Hoppa till innehåll
Bjurfors Beyond presenterar en väldisponerad och mycket ljus våning om 161 kvm. Geijersgatan 6 - Bjurfors

Ljus genomgångsvåning med egen parkeringsplats, mitt på anrika Geijersgatan

Lorensberg, Göteborg

Geijersgatan 6

Pris:
12 900 000 kr
Nuvarande bud:
12.500.000 kr
Avgift:
6 343 kr*
Antal rum:
4
Boarea:
161 kvm
Byggår:
1917
Våningsplan:
4 av 6
Hiss:
Ja

*I månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (basutbud).

Ljus genomgångsvåning med egen parkeringsplats, mitt på anrika Geijersgatan

Bjurfors Beyond presenterar en väldisponerad våning om 161 kvm på Geijersgatan 6. Vån 4, grönskande utsikt, vackra detaljer samt egen parkeringsplats.

Beskrivning

Geijersgatan lämnar Götaplatsen och viker av diagonalt upp mot Vasaparken. Plötsligt öppnar sig grönska och fridfulla kvarter, utom syn- och hörhåll från Avenyn trots att paradgatan väntar knappt 200 meter ner. Någon minuts promenad ställer dig antingen mitt i storstadsbruset på Götaplatsen, eller i fågelsången och tystnaden under Vasaparkens höga träd. Från våningens tre stora paradsalonger i fil mot söder, högt upp i huset, öppnar sig en närmast spektakulär utsikt över himmel, vackra tegelbyggnader samt grönska kring Riksarkivet och sluttningen (Himlabacken) upp mot Hvitfeldska gymnasiet.

Fastigheten ritades av arkitekt Andrew Persson och bebyggdes 1915 och stod helt klart år 1917. Huset har en rik historia med många av stadens dignitärer som boende, bland annat länets landshövding. Arkitekten ligger även bakom ett flertal vackra fastigheter i dessa kvarter, liksom grannfastigheten på Geijersgatan 4. Den strama tegelfasaden med tidstrogen granitgrund är sparsamt utsmyckad, bland annat med ett hängande burspråksparti samt bottenvåningens rundade fönster- och portvalv. Det mäktiga taket av tegelpannor är brant brutet och fasaden mot gatan har nationalromantikens småspröjsade fönster. Fastigheten har fått behålla sin förträdgård som inramas av en lägre mur med smidesgrind. Dessa förträdgårdar fick senare ofta ge vika för att gator och trottoarer skulle kunna breddas.

Den stora ljusa och tidstypiska våningen om 161 kvm präglas av öppna ytor, ansenlig takhöjd om cirka 3 meter och en bitvis överraskande planlösning. Fiskbensparketterna sveper ut längs höga fotlister under sparsmakade takstuckaturer och takrosetter. Mellan två av salongerna finns även skjutbara spegeldörrar i par vilka öppnar mellan rummen. De tre salongernas stora, småspröjsade glaspartier i soligt söderläge ger massivt ljus och stark atmosfär åt de mäktiga rumsvolymerna. Den mittersta och största salongen har ett högt och närmast väggbrett burspråk där utsikten öppnar sig än mer - till höger sticker Vasakyrkans kyrktorn upp bland grönskan och till vänster skymtas Gothia Towers. En stor matsal är inramad av tidsperiodens eleganta detaljer och den tredje salongen används idag som stort sovrum. Intill finns en stor klädkammare. In mot innergården, på andra sidan om en inre hall med goda förvaringsmöjligheter, ligger det stora köket i öppen planlösning med naturlig yta för matplats. Här kommer du även ut på våningens balkong belägen mot den Gyllene Triangelns speciella gårdsatmosfär. Innanför köket, också mot innergården, ligger ett trivsamt sovrum med egen ingång till våningens badrum, som även nås från den inre hallen. I anslutning till våningens entré nås en gäst-wc samt ett kapprum.

Till våningen hör dessutom en egen parkeringsplats på den skyddade innergården.

Sedan mitten av 1990-talet, är det nu endast tredje gången som en våning av denna storleksordning bjuds ut till försäljning i denna anrika fastighet. Senast var för cirka sju år sedan. De tre lite skämtsamma egenskaper till vad som alltid gör en bostad attraktiv – läget, läget, läget – måste i detta fall sägas vara väldigt passande.

Interiör

Öppna grinden i den låga tegelmuren som avgränsar mot husets förträdgård. En sommarkväll doftar det av nyklippt gräs, rosor och bollhortensia. Den pampiga dörrportalen har ornament huggna i sten. Bakom den tunga dörren med blyinfattat överfönster öppnar sig ett tidstroget trapphus med stengolv, blyinfattade fönster och nyklassiska valv. Kalkstenstrappan vrider sig upp i huset, kantade av stiltrogna smidesräcken och ledstänger i ek. Hissen tar dig snabbt upp till våningens entrédörr på våningsplan fyra.

ENTRÉHALL
Entrédörrens insida har djupa dörrfoder med ljusa speglar och under det höga taket flyter parkettgolvet ut i den rymliga möblerbara entréhallen. Dörrposterna och de höga fotlisternas detaljskurna snickerier slår an tonen för en våning med många originaldetaljer. Rakt fram finns ett kapprum med hatthylla för goda avhängningsmöjligheter av ytterkläder.

GÄST-WC
Bakom den vänstra av entréhallens två stiltrogna spegeldörrar med tidstypiska trycken i mässing ligger en gäst-wc med handfat och wc-stol.

SALONG
I hallens breda dörröppning får en klassisk fiskbensparkett öppna upp de fria ytorna i den mellersta och största av våningens tre paradsalonger. Känslan av ljus och stor rumsvolym är omedelbar. Ut mot Geijersgatan, i soligt söderläge, vetter tidsperiodens breda burspråk. Tre höga fönsterpartier med småspröjsade rutor breddar utsiktspanoramat över vackra tegelbyggnader, grönska och de kuperade kvarteren ovanför Avenyn. Framme vid burspråkets djupa fönstersmyg, ovanför tidstrogna elementskydd, dröjer du dig sannolikt kvar. Det fria utsiktsläget liknar nästan en tavla. Det stora rummet är tidlöst vackert med sina rena arkitekturlinjer, höga fotlister och sparsmakade takstuckatur med den stiliserade takrosetten som given fokuspunkt. Salongen är lika given för högljutt festmingel som för kontemplativa vardagskvällar - högt över citybruset.

MATSAL
Till höger om mittensalongen ligger den stora matsalen. Fiskbensparketten följer med in under det breda dörröppningen. Originaldetaljerna går igen och två stora fönsterpartier öppnar upp för utsikten. I skymningen rodnar den fria himlen över takåsar och pampiga byggnader, omgivna av hög grönska. Detta har varit en stor och härlig festsal vid många julaftnar och oräkneliga högtider och middagar. En takkrona med levande ljus under takrosetten återskapar enkelt atmosfären.

SALONG/SOVRUM
Den tredje salongen i fil ut mot Geijersgatan används idag som sovrum men är också tänkbar som arbetsrum eller varför inte som matsal om du önskar ändra om rumsplaneringen. Historiskt har rummet, av flera ägare, används som sällskapsyta kombinerat med gästrum. Rummet delas av från den mittersta salongen med tidsperiodens skjutbara spegeldörrar i par, med rundad överspegel och originalbeslag i mässing. Golvet pryds av vacker fiskbensparkett. De stora, dubbla fönsterpartierna kommer igen precis som den magnifika fria utsikten. I slutet av Arkivgatan syns ena änden av Konserthuset på Götaplatsen, knappt 200 meter bort. Även takåsar i Lorensbergs villastad sticker upp bland grönskan.

KLÄDKAMMARE
Bakom sovrummets spegeldörr med rundad överspegel i råglas, ligger en mindre passage. Innanför ytterligare en spegeldörr döljer här en överraskande stor och praktisk klädkammare med tre generösa garderober samt ett förvaringsskåp.

INRE HALL
Passagen leder ut till en inre hall med infällda spotlights i tak och flera närmast takhöga, platsbyggda garderober med överskåp. Till vänster skymtar entréhallen och rakt fram samt till höger förbinder hallen med kök och badrum.

BADRUM
Våningens badrum från 2013 bryter av med en modern och sober ton. Här ligger blått golvklinker och de helkaklade väggarna går i vitt med inslag av blå dekor. Här finns ett brett handfat med underliggande kommod infattande två lådor, spegelskåp, duschhörna bakom rundade väggar, blandare från Mora, handdukstork och wc. Infällda spotlights i tak. En diskret dörr i badrummets ena hörn förbinder till våningens andra sovrum.

KÖK
Det stora och ljusa köket ligger med höga fönster in mot den grönskande innergården där de vackra byggnaderna tornar upp sig en bra bit bort. Inredningen är sparsmakad med släta, ljusa skåpluckor och stänkskydd av ljust kakel. Arbetsytor av sten samt laminat. Mycket goda förvaringsmöjligheter. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys från Siemens (2012), diskmaskin från Bosch (2012), vinkyl från Logik (2016), fläkt från Electrolux, spis med induktionshäll och stor ugn från Electrolux (2015). Till köket finns en avhängd spegeldörr i original som i dagsläget står i vindsförrådet.

MATPLATS
Till vänster, i öppen planlösning med köket, ligger en naturlig matplats som får härlig karaktär av de diagonala väggarna och ett litet, högt placerat fönsterparti. Ytan har även ingång till ett klassiskt skafferi samt en inbyggd tvättpelare med maskiner (Miele tvättmaskin Twin Dos och Miele torktumlare med värmepump) från 2015.

BALKONG
Från matplatsen leder en balkongdörr ut till våningens charmiga balkong med smidesräcken. Här ute sitter du högt över innergårdens grönska. De omgivande husens höga och slätputsade fasader i olika stilar för nästan tankarna till en bakgård i Italien. Atmosfären, här i Göteborgs Gyllene Triangel, är mycket speciell morgon som sommarkväll. Det är ofta alldeles stilla trots att du bara är ett par minuter från folklivet på Avenyn. Rakt nedanför dig står förresten din bil parkerad på egen parkeringsplats.

SOVRUM
Från köket leder en dörr in till ett harmoniskt sovrum, en suite med badrummet. Även här vetter fönstren mot innergården och den fria himlen. Rummet har inbyggd garderob med överskåp och, som sagt, en dörr in till våningens badrum - mycket praktiskt!

Ansvarig mäklare

Budgivningshistorik
Bud Budgivare Datum Tid
12.500.000 kr Budgivare 1 2023-12-07 13:53

Kontakta mäklaren för mer information gällande budgivningen.

Kontakta mäklare

Läs mer om budgivning

Bilder

 • Bjurfors Beyond presenterar en väldisponerad och mycket ljus våning om 161 kvm. Geijersgatan 6 - Bjurfors
  Bjurfors Beyond presenterar en väldisponerad och mycket ljus våning om 161 kvm
 • Högt upp i huset, öppnar sig utsikt över grönska, himmel och vackra tegelbyggnader. Geijersgatan 6 - Bjurfors
  Högt upp i huset, öppnar sig utsikt över grönska, himmel och vackra tegelbyggnader
 • Atmosfären, här i Göteborgs Gyllene Triangel, är mycket speciell en sommarkväll. Geijersgatan 6 - Bjurfors
  Atmosfären, här i Göteborgs Gyllene Triangel, är mycket speciell en sommarkväll
 • Den mittersta och största salongen har ett högt och närmast väggbrett burspråk. Geijersgatan 6 - Bjurfors
  Den mittersta och största salongen har ett högt och närmast väggbrett burspråk
 • Framme vid burspråkets djupa fönstersmyg, ovanför vackra elementskydd, dröjer du dig sannolikt kvar. Geijersgatan 6 - Bjurfors
  Framme vid burspråkets djupa fönstersmyg, ovanför vackra elementskydd, dröjer du dig sannolikt kvar
 • Det fria utsiktsläget liknar nästan en tavla. Geijersgatan 6 - Bjurfors
  Det fria utsiktsläget liknar nästan en tavla
 • Fiskbensparketten sveper ut längs höga fotlister under sparsmakade stuckaturer och takrosetter. Geijersgatan 6 - Bjurfors
  Fiskbensparketten sveper ut längs höga fotlister under sparsmakade stuckaturer och takrosetter
 • Salongen är lika given för högljutt festmingel som för kontemplativa vardagskvällar. Geijersgatan 6 - Bjurfors
  Salongen är lika given för högljutt festmingel som för kontemplativa vardagskvällar
 • Mellan salongen och sovrummet återfinns tidsperiodens skjutbara spegeldörrar i par.... Geijersgatan 6 - Bjurfors
  Mellan salongen och sovrummet återfinns tidsperiodens skjutbara spegeldörrar i par...
 • ...med rundad överspegel och originalbeslag i mässing. Geijersgatan 6 - Bjurfors
  ...med rundad överspegel och originalbeslag i mässing
 • Ut mot trivsamma Geijersgatan vetter våningens största sovrum. Geijersgatan 6 - Bjurfors
  Ut mot trivsamma Geijersgatan vetter våningens största sovrum
 • Innanför den vänstra spegeldörren döljer sig en överraskande stor och praktisk klädkammare. Geijersgatan 6 - Bjurfors
  Innanför den vänstra spegeldörren döljer sig en överraskande stor och praktisk klädkammare
 • De stora, dubbla fönsterpartierna kommer igen precis som den magnifika fria utsikten. Geijersgatan 6 - Bjurfors
  De stora, dubbla fönsterpartierna kommer igen precis som den magnifika fria utsikten
 • Ljusinsläppet är enastående. Geijersgatan 6 - Bjurfors
  Ljusinsläppet är enastående
 • Långt där uppe sticker takåsar i Lorensbergs villastad upp bland grönskan. Geijersgatan 6 - Bjurfors
  Långt där uppe sticker takåsar i Lorensbergs villastad upp bland grönskan
 • Tre vackra rum i fil.... Geijersgatan 6 - Bjurfors
  Tre vackra rum i fil...
 • Den ljusa och tidstypiska våningen präglas av öppna ytor. Geijersgatan 6 - Bjurfors
  Den ljusa och tidstypiska våningen präglas av öppna ytor
 • Matsalen är inramad av tidsperiodens eleganta detaljer. Geijersgatan 6 - Bjurfors
  Matsalen är inramad av tidsperiodens eleganta detaljer
 • Detta har varit en stor och härlig festsal vid många julaftnar och oräkneliga högtider. Geijersgatan 6 - Bjurfors
  Detta har varit en stor och härlig festsal vid många julaftnar och oräkneliga högtider
 • Två stora fönsterpartier öppnar upp för utsikten. Geijersgatan 6 - Bjurfors
  Två stora fönsterpartier öppnar upp för utsikten
 • I skymningen rodnar den fria himlen över takåsar och pampiga byggnader, omgivna av hög grönska. Geijersgatan 6 - Bjurfors
  I skymningen rodnar den fria himlen över takåsar och pampiga byggnader, omgivna av hög grönska
 • De tre salongernas stora, småspröjsade glaspartier i soligt söderläge ger massivt ljus. Geijersgatan 6 - Bjurfors
  De tre salongernas stora, småspröjsade glaspartier i soligt söderläge ger massivt ljus
 • En takkrona med levande ljus under takrosetten återskapar enkelt atmosfären. Geijersgatan 6 - Bjurfors
  En takkrona med levande ljus under takrosetten återskapar enkelt atmosfären
 • Samtliga fönster mot Geijersgatan är nya från 2017. Geijersgatan 6 - Bjurfors
  Samtliga fönster mot Geijersgatan är nya från 2017
 • En vy du troligen aldrig kan tröttna på.... Geijersgatan 6 - Bjurfors
  En vy du troligen aldrig kan tröttna på...
 • Den stora salongen är tidlöst vacker med sina rena arkitekturlinjer. Geijersgatan 6 - Bjurfors
  Den stora salongen är tidlöst vacker med sina rena arkitekturlinjer
 • Våningen erbjuder en inre hall med flera närmast takhöga, platsbyggda garderober. Geijersgatan 6 - Bjurfors
  Våningen erbjuder en inre hall med flera närmast takhöga, platsbyggda garderober
 • Det stora och ljusa köket ligger med höga fönster in mot den grönskande innergården. Geijersgatan 6 - Bjurfors
  Det stora och ljusa köket ligger med höga fönster in mot den grönskande innergården
 • Inredningen är sparsmakad med släta, ljusa skåpluckor samt stänkskydd av ljust kakel. Geijersgatan 6 - Bjurfors
  Inredningen är sparsmakad med släta, ljusa skåpluckor samt stänkskydd av ljust kakel
 • Våningens fönster mot innergården har låtits bevarats. Geijersgatan 6 - Bjurfors
  Våningens fönster mot innergården har låtits bevarats
 • Den grönskande innergården med vackra byggnader tornar upp sig en bra bit bort. Geijersgatan 6 - Bjurfors
  Den grönskande innergården med vackra byggnader tornar upp sig en bra bit bort
 • Intill köket ligger en naturlig matplats med ett charmfullt högt placerat fönsterparti. Geijersgatan 6 - Bjurfors
  Intill köket ligger en naturlig matplats med ett charmfullt högt placerat fönsterparti
 • Från matplatsen leder en balkongdörr ut till våningens trivsamma balkong med smidesräcken. Geijersgatan 6 - Bjurfors
  Från matplatsen leder en balkongdörr ut till våningens trivsamma balkong med smidesräcken
 • Köket erbjuder mycket goda förvaringsmöjligheter. Geijersgatan 6 - Bjurfors
  Köket erbjuder mycket goda förvaringsmöjligheter
 • Arbetsytor av sten samt laminat. Geijersgatan 6 - Bjurfors
  Arbetsytor av sten samt laminat
 • Från köket leder en dörr in till ett harmoniskt placerat sovrum, en suite med badrummet. Geijersgatan 6 - Bjurfors
  Från köket leder en dörr in till ett harmoniskt placerat sovrum, en suite med badrummet
 • I sovrummet finns en inbyggd praktisk garderob med överskåp. Geijersgatan 6 - Bjurfors
  I sovrummet finns en inbyggd praktisk garderob med överskåp
 • Rakt nedanför dig står din bil parkerad på egen parkeringsplats. Geijersgatan 6 - Bjurfors
  Rakt nedanför dig står din bil parkerad på egen parkeringsplats
 • Våningens badrum från 2013 bryter av med en modern och sober ton. Geijersgatan 6 - Bjurfors
  Våningens badrum från 2013 bryter av med en modern och sober ton
 • I entréhallen finns ett kapprum för goda avhängningsmöjligheter av ytterkläder. Geijersgatan 6 - Bjurfors
  I entréhallen finns ett kapprum för goda avhängningsmöjligheter av ytterkläder
 • Bakom den vänstra av entréhallens två stiltrogna spegeldörrar ligger en gäst-wc. Geijersgatan 6 - Bjurfors
  Bakom den vänstra av entréhallens två stiltrogna spegeldörrar ligger en gäst-wc
 • Kalkstenstrappan vrider sig upp i huset, kantade av stiltrogna smidesräcken och ledstänger i ek. Geijersgatan 6 - Bjurfors
  Kalkstenstrappan vrider sig upp i huset, kantade av stiltrogna smidesräcken och ledstänger i ek
 • Den tidstrogna trapphusentrén har stengolv, blyinfattade fönster och nyklassiska valv. Geijersgatan 6 - Bjurfors
  Den tidstrogna trapphusentrén har stengolv, blyinfattade fönster och nyklassiska valv
 • Fastigheten har fått behålla sin förträdgård som inramas av en lägre mur med smidesgrind. Geijersgatan 6 - Bjurfors
  Fastigheten har fått behålla sin förträdgård som inramas av en lägre mur med smidesgrind
 • Söderläget skänker många härliga soltimmar en solig sommardag. Geijersgatan 6 - Bjurfors
  Söderläget skänker många härliga soltimmar en solig sommardag
 • Den strama tegelfasaden med tidstrogen granitgrund är sparsamt utsmyckad. Geijersgatan 6 - Bjurfors
  Den strama tegelfasaden med tidstrogen granitgrund är sparsamt utsmyckad
 • En sommarkväll doftar det av nyklippt gräs, rosor och bollhortensia. Geijersgatan 6 - Bjurfors
  En sommarkväll doftar det av nyklippt gräs, rosor och bollhortensia
 • Från gatan öppnas grinden i den låga tegelmuren som avgränsar mot husets förträdgård. Geijersgatan 6 - Bjurfors
  Från gatan öppnas grinden i den låga tegelmuren som avgränsar mot husets förträdgård
 • Den pampiga dörrportalen har ornament huggna i sten. Geijersgatan 6 - Bjurfors
  Den pampiga dörrportalen har ornament huggna i sten
 • Fastigheten ritades av arkitekt Andrew Persson och stod klart 1917. Geijersgatan 6 - Bjurfors
  Fastigheten ritades av arkitekt Andrew Persson och stod klart 1917
 • Denna del av Geijersgatan anses av många innefatta en av stadens mest attraktiva adresser. Geijersgatan 6 - Bjurfors
  Denna del av Geijersgatan anses av många innefatta en av stadens mest attraktiva adresser

Planritning

Planlösning

Fakta om bostaden

Fastighetsbeteckning

Lorensberg 5:4

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Treväpplingen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1 313 kr*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

*Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Treväpplingen registrerades 1970-10-05. År 1970 förvärvade föreningen fastigheten Lorensberg 5:4 i Göteborgs kommun, med adress Geijersgatan 6.

Föreningen är ett s.k. privatbostadsföretag enligt inkomstskattelagen (1999:1229) och utgör därmed en äkta bostadsrättsförening.

Fastigheten bebyggdes 1915 och stod klart 1917, och består av 1 flerbostadshus. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1 428 m², varav 1 367 m² utgör boyta och 61 m² utgör lokalyta.

Föreningen upplåter 11 lägenheter och 1 lokal med bostadsrätt. Lägenhetsfördelningen är 5 st 2 rok, 1 st 3 rok, 4 st 4 rok samt en lägenhet som är större än 5 rok.

Exempel på utfört arbete/underhåll:
2022 - Renovering av trapphus och entré (målning av vägg och tak, komplettering av belysning och vägguttag samt byte av fastighetsboxar)
2022 - OVK-besiktning
2022 - Spolning och filmning av avloppsstammar
2020 - Ny tryckhållningspump till inkommande vatten
2017/2018 - Nya rör för avlopp och färskvatten nedlagda från källare till gata
2017 - Omfogning av fasad mot gata, byte av fönster mot gata, ommålning/puts av fasad mot gård samt översyn av fönster mot gård
2005 - Relining av avloppsstammar
2005 - Renovering av balkonger
2005 - Innergård
2003 - Hiss
2003 - Omläggning av tak

I början av 2000-talet bebyggdes stor del av vindsyta för att skapa en vindslägenhet. Trapphusentrén är tillgänglighetsanpassad.

Löpande underhåll föreligger. I dagsläget finns inga stora renoveringar planerade (avstämt med ordförande 2023-11-02).

Ekonomisk förvaltning sköts av SBC. Lån kr/kvm (bostadsrättsyta) är enligt årsredovisning 2022: 4 272. Detta är lägre än snittet för bostadsrättsföreningar i centrala Göteborg. Månadsavgifterna, 449 kr/kvm (bostadsrättsyta), är också lägre än snittet i centrala Göteborg. Månadsavgifterna kommer att öka med 25 % från och med 1 januari 2024 (avstämt med ordförande 2023-11-02).

För mer information om föreningen vänligen läs senaste årsredovisningar samt kontakta föreningens styrelse.

Parkering

På innergården finns i dagsläget 9 parkeringsplatser, varav 4 parkeringsplatser i dagsläget hyrs ut till medlemmar i föreningen och 5 parkeringsplatser hör till fem förutbestämda bostadsrätter i föreningen (avstämt med ordförande 2023-11-02). Föreningen har även ett garage och det hör till bostadsrättslokalen.

För dig som är folkbokförd på adressen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Externa parkeringsgarage finns även i närområdet.

TV/bredband

TV via Tele2. Basutbud ingår i månadsavgiften.

Bredband via Tele2. Ingår ej i månadsavgiften.

Gårdsplats/innergård

Trädgård vid husets framsida samt innergård.

Gemensamma utrymmen

Cyklar kan stå på innergården.

Gemensam tvättstuga finns ej.

Uteplats/balkong

Balkong mot innergård.

Övriga byggnader/utrymmen

Vindsförråd om cirka 3-4 kvm.

Parkering

Egen parkeringsplats på innergård.

Månadsavgift

Avgift/hyra
6 343 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (basutbud).

Ekonomi

Andel av årsavgiften är
10,78302%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
598 845 kr

Insatsandel 11,97370 %.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras enbart på den senaste tillgängliga årsredovisningen. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
12 900 000 kr
Lägenhetsnummer
10
Våningsplan
4 av 6
Hiss
Ja
Rum
4
Boarea
161 kvm*

*Areauppgift enligt mätning 2023-10-02. Enligt lägenhetsförteckning är boarean 153 kvm.

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Försäkring
120 kr
Summa
120 kr

Driftkostnaden avser hemförsäkring gällande bostadsrättstillägg (inkl. försäkring av lösöre upp till 1 500 000 kr).

Kostnad för hushållsel efter egen förbrukning tillkommer. Säljarens kostnad för el (handel och nät): cirka 280 kr/månad.

Driftkostnaden är uppgifter från säljaren och är enbart ett riktvärde och kan variera beroende på avtal och förbrukning.

Byggnadssätt

Byggår
1917
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Ja
Energiklass
E

Om Lorensberg

Mäklaren om Lorensberg

LORENSBERG ÄR EN STADSDEL MED NÄRHET TILL ALLT
Genom hjärtat av Göteborg där pulsen slår som hårdast, löper Avenyn med sina butiker, restauranger, kaféer och de klassiska nattklubbarna. Men Lorensberg är så mycket mer än bara Avenyn. Kvarteren har gamla anor och ett högt kulturhistoriskt värde och här har du nära till allt. Mer centralt än så här kan man helt enkelt inte bo.

KLUBBKIDS OCH KULTURTANTER
Hela Lorensberg andas historia. Det var här stadens societet skulle bo när den förnäma stadsdelen planerades på 1860-talet. Sedan dess har de stora, pampiga stenhusen i Jugend-, nationalromantik och tjugotalsklassicism fått sällskap av funkishus från 1930-tal och tillsammans med nyare hus från 70- och 80-talen skapar de den storstadskänslan som är så typisk för Lorensberg.

Carl Milles Poseidon har blivit en symbol för Göteborg där han ståtligt tittar ut över Avenyn, omringad av Konstmuseet, Stadsteatern och Konserthuset. Platsen byggdes till Jubileumsutställningen 1923 och är i nyklassicistisk stil. Här i finkulturens centrum är det inte långt till andra nöjen och Avenyns trendiga klubbar. På parallellgatan Södra vägen hittar du ett pärlband av restauranger för alla smaker och många fina mindre butiker och mysiga kaféer. Det centrala läget till trots uppstår ett skönt lugn så snart man viker av från huvudgatorna.

NÄRA TILL ALLT
Mitt i Göteborg är det aldrig långt att ta sig någonstans. I stadsdelen finns ett stort utbud av förskolor, grundskolor och gymnasium. Flera buss- och spårvagnslinjer löper genom stadsdelen och Korsvägen, Valand och Hedens busscentral är tre av stans viktigaste knutpunkter.

Snett bakom Götaplatsen planeras det för det nya området Cirkus Lorensberg, med bostäder och lokaler. Social och ekologisk hållbarhet kommer att prägla området och ska bidra till att hela Lorensberg blir en influens som inbjuder till ett gott vardagsliv och möten i innerstadsmiljö.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Lorensberg? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Geijersgatan 6

Geijersgatan 6

411 34 Göteborg

Visa i Google Maps (öppnas i nytt fönster)

Finansiering

Vi har ett nära partnerskap med SEB Private Banking för att ge dig det bästa affärsläget. Som Private Bankingkund hos SEB får du ett individuellt erbjudande och en personlig kontakt som ser till helheten utifrån dina finansiella behov.

Läs mer om Private Banking

Kontakta mäklaren om du behöver hjälp med en boendekalkyl. När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Jag är intresserad av Geijersgatan 6

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

Vi matchar köpare med rätt bostad

Med en bred lokal närvaro i Sverige, ett internationellt nätverk, samt ett eget register med aktiva intressenter och investerare – har vi förutsättningar att matcha rätt bostad med rätt köpare.

Anmäl intresse - Bjurfors Beyond
SE ALLA BOSTÄDER BJURFORS BEYOND