Social 30-talspärla

Lorensberg, Göteborg

Södra Vägen 63

På förhand
Utgångspris
3 490 000 kr
Avgift
2 928 kr
Antal rum
2
Boarea
69 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 6
Hiss
Ja

Visning

 • lördag 18/4, KL 12:45 - 13:15

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Social 30-talspärla

Högt och insynsskyddat återfinns denna ljusa 30-talstvåa om 69 kvm, med burspråk och fri utsikt mot Korsvägen. Låg månadsavgift och utmärkt cityläge!

 • Ansvarig mäklare

  Sandra Stals

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 37

 • Extra kontaktperson

  Angelica Stenvold

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-7617918

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Adressen är Södra vägen 63, med högresta fönster mot Korsvägen och mot föreningens lummiga gård i söderläge. Det höga läget på andra våningsplanet är insynsskyddat och härifrån följer du stadens puls med behändig närhet till det mesta. Den vackra stentrappan alldeles i närheten leder dig upp till Näckrosdammens grönska. Götaplatsen och Avenyn är endast en kort promenad bort.

För dig som uppskattar bevarade detaljer från 1930-talet såsom fiskbensparkett, djupa fönsterbänkar, brädgolv, högt till tak, stuckaturer och takrosett är denna generösa citytvåa perfekt. Ty detta är bara några av de vackra utsmyckningar som präglar denna bostad och ger den dess charmanta karaktär.

Bland bostadens många utsökta inslag kan även nämnas det digra vardagsrummet där matsalsbordet naturligt placeras i det vackra burspråket med ljusinsläpp från tre väderstreck. Både kök och badrum är smakfullt renoverade, och självklart finns praktikalitet såsom diskmaskin i kök och tvättmaskin i badrum.

Bostadsrättsföreningen är mycket stabil och i den förhållandevis redan låga månadsavgiften ingår värme, vatten, TV samt bredband.

Interiör

Den vackra tegelbyggnaden på Södra Vägen 63 uppfördes 1930 enligt ritningar av arkitekt C.Hj.Zetterström.

En tidstypisk entré tar emot dig och härifrån tar du hissen eller trapporna upp till husets andra våningsplan. Väl inne i hallen möts du omgående av en genuin atmosfär, och mest påtagligt är alla originaldetaljer och ljusinsläppet som möts från två väderstreck. Redan här förstår du att det här är ett mycket trivsamt hem.

Hallen är bostadens nav då du når samtliga rum härifrån, dvs kök, badrum, sovrum, vardagsrum samt gästwc. Väggarna går i en gråblå ton och på golvet ligger en parkett vilken slipades under 2019.

Vardagsrummet är ett stort och lättmöblerat rum med gott om plats för socialt umgänge. Här ryms en större soffgrupp med enkelhet och de fyra högresta fönsterna i det vackra burspråket skapar ett fantastiskt ljusinsläpp. I burspråket placeras med fördel ett stort matsalsbord. Här fastnar blicken gärna i den fria utsikten mot Korsvägen. På golvet ligger en fiskbensparkett och väggarna är vitmålade.

I fil med vardagsrummet är bostadens trivsamma sovrum beläget. Rummet andas harmoni tack vare de ljusgrå väggarna i kombination med det vitmålade brädgolvet. Två vackra fönsterpartier med djupa fönsterbänkar i sten släpper in ljuset. Dubbelsäng med tillhörande nattduksbord ryms givetvis. Förvaringsmöjligheterna är mycket goda tack vare inbyggda hyllplan, originalgarderob samt en generös skjutdörrsgarderob.

Vidare in i köket vilket vetter mot föreningens innergård. Köket är signerat Marbodal och erbjuder generösa arbetsytor och goda förvaringsmöjligheter bakom ljusa skåpsluckor. Ovanför den längsta arbetsbänken sitter ett grafitgrått kakel. Plats för frukostbord finns vid fönster. Den maskinella utrustningen består av spishäll, fläkt, integrerad diskmaskin (2019), inbyggd ugn, inbyggd micro (2018) samt kyl och frys i kombination.

Badrummet är helkaklat med grått klinker på golv och vitt kakel samt en mörk bård på väggar. Badrumsmöbler finnes i form av handfat, spegelskåp, handdukstork samt dushhörna med takdusch och nya vridningsbara väggar från 2019. I badrummet finns även golvvärme samt en ny tvättmaskin från 2019.

Intill hallens entré ligger även en gästwc utrustad med wc samt ett mindre handfat.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Johanneberg 14:1

Övriga byggnader/utrymmen

Ett källarförråd om cirka 5 kvm disponeras.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 928 kr

I månadsavgiften ingår värme, vatten, TV samt bredband.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,3896%
Andel av årsavgiften är
2,3896%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 490 000 kr
Lägenhetsnummer
203
Våningsplan
2 av 6
Hiss
Ja
Rum
2
Boarea
69 kvm*

* Areauppgift enligt mätning 2015-05-06. Enligt lägenhetsförteckning är arean 66kvm.

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
4
Försäkring
163 kr
Summa
163 kr

Driftkostnaden avser hemförsäkring gällande bostadsrättstillägg (ej lösöre). Driftkostnaden är enligt säljaren och kan variera.

Kostnad för hushållsel efter egen förbrukning tillkommer.

Byggnadssätt

Byggår
1930
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F
Energiförbrukning per kvm och år
145

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Mosaiken 2:63
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Mosaiken 2:63 bildades under 2000 och består av 30 lägenheter med bostadsrätt samt fem lokaler med hyresrätt. Föreningens adresser är Södra vägen 63 samt Eklandagatan 2. Bostadsytan är 2 884 kvm och lokalytan 366 kvm. Lägenhetsfördelningen är 11 st 2 rok, 9 st 3 rok, 7 st 4 rok, 1 st 5 rok och 2 st 6 rok.

Föreningen är en äkta brf och föreningen äger sin mark. Byggnaden uppfördes 1930 i nationalromantisk stil.

Exempel på utfört underhåll:
2004 - Bredband installerades
2005 - Grundförstärkning
2005 - El lades om i källare och på vind
2005 - Renovering av källargångar
2006 - Stambyte i kök och badrum
2007 - Nya källarförråd byggdes
2008 - Ny tvättstuga byggdes i källaren
2008 - Ny gästlägenhet inkl. pentry byggdes
2008 - Ny wc, dusch och bastu i källarplan
2008 - Omläggning av yttertak
2008 - Vindslägenheter byggdes
2009 - Nya säkerhetsdörrar samt installation av postboxar
2010 - Ommålning av trapphus samt ny porttelefoni på Södra vägen 63
2013 - Fasad- och balkongrenovering
2016 - Renovering av frånluftsventiler på Södra vägen 63
2016 - Uppfräschning av trapphus
2017 - Förstärkta källardörrar
2018 - OVK-besiktning
2019 - Ny energideklaration samt OVK med godkänt resultat
2019 - Rörstamspolning

Föreningen följer en underhållsplan. Inget stort underhåll är planerat inom det närmsta.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick. Föreningens ekonomi är att betrakta som stabil. De gör stora avskrivningar som bokföringsmässigt påverkar resultatet negativt, men har ett positivt kassaflöde. Föreningen har goda hyresintäkter tack vare de uthyrda lokalerna. Några avgiftshöjningar finns inte planerade i dagsläget.

Trapphusstädning sköts av städfirma. I regel arrangeras årligen kräftskiva på innergården samt glöggmingel kring jul. Gemensam höst- och vårstädning anordnas likväl.

För mer information gällande föreningen vänligen kontakta någon i föreningens styrelse samt läs senaste årsredovisningar.

Parkering

För dig som är folkbokförd på adressen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad.

TV/bredband

TV (basutbud) samt bredband via Com Hem ingår i månadsavgiften. Möjlighet finns att köpa till fiber/bredband från Bredbandsbolaget.

Gårdsplats/innergård

Föreningen har en mysig innergård med utemöbler.

Gemensamma trapphusbalkonger mot innergården erbjuds likväl.

Gemensamma utrymmen

Den gemensamma tvättstugan är utrustad med tre tvättmaskiner, torktumlare, torkrum samt mangel.

Föreningen har också en gästlägenhet med pentry vilken kan nyttjas utan kostnad. I anslutning finns även bastu/relaxrum.

Cykelförråd finns.

Området

Mäklaren om Lorensberg

Genom hjärtat av Göteborg där pulsen slår som hårdast, löper stans pulsåder Avenyn med butiker, restauranger, kaféer och de klassiska nattklubbarna. Men Lorensberg är mycket mer än bara Avenyn. Kvarteren har gamla anor och ett högt kultur-historiskt värde och det är nära till allt. Mer centralt än så här kan man helt enkelt inte bo.

HISTORISK MARK OCH FRAMTIDSVISIONER
I Lorensberg andas husen historia. Det var här stans societet skulle bo när den förnäma stadsdelen planerades på 1860-talet. Sedan dess har de stora, pampiga stenhusen i Jugend-, nationalromantik och tjugotalsklassicism fått sällskap av funkishus från 1930-tal och tillsammans med nyare hus från 70- och 80-talen skapar de den där klassiska storstadskänslan som är så typisk för Lorensberg.
Genom stadsdelen löper Göteborgs paradgata Avenyn – lika självklart som den alltid gjort, även om den fört en undanskymd tillvaro under många år. Nu är den 850 meter långa paradgatan på frammarsch igen. Stora förändringar är på gång och de stora märkenas flaggsskeppsbutiker slås upp jämte några av stans mest välrenommerade nattklubbar och restauranger. Snart nog är Avenyn ett av Göteborgs säkraste kort igen. Ett måste för besökare utifrån och den plats stadens invånare helst visar upp.

KLUBBKIDS OCH KULTURTANTER
Längst upp vid Götaplatsen skiner Carl Milles Poseidon ståtligt ner över Avenyn, omringad av Konstmuseet, Stadsteatern och Konserthuset. Det är ingen riktig sommar utan att man hunnit avnjuta en kväll i solnedgången på Götaplatsens tak, samtidigt som man blickar ut över Avenyn. Platsen byggdes till Jubileumsutställningen 1923 och är i nyklassicistisk stil. Här i finkulturens centrum är det inte långt till andra nöjen och på klubbarna längs Avenyn festas det till långt fram på småtimmarna. På parallellgatan Södra vägen hittar du ett pärlband av restauranger för alla smaker och många små fina inredningsbutiker och mysiga kaféer.

STILLA GATOR OCH CIRKUS
Det centrala läget till trots uppstår ett märkligt lugn så snart man viker av från huvudgatorna. Men lugnet bedrar. Mitt i Göteborg är det aldrig långt att ta sig någonstans. Flera buss- och spårvagnslinjer löper genom stadsdelen och Korsvägen, Valand och Hedens busscentral är tre av stans viktigaste knutpunkter.
Snett bakom Götaplatsen planeras det för det nya området Cirkus Lorensberg, med bostäder och lokaler. Social och ekologisk hållbarhet kommer att prägla området och ska bidra till att hela Lorensberg blir en influens som inbjuder till ett gott vardagsliv och möten i innerstadsmiljö.

Köpa eller sälja bostad i Lorensberg? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Lorensbergs 3 bästa

3
 • Götaplatsens restauranger Toso, Mr P och Bar Himmel
 • Fratelli Gridelli - italiensk pärla
 • Laura Ashley - klassiska och moderna inredningsdetaljer

Karta

Södra Vägen 63

Södra Vägen 63,
412 54 Göteborg

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sandra Stals

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 37

 • Extra kontaktperson

  Angelica Stenvold

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-7617918

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Lorensberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Lorensbergsgatan 5
  Utgångspris
  3 250 000 kr
  Månadsavgift
  733 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  44 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lorensberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Carlandersplatsen 6
  Pris
  5 500 000 kr
  Månadsavgift
  4 812 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  91 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Lorensberg, Göteborg

  Adress
  Kungsportsavenyen 27
  Utgångspris
  4 995 000 kr
  Månadsavgift
  1 330 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  56 kvm

  Visning: 2020-04-13 12.00 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Lorensberg, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Lorensbergsgatan 5
  Utgångspris
  2 990 000 kr
  Månadsavgift
  733 kr
  Antal rum
  1,5
  Boarea
  44 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!