Hoppa till innehåll

Vindstrea med balkong och öppen planlösning!

  • På förhand
  • 85 kvm
  • 3 rum
  • 6 250 000 kr

Linné, Göteborg

Sveagatan 24

Utgångspris:
6 250 000 kr
Avgift:
5 233 kr*
Antal rum:
3
Boarea:
85 kvm**
Typ:
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan:
6 av 6
Hiss:
Ja

*Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 71kr/mån för balkongtillägg. Den totala kostnaden blir då 5304 kr.

**Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

[En bra dold rubrik här]

På Förhand – Vad är det?

På Förhand ligger bostäder som av olika anledningar inte är ute till försäljning just nu men som kan komma att säljas om förutsättningarna är rätt.

Läs mer om På Förhand

Ansvarig mäklare

Anna Johansson

Fastighetsmäklare

Kontakta mig

Bjurfors Göteborg City
Anna Johansson

BOKA EN KOSTNADSFRI VÄRDERING

Vindstrea med balkong och öppen planlösning!

Nyrenoverad vindstrea i trevligt gavelläge. Balkong i soligt sydvästläge med utsikt över takåsar.

Beskrivning

I Linnés ljuvliga kvarter, på en av de mest populära adresserna och parallellgata till Linnégatan, har vi nu nöjet att presentera en smakfullt renoverad vindstrea om 85 kvm. Lägenheten är belägen i en vacker hörnfastighet anno 1903.
Fantastiskt vardagsrum med gavelläge och öppet in mot köket. Skjutbar glasdörr tar dig ut till balkongen som bjuder på ett soligt sydvästläge med utsikt över takåsar. Lägenhetens kök har nyligen renoverats med omsorg och stilsäker blick. Även här finns alla bekvämligheter man kan önska som induktionshäll, diskmaskin, vinkyl med mera. Skåpsluckorna är i ljusgrått utförande och en ljus bänkskiva. Två bra sovrum med walk-in-closet i de större rummet och inbyggda garderober i de mindre. Badrummet är renoverat med stilrena materialval. Stort duschutrymme som avdelas med en glasdörr. Badrummet är även utrustat med bekvämligheter som tvättmaskin och torktumlare. Hiss hela vägen upp. Lägenheten måste upplevas på plats!

Hela området kring Sveaplan har renoverats och vaknat upp ordentligt med trevliga fik och uteserveringar. Linnégatan som ligger parallellt med Sveagatan erbjuder flertalet välkända restauranger och service. Skulle du mot all förmodan sakna något är det inte långt till vare sig Vasastan, Haga eller Avenyn. Inte långt från lägenheten breder grönskan i Slottsskogen ut sig. Den omtyckta parken har använts till rekreation och motion i många år och är ett populärt tillhåll för människor i alla åldrar. Några minuter bort ligger vackra naturreservatet Änggårdsbergen med snirkliga promenadstigar som långsamt sträcker sig upp för berget och bjuder på en hänförande utsikt över Göteborg. Här finns även Botaniska Trädgården. På ett kort promenad avstånd nås uppskattade Plikta som med sin stora lekplats är ett paradis för de små. Kommunikationerna är också goda. Olivedalsgatans spårvagnshållplats passeras av linje 1, 2 och 6 med generösa avgångar. Från Linnéplatsen avgår också bussar som tar dig både inom och utanför staden och på gatorna intill finns både surdegsbageriet Alvar och Ivar, ett Apotek, Hemköp och andra kvartersbutiker.

Håll koll på detta objekt

Bilder

Planritning

Planlösning

Fakta om bostaden

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Svecia
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
25
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 433 kr*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

*Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Svecia huserar på Sveagatan 24 och Nordenskiöldsgatan 5 och förvärvade fastigheten 1989 Kommendantsängen 5:11 och upplåter 25 lägenheter med bostadsrätt och 2 lokaler med hyresrätt. Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig till 2037 som revideras kontinuerligt.

Föreningen har i samband med att grannfastigheten bebyggdes låtit göra kontrollmätningar för att utreda om grundförstärkande åtgärder behövs. Resultatet var mycket positivt och tyder på att ingen åtgärd behövs. Detta tillskrivs det faktum att huset står på berggrund.

Följande åtgärder är utförda:
1983 Vatten-, avlopp- och elstambyte,
1990 Nyinstallation av hiss,
1996-1997 Byggdes nya balkonger mot Nordenskiöldsgatan
2000 Ny maskinpark i tvättstugan,
2001 Omputsning av fasad,
2003-2004 Renovering av trapphus,
2005 Renovering av hiss,
2008 Nya balkonger,
2008 Renovering av tvättstuga, målning av fönster,
2009 Byte av lås i allmänna utrymmen,
2010 Målning av balkonger, ny tvättmaskin, målning av tak,
2011 byte av radiatorer i hyreslokaler, spolning av avloppsrör, ny tvättmaskin, rengöring av ventilationskanaler.
2012 Nya ventilationsfläktar på taket, Uppgradering av bredbands och tv-uttag (Comhem)
2012 målning tak
2014 balkongbyggnation mot Sveagatan
2014 nya säkerhetsdörrar
2015 målning av fönster ( obs nya är underhållsfria)
2016 OVK utförd och godkänd, vilket görs regelbundet.
2016 tätning skorstenar och granskning av fogar taket
2016 Ny tvättmaskin
2017 ljud isolering lokal
2017 ny tryckkärl
2018 Nytt torkskåp
2019 ny underhållsplan
2020 Föreningen har gjort en omfattande fasadrenovering samt byte av fönster(treglas) och balkongdörrar mot gatan. Där man har restaurerat fasaden till original utförande inklusive framtagande av gamla friser.

Det närmaste 5 åren är inga större renoveringar inplanerade utöver löpande underhåll.

Parkering

Boendeparkering finns att tillgå i området. Det finns även närliggande garage där man kan hyra platser.

TV/bredband

Kabel-TV och bredband via Comhem eller Bredbandsbolaget.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en mysig innergård med grillmöjligheter och sittmöbel. Härifrån nås även den gemensamma tvättstugan med tillgång till 3 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 2 torkskåp och en mangel. Gemensamt cykelförråd nås från gatan. Till lägenheten tillhör även ett vindsförråd.

Parkering

Boendeparkering finns att tillgå i området. Det finns även närliggande garage där man kan hyra platser.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 233 kr

Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 71kr/mån för balkongtillägg. Den totala kostnaden blir då 5304 kr.

Ekonomi

Andel i föreningen
4,41795%
Andel av årsavgiften är
4,36698%
Pantsatt
Ja
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
1 446 502 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord via Bopedia. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
6 250 000 kr
Lägenhetsnummer
25
Våningsplan
6 av 6
Hiss
Ja
Rum
3
Antal sovrum
2
Boarea
85 kvm*

*Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Byggnadssätt

Byggår
1903

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiklass
E

Om Linné

Mäklaren om Linnéstaden

Har man en gång flyttat till Linnéstaden blir man lätt kvar här och det är inte undra på. Få stadsdelar erbjuder kombinationen av kontinental stadsvibb, ståtliga sekelskifteshus och en park som Slottsskogen intill, nästan som en egen trädgård – alltihop inlindat i en avslappnad och tillbakalutad atmosfär.

UTELIV OCH HEMMAKÄNSLA
Linné är en av Göteborgs mest omtyckta stadsdelar. Oavsett om du bor här eller bara brukar hänga på någon av de många restaurangerna, barerna eller kaféerna är det lätt hänt att du gör Linné till din hemmaplan – din del av stan. Det som bygger upp den sköna stämningen i Linné är förmodligen områdets blandning av folk, allt ifrån unga hipsters till äldre damer med hund och småbarn i overall. Längs huvud-stråket Linnégatan är det alltid folk i rörelse och gatan binder ihop Järntorget i norr med Slottsskogen i söder, samt sidogatorna med dess respektive kvarter.

MOTLUT OCH UPPSVING
När du bott ett tag i Linné upptäcker du snart att de olika kvarteren skiljer sig åt i såväl karaktär som byggnadsstilar. Linnégatan kantas av många stenhus från sekelskifte till 1930-tal, med restauranger, kaféer, frisörer och boutiquer i gatuplan. Även i Kommendantsängen öster om Linnégatan finns många bra matställen, bagerier och speciella affärer. Olivedal, väster om Linnégatan är även det ett vibrerande område men med lugnare gator insprängda, samt några av stans allra brantaste backar och trappor. På kvällarna flockas tusentals nöjeslystna människor i Linné, framförallt i kvarteren längs Långgatorna som fått ett enormt uppsving de senaste åren.

Det är ingen hemlighet att närheten till Slottsskogen är en stor orsak till att det är så populärt att bo här. Vad kan ge mer livskvalitet än att vilken dag som helst på året kunna ladda med en morgonjogg i din egen park, eller slappa i eftermiddagssolen med vännerna? Löprundan förlänger du lätt genom att ta dig vidare upp mot vildmarken i Änggårdsbergen.

STAMMISAR OCH NYTÄNKARE
Även om Linnéområdet utvecklas och nya ställen poppar upp emellanåt finns det vissa saker som ändå är precis som de alltid har varit. Visst säger det en del om en inrättnings popularitet när den har 10, 20 eller 30 år på nacken, vilket gäller för många klassiska kaféer, restauranger och butiker längs Linnégatan. Kanske är det så att invånarna i Linné ofta väljer sitt eget stammisställe, gärna i samma byggnad man bor i, så att man kan traska ner en helt vanlig tisdag och låtsas som att det är helg.

Gå in på sidan www.linneguiden.se för mer lokala tips om Linné, bl.a. i form av guidade turer i området.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Linnéstaden? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Sveagatan 24

Sveagatan 24

413 14 Göteborg

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Boendekalkyl

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp att ta fram en boendekalkyl.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Jag är intresserad av Sveagatan 24

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Liknande bostäder

}