Familjevänlig trea fri från insyn och med härligt ljusinsläpp. Stabil och omtyckt förening.

Majorna, Göteborg

Bangatan 58

På förhand
Utgångspris
3 900 000 kr
Avgift
4 048 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättslägenhet
Hiss
Ja
Boarea
76,3 kvm

Familjevänlig trea fri från insyn och med härligt ljusinsläpp. Stabil och omtyckt förening.

Familjevänlig trea fri från insyn och med härligt ljusinsläpp. Stabil och omtyckt förening.

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Varmt välkomna till Bangatan 58!. Bangatan 58 - Bjurfors
Varmt välkomna till Bangatan 58!
En grönskande oas!. Bangatan 58 - Bjurfors
En grönskande oas!
Huset vetter mot en grönskande innergård med grillplats och kryddland. Bangatan 58 - Bjurfors
Huset vetter mot en grönskande innergård med grillplats och kryddland
Bjud över några vänner på en match boule och avsluta den med en härlig grillning!. Bangatan 58 - Bjurfors
Bjud över några vänner på en match boule och avsluta den med en härlig grillning!
. Bangatan 58 - Bjurfors
Interiörbild. Bangatan 58 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till denna välplanerade genomgångstrea med optimalt läge mellan Majorna och Masthugget. Ett insynsskyddat hem med generösa umgängesytor och en solig, inglasad balkong. Två sovrum i bra storlek belägna mot den lugna och lummiga innergården och generösa sällskapsytor med ett stort fönsterparti som bjuder in kvällsljuset. Kök med rum för rofylld matplats med utsikt mot det grönskande Masthuggsberget. Stort helkaklat badrum, renoverat 03/-04 i samband med föreningens stambyte. Utrustat med dusch med glasdörrar samt förberett för tvättmaskin.

Här bor ni i lugna omgivningar trots det mycket centrala läget. Direkt närhet till bra kommunikationer både ut till salta bad och in mot city. Här är restauranger, caféer och butiker aldrig långt bort. Promenadavstånd till Slottsskogen och den härliga utsikten från Masthuggets topp. Grönskande och lugn innergård med flera gemensamma uteplatser, lekplats grill och odlingslotter.

Interiör

Interiör: Ta hissen upp till våning 2, där ni välkomnas in i en rymlig och möblerbar hall med vita väggar. På golvet ligger välbevarad ekparkett i original. Häng av er ytterkläderna till vänster, och badrummet når du direkt till höger.

Vidare in i bostaden breder sällskapsytorna ut sig. Här avlöser parkett i fiskbensläggning, och hallens vita väggar övergår i en mörkblå ton som skapar en effektfull känsla. Rummet möbleras med enkelhet med både soffgrupp och matbord för flera sittande gäster. Här vetter det stora fönsterpartiet åt sydväst, och bjuder på fin vy mot grönskan utanför. Den inglasade balkongen är utrustad med klinkers och här ryms både odlingar och sittgrupp. Njut av solen hela eftermiddagen och en bit in på kvällen.

Från vardagsrummet nås ett av hemmets två sovrum, båda i generös storlek, med vackra fönsterbänkar i grå marmor inunder fönstren som vetter mot den lummiga innergården. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang. Tre inbyggda garderober finns direkt till vänster. Väggar målade i en vacker grön färg och på golvet ligger ett ljust laminatgolv.

I det trivsamma köket, som nås från hallen, går väggarna i vitt och på golvet ligger ett mörkt laminatgolv Här samsas god arbetsyta med rymlig förvaring, och en gemytlig matplats invid det stora fönsterpartiet ut mot den mysiga och välskötta innergården och Masthuggsberget. Skåpluckor i vitt möter ljust blågröna kakelplattor ovan bänkskivan i trä. Köket är utrustat med varsitt helskåp kyl och frys, spis, ugn, centralfläkt, och diskmaskin.

Till vänster om köket återfinns det andra sovrummet som idag används som barnrum, men som passar lika bra som gäst- eller arbetsrum. Vita väggar möter en fondtapet i varma färger med skogens djur och på golvet ligger ljust laminatgolv.

Badrummet, som totalrenoverades 2003/2004 i samband med föreningens stambyte, nås från hallen. Kaklade väggar i trendigt grönt möter klinkers i vitt. Utrustat med dusch med glasväggar, tvättställ med kommod, spegelskåp med belysning, avlastningsbänk, skåp, handdukstork och förberett för tvättmaskin.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Stigberget 32:1

Övriga byggnader/utrymmen

Till bostaden hör ett källarförråd.

Månadsavgift

Avgift
4 048 kr

Inkl. vatten, värme, kabel-TV.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,89391%
Andel av årsavgiften är
0,89391%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 900 000 kr
Lägenhetsnummer
24
Våningsplan
0 av 8
Hiss
Ja
Rum
3
Boarea
76,3 kvm

Byggnadssätt

Byggår
1964
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
120
Energideklarationsdatum
2018-10-29

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Rodret
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
120
Antal lokaler
5
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Den populära HSB:s Brf Rodret bildades 1964, samma år som huset byggdes. Föreningen har stabil ekonomi och är belägen i fastigheten med adresserna Bangatan 54 - 62, med fastighetsbeteckning Stigberget 32:1.
Föreningen består av 120 lägenheter med bostadsrätt, samt fem lokaler med hyresrätt. Den totala bostadsytan uppgår till 8395 kvm och lokalerna till 733 kvm. Huset är ett 8-vånings flerbostadshus med gul tegelfasad. Det finns fem trappuppgångar med hiss och entréerna är handikappanpassade.

Fastigheten Stigberget 32:1 står på friköpt tomt med tillhörande gård. En del av denna tomt är uthyrd och används som miljöstation.

Fastigheten är belägen vid kanten av Slottsskogen med ett insynsskyddat läge. Gården är upplyst nattetid. Det är nära till allmänna kommunikationer och service.

Renoveringar - Utförda och planerade

Genomförda renoveringar:

Samtliga balkonger glasades in år 1989/90
Fönstren genomgick ett byte av isolerglas 1997/98.
Stambytt 2003 - 2004, renovering av samtliga badrum. Upprustning av gården med ny lekplats, nya planteringar. Ny beläggning på taket. Det har även skett en upprustning av barnvagnsförrådet och cykelrummet.
Tvättstugor och torkrum har totalrenoverats 2009. Nyinsatta säkerhetsdörrar 2011 samt målning och uppfräschning av samtliga trappuppgångar. Under 2016 renoverades husets fasad.
2018/2019 byttes samtliga termostatrar på alla element samt värmesystemet gicks igenom.

Parkering

I garaget finns 59 parkeringsplatser (577kr/mån) och utomhus finns 30 platser (217kr/mån). Parkeringsplatserna framför huset på Bangatan disponeras genom ett tomträttsavtal. Parkeringsplatserna är inte kopplade till lägenhetsinnehavaren och kan därför inte överlåtas till nya lägenhetsinnehavare eller utomstående. Uppsagda platser erbjuds medlemmar som står i kö. Via mitt HSB kan ni sätta upp er i digital kö. I dagsläget är det kort kö till uteplatser och till garaget är det ett 10-tal i kö. (2020-05-29)

I området finns även avgiftsparkering samt möjlighet till boendeparkering.

TV/bredband

Kabel TV genom Canal digital
Bredband, IP-telefoni och IP-TV via iTUX

Gårdsplats/innergård

Föreningens gård är en liten skyddad oas intill Slottsskogen. Där finns uteplatser, grill, boulebana, lekplats, mattpiskställningar och cykelställ. Här finns också en trädgård och små odlingar. De sköts av intresserade medlemmar med hjälp av HSBs trädgårdsmästare och en fastighetsskötare. Kontakta gärna styrelsen om du är intresserad av att delta i trädgårdsarbetet!

Varje vår och höst genomförs en gemensam städdag på gården med tillhörande fikastund.

Gemensamma utrymmen

Föreningen har gemensamma utrymmen såsom: samlingslokal, cykelrum, barnvagnsförråd, vävstuga, litet gym, pingisrum, snickerirum och gästlägenhet med parkering som medlemmarna kan boka till besökare. Föreningen har elektroniska passerbrickor och bokningssystemet sker digitalt. Den fräscha övernattningslägenheten går att boka för 200 kr/dygn, perfekt för släkt och vänner. Det finns ett förslag på att göra en bastuavdelning av ett outnyttjat utrymme på gatuplan.

Övrigt

Fastigheten Stigberget 32:1 står på friköpt tomt med tillhörande gård. En del av denna tomt är uthyrd och används som miljöstation. Parkeringsplatserna framför huset på Bangatan disponeras genom ett tomträttsavtal.

Området

Mäklaren om Majorna

BO I OMTYCKTA MAJORNA
Det är ingen överdrift att påstå att Majorna är en stadsdel som älskas av många. Det är en populär stadsdel som ständigt växer och utvecklas. Majorna har en öppen famn och är hem för såväl unga som medelålders, barnfamiljer, singlar, kollektiv och sambopar och så förstås de gamla majpojkarna och töserna som gärna berättar om gamla tider.

GAMLA GÅRDAR OCH INFLYTTNING
Även hos de som inte bor här har Majorna en särskild plats i hjärtat, kanske tack vare stadsdelens kulturhistoriska värde som påminner oss om arvet från sjöfartsstaden Göteborg.De många landshövdingehusen med sina stora, sammanhängande innergårdar sätter helt klart sin prägel på Majorna. Tittar man lite närmare hittar man även en hel del andra byggnadsstilar, som funkishus från 40-talet, Vita Björns miljonprogram och stenhus från sekelskiftet längs Karl Johansgatan. Den goda blandningen av såväl folk som hus, gatstrukturer och grönområden är vad som ger området dess särpräglade charm. För har man en gång varit i Majorna blir man lätt kvar.

AVSLAPPNAT OCH DRIFTIGT
När du bor i Majorna blir du en del av en levande stadsdel. Här är det alltid är liv och rörelse, fast i ett lugnt och tillbakalutat tempo. Det finns gott om mysiga caféer och restauranger, små butiker och konstgallerier. I landshövdingehusens gatuplan springer man inte sällan på oväntade små verksamheter som drivs av driftiga och kreativa "majbor". Kulturen blomstrar särskilt kring Stigbergstorget, med klassiska skivbutiken Bengans – ett av få ställen där man fortfarande lätt kan lägga en förmiddag på att bläddra i skivbackarna. Alldeles intill ligger Sjöfartsmuseet, där man kan uppleva Göteborgs historia som sjöfartsstad och mitt emot ligger Gathenhielmska Kulturreservatet, som bjuder på en tidsresa tillbaka till det gamla Göteborg. De första som bebyggde Majorna var troligtvis finska och estniska sjömän. Det är det finska ordet för hydda, ”maja” som sägs ha bildat namnet ”Majorna”. När de första hamnarna i Göteborg anlades nedanför Stigbergets sluttningar blev Majorna den naturliga bostadsorten för hamnens arbetare och därtill krogkvarter för törstiga sjömän. Det gamla Majorna är ett stycke levande historia, som inte minst finns bevarad i gatunamn som Kommendörsgatan, Kaptensgatan, Lotsgatan, Skeppsgossegatan och många fler.

NÄRHET TILL BÅDE SLOTTSKOGEN OCH SKOLOR
Här har du fantastiska Slottsskogen inpå knuten. Grönområdet står alltid redo att bjuda dig på härliga promenader, picknick eller lek på Plikta. Runtom i Majorna finns även flera andra fina parker, grönytor och lekplatser som Söderlingska Trädgården vid Djurgårdsgatan. En omtyckt mötesplats för alla åldrar och ett toppenställe för att ta en kopp kaffe i vårsolen.

I området finns flera förskolor och grundskolor samt att i centrum hittar du gymnasieskolor och Göteborgs Universitet.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Majorna? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Majornas 3 bästa

3
 • Brunch på Cafe Zenit
 • Franska bageriet Boulangerie Ducoin
 • Populära restaurangen Diket

Karta

Bangatan 58

Bangatan 58,
414 64 GÖTEBORG

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Julia Albinsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 39

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Karl Johansgatan 15B
  Utgångspris
  3 295 000 kr
  Månadsavgift
  3 316 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  61 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2021-03-21 13.30 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kusttorget 1
  Utgångspris
  3 850 000 kr
  Månadsavgift
  4 480 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  85 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Lotsgatan 17
  Utgångspris
  3 950 000 kr
  Månadsavgift
  4 760 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  81 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kaptensgatan 20E
  Utgångspris
  5 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 526 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  98 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kommendörsgatan 12
  Utgångspris
  2 980 000 kr
  Månadsavgift
  3 453 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  60 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Karl johansgatan 62
  Utgångspris
  2 680 000 kr
  Månadsavgift
  3 478 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  48 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Karl Johansgatan 15B
  Pris
  3 150 000 kr
  Månadsavgift
  3 316 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  61 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kabelgatan 35D
  Utgångspris
  2 495 000 kr
  Månadsavgift
  3 572 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  53 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Kabelgatan 35E
  Utgångspris
  2 450 000 kr
  Månadsavgift
  3 535 kr
  Antal rum
  2
  Boarea
  52,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Timmermansgatan 8
  Utgångspris
  3 700 000 kr
  Månadsavgift
  4 624 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  76 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Seglaregatan 16
  Utgångspris
  4 500 000 kr
  Månadsavgift
  6 807 kr
  Antal rum
  4
  Boarea
  101,4 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Majorna, Göteborg

  På förhand
  Adress
  Haråsgatan 5
  Utgångspris
  3 950 000 kr
  Månadsavgift
  4 217 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  76 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!