30-talscharm

Lorensberg, Göteborg

Cederbourgsgatan 7

Budgivning pågår
På förhand
Utgångspris
5 490 000 kr
Avgift
4 852 kr
Antal rum
3
Boarea
98 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 6
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 5 500 000 kr

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

30-talscharm

Social samt välplanerad genomgångstrea med två balkonger - mot syd och mot nord. Läget är ljust och lugnt, högt upp i huset. Omsorgsfullt renoverad!

 • Ansvarig mäklare

  Sandra Stals

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 37

 • Extra kontaktperson

  Angelica Stenvold

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-7617918

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Planritning

Beskrivning

Beskrivning

Med gröna Carlanderska parken som granne ligger denna perfekt planerade bostad om 98 kvm fördelat på 3 rum och kök. Det höga läget på fjärde våningsplanet erbjuder trevligt utsiktsläge och du har behändig närhet till det mesta.

Bostaden är mycket ljus tack vare genomgångsläget och de många fönsterpartierna med djupa stenbänkar. Här erbjuds du även flertalet 30-taldetaljer i original såsom fiskbensparkett, taklister, gjutjärnsradiatorer, generös takhöjd och garderobsdörrar. Rummen är generösa till storlek och förvaringsmöjligheterna är fantastiska. Kök och matplats ligger i öppen planlösning. De båda sovrummen är insynsskyddade och belägna mot lummig innergårdsmiljö. Köket renoverades 2015 och har handmålade luckor, marockanskt kakel och vackra arbetsbänkar av svart granit. Under 2014 renoverades även bostadens badrum. Självklart erbjuds bekvämligheter såsom diskmaskin och tvättmaskin för att underlätta vardagens alla bestyr.

Pricken över i är bostadens två balkonger, högt belägna över gatan. Den ena nås från matplatsen och den andra från det ena sovrummet - båda i solläge och med angenäm utsikt.

Bostadsrättsföreningen är lågt belånad och erbjuder en välskött byggnad samt månadsavgifter där bredband ingår. Dessutom finns fem p-platser med kösystem.

Interiör

Bostaden har ett ypperligt läge och här bor du i en vacker tegelbyggnad på Cederbourgsgatan 7 vilken uppfördes 1934. Stadens puls, Korsvägens kommunikationer och Näckrosdammens grönska är
belägna så gott som runt knuten.

Passera genom det tidstypiska trapphuset med hiss. Till höger om hissen, på våning fyra, når du den vackra 30-talsbostaden.

Hallen är rymlig med plats för avhägning och mindre möblemang. Känslan av ljus 30-talsmiljö möter dig omedelbart. Från hallen når du badrum, vardagsrum och det ena sovrummet. Härifrån når du även en stor walk-in-closet om cirka 4,5 kvm, med ELFA-system, samt ytterligare en klädkammare och ett städskåp. Väggarna är ljust målade och på golvet ligger en vacker oljad originalparkett. Samtliga parketter i bostaden slipades och oljades under 2014.

Från hallen öppnar sig nu det stora vardagsrummet med öppen planlösning mot matplats och kök. Takhöjden är generös och de stora fönsterpartierna skapar känsla av ljus och volym. Här finns 30-talets många detaljer representerade; djup fönsternisch av sten, gjutjärnsradiator, taklister, strama linjer och vacker fiskbensparkett på golv. Rummet inrymmer med enkelhet soffgrupp, soffbord, TV-bänk, läshörna samt ytterligare möblemang efter önskemål.

Vid den naturliga matplatsen intill fönster och i fil med köket finns god plats för ett stort matsalsbord. Matsalen har en trivsam atmosfär och kvällstid möts era gäster av den angenäma utsikten mot Gothia Towers och Lisebergshjulet. Detta är platsen för allt från familjens helg- och vardagskvällar till mingel med vännerna.

Bostadens första balkong är belägen mot Cederbourgsgatan och erbjuder samma fina utsikt som matplatsen. Här ute känner du sannerligen av det höga läget i föreningens byggnad.

Det väl tilltagna och ljusa köket med ett stort fönsterparti renoverades smakfullt under 2015. Här finns goda ytor för matlagning och förvaring. Skåpsluckorna är ljust handmålade och arbetsbänkarna är av svart granit. Ovanför arbetsytan sitter vackert Marrakech-kakel. I köket finns även en köksö med förvaring och arbetsbänk av massiv ek. Kökets maskinella utrustning består av integrerad diskmaskin, kyl och frys i kombination, spishäll, kolfilterfläkt, inbyggd ugn samt inbyggd micro.

Bostadens första sovrum nås via hallen. Här är tillvaron fri med lugnt läge mot föreningens innergård och utsikt mot Carlanderska. Dubbelsäng med tillhörande nattduksbord och ytterligare möblemang ryms med enkelhet. Från sovrummet når du även bostadens andra balkong, belägen mot söderläge. Den grönskade omgivningen som du här erbjuds under sommartid är sannerligen fantastisk. Bord, stolar och växtligheter ryms givetvis.

Bostadens andra sovrum vetter liksom det andra sovrummet mot föreningens innergård. Rummet är väl tilltaget och här finns en stor inbyggd originalgarderob. Precis innan du går in i rummet finns även ytterligare två djupa inbyggda originalgarderober.

Badrummet renoverades 2014 och är praktiskt med djup arbetsbänk samt underliggande två skåp och en tvättmaskin. Badrummet är även utrustat med wc, handfat, spegel, golvvärme samt duschhörna med takdusch och glasvägg. Vita kakelplattor på väggar och mörkt klinker på golv.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong 1: rektangulär, söderläge.
Balkong 2: halvmåne, norrläge.

Övriga byggnader/utrymmen

Ett källarförråd om cirka 2-3 kvm disponeras.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 852 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten, bredband samt TV (basutbud via Com Hem).

Ekonomi

Andel i föreningen
7,93079%
Andel av årsavgiften är
7,17883%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
5 490 000 kr
Lägenhetsnummer
1401
Våningsplan
4 av 6
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
98 kvm*

* Areauppgift enligt lägenhetsförteckning. Observera att den exakta storleken inte är uppmätt.

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Försäkring
201 kr
Summa
201 kr

Driftkostnaden avser hemförsäkring inklusive lösöre. Driftkostnaden är enligt säljaren och kan variera.

Kostnad för hushållsel efter egen förbrukning tillkommer.

Byggnadssätt

Byggår
1934
Uppvärmning
Fjärrvärme

Det finns ingen ny energideklaration för fastigheten. Det åligger föreningen att låta upprätta en ny.

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Cederbourgen 7
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
17
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Cederbourgen 7 (äkta brf) registrerades 2000-08-30. Föreningen äger fastigheten Johanneberg 14:23 i Göteborgs kommun. På fastigheten finns en byggnad med 17 bostadsrätter. Föreningens adress är Cederbourgsgatan 7 i Göteborg.

Lägenhetsfördelningen är 1 st 1 rok, 8 st 2 rok, 6 st 3 rok och 2 st 4 rok.

Exempel på utfört underhåll:
- Fönsterbyte mot innergård 2019
- Renovering av balkonger mot innergård samt målning av fasad mot innergård
- Byte av radiatorventiler 2018
- Dränering samt beläggning innergård 2018
- Nybyggnation av vindslägenhet (cirka 110 kvm) 2017
- Nya källarförråd 2017

Huset genomgick en stor renovering på 1980-talet innefattande tak, stammar, trapphus, fönster, hiss etc. Under de senaste åren har tvättstugan gjorts i ordning och trapphuset har restaurerats. Även säkerhetsdörrar har installerats.

Föreningen följer en underhållsplan och löpande underhåll föreligger. Styrelsen funderar på att snygga upp på utsidan av husets framsida, med smidesräcke, markbeläggning vid parkeringsplatserna etc.

Föreningens förvaltning sköts av Riksbyggen. Föreningens ekonomi är mycket god med en belåningsgrad om enbart cirka 3 829 kr/kvm enligt årsredovisning 2018. Snittet i Göteborgs innerstad ligger på cirka 6 000 kr/kvm. Inför 2017-10-01 sänktes avgifterna med 10 %. Några avgiftshöjningar finns inte planerade i dagsläget (2020-02-11).

För ytterligare information vänligen se föreningens senaste årsredovisningar alternativt kontakta någon i föreningens styrelse.

Parkering

Föreningen har 5 p-platser utanför porten. För dessa gäller separat kö. En parkeringsplats kostar cirka 400 kr/månad.

Boendeparkering finns även i området. För mer information om områdets sträckning och priser, kontakta Göteborgs Stad.

TV/bredband

TV och bredband via Com Hem.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en lummig innergård i söderläge med utemöbler och en platsbyggd grill.

Gemensamma utrymmen

Den gemensamma tvättstugan är belägen i källaren. Denna är väl tilltagen och utrustad med två tvättmaskiner, en centrifug, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Bra med vikbänkar finns även.

I källaren finns ett cykelrum.

Barnvagnar kan stå i cykelrummet i källaren eller i gången mot gården, där även cyklar står.

Området

Mäklaren om Lorensberg

Genom hjärtat av Göteborg där pulsen slår som hårdast, löper stans pulsåder Avenyn med butiker, restauranger, kaféer och de klassiska nattklubbarna. Men Lorensberg är mycket mer än bara Avenyn. Kvarteren har gamla anor och ett högt kultur-historiskt värde och det är nära till allt. Mer centralt än så här kan man helt enkelt inte bo.

HISTORISK MARK OCH FRAMTIDSVISIONER
I Lorensberg andas husen historia. Det var här stans societet skulle bo när den förnäma stadsdelen planerades på 1860-talet. Sedan dess har de stora, pampiga stenhusen i Jugend-, nationalromantik och tjugotalsklassicism fått sällskap av funkishus från 1930-tal och tillsammans med nyare hus från 70- och 80-talen skapar de den där klassiska storstadskänslan som är så typisk för Lorensberg.
Genom stadsdelen löper Göteborgs paradgata Avenyn – lika självklart som den alltid gjort, även om den fört en undanskymd tillvaro under många år. Nu är den 850 meter långa paradgatan på frammarsch igen. Stora förändringar är på gång och de stora märkenas flaggsskeppsbutiker slås upp jämte några av stans mest välrenommerade nattklubbar och restauranger. Snart nog är Avenyn ett av Göteborgs säkraste kort igen. Ett måste för besökare utifrån och den plats stadens invånare helst visar upp.

KLUBBKIDS OCH KULTURTANTER
Längst upp vid Götaplatsen skiner Carl Milles Poseidon ståtligt ner över Avenyn, omringad av Konstmuseet, Stadsteatern och Konserthuset. Det är ingen riktig sommar utan att man hunnit avnjuta en kväll i solnedgången på Götaplatsens tak, samtidigt som man blickar ut över Avenyn. Platsen byggdes till Jubileumsutställningen 1923 och är i nyklassicistisk stil. Här i finkulturens centrum är det inte långt till andra nöjen och på klubbarna längs Avenyn festas det till långt fram på småtimmarna. På parallellgatan Södra vägen hittar du ett pärlband av restauranger för alla smaker och många små fina inredningsbutiker och mysiga kaféer.

STILLA GATOR OCH CIRKUS
Det centrala läget till trots uppstår ett märkligt lugn så snart man viker av från huvudgatorna. Men lugnet bedrar. Mitt i Göteborg är det aldrig långt att ta sig någonstans. Flera buss- och spårvagnslinjer löper genom stadsdelen och Korsvägen, Valand och Hedens busscentral är tre av stans viktigaste knutpunkter.
Snett bakom Götaplatsen planeras det för det nya området Cirkus Lorensberg, med bostäder och lokaler. Social och ekologisk hållbarhet kommer att prägla området och ska bidra till att hela Lorensberg blir en influens som inbjuder till ett gott vardagsliv och möten i innerstadsmiljö.

Köpa eller sälja bostad i Lorensberg? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lorensbergs 3 bästa

3
 • Götaplatsens restauranger Toso, Mr P och Bar Himmel
 • Fratelli Gridelli - italiensk pärla
 • Laura Ashley - klassiska och moderna inredningsdetaljer

Karta

Cederbourgsgatan 7

Cederbourgsgatan 7,
412 55 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sandra Stals

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 37

 • Extra kontaktperson

  Angelica Stenvold

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-7617918

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Lorensberg, Göteborg

  Exklusiv
  Adress
  Kungsportsavenyen 41
  Utgångspris
  7 850 000 kr
  Antal rum
  3,5
  Boarea
  94 kvm
 • Bostadsrättslägenhet

  Lorensberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Teatergatan 19
  Pris
  4 790 000 kr
  Månadsavgift
  2 445 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  79 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lorensberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Carlandersplatsen 6
  Pris
  5 500 000 kr
  Månadsavgift
  4 812 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  91 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!