  3 783 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  77 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!